Clubul cititoarelor (10)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Tocmai am terminat de citit "Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism" o carte pe care o recomand mai ales fetelor mai tinere de 30 de ani .
Printre multe alte lucruri pe care mi le-am amintit cititnd aceasta carte a fost si aia cu "remaiatul" ciorapilor, de care uitasem cu desavarsire. Cand ma gandesc ca acum pentru mine dresurile sunt de unica folosinta si ca pe atunci mama le ducea la remaiat de multe multe ori, nu-mi vine sa cred ca a putut exista asa ceva.

Acum fug sa fac o baie si pe urma la doctor sa-l vad pe bebelusul cel nou din burtica.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 12+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Citat:
citat din mesajul lui liadorian
Care-ar fi cartile lui cele mai bune, cu ce-as putea continua?


Moravia a fost un scriitor prolific... Eu iti recomand www.indexcarti.ro/review/Ciociara.html" target="_blank">La Ciociara (si filmul ). As mai mentiona "La Noia" sau "Il Conformista", dar nu stiu daca au fost traduse in romaneste.


Multumesc! O sa caut la biblioteca, poate am noroc.

Peste cateva zile plec la tara si nu prea stiu ce sa-mi iau de citit. Probabil un Moravia, cu siguranta pe Matei Iliescu al lui Radu Petrescu, Mandrie si prejudecata, Strigatul pietrelor, cartea de la Cotidianul. Mi-am strors creierii doua zile pentru lista asta, dupa Tihna lui Bartis nu-mi mai tihneste nimic. Deci, daca stiti vreo carte faina, pasionanta, ceva de citit in fan, in scartait de lacuste, ceva care sa te faca sa-ti amintesti ce minunata-i viata si ce minunata-i literatura si ce minunata-i vacanta, nu ma uitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Lia, daca vrei sa-ti amintesti ce frumoasa-i vacanta, mai bine nu lua Strigatul pietrelor, care te face mai degraba sa te intrebi daca sa-ti tai venele sau sa le lasi lungi...


You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Matei Iliescu merge:) Asa cum ar merge oricine din Scoala de la Targoviste - poate niste Costache Olareanu (Ucenic la clasici) sau niste Mircea Horia Simionescu (Ingeniosul bine temperat - asta cred ca e de citit online la Liternet).
Sau niste Stefan Agopian...Manualul intamplarilor (un deliciu absolut), Sara, Tobit...
Opreste-ma.


You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Cat is de cascata!! Sigur ca pot sa-l iau pe Agopian cu mine! Cu atat mai mult cu cat Una a facut o pasiune din scuturatul copacilor, in speranta ca-i vor cadea carabusi in par. Asta ar trebui s-o tina ocupata cat citesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Poate ar fi buna si "Panza" Cellei Serghi (daca n-ai citit-o deja)? Sau viata Reginei Maria (povestita de ea insasi)? A, mai e o carte frumoasa "In portul de pescari" de Ion Ruse. Sau ceva mai.... adolescentin? Oricum, ceva usor de citit dar si frumos. Deocamdata nu imi mai vin titluri in minte (cand nu ma intreaba nimeni, imi amintesc o groaza ) dar, pana una alta, vacanta frumoasa si.... alegeri bune la carti!
PS: Sa ne spui si noua ce ai hotarat sa iei cu tine, sa ne inspiram pe viitor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Citat:
citat din mesajul lui RWheelwright
PS: Sa ne spui si noua ce ai hotarat sa iei cu tine, sa ne inspiram pe viitor .

Nihil sine Deo.


Am luat cu mine asa:
Radu Petrescu, Matei Iliescu
Stefan Agopian, Tobit
Cristian Teodorescu, Tainele inimii
Jane Austen, Mandrie si prejudecata

N-am citit decat Matei Iliescu, vreo 200 de pagini si e... wooow. E absolut fermecatoare. Si romantica. Poate cea mai autentic romantica poveste pe care am citit-o. O carte retro. Si o carte grea, densa, care e de dus pe o insula pustie pentru o lectura adecvata. Si o carte despre care stiu ca multa lume ar putea spune ca-i "plictisitoare'. Inteleg si de ce, dar mie cartile astea plictisitoare imi par de-un farmec irezistibil.

Pe langa toate cele de mai sus, Matei Iliescu m-a frapat ca o carte greu de suportat prin contrastul pe care-l face cu orice forma de "usuratate a fiintei". Citind, m-am trezit intr-o lume in care se traieste pluristratificat, dens, semnificativ. M-am trezit incercand sa deschid usa gratios, asa cum probabil ar fi facut-o Dora, m-am trezit pozand in Matei Iliescu, cat pe ce sa-mi incep si eu jurnalul cu observatii grotesti.

O sa scot mai pe seara cateva fraze a la Radu Petrscu si-o sa le scriu aici, ca sa vedeti cum suna si de ce-s asa de entuziasmata. Pe mine m-a cucerit definiv cartea asta, stiam c-o va face: o incepusem prin anul II de facultate si-am lasat-o atunci pentru ca am stiut ca nu-s in starea care trebuie ca sa citesc cum trebuie. Bine-am facut!

Concluzie: desi am luat cu mine mai multe carti decat am citit, tot mi-ar mai fi placut una - La Medeleni, a lui Ionel Teodoreanu. Eu am citit-o la tara si locul ala mi-o evoca mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ar fi util sa se scrie pe prima pagina linkuri catre site-uri care ofera carti online.
ce site-uri stiti?


Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ramonika eu comand numai de la Polirom, pentru cei de afara ramine o optiune buna. Cu toate ca ma fac curioasa multe alte titluri ce nu apar la editura asta, asta e. Pina sa mai apara o editura la fel de serioasa pe piata, unde sa nu-mi fie teama sa pltaesc cu VISA si sa-mi fac griji de ajunge ori ba pachetul. Pt clientii vechi sunt si reduceri frumoase, din cind in cind oferte la preturi f bune pentru toata lumea.Mai aveam o carte de Salman Rushdie necitita inca(dintre traducerile de la polirom), o cumparasem de ceva timp dar nu o luasem cine stie ce in serios. Mare greseala. Ori poate ca nu, ca s-a potrivit foarte frumos asa mai la urma. E vorba de Harun si Marea de Povesti. O poveste frumoasa care pare a fi pentru copii dar e atit de superb scrisa ca o poti degusta la orice virsta. Se potriveste de minune critica in The Times:"Harun si Marea de Povesti va deveni o carte clasica; pastrati-o cu grija, spre a o lasa mostenire nepotilor vostri. Veti afla in ea nu doar mirajul celor O mie si una de nopti, ci si ecouri din Alice in Tara Minunilor, Vrajitorul din Oz ori Cartile Junglei".Inainte de nani ii povestesc baiatului meu de 5 ani jumate bucati prescurtate ca pentru nivelul lui de intelegere a limbii romane. E cucerit! Abia astept sa i-o citesc cap coada cind va fi mai mare.Vikinga 8+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Promisesm citate din Matei Iliescu. Nu ma indur sa iau cartea de la capat ,sa va arat cam in ce fel vede el un lan de porumb si cate alte minunatii, asa ca o sa transcriu fix paragraful la care am ajuns:

"Matei* era departe de a fi un vanitos, dar felul cum rostise ea ultimele cuvinte ii dadu un puternic sentiment al propriei puteri. Il mai incercase uneori, cand incaleca cea mai de sus craca a vreunui copac, ascuns in frunze si leganandu-se incet deasupra abisului albastru; il incercase si in dupa-amiaza trecuta cand se jucase, o clipa, cu imaginile din el ale Dorei**. Dupa cum il privea, ghicea ca era sensibila la faptul ca in el se petrece acum ceva deosebit si se pregati sa-i marturiseasca ce. Nu trebuia sa-i spuna tot? Ar fi fost o dovada de dragoste si s-ar fi cuvenit ca Dora insasi sa stie ce produsese, chiar fara voie, in el. O mana secreta ii fura insa cuvintele pe care era gata sa le rosteasca. Ce-ar fi vrut de altminteri sa-i impartaseasca? Si ea ii tacea, astazi, atatea. Ascuns in travestiul camasii albe in care acasa, cand o imbracase, nu banuia ca va fi atat de stramtorat, era deci mai bine ca ea sa nu-l vada. Ascuns de privirile ei ca de ale doamnei Iliescu*** pe vremea cand, in strada Polona, il acoperea de la genunchi in sus in clabuci de sapun, cuirasa plina de curcubee, penaj candid, absenta - dar palpitand de o viata nemarginita, concentrata si agresiva. Nu stie aceasta insa, isi repeta Matei, o presimte si de aceea, desigur, este astazi locuita parca de un spirit nelinistit care ma supravgheaza rotindu-se in cercuri capricioase, cade bazaind spre mine si, inainte sa pun palma pe el, se cumpaneste si se departeaza pentru a da ocoluri stranse si rapide in jurul unei preocupari tainice, descrie in aer aureole rasturnate, revine si din nou dispre si nu-l mai aud. Mult deasupra norilor sau a tot ce-i poate umbri linistita lumina. Dora totusi avea dreptate."
*18 ani
**iubita sa, aproape 25 de ani(?), sotia avocatului Jean Albu
***mama lui Matei, vaduva

Aici am ajuns. Imi vine sa arunc pe foc toti Ionii literaturii romane, toate Morile cu noroc si toate Marele cu care mi-au otravit liceul. Cartea asta trebuia s-o citesc si era destul. Oi fi acum exaltata, dar sa vedeti cand termin cartea si-o sa va asomez cu citate siiiii mai lungi!

Mergi la inceput