Gravidute prin FIV (30)
Raspunsuri - Pagina 8
nadejda73 spune:
Rami 73
salut.
sunt de la ''aspirante prin fiv'' si am nevoie de informatii referitoare la inhibina b.Ioanatugs mi-a spus ca tu stii mai multe despre aceasta analiza.eu am o valoare f. mica si nu stiu daca am vreo sansa sa raman insarcinata.m-am programat la prof. M. dar pana atunci stau ca pe ace. te rog frumos,daca poti, sa-mi spui si mie daca si tu ai trecut prin asta,sau macar sa-mi spui unde ai citit despre asta.
iti doresc nastere usoara si un bebe sanatos!
Moniland spune:
Muffi, sotul meu vrea sau doua fetite sau doi baietei. Zice el ca e mai simplu sa-i duci pe amandoi sau la fotbal sau la balet.
Tu ce tratament de sustinere ai? Probabil chisturile cresc de la estrogeni. Mai iei estrogen sau numai progesteron? Nu stiu cum e cu chisturile dar ma gandesc ca atunci cand nu mai iei estrogeni se vor cuminti si ele.
Elena, mi-a zis dr. de la inceput ca trebuie sa trec de 34 saptamani. Probabil de atunci au sanse de supravietuire bebelusii. Am citit ca se pot duce si pana la 40 saptamani. Eu spre ca-i ducem mult, mult sa fie un pic pufosi
Andicu
cu
elenada spune:
Miki stiam de site-ul ala. Mie imi zice ca nasc pe 12 iulie. Nu eram sigura daca e ok.
Doctorul meu nu mi-a zis nimic de data nasterii. Sie el a zis ca important e sa creasca cat mai mari si sa fie sanatosi.
Azi ma durut burta jos. Banuiesc ca e din cauza ca bebelusii mei cresc.
Mi-au zis de la o clinica unde vroiam sa imi programez ecografia morfofetala de trim I ca nu se face asa ceva in trim I.
Nu mai inteleg nimic.
elena +10
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Micky2007 spune:
elenada nici mie nu mi-a zis cand o sa nasc.
Trebuie neaparat sa iti faci programare pentru eco de trim I (adica 12 saptamani). Poate nu a stiut tipa ce inseamna.
Multa bafta.
Micky 20+ +
ceciserban spune:
Muffi multumesc mult.Da cred ca asa e in viata dupa nori vine si soare.Ma bucur enorm ca esti bine si tu si bebe.
Si pe mine incepe sa ma manance vorba romanului de nu mai am stare pana pe 20 la eco.Desi surpriza pana acum am fost foarte calma neasteptat pt mine.Nici un stres.Nu ca data trecuta.Dar acum cum se apropie data parca-si baga dracu coada si nu mai am rabdare.
Fetelor am si eu intrebare cam stupida caci si unele carti se cam contrazic.La cate saptamani poti afla sexul?Unii zic 13,altii 17,altii 18.Sau depinde daca e prima sarcina,a doua si asa mai departe?
Andicu,Moni
Va pupik dulce pe toate!
Cecilia in sfarsit graviduta
Micky2007 spune:
ceci eu am aflat la 12 saptamani, dar am avut cel mai bun ecografist, care cica are experienta si nu se insala. Acum mai depinde si de pozitia bebelusului, daca sta intors si nu vrea sa isi arate sexul. Iar la 18 saptamani mi-a spus acelasi lucru.
Multa bafta.
Micky 20+ +
nusy spune:
Dragele mele,azi am fost si eu la eco la mine in oras si bebelul e foarte bine...se pare,ca si la morfologica de 12 s, ca e baietel.Sta foarte bine cu toate masuratorile,asa ca...Doamne-ajuta pe mai departe. Pe 29 ianuarie am la Bucuresti eco+ triplu test. Rezultatul la dublul test l-am primit alaltaieri si a iesit foarte bine,risc 1:2032 .In rest,greturile au trecut, ma chinuie doar o durere in zona vezicii ,pe care o am ,insa de foarte mult timp (anul trecut m-a durut continuu,cu pauza doar de vreo 2 luni) si e posibil sa fie hernie inghinala.Probabil voi merge la un chirurg sa investighez,dar oricum nu pot face nimic pe perioada sarcinii.
Muffinuta: felicitari pentru inimioara de leu rezistenta si puternica!
Ramy: Pozele sunt superbe! Si tu cu burtica ,si casuta,imi place la nebunie cum ati aranjat-o!
Va pe toate s sarcini usoare in continuare!
Nusy 15+
kineta spune:
MICKIcum te simti dupa cerclaj,te doare ceva,anestezia a fost la fel ca la punctie adk ai dormit,si ma intereseaza daca medicul a insistat sa faci cerclajul sau tu ai fost cea care a cerut. Eu am facut ecografie Marti,2D,ca pt morfologie m-am programat in 2 locuri la dr ALBU pe 25 febr,si la dr POP pe 4 martie la 24 sapt.,dar sa vad unde ma hotarasc sa o fac,il voi intreba pe Marinescu. EU mai merg si la alt medic sa ma vada,pt ca proful ma cheama la o luna,si am zis sa fie si un medic care ma vede mai des,si am discutat cu el despre un cerclaj profilactic,el a spus ca pt moment nu este cazul,colul avea 4,3 orificiu inchis,si mi-a spus doar sa ma duc la o sapt,doua sa-mi verifice colul ,si daca se deschide sa mi faca cerclaj. DAR eu ma gandesc daca nu se deschide pana in 22 sapt,si se deschide dupa,si numai pot face cerclaj,si nu stiu ma gandesc ca vreau sa fiu precauta,am sa-l intreb si pe prof ce parere are ca mer pe 21. ASA,bebeii sunt bine unul are 10,4 cm si 150 gr,altul 10 cm si 140 gr,mai am vad de cateva zile usoare dureri lombare ,in zona bazinului chiar la coloana lombara,si sunt enervante ,iau no-spa si uscosin,am probl si cu dormitul pt ca eram obisnuita sa dorm pe burta si acum am inteles ca numai am voie,ma asez intr-o parte si tot ma trezesc pe jum de burta,noaptea mi se mai intareste burta dar sper sa fie bine. DE la inceputul sarcinii pana la 13 sapt am luat 9 utrogestan /zi,apoi pana la 16 sapt am luat 6/zi,iar acum iau 4/zi,sper sa nu fie putin,plus un Elevit. Dintre fetele cu gemeni Moniland,Elenada,si care mai sunteti cat Utrogestan mai luati,ati scazut doza,mie proful mi-a spus sa ajung la 2/zi trebuia dar mi-a fost teama si am zis sa raman totusi pe 4,sper sa fie bine. Voi mai aveti dureri lombare,sau intepaturi usoare dureri in burta,sau vi se intareste burta des??? VA pe toate ,si MUFFI Doamne ajuta sa fie totul bine cu sarcina ,si cu bebelul
16+
Micky2007 spune:
kineta eu am insistat cu cerclajul, Herghelegiu a zis ca nu este nevoie acum sa il facem, ca este destul de lung colul de 4.54 cm si inchis, dar ca daca insist imi face pentru a avea o viata absolut normala si pentru a duce sarcina cat mai la termen. Si avand in vedere ca sarcina este obtinuta prin FIV si ca sunt gemeni a hotarat ca imi face. Interventia este chiar ca la punctie, nu simti absolut nimic, iti face anestezie generala pentru cateva minute, apoi te trezesti si gata interventia. La ora 8 si ceva dimineata am avut cerclajul si la 9 eram deja treaza in camera. Si nu m-a durut absolut nimic pana acum. Sange a curs numai o pata, ca doar a cusut acolo si asta a fost tot. Nu ma jeneaza nimic. Este cel mai usor lucru, prin cate am trecut pana acum.......asta este nimik.
Asa cum m-a sfatuit si marush pe mine, care are gemeni si bebei super mari, asa te sfatuiesc si eu pe tine sa faci cerclaj profilactic, pentru mai multa siguranta. Mai vreau sa iti spun ca eu pana acum nu am avut absolut nici o problema cu sarcina si tot am ales sa fac cerclaj.
Sarcina usoara iti doresc.
Micky 20+ +