Sezatoarea canadiana (121)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

Multumesc din suflet si celorlalte fete pentru primire si pentru aprecierea fotografiilor.
Ica...vad ca suntem practic vecini..noi suntem chiar langa metro De la Savane. Ma bucur sa va stiu aproape.

_

Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Mikiion, eu vreau la Mc Gill pt ca vreau sa fac studiile in engleza, plus ca ma gandesc ca este recunoscuta si pe alte plaiuri, nu de alta dar nu se stie niciodata incotro te duce viata.
Chiar ma intereseaza niste cursuri (de seara)gratuite(sau nu) de franceza, dar inca nu stiu cum sa ajung la ele. Si nu sunt nici incepatoare. Sa-ti spun drept mi-ar trebui ceva conversatie.
Maru-misto faza cu politistii
Simonna-exact asa imi zicea si strabunica mea cand eram mica, pe bune! In alta ordine de idei ai un pusti tare,tare fain
Dana, sa stii ca si acolo probabil sunt alte lucruri care nu ti-ar placea. De exemplu cum ar fi sa te balacesti in piscina si sa intalnesti un musafir taraitor si ssssssssit. Fara gluma acum, mie nu-mi place ideea de extreme, adica nici fara zapada dar nici cu iarna de 6 luni. Ii spuneam odata sotului cum mi-ar placea mie sa fie vremea la care el mi-o reteaza :"pai asta la care visezi e clima din Romania" Mai zi ceva daca mai poti "Nu, mersi"
Dar sa stii ca o curiozitate am si eu, mai mult pt NZ de fapt.
Denisa- noi bine, ne place aici. Dar la voi acolo e frumos? (si intreb din motive obiective)
Lorelai, ai idee daca e misto 'winterlude'? Vrem sa tragem o fuga in Ottawa si ma intrebam daca s-o facem in perioada festivalului. Bafta cu jobul. Daca post se gaseste, poate il poate transforma si in permanent
Lakioana, cu multa placere chiar. Noi stam in Outremont. La mine nu s-a deschis linkul, de fapt mi-a dat eroare :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Donia,cred ca avem deja 30 cm de zapada si inca ninge.Maine se anunta ninsoare, deci nu stiu cum vom ajunge la servici.
Azi ni s-a dat drumul la 14.00.Cred ca am fost printre putinii pentru ca pe autoruta nu a fost deloc aglomerat, asa ca am ajuns repede acasa.

O seara placuta sa aveti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lakioana

Multumesc din suflet si celorlalte fete pentru primire si pentru aprecierea fotografiilor.
Ica...vad ca suntem practic vecini..noi suntem chiar langa metro De la Savane. Ma bucur sa va stiu aproape.

_

Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)

Si eu Avem si noi o fetita care a implinit trei anisori la sf lunii august 2008

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Salina-cum e la noi la Mississauga-Toronto?
E ok,atata timp cat te impaci cu iernile, mai putin geroase ca in mtl, dar tot de 4-5 luni si cu joburile-noua ne place ce facem, zona in care stam caci avem de toate aproape si cam asta e-copiii sunt happy la gradinitele lor.
Nu imi vine sa cred cat de slow sunt astia de la insurance-eu mi-am gasit 2 masini, si nu stiu pe care sa o iau ca nu stiu suma ce mi-o dau astia-offf

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Doniaunde locuiesti tu sa ma mut si eu acolo?
Si tu cauti de lucru?

Dragaica ai primit un sfat foarte bun!!!! Ce bine ca l-ai urmat. Acum sa te organizezi bine semestrul asta ca e mult mai greu la timp plin cand vin toate lucrarile si examenele de facut in acelasi timp....

Try si noi am avut la una din otite un antibiotic pentru ureche. Vai ce m-am chinuit sa-l dau.
Despre dormit, gand la gand cu bucurie, nic noi nu mai reusim sa-l culcam la pranz foarte usor. Bine ca el nu a dormit niciodata usor, de cand i-am scos sanul acum un an... Dar acum e tot mai greu, iar la gradinita nu mai reusesc sa-l adoarma. Eu fac legatura cu lipsa de miscare. Ultimele doua zile l-au scos afara si a dormit apoi o ora jumate. Azi a stat doar in casa cu mine ( o zi superba in general) si m-am chinuit sa-l culc, plangea cu lacrimi de crocodil sa nu-l culc..... Asa ca dupa vreo ora am renuntat. Asa l-as scoate afara dar e un viscol....Hei banana belt pot sa ma mut la voi?
Si faza asta cu nedormitul noaptea noi am avut-o vreo 4-5 luni intre 20 si 24 luni..... El n-a dormit niciodata in patut ci cu mine, oricum la 14 luni era capabil sa iasa de acolo...

Si pt. job, rationamentul tau e logic, acum ca ai spus.

Salina
Te-ai uitat pe aici? Ai facut evaluarea aia de la minister?
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/langue-francaise/apprendre-quebec/temps-partiel/admission-inscription.html
Sa stii ca , chiar daca stii acceptabil franceza exista niste cursuri( pe vremea mea se numeau nivelul 6).

Iar daca vrei sa platesti: http://www.fep.umontreal.ca/francais/coursfrsoir.html

Sau poate mai ieftin la vreun colegiu.

Despre cursuri deschide ochii bine, pentru ca poti sa dai banii degeaba daca nu ai o viziune de ansamblu si o directie clara a carierei.....

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Sper ca ati ajuns cu bine acasa.
Lasa ca maine s-a terminat boieria pentru mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

cristina, la multi ani pt. Victor! salina, pe la 2 dimineata ne-am afumat. Mi-am imaginat eu ca n-ajunge mirosul pana la voi si ca probabil nu stiti nimic de incident. N-ati pierdut nimic.lakioana, bine ai venit. Si eu stau aproape de voi asa ca poate ne vedem la vara int-un parc, sa alergam dupa copii. Asta daca o sa mai vina vara vreodata in Montreal.Vad ca vorbiti de emigrat in Australia si daca nu sunt informatii prea personale v-as ruga sa le puneti si aici.Si mie imi surade ideea asta si vad ca face cumva parte din procesul de adaptare la societatea canadiana . Am citit acum vreo luna subiectul cu pricina si-n cateva ore mi-am zis "gata, emigram"; din pacate sotul nu e pe aceeasi lungime de unde. dana, nu avem asigurare pe bunuri. Pt. ca nu avem bunuriNelia, felicitari pt. examen!Eu sunt fericita ca Ines a mea a pus azi gura pe carne dupa zile bune in care n-a baut decat lapte si a rontait biscuiti. Nu stiu cu ce creste copilul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu am citit tot, dar ma bucur ca am ce citi, se vede ca s-a terminat vacanta.

Lakioana, eu am intrat pe casuta galbena de la mesaj si m-a dus la un link cu poze, dar acum am vazut ca ai unele si mai si... E scumpa foc pustoaica!

Mai vin io, dupa ce fac lectiile si culc maimuticile...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

valen nici noi nu avem «bunuri», dar tot avem asigurare. Ne-am facut-o la cateva luni de la venirea in Canada, pentru ca ramasesem cu niste imagini de la tele in minte . Si ma gandeam ca singura in tara asta daca raman si cu cele cateva lucruri pe care le am ce ne facem?
Nu e mare ca acoperire( cred ca ar trebui sa o marim ca nu mai acopera ca acum 4 ani ce avem in casa), si ne costa vreo 200 pe an. Oscileaza pretul in fnctie de cartier si tipul blocului. La Quebec plateam mai putin cam cu 30 %in aceleasi conditii...
Eu stau cu inima mai usoara de cand o am. Cum ard blocurile aici asa de repede.....

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput