Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (45)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

ayla...eu nu vreau neaparat sa i se faca bebelului circumcizie..este o obtiune si am zis ca poate vreuna din voi are argumente bune..sotul meu nu a avut probleme cu "comoara" lui..insa a zis ca totusi ar fi vrut sa-i faca bebelusului daca este sa fie baietel (asta inainte sa raman graviduta), acum..tot ce am mai citit si cum ne-am mai schimbat si noi..ne-a pus pe ganduri daca sa o facem sau nu..si noi inclinam deci spre a nu-l supune pe micut aceste operatii..
oricum..ca argument pro..ar fi pt mai tarziu cand bebe o sa creasca si o sa devina baietel..am inteles ca sunt multe persoane care se confrunta cu dureri in decalotarea penisului, iar aceasta operatie daca ar fi fost facuta inainte ar fi impiedicat apartitia a astfel de probleme..iar in ce consta igiena..sunt de acord ca in ambele situatii (circumcis sau nu ) bebe trebuie spalat foarte bine..
eu cam asta stiu legat de acest subiect..
fiecare lucru este cu un scop la locul lui, sunt perfect deacord cu sotul tau,..insa..in anumite tari, bebelusului i se scoate si apendicele..tocmai pt a se evita anumite complicatii cand va fi mai mare..de anumite lucruri unii se pot lipsii..este doar un ex..nu vreau sa supar pe nimeni

Cristina cu bebe mic 29+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Leloo, eu am auzit de la un medic neonatolog ca circumcizia este o trauma pt bebe. Eu zic ca daca nu aveti motive religioase, nu prea isi are rostul. Parerea mea.
Cat despre masajul ala, sincer, si mie mi se pare cam ciudat, eu nici exercitii kegel nu am facut, nici miscare si vreau sa nasc natural. Am insa credinta ca voi reusi....

29+ Ana Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Pisik, daca mai fac si exercitii sigur nasc curand. Si eu insist sa nasc natural si la fiecare consul dr ma descurajeaza. Si stiti cat de pro eram eu.
Leeloo, in unele tari si religii, poate ei au argumentele lor. Decalotarea e una si circumcizia e alta. Sunt convinsa ca te-ai insformat inainte de a-ti pune problema. O sa te invete pediatru sa incepi decalotarea devreme, probleme apar cand nu se incepe devreme si in timp penisul bebelusui creste si nu mai poate trece prin orificiul ala mic. dar daca la adolescenta el va consiera un handicap ca e circumcis? Nu te supara ca pun problema, dar de ce vreti sa luati decizii in numele lui? Sotul tau de ce isi dorea? In 2009 nu cred ca mai poate fi considferata masura de igiena si sanatate cum era pe vremea evreilor care nu aveau posibilitati sa isi pastreze igiena intima.
Uite citeste www.cirp.org/pages/parents/FAQ/index_ro.html" target="_blank">aici daca nu ai citit deja si cauta pe google si ai sa gasesti si clipuri. Eu sunt mama de 2 fete dar daca as avea baiat sincer nu as avea nici un motiv sa-mi supun bebelusul nou nascut la asa ceva, orice motivatie mi s-ar aduce. Inca odata imi cer scuze daca am scris ceva nepotrivit.

Monica 27+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Buna dimineata, burtici si bine v-am gasit in noul an, anul in care vom deveni (unele dintre noi pt prima data) mamici!

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Leeloo, ce spui tu acolo, pe mine una ma inspaimanta.

Si pe Mitu!!! Ma rog, in cazul meu, cu placenta jos inserata, asemenea manevre sunt total contraindicate, dar nu prea m-as baga la ele nici in cazul in care nu as avea "sarcina cu risc". Sau poate nu am inteles eu prea bine din descrierea ta...

Denisa-Madalina 24+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

In ceea ce priveste circumcizia, studiile facute in state pe loturi de persoane la care s-a efectuat versus nu s-a efectuat, arata o incidenta mai mare a infectiilor la acest nivel la cei la care nu s-a realizat. Personal nu mi se pare un motiv suficient, elementul esential este igiena. Tinand cont ca religia/cultura noastra nu presupune aceasta "interventie", copilul (devenit adolescent/adult) s-ar putea simti "altfel"... si nu neaparat intr-un mod placut. Neavand motive medicale decisive, nu cred ca este o hotarare pe care sa o luam in numele baietzeilor nostri.

Scoica de masina... este kestia aia ca un cosulet? Am vazut seturi 3 in 1, care mi se par tare dragutze... Deocamdata culegem info, de cumparat nu am cumparat inca nimic (doar niste salopetele superhaioase de la kidex)

Denisa-Madalina 24+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

neatza

referitor la carucior - eu l-am ales dupa urmatoarele conditzii: sa aiba landou, sa se poata prinde scoica pe cadru, sa aiba suspensii bune, sa se plieze cat mai mult(daca stai la bloc trebuie masurat sa vezi daca intra in lift). scoica trebuie sa aiba suport fix in mashina si sa aiba la maner o bara verticala altfel vei sta cu mana sucita si te vei lovi cu scoica peste picioare la fiecare pas.

exercitzii kegel - fac de la inceputul sarcinii, bine mai faceam eu si inainte dar acum o fac cu simtz de raspundere, masaj ash face si eu dar tot nu am priceput clar cum se facesunt cam grea de cap

circumcizia - din punct de vedere al igienei sunt convinsa ca e mai bine sa o faci, dar barbatii sunt super sensibili cand vine vorba de barbatia lor. la noi in tara nu prea se practica si chiar nu imi doresc sa fie subiectul mishtourilor din vestiar. cred ca avem obligatia sa ii protejam si sa ne gandim cum o sa se simta adolescentzi fiind cand dupa cum bine stim orice este diferit este un subiect bun de badjocora. plus ca al meu sotz sustzine ca o parte din placere in timpul actului sexual se datoreaza acelei mici bucatzi de piele

ma duc sa ma pregatesc, plec la doctor...sper sa revin cu poze frumoase si vesti bune

28+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Neatza fetele! Eu am tras aseara o spaima grozava. Bebelina s-a facut ghem in partea dreapta si se intarea ca o piatra, apoi au inceput contractii, chiar si dureroase usor. M-am speriat rau, ma si vedeam la spital in toiul noptii. Dar am luat 2 no spa si un supozitor cu scobutil si mi-am revenit cat de cat. Azi incerc sa ma odihnesc, mai ales ca luna asta as vrea sa ma mai intorc la serviciu, pe cat posibil...

Noi am luat un carucior de la prenatal, defapt l-am platit si ni-l tin ei in depozit pana la termen. Era redus 30%, este 3 in 1, scoica e usoara, se pliaza mult, e usór de manevrat, singurul minus ar fi ca nu are suportul ala de scoica si trebuie prins cu centura, dar nu mi se pare asa o tragedie, va dura un pic mai mult atat. Este rosu cu un pic de argintiu si am dat pe el 1280 in loc de 1830 parca. Eu una sunt incantata de el.

Pupici pe burtici

29+ Ana Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

neata fetelor!!!
m-am tarat cu greu la servici dupa 4 saptamani de concediu, mi-am luat perdaful de "mamaaaaaaaaaa cata te-ai facut" cu referire la toate partile anatomice pe rand, sa nu se supere vreuna ca ramane nebagata in seama(fund, picioare, burta, maini, gusa....)) , dar asta e, trecem peste, bine ca a trecut momentul.
eu am luat carucior de la graco, cu tot ce-i trebuie, la o promotie la babyexpo (vi l-am mai aratat eu sio cand l-am luat), adica a fost 1400 in loc de 1850. e maricel dar se pliaza complet si foarte usor manevrabil. eu m-am jucat destul de mult cu el si sunt foarte multumita. l-am luat inclusiv cu baza auto, care ramane fixata in masina, si doar aduci scoicuta cu bebe. abia astept sa fie si maimutoiul in el.

diana 26+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Din motive pur estetice, eu mi-as dori ca baietelul meu sa fie circumcis. Asa mi se pare mie ca arata mai bine...cind se face mare. Pe de alta parte, sotul meu, cind am discutat problema (nu stiam ce o sa avem) a spus ca nu e de acord, ca sa-l lasam cum da Domnul, mai ales ca nu avem motive religioase pentru "manopera"; mi-a amintit, printre altele, ca eu nici gauri in urechi nu vreau sa-i dau fetei, sa-si dea singura cind o sa fie mare daca o sa vrea. Cu acest ultim argument m-a convins ca nu ar fi fost cazul sa...insist. Cit despre cit e de traumatizant...si nasterea naturala e considerata o trauma, si cu toate astea nu se fac doar cezariene ca sa nu se mai streseze bebelusii; e o virsta de care nu-si vor aminti pe viitor, deci eu la capitolul asta nu mi-as face prea multe scrupule

Nu eu am zis ca scoica ar fi un moft, ci maica-mea, care ma tot innebuneste ca "n-o sa plimbi copilul asa mic". Ei, iaca io o sa-l plimb, ca nu-mi place sa stau incuiata in casa...E incurajator sa aud ca poate sta in scoica pina la 1 an.

Exercitii kegel am mai facut, mai mult sau mai putin voluntar si inainte de a ramine insarcinata; sint "benefice" si in timpul chestiei-aleia-care-nu-mai-stiu-cum-se-face . Chestia cu masajul mi se pare destul de complicata insa, am mai citit ceva asemanator pe undeva, dar zau daca in perioada asta imi vine sa introduc "cu program' degete "acolo"; stiu ca in general se evita chestia asta....Oricum, pina nu ma lamuresc exact ce trebuie facut...nu ma bag :D

Tufete, poate cu asta trebuia sa incep. Am descarcat de pe torente un fulm documentar intitulat Le premier cri. Este superb, descrie experienta nasterii in diferite culturi/tari. Merita vazut. Nu e foarte "grafic", nu ofera prim-planuri, ofera insa o imagine de ansamblu destul de reusita a modului in care femeile reusesc sa treaca prin experienta asta, fie in spital, fie acasa, pe plaja, in tundra sau in desert intr-un cort.

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui m_monique

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Tufete, eu sunt mai grea de cap cand vine vorba de interpretarea legislatiei, poate ma lamuriti voi.
Sa inteleg ca-s 3 tipuri de concediu: prenatal, postnatal(ala de lauzie) si cel de ingrijire copil.
Prenatalul se plateste cu 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni, nu?
Postnatalul tot asa? Dar in alea ultimele 6 luni intra si cele 2 (sau ma rog, care cum) luni de prenatal? #350;i indemnizatia de crestere a copilului...parca e acum 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu? Asta ce inseamna, concret? De ex. daca eu intru in mai in concediu crestere copil, mi se considera indemnizatia 85% din veniturile inclusiv pe aprilie (deci alea diminuate ca urmare a concediilor) sau 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni cat efectiv am mers la serviciu?
Ooooooooooooooof si vai!

24+
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

concediul de sarcina si lauzie este un concediu medical. are acelasi cod de boala. pe perioada acestui concediu vei primi aceeasi suma de bani.
acest concediu ti-l da medicul ginecolog sau cel de familie.

despre CIC (concediu ingrijire copil) nu stiu inca ce sa-ti spun ca nu stiu daca s-au aprobat si publicat normele. oricum in CIC poti sa intri dupa efectuarea concediului de lauzie (minim 42 de zile).

26+
si Andrei (16.12.2006)

S-au aprobat si publicat Normele in M Of din 23 decembrie.

Mami de fetita si de baietel 28+

Mergi la inceput