Filme vechi

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Lia si musetto, suna foarte bine ce zic domniile voastre aici! Sa stiti ca incep sa cred ca e posibil.
O sa ma lamuresc io care-i treaba cu transfer.ro ala si incep sa bag pe tzava:D. Pazea!

You cannot both dance and not pay the piper.

Eu nu prea am filme faine - oricum, nu cele care ar intra in categoria descrisa de tine, Mihaelka: vechi, de cinemateca - dar tocmai am primit, prin transfer.ro, Iubita locotenetului francez si Quo Vadis (ecranizarea poloneza, cea din 2001). Poate era mai bine sa scriu despre ele la topicul despre carti si ecranizarile lor, dar daca le vrea cineva aici, trimiteti-mi PM si va dau imediat link spre ele. Stiu ca persoana care le-a facut upload a avut nevoie de adresa mea de mail, apoi am primit un mail de la transfer.ro in care mi s-a dat un link. Am mers pe link si-am descarcat filmul. Fisierele raman pe transfer.ro timp de 10 zile, dupa care sunt sterse automat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

musetto, tu te afli in posesia 'blow-up'? Daca da, ai fi de acord sa folosesti transfer.ro, cum ne-a explicat Lia? Ma gandesc serios sa incepem cercul de film. Si daca tot e vorba de Cortazar la celalalt cerc, sa continuam 'parcurile'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Mihaelka, eu il iau de cate ori vreau de la biblioteca, am noroc ca il au. Dar chiar daca ar fi al meu, zau ca mi-ar fi teama sa il pun pe internet, sunt mai 'sparioasa' cand vine vorba de chestii dintr-astea (si invers, chiar daca l-as gasi online nu as indrazni sa il download, din aceleasi motive). Sper sa nu se supere nimeni pe mine...

Lia, netflix-ul e un fel de magazin online de inchirieri de filme. Iti faci abonament lunar si ei iti trimit prin posta filmele pe care le vrei. Pe masura ce le returnezi, iti trimit altele. Am inteles ca nu e numai in USA (dar nu stiu nimic despre Romania, banuiesc ca nu merge chestia cu posta acolo). Au si optiunea 'watch instantly'. Poate macar asta exista pt Ro? Sorry ca nu am mai multe informatii. A, mi-a mai venit o idee: intra pe forumul de la cinemagia.ro, acolo parca am vazut un thread mai demult care era exact despre problema asta, cum sa gasesti diverse filme in Ro.

Mergi la inceput

musetto, ai perfecta dreptate. Nimeni n-ar avea de ce sa se supere pe tine

Trebuie sa existe o solutie. Voi studia problema si va voi lasa sa stiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

am inteles ca pe TVR Cultural se difuzeaza filmele lui Hitchcook in fiecare duminica seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Mihaelka, multumesc pt intelegere .

Fain, Olina, in felul asta daca sunt mai multe persoane pasionate de Hitchcock, dupa o serie de 4-5 filme ar putea deja sa discute care le-a placut mai mult si de ce.
Ca fapt divers, dintre alea pe care le-am vazut eu, as revedea aproape orice inafara de Saboteur, nush de ce m-a plictisit la culme filmul ala... Dar mai am si o lista lunga de nevizionate yet, asa ca daca sariti voi cu vreun nume din categoria asta, poate imi fac si eu 'curaj' ( daca tot e vorba de dl H).

Mergi la inceput

Ca sa nu mai ramaie Mihaelka repetenta si anul acesta, sotul ei i-a promis inca o doza de Bergman proiectat pe perete. Zis si facut. Si cum eu pe Bergman nu-l pot 'tolera' altfel decat in doze mici - daca as vedea trei filme bergmaniene pe saptamana mi-ar crapa capul - am mai inghitit un film, mai 'de tinerete' de data asta.

E un film din 1950, in care nu joaca niciunul dintre actorii-fetis ai lui Bergman (Max von Sydow, Bibi Andersson, Liv Ullman) - www.imdb.com/title/tt0043048/" target="_blank">Till gladje / To Joy. Doi muzicieni se casatoresc din dragoste iar casatoria asta se duce de rapa (mai ales) in momentul in care EL isi constientizeaza mediocritatea si incepe sa caute supape si razbunari. Se termina prost, evident - Bergman e ultimul om care sa tranteasca vreun happyend tampit.

Ce m-a frapat pe mine la filmul asta. In primul rand, existenta unor greseli de conceptie, regie si montaj, la care nu m-as fi asteptat in vecii vecilor amin (dar poate tocmai asta l-a umanizat pe zeul Bergman in mintisoara mea). In al doilea rand, filmul debordeaza de dragoste de viata - asa cum deborda Beethoven cand a scris 'Ode To Joy / Oda bucuriei' (oare?) care formeaza cea mai mare parte din coloana sonora a filmului - iar Bergman e mai degraba genul intunecat si tenebros, care coboara cu draga inima in abisurile pulsiunilor subconstiente decat genul care tresalta si exulta de joie de vivre.

As vrea sa vad in we 'Fragii salbatici'. Sper sa reusesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Am gasit o adresa de blog unde poti vedea filme vechi on line gratis ,fara sa le descarci in computer .
http://oldfreemovies.blogspot.com/

Mergi la inceput

La multi ani, doamnelor pasionate de filme vechi!
Ce ati mai reusit sa vedeti?

Eu am vazut aseara un film absolut demential - www.imdb.com/title/tt0065571/" target="_blank">Il Conformista, 1970, regia Bernardo Bertolucci. Filmul e o capodopera a vizualului - fiecare scena e atat de bine 'trasa', luminata (tot filmul se bazeaza pe un joc subtil de lumini si umbre) si plina de simboluri incat io una ma trezeam uitandu-ma la 'poze' si uitand sa urmaresc firul narativ. Un film minunat!

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Si...am mai vazut un Bergman - Cries and Whispers. Mama, ce film! Doare ca naiba, sa stiti, si durerea (de fapt, angoasa existentiala, urletul de oroare in fata universului strain) e accentuata de jocul cu trei culori: rosu, alb si negru.

Aveti aici un 'rezumat'

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput