Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (45)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Tufete, eu sunt mai grea de cap cand vine vorba de interpretarea legislatiei, poate ma lamuriti voi.
Sa inteleg ca-s 3 tipuri de concediu: prenatal, postnatal(ala de lauzie) si cel de ingrijire copil.
Prenatalul se plateste cu 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni, nu?
Postnatalul tot asa? Dar in alea ultimele 6 luni intra si cele 2 (sau ma rog, care cum) luni de prenatal? #350;i indemnizatia de crestere a copilului...parca e acum 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu? Asta ce inseamna, concret? De ex. daca eu intru in mai in concediu crestere copil, mi se considera indemnizatia 85% din veniturile inclusiv pe aprilie (deci alea diminuate ca urmare a concediilor) sau 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni cat efectiv am mers la serviciu?
Ooooooooooooooof si vai!

24+
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

concediul de sarcina si lauzie este un concediu medical. are acelasi cod de boala. pe perioada acestui concediu vei primi aceeasi suma de bani.
acest concediu ti-l da medicul ginecolog sau cel de familie.

despre CIC (concediu ingrijire copil) nu stiu inca ce sa-ti spun ca nu stiu daca s-au aprobat si publicat normele. oricum in CIC poti sa intri dupa efectuarea concediului de lauzie (minim 42 de zile).

26+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Eseea asa e: scutecele de finet sunt foarte utile. eu i-am pus si sub cap, cand ii mai curgea din gura, ca sa nu schimb de zilnic lenjeria de pat; ii mai puneam scutece in carucior vara sa nu se incinga prea tare de la carucior. si acum il mai schimb de scutec tot pe scutecele de finet.

26+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

cand vad cum va agitati cu bagajul de spital, imi aduc aminte ca la andrei eram in saptamana 38 si nu ma induram sa-mi fac bagajul. le aveam pe toate cumparate dar nu erau puse in geanta. toata lumea incepea sa ma streseze cu bagajul: colega de serviciu, sotul, etc., iar eu nu ma puteam mobiliza.
intr-o seara m-am mobilizat si in 30 de minute eram cu bagajul gata, ca sa scap de gura sotului. de nascut, am nascut abia la 40 de saptamani.

26+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_30 spune:

intrebare pentru fetele cu experienta.Ce dimensiune trebuie sa aiba scutecelele din finet.Le facem noi sau le cumparam?Ce tip de carucior cumparam?Se vand in functie de kg?

iulia 24 + Maria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulia_30

intrebare pentru fetele cu experienta.Ce dimensiune trebuie sa aiba scutecelele din finet.Le facem noi sau le cumparam?Ce tip de carucior cumparam?Se vand in functie de kg?

iulia 24 + Maria

eu mi-am facut singura scutecele din finet. am unele 60*60 si unele 90*90. le-am croit in functie de cum am gasit materialul.
parca se gasesc si de cumparat, dar nu stiu sa-ti spun prea multe, ca nu m-a interesat subiectul.

despre carucioare, te sfatuiesc sa iei unul care se pliaza bine.

26+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Scutecele de finet cred ca trebuie sa aiba o dimensiune in primul rind practica; eu mi-am "confectionat' niste chestii cu dimensiuni de 30 x 50 si 50 x 50, dar vreau sa fac si ceva mai mari, sa le pot pune impaturite, daca vorbim de evitarea accidentelor cit mergem in vizite...

Cu caruciorul eu nu mai stiu ce sa spun, am umblat de mi-au iesit ochii, vreau ceva nu foarte scump dar sa para macar rezistent...si sa poata fi adaptat sport/landou. Ce imi doresc dupa ce am vazut: ceva cu 4 roti, mari, suspensii, cu "scoica" atasabila pe carucior si cu "talpa" care sa ramina permanent atasata in masina (cred ca e greu sa iei scoica in magazin, apoi cind iesi sa o prinzi cu centurile de siguranta, cu copilul in ea, de asta as prefera sa aiba suport de-ala care ramine permanent legat in masina) si fireste, carutul sa poata fi "rabatat" oricit, intre sport si..orizontala.

Maica-mea imi spune ca aceste scoici sint un moft, ca oricum copilul iese foarte repede din ele, sint greu de carat si incomode etc etc. M-ar interesa parerea fetelor care au folosit la primul bebe asa ceva; ma leg eu la cap fara sa ma doara, cind zic ca vreau musai si scoica pe carut?

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

scoica de masina nu e un moft. e foarte utila. copiii nu trebuie transportati in masina in brate ci in scaune speciale.
scoica se foloseste doar in primul an. apoi se trece la scaune adecvate varstei.

26+
si Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

si eu sunt de parere ca scoica de masina nu este un moft!

dar legat de asta am si eu o intrebare...eu nasc in brasov..si la 3 zile dupa nastere o sa ma intorc acasa..in bucuresti..voi ce ma sfatuiti s afac? sa il pun pe bebelina in scoica sau sa il tin in brate?...sau si una si alta in functie de situatie?

si as mai vrea sa deschid un subiect controversat..voi fetelor care veti avea baietei sau ii aveti deja....ce parere aveti despre circumcizie?
tati si cu mine ne-am gandit daca sa i-o facem baietelului sau nu acum cat este mic in primele zile dupa nastere..am mai si citit despre aceasta tema si am vazut k sunt multe pareri si pro si contra..voi ce stiti?

va pupam

Cristina cu bebe mic 29+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

un nou mic subiect..

Cum se face masajul perineal si care sunt beneficiile lui?

Masajul perineal consta in manevre blande de intindere a perineului in ultimele 4-6 saptamani de sarcina. Cu cat mai bine iti pregatesti aceasta zona inainte de nastere, cu atat scad sansele sa ai nevoie de o epiziotomie, iar vindecarea postpartum (dupa nastere) va fi grabita.
Acest tip de masaj este benefic cel putin din 2 puncte de vedere: in primul rand, masajul se face cu uleiuri care actioneaza ca agenti lubrifianti, marind supletea si flexibilitatea tesuturilor; acest lucru il face sa se intinda mai mult si mai usor in clipa in care se va naste copilul. In al doilea rand, efectuand masajul perineal zilnic te vei obisnui cu senzatia de intindere resimtita in timpul nasterii si vei constientiza starile de relaxare-contractie ale perineului, ajutandu-te sa te relaxezi constient.

Dupa ce te-ai spalat pe maini si ti-ai picurat in alme uleiul de masaj, introdu-ti degetele mari in vagin cam pana la prima articulatie interfalangiana; apasa in acelasi timp in jos si inspre lateral, ca si cum ai desena litera U, pana simti o senzatie de usoara arsura sau intepaturi; mentine presiunea cca 2 minute, pana cand zona incepe sa amorteasca, apoi respira lent si profund in timp ce iti relaxezi constient musculatura. Repeta aceeasi manevra de 2-3 ori, intercaland pauze de relaxare a musculaturii locale.
Dupa ce devii mai experimentata, poti mari gradul de intindere si presiunea pe care o aplici.
Acest masaj poate fi efectuat inainte sau dupa dus, inainte de a dormi sau ca preludiu, in cazul in care mai ai contacte sexuale cu partenerul tau.

cica trebuie facut cam in ultimele 6-4 saptamani de sarcina..insa aici pe siteul despre copii la sapt 29 am citit ca ar fi timpul sa ne apucam de el...eu am sa-l incerc..am sa-mi instruiesc bine sotisorul..si cu siguranta o sa ne faca placere

voi ce parere aveti despre masajul perineal sa exercitiile kegel?

Cristina cu bebe mic 29+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Leeloo, ce spui tu acolo, pe mine una ma inspaimanta.
Cu bebe acasa neaparat in cosulet scoica. Cum in brate? Cosuletul se pune cu spatele bebelusului in directia de mers. La o frana, nu i se va duce capsorul inainte si nu exista risc pt gatul lui fragil. Il legi in centura cosuletului, si ancorezi cosul in centura masinii conform indicatiilor modelului. Niciodata sa nu ti bebe mic in brate in masina.
Despre circumcizie, ce sa zic? L-am intrebat pe tati, si a zis ca fiecare are rostul lui, tu de ce vrei sa indepartezi acea parte? Care sunt argumentele tale pro?

Sarbatori fericite!
Monica 27+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput