Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (45)
Raspunsuri - Pagina 10
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_monique Eseea asa e: scutecele de finet sunt foarte utile. eu i-am pus si sub cap, cand ii mai curgea din gura, ca sa nu schimb de zilnic lenjeria de pat; ii mai puneam scutece in carucior vara sa nu se incinga prea tare de la carucior. si acum il mai schimb de scutec tot pe scutecele de finet. 26+ si Andrei (16.12.2006) |
Exact!! Sunt ff folositoare, eu am facut vreo 20, le folosesc si acum. In plus, mai sunt bune pt sani, care vor curge la inceput, etc...Intreba cineva parca de masuri, nu e o masura standard..cam 80x80 cm, sau 90x90, eu am facut si mai mici din resturi, il poti sterge pe bb la guritza, sanii, etc.......
Mami de fetita si de baietel 28+
Eseea spune:
citat din mesajul lui Leeloo21 si eu sunt de parere ca scoica de masina nu este un moft! dar legat de asta am si eu o intrebare...eu nasc in brasov..si la 3 zile dupa nastere o sa ma intorc acasa..in bucuresti..voi ce ma sfatuiti s afac? sa il pun pe bebelina in scoica sau sa il tin in brate?...sau si una si alta in functie de situatie? si as mai vrea sa deschid un subiect controversat..voi fetelor care veti avea baietei sau ii aveti deja....ce parere aveti despre circumcizie? tati si cu mine ne-am gandit daca sa i-o facem baietelului sau nu acum cat este mic in primele zile dupa nastere..am mai si citit despre aceasta tema si am vazut k sunt multe pareri si pro si contra..voi ce stiti? va pupam Cristina cu bebe mic 29+ nasterea in apa |
Scoica!! In nici un caz in brate!! Este chiar un caz al unei fete pe forum, al carei bb de trei luni a murit in accident de masina, fiind tinut in brate de mama! Parintii au scapat cu bine dar bb...........
vio-m spune:
nu stiu cat de adevarat este acest lucru, dar teoretic nu are de ce sa fie asa. cu cat sarcina se apropie mai mult de termen cu atat sansele de supravietuire ale bebelusului sunt mai mari. eu m-am nascut dupa cum zice mama inainte de termen pe la 8 luni(mama avea niste probleme de sanatate ceva cu cauza renala si reumatica care i-au produs un fel de anchiloza)si am fost un copil foarte sanatos si nici acum nu prea am probleme de sanatate. sper ca bebe al meu sa semene cu mine in aceasta privinta, taticul lui fiind un pic mai sensibil.
sarcina 27 saptamani cu un foarte saltaret
dmc spune:
citat din mesajul lui dyana27 neata fetelor!!! m-am tarat cu greu la servici dupa 4 saptamani de concediu, mi-am luat perdaful de "mamaaaaaaaaaa cata te-ai facut" cu referire la toate partile anatomice pe rand, sa nu se supere vreuna ca ramane nebagata in seama(fund, picioare, burta, maini, gusa....)) , dar asta e, trecem peste, bine ca a trecut momentul. eu am luat carucior de la graco, cu tot ce-i trebuie, la o promotie la babyexpo (vi l-am mai aratat eu sio cand l-am luat), adica a fost 1400 in loc de 1850. e maricel dar se pliaza complet si foarte usor manevrabil. eu m-am jucat destul de mult cu el si sunt foarte multumita. l-am luat inclusiv cu baza auto, care ramane fixata in masina, si doar aduci scoicuta cu bebe. abia astept sa fie si maimutoiul in el. diana 26+ David Gabriel poze si filmulet 4D bebe mic |
Referitor la caruciorul pe care l-ai cumparat se poate regla in asa fel incat sa ai vedere la bebe?
Pozele sunt superbe mi-au placut mult cele cu stelute si cu fluturasi, poate poti sa ne spui si noua de unde le-ai luat ( stelutele si fluturasii).
dyana27 spune:
vai fetelor ce activitate slabuta avem azi.
e greu sa ne intram in ritm nu-i asa????
de bogdana nu stie nimeni nimic???? oare nu s-a intors din concedii?? ca e disparuta de ceva vreme.
diana 26+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic
Eseea spune:
vad ca intrebati de carucioare. Eu recomand din tot sufletul pe cele cu 3 roti, eu am Babideal Dakar, sunt extrem extrem de multumita de el. Se manevreaza ff usor ( cu un deget chiar), are roti mari ( ceea ce conteaza f mult la scari, borduri, nu ai nevoie sa-l ridici in brate), este rezistent ( al nostru chiar a fost lovit de o masina pe o pista de avion in Otopeni). Am comparat in parc cu cele cu 4 roti, care mie mi s-au parut extrem de greoaie si de greu de manevrat. Nu mai zic la scari, borduri....Landoului eu nu ii vad utilitatea,mai ales ca nastem primavara...un carut ce se lasa la orizontala sau la un unghi de 15 grade e perfect!! ( nu tb sa fie perfect plat, chiar si la patut se ridica la 15 grade salteaua in zona capului ( sa nu se inece bb cu voma in caz de regurgitare).
dyana27 spune:
fetelor, voi ati hotarat daca recoltati celule stem la nastere? eu am luat azi legatura cu cordcenter din cluj, cel putin la municipal majoritatea recoltarilor se fac cu trusele lor, dar nu stiu mare lucru despre biogenis. oricum, trebuie sa ne hotaram cat mai repede. limita e cam pana in luna a 7-a ca sa nu fie probleme cu intarzierile
diana 26+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic
joanna27 spune:
Buna burtici!
celor nascute la 8 luni, sanatate in continuare si bb sanatosi!Multumim de incurajari, ne-am mai linistit un pic dar nu de tot.
Acuma cum vrea Domnu.
Noi inca nu am cumparat nimic, cu tot riscul care il avem, nu am nici camasa de noapte, sunt superstitioasa si aman cat mai mult.Nici hainute, nici carucior(habar nu am de care), nimic.
Haine folosite nu m-ar deranja sa folosesesc si o sa incerc sa nu il bibilesc atat pe asta micu, ca sa isi dezvolte imunitatea, cu toate ca eu sunt cam paranoica....da e tati care ne tempereaza.
Scurgerea abundenta e normala, mai ales in ultimul trimestru.Nu mai stiu cine a zis ca foloseste tampoane...eu am trecut pe vata pt ca in spital asa mi s-a recomandat, ca vad altfel pe vata scurgerea, culoarea, abundenta,etc,mai ales la cele cu risc e indicat.
Exercitii si alte cele numa alea nu imi lipsesc, ca nici in fund nu pot sa stau....numa asa as putea naste mai repede, dar cine poate sa le faca de ce nu...
Eu la bebe nu ii tai nimic, poate la tacsu daca calca stramb,nu stiu cu se cresc baieteii ca in familie nu avem decat fete, dar o sa ne descurcam.Sa vina sanatos pe lume.
Cu indemnizatia si cum se calculeaza eu stiu ca in 17 ian imi exira cele 180 e zile de concediu medical si e musai sa intru in prenatal.IN REST DUMNEZEU CU MILA.
Maya ce faci, nu dai nici un semn?
Am scris acuma cat pentru o saptamana, scuzati ne simtim ceva mai bine si se vede nu????
la toata lumea
29 +
Pisik06 spune:
Dyanna, azi vreau si eu sa iau legatura cu cord blood, sa ma vad cu ei. Noi am decis ca daca va fi viabil sangele vom merge pana la capat. Chiar daca nu e ceva suta la suta perfectionat, e un inceput, o sansa, macar sa nu avem nevoie
29+ Ana Bianca
Pisik06 spune:
joanna, ma bucur ca esti mai bine. Fii optimista! Si eu m-am cam speriat de ce contractii am avut aseara, tocmai ce ziceam ca am scapat de contractii, am zis ca ajung la spital aseara. Dar acum sunt linistita.
Ai grija de tine si de bebe si o sa vezi ca va fi bine. Cat despre cum sa cresti un baietel, stai fara grija. In afara de mamicile aflate la al doilea copil, cred ca niciuna din noi nu are idee de cresterea unui copil, fetita sau baietel. Dar nu degeaba se spune ca o mama simte si stie ce sa faca, ne-o lumina si pe noi Dumnezeu, nu?
Curaj!
29+ Ana Bianca