Scutece refolosibile
Vin cu o intrebare pt cele care au folosit scutece refolosibile. Arata ca niste chilotei, am inteles ca la unii se pune inauntru nu stiu ce refolosibil. Nu prea ma prind exact cum se folosesc.
La noi pe net am gasit dar in jur de 50 ron/buc.
Sunt bune? Cam cate se folosesc pe zi? Cum e cu partea "consumabila"? Exista si modele la care nu tre sa pui nimic inauntru?
asta am gasit eu: http://baby.shop.ebay.co.uk/items/Baby-Changing-Nappies__W0QQ_catrefZ1QQ_flnZ1QQ_sacatZ45455QQ_sopZ2QQ_ssnZreallywoman2008QQ_trksidZp3911Q2ec0Q2em282?_trksid=p3911.c0.m282
si cam asa arata cei de la noi (scoateti spatiile):
http://www. a n eline-design.ro/Scutece-refolosibile/Admio9-Chilotei-suport-Mio-Soft-stelute.html
As vrea sa fac schimbarea la modelele acestea, o data pentru fata cea mare, cand o sa o invat sa mearga la wc, iar pt cel mic pt ca orice model de pampersi am folosit iese pe afara mereu cand face kk.
Va rog, un sfat de la cele care au folosit, sa stiu daca merita sa investesc. Per ansamblu cred ca si la bani ies mai ieftin (nu sunt sigura).
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
Raspunsuri
iriss27 spune:
chiar nu a folosit nimeni??
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
anya spune:
Nu am auzit pe nimeni sa foloseasca. La un moment dat a mai fost o discutie pe aici, pe forum.
Poate or fi mai buni pentru mediu, dar pampersii (nu neaparat de la firma asta) au fost inventati ca sa scapam de spalat scutece ( inventatorilor).
sideris spune:
Uite cateva info utile aici: http://wrapmama.blogspot.com/2008/11/scutece-refolosibile-in-actiune.html
Si inca un blog care poate iti e util, sectiunea Mama si copilul: http://sideris.ro/blog/
kay spune:
pampersii nu se degradeaza. nu se descompun, nu nimic. sunt extrem de nocivi mediului inconjurator. in SUA e la moda sa folosesti pampersi refolosibili. e cool si esti in trend, salvezi planeta, seti Capitan Planet. cel putin din cate am vazut eu. Acum la noi, sigurn nici o sansa, ca de ce ar sapala o mama pampersii (uite nu stiu daca merg bagati la masina..) cand poate sa ii arunce la cos si sa ia altii. e o economie de vreo 400 $ pe an (zise Oprah), sau mai mult, nu mai tin minte exact cat...
sa ne impartasesti pareri daca iti iei
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
alinutza00 spune:
si pe aici scutecele refolosibile incep sa devina din ce in ce mai po****re...am vazut o oferta la un targ de bebei, un starter kit costa peste 600 de euro, investitia fiind amortizata in timp...
majoritatea celor care aleg optiunea asta o fac ptr ca intr adevar le pasa de mediul inconjurator...nu ptr ca ar fi la moda, e tocmai invers, sunt genul de persoane carora putin le pasa de cool si trendy, caci nu vad nimic cool in a curata toata ziua scutecele astea, doar nu le pui pline de caca in masina de spalat...
eu sunt prea comoda , dar am toata admiratia ptr mamicile ce le folosesc ....(cunosc pe cineva din grupul de bebei pe care l frecventam, ce foloseste asa ceva, ea se obisnuise, nu i se parea deloc greu)
gazzella spune:
da, e o investitie destul de mare la inceput, dar se amortizeaza in timp
iris27, la intrebarea cate se folosesc intr-o zi, cred ca se schimba la fiecare murdarire, deci fa tu calculele
altfel mi se pare oarecum dur sa tii copilul, deci cu cat e mai mic copilul cu atat schimbi mai multe
se iau cele murdare, se limpezesc si se pun intr-un cos dupa ce s-au stors; cosul acoperit
o data pe zi faci o masina de haine (eu faceam indiferent de acest aspect, daca sunt hainde deschise la culoare bagi si aceste scutece..si gata)
ah, le poti face si tu in casa daca ai o masina de cusut, iti vin ceva mai ieftine, daca te intereseaza fa buzz ca-ti caut link cu indicatiile
Bendis (2 ani, 2 luni) si Felix (4 ani, 2 luni)
mika12 spune:
Si eu le-am folosit inca de la primul meu copil, dar cu citiva ani in urma nu se puteau procura cu atata usurinta ca acum. Asadar am inceput cu scutecele "traditionale", pe care le pliam asa : [http://www.dailymotion.com/video/x4wkek_plier-un-lange-lancienne-pour-un-no_lifestyle], dupa care am trecut pe scutece lavabile pe care le-am confectionat singura, caci preturile erau prea ridicate (in jur de 26 de euro bucata). Am cumparat in schimb, chiloteii de protectie.
mika12 spune:
Dupa parerea mea, se merita sa treci pe scutece lavabile, chiar daca la inceput o sa ti se para incredibil de greu. Eu vorbesc din experienta!
Singura problema pe care am avut-o aici, a fost la cresa : nu prea voiau sa ne inscrie din "cauza" aceasta! A trebuit sa le expun toate argumentele pe care le aveam la dispozitie pro scutece lavabile. Imi aduc aminte ca unul dintre cele mai puternice a fost urmatorul : am deschis in fata lor un pachet nou-nout de pampersi (dintre cei pe care ii avea cresa la dispozitie) si am rugat-o pe directoare sa-mi spuna cam ce parere are in ceea ce priveste mirosul puternic de produse chimice care emana la desfacerea pachetului.
Daca ai curajul sa te pui pe croitorie, uite un mic ajutor : [http://larbreabebes.free.fr/Pages/p_couches_pap_TE1Claire1.htm].
wrapmama spune:
Buna fetelor. Ma bucur ca va interesati de scutecele refolosibile. Eu le folosesc cam de 4-5 luni si sunt foarte satisfacuta cu ele.
Sa raspunt la intrebarile lui Iriss:
Se folosesc cam 5 bucati de scutece pe zi, plus una pentru noapte. Daca ai un set de cam 12-15 scutece, nu trebuie sa speli in fiecare zi. Daca ai relatii in stainatate, este mai ieftin sa cumperi de acolo. In Romania sunt mai scumpe din pacate. (scutecele Kushies de exemplu costa jumatate in America fata de preturile romanesti)
Chiar daca le cumperi din Romania, fact economii, in comparatie cu scutecele de unica folosinta. Merita sa incepi folosirea lor cat mai devreme, si atunci economisesti mai mult.
Te ajut cu placere daca mai ai intrebari.
Bic spune:
Salut. Noi am folosit scutece lavabile de la 5 luni la 2 ani. E mai usor aici pentru ca varietatea si sofisticarea modelelor a crescut de cind am inceput noi pina acum intr-un mod fantastic. 98% din scutece sint facute de mamici care si-au facut din asta un business.
Cele din prima oferta de pe Ebay la care ai pus link aici se cheama "pocket" si din experienta noastra sint fantastice. Cele mai bune pentru noapte pentru ca interioriul este facut din fleece care nu retine umezeala si copilul nu face iritatii. Noi am avut multe iritatii si "pockets" intotdeauna ne-au vindecat.
Cele romanesti la care ai trimis link par ok, dar nu nemaipomenite. Trebuie sa cumperi unul si sa incerci. Mie nu-mi plac "all-in-one" pentru ca se usuca foarte incet.
In plus, pe deasupra scutecelor de bumbac, eu puneam intotdeauna un strat de fleece, pentru ca altfel facea iritatii.
E o mare daravela cu spalatul: trebuie sa folosesti doar detergent fara parfumuri si mai ales fara lanolina. Lanolina sau orice alt sapun afecteaza puterea de absorbtie a bumbacului.
Nu stiu cum ai putea sa faci cu uscatul. Vara e simplu, dar iarna cind nu e soare???
Referitor la cantitate: cu scutece lavabile copilul trebuie schimbat mult mai des. Eu o schimbam cum facea pipi. Si Smaranda facea putin si des. In total am avut cam 36 de scutece si ma tineau vreo 3-4 zile. Dar pentru a avea tot timpul scutece curate la indemina trebuia sa spal o data la 2-3 zile.
In ceea ce priveste costul, daca te referi la costul scutecelor iese mult mai ieftin. Eu am cumparat si cele mai ieftine (prefolds) si pockets, si all-in-one si covers si cu totul am cheltuit vreo $500. Dar tot acest sistem m-a tinut pina la 2 ani (m-ar fi tinut mai mult, dar am fost plecati in Romania, dupa aceea invatat olita, etc.). Pe Pampers as fi dat de vreo 4 ori mai mult. DAR de cind am inceput sa spal scutece, mi-a crescut nota de gaz si electrica cu vreo $30/luna.
In ceea ce priveste salvatul mediului... am fost foarte dezamagita, mai ales ca incerc sa fiu cit mai eco posibil, ca studiile arata ca risipa de energie este similara. Energia folosita pentru a spala scutece si pentru a produce bumbacul necesar fabricarii sint comparabile cu producerea scutecelor de hirtie.
Cu toate acestea, exista doua motive eco in favorarea refolosibilelor: nu sint aruncate in groapa de gunoi si astfel nu polueaza mediul (scutecele de unica folosinta iau cam 300 de ani pentru a fi abosrbite de mediu) si nu pui chimcale (acel gel) pe popoul copilului.
Bref: eu inca pastrez scutecele in cazul in care mai am inca un copil, dar cred ca in Romania e destul de complicat, mai ales ca nu se gasesc scutece de calitatea celor de aici. Ar merita daca le faci tu. Sint o groaza de modele pe Internet.
Dar daca te hotarasti, eu sint toba de informatii.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC