Clinique...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Nikole, multumim mult de tot!!!!
Hmm...sa va spun o poveste...sper sa nu lezez industria si comertul romanesc,dar asta este cei din bransa stiu si ei ce spun eu...am lucrat foarte multa vreme in presa pentru femei, exact pe sectiunea beauty/intretinere...cum este si normal, am avut ocazia sa testez absolut orice produs existent pe piata (metri de piele sa ai ca in rest chiar testezi orice) si sa discut cu cei implicati in fenomen... la un moment dat, directorul (nu mai este el...acum este director in alta tara!!!!) unei mari companii de cosmetice straine care are piata excelenta in Romania mi-a spus, in mod confidential sa nu-mi iau produse de pe piata, sa iau direct de la ei de la firma....explicatia: fie ele frantuzesti, italiene, belgiene, canadiene etc...produsele cosmetice pentru Europa de est (majoritatea ca sa nu spun 99%) sunt facute ca pentru Europa de est (sau zic ca pentru tarile sarace) in conditii nu foarte bune, in tari nu foarte riguroase si unele chiar pe vapoare...(va jur!!!)...nu pot da nume si exemple pentru ca nu ma lasa deontologia profesionala...lasand la o parte ce se spunea mai sus, ca unele dintre ele sunt adaptate climatului, discutam despre companii mari, de masa , medii sau chiar de lux care isi reduc costurile de productie apeland la astfel de metode si trimitand produsele in tarile considerate "mai naspa" sau "hai ca merge".Exista desigur si loturi comprimise de la mama lor, din fabrica mama care pot da efecte secundare neplacute...asa cum s-a intamplat acum cativa ani cu un lot de produse de ingrijire Chanel, care nu a fost retras definitiv de pe piata, dar a fost modificat...stiu asta pentru ca eu tineam legatura atat cu cei care distribuiiau Chanel in ROm cat si cu Chanel Franta si am fost una din persoanele care a facut alergie la acele creme...am semnalat acest lucru atat in Franta cat si in ROm...in Rom mi s-a raspuns ca sunt prima si ca nu se poate ca este probabil de la altceva...in Franta mi s-a raspuns ca este clar ca este o problema si ca vor retrage acel lor pentru ca au avut foarte multe reclamatii...repet produsul nu a fost scos de pe piata si ulterior l-am folosit din nou (prin amabilitatea celor din Franata care mi-au trimis unul cadou, dintr-un lot nou!)fara sa mai am probleme.
Oricum, daca tot este sa vorbim despre produse cosmetice...va spun cu mana pe inima ca apreciez din suflet gama Elmiplant (asa ieftin si inestetic cum este el). Patroana, doamna Cremenescu este o femeie absolut geniala, o femeie care a luptat pentru afacerea ei si a crezut in ea si o face cu pasiune si multa cinste si onestitate...sunt produse care ce scrie pe ele au si in interior...sunt muncite si gandite...in conditiile dezvoltarii din Romania, dar sunt muncite si sunt "cinstite"...de altfel...dupa ce am folosit toate produsele din lume (chiar si pe cele cu caviar sau aur) va spun sincer ca putine sunt produsele de suflet care intr-adevar pot spune ca sunt efectiv ceea ce scrie pe ele si au efectele vizibile despre care se vorbeste in reclame....Clinique...nu este unul dintr aceste cosmetice....dar este din gama cosmeticelor bune, scumpe, cu efecte vizibile la utilizare prelungita....
O seara buna

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Wooooowwwww Oana, am ramas fara cuvinte!!!

Din pacate tare te cred, cand oare se vor schimba lucrurile si in Europa de Est??
Sunt profund dezamagita, nu ma asteptam la asa ceva de la companii atat de renumite, f urat!!!

In alta ordine de idei, cosmeticele romanesti sunt la mare cinste aici, si sunt f ieftine.
Chiar recent, am gasit un anunt in ziar, cum ca, se cauta un cunoscator al produselor Gerovital.Am sunat, conditiile super de lucru, insa salarul de rusine...ptr banii aia nu se merita sa-mi las copilul acasa cu altcineva ca eu sa merg la munca.

Totusi am fost foarte mandra ca au insistat mult sa ma gandesc la oferta lor, si asta numai ptr faptul ca sunt romanca...ptr prima oara in toti anii astia de stat aici, am simtit cum mi-a crescut inima

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Oana, ai perfecta dreptate. Si eu stiu asta inca din clasa a IX-a la liceu. Eu am facut chimie multa, si imi amintesc si acum cand ne spunea diriginta in clasa, ca produsele care se gasesc aici sunt "facute pentru Europa de Est"...
N-o sa se schimbe niciodata asta, pentru ca altfel, nu ar putea sa vanda produsele aici, ar fi prea scumpe pentru noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
la un moment dat, directorul (nu mai este el...acum este director in alta tara!!!!) unei mari companii de cosmetice straine care are piata excelenta in Romania mi-a spus, in mod confidential sa nu-mi iau produse de pe piata, sa iau direct de la ei de la firma....explicatia: fie ele frantuzesti, italiene, belgiene, canadiene etc...produsele cosmetice pentru Europa de est (majoritatea ca sa nu spun 99%) sunt facute ca pentru Europa de est (sau zic ca pentru tarile sarace) in conditii nu foarte bune, in tari nu foarte riguroase si unele chiar pe vapoare...(va jur!!!)...nu pot da nume si exemple pentru ca nu ma lasa deontologia profesionala...

Or fi facute pe vapoare, dar nu se jeneaza sa le puna pret exact ca "afara", banii celor din Europa de Est sunt buni pt ei, doar ca nu se simt datori sa asigure calitatea pt ca suntem cetateni de mana a doua. Pt ca nimeni nu ne apara drepturile si cand se afla nu se poate spune "din deontologie profesionala". Nu cu referire la tine, Oanamada, dar sunt convinsa ca daca ar incepe o campanie puternica in presa referitoare la modul cum suntem tratati de marile companii, ceva tot s-ar schimba.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

IMi pare rau sa-ti spun, dar cu o campanie in rpesa nu s-ar schimba nimic...sunt jurnalist de meserie si crede-ma stiu cum functioneaza lucrurile...atunci cand sunt interese atat de mari la mijloc....ziaristulului de rand i se inchide rapid gura (de catre conducere!!!) pentru ca dupa cum stii si tu presa supravietuieste din reclama si reclama vine de la astfel de companii...fara ele presa nu apare...si uita asa cercul vicios...stii cine aloca cele mai mari bugete din lume pentru reclama? Fabricile de masini, fabricantii de cosmetice si inca vreo doua categorii...incearca numai sa vizualizezi ce s-ar intampla in cazul unor reviste pentru femei (care fac parte dint rusturi de presa!!!) in cazul in care ziarele sau televiziunile din trustul lor ar declansa o astfle de campanie...ar "muri" rapid pentru ca ele din asta isi scot banii, nu din cele trei rochite la care face reclama Ciobanu sau Botezatu...Asa ca din pacate, pana una alta si probabil multa vreme de aici inainte ceea ce zici tu nu se va intampla, nici in Rom si foarte probabil nici in alte tari pentru ca peste tot este la fel....
Cand vorbeam de "deontolgia profesionala", chiar o am si chiar nu vreau sa le fac probleme unor oameni care detin sau nu mai detin posturi in astfel de companii....in plus, nu ajuta pe nimeni sa dau eu ddin gura...pentru ca eu nu am dovada si fara dovada, din punct de vedere legal ma pot da oricand in judecata.
Toate bune

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Cata dreptate ai Oana...Sa le fie rusine companiilor respective. E si vina noastra ca le cumparam produsele. Ce bine ca putem cumpara de pe site-uri straine si mai ieftin decat la noi. Si cine mai crede in reclama...Ma bucur ca pot sa citesc pe forum parerile fetelor care au folosit produsele respective.

Imi amintesc ca imi recomanda o vanzatoare produsele L'oreal intr-un magazin. I-am spus ca nu ma intereseaza aceste produse pt ca cele din Ro sunt facute in Polonia, adica fata noastra nu e facuta pt produse fabricate in Franta, Germania, etc, asa ca nici nu vreau sa aud de ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Fetelorrrrr, sa urmam exemplul ei: http://www.cancan.ro/2009-01-12/Angelina-Jolie-se-da-cu-creme-ieftine.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliya spune:

Cum a spus si Danamiha, sa le fie rusine companiilor respective!
Oanamada, produsele cosmetice, care au o eticheta lipita pe ambalaj, si scrie in romana ce contine produsul, modul de utilizare... sunt importate nu sunt facute pentru Europa de est, nu?

Mergi la inceput

Produsele care au eticheta in romana au pentru ca este obligatoriu sa aiba indiferent de und eprovin...legea spune ca orice produs strain trebuie sa aiba traducere...deci nu are legatura cu faptul ca sunt facute sau nu pentru Europa de est...daca nu au incalca legea atat!

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Fetelor, mi-am luat eu produse cosmetice acum cand am fost plecata, printre ele si o crema de fata si un fond de ten Clinique. Hai ca nu pot sa compar crema, nu am mai avut-o, insa, fondul de ten...e altceva! Nu are mirosul ala atat de puternic precum cel luat de aici, si nu stiu, are alta textura...
Mi-am luat si un rimel pe care apropo, vi-l recomand cu caldura. Este L'oreal ceva cu Volume X 5 negru carbon. Tubul este negru. Eu fiind blonda nu prea am gene, insa cu asta, parca sunt false, si nu imi ia mai mult de 3 minute rimelarea. Si la asta am vazut diferenta, luat de aici si luat de afara. So...

Mergi la inceput