Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (12)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Buna dimineata la zmeurici
Mcrissa si eu m-am trezit intr-o dimineata cu picioarele umflate rau,am renuntat sa mai mananc sarat si vad ca s-au desumflat,eu ma gandeam ca mi s-au umflat din cauza ca am mers mult in concediu . Si eu am simtit aseara 3 ciocanituri in burta .Cu somnul stau la fel de bine,dorm de la 11 pana dimineata neintoarsa,de greturi am scapat ,in sfarsit

Diana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

In legatura cu anuntatul angajatorului, acesta trebuie anuntat IN SCRIS, ducand o scrisoare medicala de la medicul de familie. Dupa aceasta angajatorul NU are voie sa va desfaca contractul de munca(elenada - degeaba te ameninta sefa ta cu asta, ca stie si ea f bine ca nu poate face, dar numai daca tu le duci scris de la medic, nu dupa vorbe)...Asa am zis si eu la prima sarcina ca imi sunt prieteni sefii si colegii si am descoperit exact contrariul, ca eram prieteni numai cand produceam....asa ca acuma am schimbat angajatorul...

Iar cu epilatul eu nu cred ca e vreo problema dc folosim exact ce foloseam si inainte. Eu si la prima sarcina m-am epilat peste tot din prima si pana in ultima luna (ultimul epilat a fost la 38 de sapt) cu ceara de unica folosinta inclusiv inghinal si tare bine a mai fost la nastere si dupa ca nu m-a mai ras nimeni pe la spital si nici nu am avut probleme cu parul care sa creasca pe la epiziotomie. Si acuma tot asa am de gand sa ma epilez toata sarcina ca oricum nu ma suport cu par ca sunt destul de paroasa, iar aparatul nu il suport defel decat axila si pe picioare pana la genunchi dar mi se pare ca pierd prea mult timp...

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Lakrima si Ioana - imi pare sincer rau ptr pierderea suferita. Ne rugam ptr voi sa gasiti puterea de a o lua de la capat si anul asta sa va ajute Dumnezeu sa aveti bebei.

Eu sunt efectiv consternata...si probabil ca si voi..efectiv nu inteleg...adica acumulez informatia dar nu pot sa o procesez...citesc pe net si forumul si alte articole medicale...si e strigator la cer ca in anul de gratie 2009 nu exista un raspuns clar si pertinent la aceasta dilema: avortul spontan. In schimb s-a ajuns la o statistica oribila si crunta "una din zece gravide pierd sarcina". E revoltator ca in final facem parte dintr-o statistica.

Sa ne ajute Dumnezeu pe toate sa ducem cu bine sarcina la sfarsit.[ruga}

Alinutza 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

vai lakrima imi pare nespus de rau ,nu mai vreau s aud vesti rele si mai ales ca sunt si eu in 11 saptamani de sarcina ce frica am ,deabea astept sa merg la ecograf sa imi vad puiutu,of ce griji imi fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

La fel ca alfa_anca stiu ca trebuie informat angajatorul in scris. Acesta va lua legatura cu medicul de medicina muncii care la randul sau trebuie sa informeze Inspectoratul Teritorial de munca. De asemenea, cum este cazul tau elenada medicul de medicina muncii iti poate recomanda concediu de risc maternal...tu trebuie sa stii cel mai bine cat poti sa muncesti astfel incat sa nu-ti pericliteze sarcina.

Legat de epilatul inghinal eu am intrebat si cosmeticiana (care are experienta de ceva ani) si medicul ginecolog. Ambii au avut aceeasi reactie "mama ce ti-e si cu paranoia de gravida". Singura chestie este sa nu te apuce acum sa te epilezi in premiera. Dar nici asta nu e o chestie dovedita. Si bineinteles...regulile de igiena respectate..

Cat despre sport...eu faceam inainte Pilates la Getfitt (in spatele magazinului Cocor). Si stiu ca acolo au ore (si sambata) de Pilates pentru gravide. Sunt de asemenea sali in Bucuresti unde se practica aquagym ptr gravide. Diferenta fata de aquagym normal este ca sunt mai putine "sportive" in bazin, din ratiuni de igiena, si se practica exercitii specifice gravidutelor. Eu am mai gasit pe net si alte centre care ofera pachete de exercitii destinate gravidutelor: Duo Centru Medical Progessional, Fii mamica fara frica, Gimnastica gravide, Active Center. Sper sa nu se supere moderatorii dar nu intentionez sa fac reclama niciunuia, ptr ca efectiv nu le-am testat. Eu sunt expert evaluator si in luna ianuarie trebuie sa plec in delegatie in tara si din acest motiv nu am facut nici un abonament. Dar din februarie ma voi duce sigur...cel putin Pilates si aquagym vreau sa fac neaparat.

O saptamana buna tuturor zmeuricilor...si fara vesti proaste..

Alinutza 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns icmanu spune:

Sandy - Salariata gravida înstiinteaz#259; angajatorul, depunand, in copie, fie Adeverinta medicala-tip, aprobata de Ministerul Sanatatii, fie Carnetul Gravidei si Anexa pentru supravegherea medical#259; a gravidei #351;i lauzei, completata corespunzator de medic,fie scrisoarea medicala eliberata de catre ginecolog(de preferat ar fi sa le ai pe toate trei), la departamentul resurse umane din cadrul unit#259;tii, inso#355;ita de o cerere scrisa care sa con#355;ina informa#355;ii referitoare la starea proprie de maternitate, în conformitate cu art. 2 lit. c) din ordonanta de urgenta (aceasta cerere e posibil sa o aiba cei de la resurse umane - un formular tip). Departamentul RU va verifica daca adeverinta medicala este depusa de salariata in termenul legal de maximum 5 zile lucratoare de la data eliberarii. In cazul in care ai si un departament de protectia muncii va trebui sa duci aceste acte si acolo.

Lakrima si Ioana - imi pare rau pt voi. Sa aveti grija de voi si o sa vedeti ca soarele o sa rasara si pe strada voastra!!!

Fetele, sa ma treceti si pe mine in listuta cu
DN 07.09.1982; UM 05.10.2008; DPN 12.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Gata...am reusit...m-am programamt la dr. H pentru eco morfofetala de trim I.....cica nu si nu daca nu sunt pacienta dansului dar cand am pomenit numele " cunostintei" sa rezolvat.....sapt viitoare pe 14.01 ma duc..abia astept.

Acum sa sun si la cabinet la dr. meu sa ma programez si acolo.

Eu sambata fac 12 saptamani de la UM...e ok sa fac morfofetala in sapt 12.01-17.01, nu? adica la 12 sapt si cateva zile de la UM...?

11+

Bubi mic poze

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

apropo de concediul de risc maternal: daca nu va da medicul de medicina muncii astfel de concediu si va recomanda medicul ginecolog sau medicul de familie, intrebati mai intai la servici sau direct medicul de medicina muncii daca firma la care lucrati accepta astfel de concediu, pentru ca se pare nu toate firmele accepta, in sensul ca ei pot demonstra ca munca pe care o prestati nu e un risc pentru sarcina si nu va platesc concediul...Asa ne-a spus noua medicul de medicina muncii cand m-am angajat la instructajul de protectia muncii de la inceput. Eu lucrez la o banca si se pare ca banca poate demonstra ca munca pe care o prestez nu reprezinta risc pt sarcina si degeaba duc concediu de risc maternal, in schimb se poate duce concediu medical cat vrei ca platesc fara probleme. Adica ei se cramponeaza de denumirea concediului nu de concediu in sine...

Avantajele instiintarii in scris a angajatorului despre sarcina are si anumite avantaje si anume: in primul rand nu te poate da afara; nu te mai poate obliga la ore suplimentare sau de noapte; e obligat sa iti schimbe mediul de lucru dc acesta e nociv pt tine si copil (asta e valabil si pt mamele care se intorc la munca pana la 2 ani si inca alapteaza); avem dreptul la 16h/luna pentru controale medicale in timpul programului de lucru daca acestea nu se pot efectua in afara programului (aici unii angajatori pot cere sa aduceti de la medic o scrisoare ca nu va putea vedea in afara orelor de program), aceste ore nu se mai recupereaza; etc.(cam astea imi vin acuma in minte)

In plus la nastere mai sunt si alte beneficii pe care le avem si pe care multi angajatori se eschiveaza sa le ofere....

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

M-am programat si la cabinet la dr. meu dar abia pe 19.01 adica peste 2 sapt..o sa am 13 sapt si 2 zile..dar am aflat ca nu dr. meu va face aceasta eco ci o doamna doctor Andreea Muntan care e de la Medlife. Ati auzit de ea?
Oricum aceasta va fi a doua eco morfofetala caci asa cum am zis pe 14.01 (la 12 sapt si 4 zile) am programata o eco morfo la dr.H si ma bazez pe el.

11+

Bubi mic poze

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Bye Bye

Mergi la inceput