Cozonacei de noiembrie decembrie 2008 (1)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns naty35 spune:

Ramo2007 nici eu nu simt in jurul operatiei pe o "raza" de 2-3 cm. Cred ca este firesc deocamdata atata timp cat muschii au fost taiati in zona aceea. O sa ne revenim noi....
Otiliav , nu-i nicio problema ca mi-ai incurcat datele, am timp destul sa le vad "la locul lor", la cat am fost de inactiva la odisee.....
Miky-ea si noi facem baita in fiecare seara. Dar ne spalam si pe cap.... nu cred ca este nimic gresit in asta....asa l-am obisnuit pe bebe de la prima baita facuta acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Ramo, eu cred ca sunt o norocoasa. Eu simt in jurul operatiei fara probleme. Nici mie nu-mi vine sa cred cat de bine m-am recuperat dupa operatie.
Maria si eu la inceput ii dadeam picaturi de colici numai cand vedeam eu ca o doare burtica mai tare. Acum ii dau in fiecare zi de 3 ori pt ca fara e rau tare de tot.

Eu ii fac baie in fiecare zi, inclusiv pe cap. Am mai sarit cate o seara de cand are cizmulite la picioruse si am zis sa nu udam gipsul. La baie o si masez, se intinde, se dezmorteste. Am incercat sa-i fac masaj pe uscat dar incepea sa tremure si sa planga, nu-i place. In apa e ca un pestisor fericit.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salutare in 2009! Si bine v-am regasit la scutece!

Multumiri si pupici fetelor care s-au ocupat de predarea stafetei si de prima pagina, ati facut o treaba minunata! Am citit cu emotie mesajele...m-au bulversat puti, deja mi-e dor de burtica mea draga, de acele sentimente unice pe care n-o sa le mai traisc pt ca al 3-lea copil nu mai vine sigur. Cred ca deviez deja...exista depresie la 2 luni de la nastere?

Raspund si eu la ce s-a discutat, sa intru putin in atmosfera

1. Daca gasiti pastila aia pt treburi rusinoase, va rog mult sa nu ma uitati, vreau si eu macar un sfert, promit sa nu fac abuz. Cre'ca sotul v-ar trece sigur in pomelnic!

2. Noi facem zilnic baita, inclusiv pe cap.

3. Unghiile le-a taiat a doua zi dpa ce am venit de la spital.

Na, ca am uitat ce mai vroiam sa scriu. Promit sa scriu mai des zilele urmatoare.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

buna tuturor ; va urmarim acum la scutece

vreau sa va rog sa imi raspundeti si mie la 2 intrebari:

1. pe bb am inteles ca il declar la sectorul 6 de unde e spitalul Municipal; insa unde se depun actele pentru trusou, alocatie ? la sectorul unde am eu domiciliul? noi stam in sectorul 2 (eu am in buletin adresa de aici) dar sotul pe buletin are domiciliul in 3

2. ce fel de ser fiziologic ati luat? eu am intrabt la vreo 2 farmacii si nu aveau decat la fiole (5 roni fiola);

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

La careffour, la cosmetice copii, se gaseste ser fiziologic la niste fiole de plastic. 20 fiole de 5 ml costa aprox 25 lei.

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

buna tuturor ; va urmarim acum la scutece

vreau sa va rog sa imi raspundeti si mie la 2 intrebari:

1. pe bb am inteles ca il declar la sectorul 6 de unde e spitalul Municipal; insa unde se depun actele pentru trusou, alocatie ? la sectorul unde am eu domiciliul? noi stam in sectorul 2 (eu am in buletin adresa de aici) dar sotul pe buletin are domiciliul in 3

2. ce fel de ser fiziologic ati luat? eu am intrabt la vreo 2 farmacii si nu aveau decat la fiole (5 roni fiola);

36+

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Porumbita, eu am luat fiole. Am rupt fiola, iau cu pipeta si pun 1-2 picaturi in nasuc ori de cate ori e nevoie.

Mariana, si noi ne innecam. Insa ne-am obisnuit, o ridic, suspina, sufla si inapoi. Si se inneaca ca e ea haplea, si cand suge de la sanul golit tot se inneaca. O vad ca trage, trage si uita sa respire de entuziasm. Si cand respira trage si laptic.

Mami de Sara (8 dec 2008)
_

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

Buna mamicilor si felictari pentru minunile din bratele voastre.Mereu mai trageam cu ochii pe la voi fiind mai experimentate caci eu sunt o graviduta de mai-iunie 2009.

Am o rugaminte la voi: daca ati folosit GRAVIBINON si v-a mai ramas o fiola doua va rog dati-mi un mesaj privat caci am nevoie pentru mentinerea sarcinii.Am gasit un inlocuitor in turcia, dar nu se compara cu gravibinonul propriu-zis.

Va multumesc anticipat si numai sanatate la bebeii vostri

19 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

madutza merci de raspuns;

anca_27 dar fiola aia o lasi deschisa? sau se termina la o utilizare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si eu imi spal mimozele zilnic. pe aia mica si pe cap zilnic si pe aia marea am spalat-o pe cap zilnic pana spre un an.
eu spalatul zilnic il practic pe considerente de ritual de nani, sau cel putin asa am inceput la laura, insa laura e din aia transpiraciosii rau si daca nu o spal e lipicioasa si nu miroase tocmai a roze.

mai, daca vreti sa faceti copiii sa doarma mai mult noaptea eu sugerez sa le indesiti mesele de ziua. eu daca nu as scula-o pe fi-mea ar face din noapte zi si din zi noapte si nu imi permit.
am uitat sa va mai zic ieri: cica suptul ca haplea timp de mai multe ore E NORMAL! cica sunt multi copii care fac asa. si in general dorm mai multe ore cap la cap apoi (exceptie face a mica a lu bravegirl )

madutza, laura nu are astm pe fond alergic, sau cel putin asa au zis testele de alergii de anul trecut. unii zic ca pana la tz ani nu sunt concludente insa pediatra a zis ca le face la 2 ani si ca e ok.
uite ce am inteles eu despre astm (scuze fetele ca scriu aici, da ma gandesc ca poate va loviti de problema): e o conditie inflamatorie a cailor respiratorii (eu le vad ca pe niste tevi care se irita si se ingusteaza). iritatia provoaca tusea. iritatia e declansata de diversi triggeri: alergeni, virusi de raceala, aer rece, fum de tigara. nu toti cei care au astm sunt si alergici insa dintr-o raceala banala dau in bronsita sau pneumonie (cazul laurei). tratamentele se fac cu antiinflamator (cortizon cred in majoritate) ca sa se destinda caile si sa poata respira bine din nou. multi din copiii cu astm trebuie sa faca iarna tratament de mentinere cu antiinflamatoare. mai, e important sa ai un doctor care sa stie istoria copilului si sa ia in serios orice tuse. la astmatici orice tuse poate da imediat in bronsita si foarte repede. iara noi avem puf in casa cu spray-uri ca sa i-l pot da eu pana sa ajungem la doctor. in 4 ore se poate agrava rau orice parlita de raceala.
parerea mea e ca trebuie ca parintele sa coopereze bine cu medicul caci eu vad dificil sa ajungi cu copilul la doctor la cea mai mica raceala si cat se poate de repede. trebuie ca tu acasa sa ii poti incepe tratamentul insa sa stii de cand. eu nu ii fac laurei puf decat daca i se agraveaza tusea. daca nu ii incepi tratamentul la timp face bronsita sau mai rau.

de ce fular la nas? aerul rece e un factor declansator, pui fular, nu trage aer rece direct in plamani, scapi de criza de tuse. noi am observat anul trecut ca laura face ca magarul in fiecare dimineata cand plecam spre cresa - acuma la raceala anterioara am scapat-o in curte 1 minut si a tusit juma de ora. deci cum trage aer rece pe tevi e teroare.
tot caracteristic astmului e tusea la orizontala (in pat) sau tusea cand se agita si alearga.

astia micii cu astm se diagnosticheaza (din cate stiu io) pe baza frecventei bronsitelor si tusei.

antibiotice sa stii ca ne da insa numai in cazul in care are febra. si de multe ori imi da si reteta preventiv daca i se agraveaza sa ii dau antibiotic.

mai vreti va ma zic

ALRA 8kg+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Dandusace facusi?...te-ai impiedicasi? eu daaaa... m-am intepenit de tot m-ai bine zis

Mamiseli cat tre sa mai poarte Miruna cizmulitele?

Kita multa sanatate lui Andrei si ce bine a luat in greutate Vlad, eu zic ca nu ai de ce sa te ingrijorezi cu greutatea...si e si normal sa fi luat asa bine in greutate din moment ce noptile si le petrece mufat la san.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008)
Poze RAPHAEL
Poze ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput