Romanii din Marea Britanie (19)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Motanik stiam de Child Tax Credit dar astept sa-mi fac si tax return-ul pe anul trecut.
Daca nu te deranjeaza sa ne dai informatii...sunt convinsa ca sunt lucruri nestiute si cred ca sunt utile multor mamici.La cat esti tu de bine informata nu poate sa ne strice
Suna bine Totsworld.Si nou am gasit o piscina cu apa calduta(31 grade)dar programul lor lasa de dorit.
Asteptam informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Am fost prinsa in vartejul problemelor de fiecare zi si pur si simplu nu am mai avut puterea sa intru pe forum.
Tot incerc sa fac o bresa in sistemul educational englez si sa gasesc o scoala care sa ma accepte ca profesor.
Pana una alta am trecut prin furcile caudine si am fost acceptata ca profesor calificat de catre General Teaching Council of England.
Am reusit sa predau pe perioade medii intr-o scoala de langa noi. Consumul nervos este destul de mare. Nu cred ca se compara cu ce facem noi in tara. In general, in zilele in care copiii erau in toane bune reuseam sa folosesc cam 80% din timpul unei ore pentru predare, dar cand batea vantul afara sau era soare puternic, era jale. In jur de 50% din timp era ocupat de probleme de disciplina. Am vazut scene pe care nu credeam sa le vad in afara retelei Cartoon Network. In fine, scoala engleza poate fi distractiva daca te detasezi putin de ceea ce se intampla in clasa si daca nu ai incapatanarea sa predai neaparat ceea ce ai in plan pentru ziua respectiva.

Ma bucura noutatile de pe forum: Motanik, Mada felicitari! Va doresc multe bucurii alaturi de micute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza P. spune:

Fetele, bine v-am regasit! Ma bucur sa citesc ca toata lumea este fericita, au mai aparut cativa bebei si ca sunt planuri de intoarcere in tara din cate citesc. Ma regasesc si eu in cate ceva din ce ati mai trait voi, printre care dorinta de intors in tara .
Am luat si noi IRL-ul si la anu' aplicam pentru cetatenie, dupa care am vrea sa incercam sa ne refacem vietile acasa. Decizia am luat-o din vari motive printre care se numara si dorinta de a face un copil langa familiile noastre, bucuria iesirilor cu prietenii intr-o zi de vara sau a iesirilor cu cortul sau a expeditiilor pe muntii Romaniei.Asta ca sa enumar numai cateva.
Nu am crezut ca o sa ajungem sa ne dorim asta, dar asa a fost sa fie. Orice iti dicteaza ratiunea, paleste in fata sentimentelor si a ceea ce-ti spune inima. Da, e bine sa ai siguranta zilei de maine dar nefericirea aici(ma refer strict la ceea ce simtim noi de cativa ani) cantareste prea greu ca sa ne complacem in situatia asta de dragul sigurantei zilei de maine. Asa ca la anul ne facem bocelutza si plecam.Poate o sa ne intoarcem la un moment da, poate intoarcerea o sa fie o greseala. Cine stie?
Daca aveti info fetele care au luat recent cetatenia si cu ce trebuie sa ma pregatesc, daca aveti linkuri cu aplicatia si mai multe info, poate ne ajutati si pe noi cu experienta voastra.

Numai bine va doresc tututror!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Gabitza, ma bucur sa te vad. M-am regasit total in cele scrise de tine. Gasesc tot mai rar oameni care sa cunoasca sentimentele care ne incearca pe noi si nerabdarea de a ne intoarce in Romania.
Dar avem un copil si nu putem sa ne aruncam fara sa fim siguri ca nu facem o greseala. Vroiam sa mergem anul asta dar inca e foarte greu acasa cu criza asta si asa ca mai cantarim putin decizia.

Si noi vrem sa aplicam pt naturalizare anul asta. Avem 2 ani de cand am obtinut ILR dar eu nu indeplineam una dintre conditii (aceea de a fi fost fizic in tara asta cu 5 ani inainte de data aplicatiei) asa ca o sa aplicam mai incolo. Am mai incalcat o conditie, aceea de a nu avea mai mult de 90 zile iesite din Uk in anul anterior aplicatiei, ori eu deja am stat in iarna 3 luni in Ro, acum mergem o saptamana in Portugalia si apoi alte 2 luni in Ro. Un amic m-a sfatuit sa incerc totusi si sa omit intentionat perioada asta din iulie acum, ei neavand o evidenta din moment ce nu ni se pun intrari/iesiri pe pasaport. Am citit insa pe site la HO ca in anumite conditii se poate trece peste regula asta si cred ca ar fid e inteles ca sotul a ramas aici si a muncit iar eu am profitat de faptul ca eram in maternity leave sa stau mai mult cu copilul la bunici. Nu stiu ce sa fac, sa nu trec in aplicatie plecarea asta din iulie sau sa o trec si sa explic de ce am depasit cele 90 zile...Ma mai gandesc.

Probabil stii ca s-a scumpit taxa de aplicatie, acum costa 850 lire pt aplicatie in comun - de fapt fiecare partener are aplicatia lui dar le trimiteti impreuna intr-un plic si astfel platiti o singura taxa. Altfel pe aplicatii trimise separat costa peste 700 de fiecare.

Cand aplicati? Trebuie sa mai stii si ca poate dura cateva luni, un coleg de munca a primit certificatul dupa fix 4 luni de cand aplicase. Dupa primirea certificatului, o sa fii invitata la consiliul local intr-o data pe care ti-o vor comunica in scris, pt depunerea juramantului. Apoi, daca doresti, poti aplica si pt pasaport britanic.

Edit: am vazut apoi ca ai cerut link.
Aici afli mai multe despre http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/
Aici gasesti aplicatia http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/nationality/form_an.pdf
Si aici ghidul http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/nationality/guide_an.pdf

Carstea, te referi la tax return pt anul incheiat la 5 aprilie 2009 da? Da, iti trebuie cifra exacta desi daca aplicai pana in aprilie le trebuia cea de anul trecut si o estimare pt anul asta, pt ca apoi cand aveai cifra exacta sa o dai telefonic. Child Tax Crdeit nu se da din urma daca au trecut 3 luni de la nasterea copilului, din cate imi amintesc. Se calculeaza in functie de venituri. Daca esti self employed, le vei da net amount si nu gross ca in cazul employed.
Daca ai nevoie de vreun ajutor da de stire. In orice caz in completarea aplicatiei cel mai bun ajutor ti-l ofera chiar helpline-ul lor. Eu tocmai am primit annual review pack si nici nu a fost nevoie sa-l mai trimit semnat, am sunat si le-am dat cifrele prin telefon.

Cat despre piscina, apa e foarte calda intr-adevar, nu au cum altfel, sa nu le fie frig micutilor. La ce te referi cu programul? Orele nu sunt potrivite sau organizarea cursului?

Ella, nu ma surprinde deloc ce scrii. Ai avut secondary school? Cei de la primary, fiind mai mici, nu sunt asa rautaciosi si programa le si permite sa fie mult mai relaxati.
Ce vrei sa predai? Poate ne povestesti mai multe despre drumul parcurs pt a putea preda intr-o scoala din Uk.

--------------------

Andra si bebe Theodora Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Fetelor, multumesc foarte frumos pt raspunsuri.
Sunteti foarte dragute.
Inca nu ne-am rezervat hotel, dar ne tot invartim in jurul hotelurilor Ibis.
Sa vedem..

Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Ella, nu ma surprinde deloc ce scrii. Ai avut secondary school? Cei de la primary, fiind mai mici, nu sunt asa rautaciosi si programa le si permite sa fie mult mai relaxati.
Ce vrei sa predai? Poate ne povestesti mai multe despre drumul parcurs pt a putea preda intr-o scoala din Uk.

--------------------

Eu am avut intentia de a preda din 2004, de cand am ajuns aici prima data. Desi eram profesor in Romania, mi s-a spus sec ca nu pot preda in scoala britanica, pentru ca titlul de profesor obtinut in Romania nu este valabil aici. Daca Romania ar fi fost o tara a UE, altfel ar fi stat situatia.
Am tinut minte ultima remarca si de indata ce am intrat in UE am repetat incercarea. Am primit raspuns de la GTC ca am nevoie de o adeverinta din tara care sa specifice ce am predat, pentru ce forma de invatamant sunt specializata si daca am fost implicata in vreun incident in scoala.
5 luni a durat eliberarea acestei adeverinte de catre Miniterul Educatiei si inca 4 luni pana am primit certificatul de profesor calificat de la GTC. Ciudat mi s-a parut ca GTC mi-a datat certificatul cu data la care au primit cererea mea si nu cu 4 luni dupa...

Cam atat deocamdata...
Am sa continui sa scriu in cateva zile, cand voi avea mai mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris2007 spune:

Buna fetelor, ne primiti si pe noi ?Eu sunt Cristina si pe al meu baietel il cheama Oliver.

Mergi la inceput

Bine ai venit Chris!I n ce zona a Londrei stai?Eu tot mai sper ca sta cineva peste drum de mine.
Motanik multumesc de info.
Piscina e printre singurele cu apa la temperatura asta si nu e doar pt bebei ca nu au piscina pt copii ci la comun.Au ore de adult swim only de la 6 dupa-amiaza adica exact cand vine si tati de la munca si ne-am fi dus impreuna.
O ZI BUNA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Pupici la gasca.
Chris bine ai venit mai zine despre voi cat are Oliver?
Andra pai suntem bine mergem de pe 22 iunie pana pe 8 iulie ii taiem motzul lui Ami acolo ca nasii oricum is acolo, nunta o sa fie pe 22 mai anu urm si ne gandisem la ibiza sa vedem acuma cum ne iese pasienta cel mai scump e cazarea ca in rest zburam din stansted care e aproape de noi, am vb cu preotul deja la biserica romaneasca sa vedem cum suntem cu banii cand ne intoarcem din concediu ca sa dam avansul pt vila ca la hotel cu fetele e mai greu ele au programul lor si nu am curaj sa le las in camera si noi sa mergem jos sau ceva.
In rest fetele is racite cu vremea asta nebuna e normal, Ami saraca e mai rau ia antibiotic pt ca dupa o sapt deja avea un wheezing in piept si ratling noise asa ca ne-a pus pe antibiotic. Dar na speram sa fie bine si sa isi revina ca tare urat mai tuseste saraca.
Samb merg la primele appointments pt rochii abia astept am vb oricum si cu o tipa sa imi deseneze o rochie special pt mine astept sa imi trimita niste swatches de materiale si desenul la care s-a gandit , ma chinui sa mai slabesc am reusit intrun an aproape sa dau jos 8 kg mai am inca 10 pana la idealul meu da vreau incet si sigur nu rapid si sa pun dublu pe mine.
In rest criza asta ne chinuie si pe noi da speram sa iesim la linia de plutire acusi, vreau dupa ce venim sa imi schimb si eu permisul si sa iau ceva lectii sa ne luam masina cat de repede reusim si cam asta e de la noi.
Ella bafta cu scoala.
Gabitza va tin pumnii sa iasa totul asa cum va doriti.
Carstea da voi unde stati? Concediu placut.
Andra voi unde mergeti in vacanta?
na fug la trebi ca acusi tre sa merg sa iau fata de la scoala. Pupici.

" Life is the flower for which love is the honey "

Victor Hugo

Mergi la inceput

Mada noi stam in North-West in Borehamwood.

Mergi la inceput