Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (45)
Raspunsuri - Pagina 7
Ilinca_M. spune:
Ete fleosc, ce-are a face una cu alta? Ia, pisigri, nu-ti mai fa atatea scrupule, asta conteaza, c-o sa se simta ea jignita-n amorul propriu sau linistea ta sufleteasca? Nu trebuie sa dai justificari nimanui pentru cum iti alegi medicul. Si vorba aia, "frate-frate, dar branza-i pe bani"; ce, ea te consulta gratis? Pe banii tai tu iti alegi serviciile.
(si mie-mi era jena sa renunt la fosta mea coafeza si sa merg la una priceputa de la acelasi salon, desi asta era nebuna rau, imi facea programare si ea era "iesita la cumparaturi" ca uita de programare, sau era chiar acasa si eu stateam o ora dupa ea etc.. Asta pana m-a nenorocit o data cu o freza galben-pui scurta, chiar inainte de banchetul claselor a XII a, de-am crezut ca merg plangand pana acasa...nu i-am spus ca nu-mi place, ca m-a distrus si nu a respectat nimic din ce i-am spus, dar nici mutra mea in scaunul ei nu mi-a mai vazut-o)
24+
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
florinela79 spune:
Mariak, esti o dulce si frumoasa..15 kg sunt pe burtica...o sa scapi usor de ele.
Pisigry, de la utrogestan este secretia mai abundenta, si eu patesc la fel. Cat despre problema cu cunostinta din spital pot sa-ti zic ... sa nu-ti pese din moment ce opiniile ei sunt astea...daca te intalnesti cu ea, va fi un mom un pic stnjenitor si atat, nu tb. sa-i dai explicatii sau sa o eviti.
28+
fbruma
Ilinca_M. spune:
Tufete, eu sunt mai grea de cap cand vine vorba de interpretarea legislatiei, poate ma lamuriti voi.
Sa inteleg ca-s 3 tipuri de concediu: prenatal, postnatal(ala de lauzie) si cel de ingrijire copil.
Prenatalul se plateste cu 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni, nu?
Postnatalul tot asa? Dar in alea ultimele 6 luni intra si cele 2 (sau ma rog, care cum) luni de prenatal? #350;i indemnizatia de crestere a copilului...parca e acum 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu? Asta ce inseamna, concret? De ex. daca eu intru in mai in concediu crestere copil, mi se considera indemnizatia 85% din veniturile inclusiv pe aprilie (deci alea diminuate ca urmare a concediilor) sau 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni cat efectiv am mers la serviciu?
Ooooooooooooooof si vai!
24+
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
Pisik06 spune:
Salutare fetelor!
Maria, Mihaela, sunteti tare frumusele
La kg in plus raportez si eu 10, dar asta era acu cateva zile, ca la cat bag in mine sigur am depasit.
Sa stiti ca eu nu mai iau progesteron si totusi am secretie f abundenta, uneori e ca o scurgere apoasa. Ma tem si eu sa nu fie lichid, dar era in cantitati normale ultima data si doctorita a zis ca e normal ca secretiile sa fie abundente.
Si mie mi-ar prinde bine o recomandare de pediatru, Plici daca gasesti sa imi spui si mie (si viceversa), eu stau in Baneasa, deci pe aproape. Poate iesim in Herastrau cu bebeii
Cat despre bagaj, mie mi se pare prea devreme, nu vreau sa imi cobesc aiurea. Cumparate am si eu camasute, prosoape, cateva perechi de chiloti (imi mai trebuie) si garmastan. Mai am multe de luat, dar nici sa ma apuc sa le spal nu imi vine, ca imi e ca se prafuiesc inca 2 luni jumate. Eu zic ca astept pana pe la 34 sapt. Sa vedem daca am rabdare atat
Pup burticile
29+ Ana Bianca
dyana27 spune:
buna fetele
am vazut ca aveti intrebari cum e cu luna de nastere, asa ca am sunat direct la surioara neonatolog care mi-a zis "cat mai mult, atat mai bine". era chesti aia cu sa nu nasti la 8 luni, dar se aplica la tara, unde nu se putea inteveni cu nimic la copilasi, si de multe ori mureau; dar in spital, oricum la tot ce e prematur se administreaza surfactant (sa-i ajute sa respire)- sigur, daca e cazul, asa ca cel mai bine e sa stea cat mai mult. din experienta ei, copii dupa 28 saptamani au sanse bune intr-un spital cu terapie intensiva pentru prematuri; cel putin de 3 ani, de cand sta cu mine in casa, am auzit povesti incredibile despre supravietuire, am suferit efectiv cand imi povestea de lupta pe care o dadea cate un "plosticel"- cum ii alinta ea, iesit prea devreme, si credeti-me copilasii au o putere extraordinara in ei.
haideti sa fim cat mai optimiste, sa incercam sa ducem bebeii cat mai aproape de termen (va dati seama, ca eu la cate povesti am de la surioara, stiu ca se poate intampla orice oricand) si capul sus, ca abia de acum incep kg alea multe (vai de capul meu ca si asa ma rostogolesc, sunt cat un dop- am luat haina de la soacra mea ca nu mai aveam geaca de iesit) si lipsa de somn, arsuri, suturi (eee, de astea nu ma supar, chiar daca il amenint de cate ori da la stomac sau mai grav la vezica- fetelor, eu intr-o zi o sa fac pe mine ca ma prinde cu vezica plina, si abia reusesc sa ma strang la timp sa nu scap pisu pe mine, dar cred ca tot mi-o face intr-o zi).
pupici multi
diana 26+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic
Monnvas spune:
Plici-Plici, ce-mi place cum ne sincronizam noi... Eu marti ma duc la echo de trim. III. Sper sa imi dea niste info relevante despre nastere, sa ma hotarasc odata, ca am vreo 3 optiuni in cap.
Apropos de pediatru, care mai stai prin Titan? Parca Alina... Ati gasit pediatru? Eu ma gandeam sa caut pe cineva la Policlinica Titan, ca acolo am pe cineva mai apropiat care m-ar putea ajuta.
Acum citeam ce v-ati pregatit voi pt spital si constat ca eu NU AM NIMIC. Adica am cumparat 2 camasi de noapte, dar una e intr-un sac (abia m-am mutat si nu am ajuns cu despachetatul acolo), iar alta e pe sarma, la uscat. Ma intreba si barbatu-meu amu': "da' io ce fac daca te apuca peste o ora? Sun la salvare?"
Pisigri, eu am o dilema similara cu medicul de familie, care mi-e ruda, dar as vrea sa-l schimb. Ma gandeam sa dau vina pe sotz, sa ii zic ca X (noul doctor) e ruda cu sotzul
Va , ma mai duc la aranjat in casa, ca inca am biblioteca vraiste.
Monica Elefantica 30+
CASA LU' BEBE
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_monique Eseea asa e: de mici trebuie sa se obisnuiasca cu mediul exterior. de asta nici nu am fiert apa de baie pt copil, ca in maternitate l-au spalat in chiuveta, cu apa de la robinet. 26+ si Andrei (16.12.2006) |
exact!! sa vedeti cum ii spala in maternitate, sub jetul de la chiuveta!
chiar nu are rost sa fierbeti hainutele, le stricati....eu i-am spalat Larei vreo luna separat de ale noastre si apoi, pt ca se umplea destul de greu o masina ( hainutele sunt ff mici) si pt ca m-am gandit ca degeaba ii spal eu separat..ca doar tot la noi in brate sta, in patul nostru, mergem afara...m-am gandit ca nu mai are niciun sens, ca doar nici hainele noastre nu sunt f murdare..si le spal pe toate impreuna. Nu am avut nicio problema cu pielea.
in schimb f folositiare sunt scutecele de finet, neaparat sa va faceti!! puneti pe umarul vostru, pe pat, in vizita pe patul altora, etc etc
Mami de fetita si de baietel 28+
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ayla21 Ce vreau sa va intreb este, mai ales la fetele care nu sunt la primul copilas acum, veti folosi lucrusoare de la ceilalti copilasi? Am deja garderoba pt printesele mele, si nu e problema financiara, dar am primit de la fetita surorii mele o gramada de rochite superbe, si putin folosite. Ele sunt oricum spalate si pastrate bine, eu pot sa le spal, sa le calc, etc, dar parca am totusi prejudecata ca sunt hainute ca de mana a doua. Voi ce ziceti? Sunt adorabile rochitele, din Franta sunt aduse, ea e plecata acolo. A adus si pt fetite hainute noi, cate doua din fiecare la fel, si pt cele de la fetita ei m-a intrebat prima data daca doresc sa mi le dea. A, ce am vrut sa mai spun, nu am ales sa folosesc la hainutele celor mici detergent special, dar am luat balsam Lenor acela alb pt piele sensibila. Si la final dupa uscare le-a calcat menajera, si consider ca sunt bine sterilizate. Le-am pus intr-un raft, si am ales deja mobila pt camaruta lor, o sa va pun poze saptamana viitoare dupa ce-o instalam. Sarbatori fericite! Monica 27+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me... |
de ce sa nu folosesti hainute de la alti copilasi?? eu si la primul am folosit si voi folosi si la al doilea. Noi am primit o gramada de la un prieten, alta gramada de la nasa fetitei, sunt numai hainute din Austria si Italia, sunt SUPERBE!! Chiar daca sunt folosite, nici nu se vede lucrul asta. Sunt de o calitate extraordinara, nu se compara cu turcismele de pe la noi. Daca ai posibilitatea asta esti o norocoasa! Hainutele frumoase si de calittae pt cei mici sunt f scumpe si le poarta atat de putin!! Si noi la randul nostru vom ferici pe altcineva, numai ca mi-e greu mie sa ma despart de ele. dar are deja o tona!
Mami de fetita si de baietel 28+
novus spune:
LA MULTI ANI !!!!!! Fetelor, va doresc un an nou plin de bucurii, cu multa sanatate si numai surprize placute !!!!
Aseara am revenit si noi din mini concediul de 5 zile de la Gyula si a fost super !!! Toata ziua balaceala in apa calda, seara povesti la o cana de vin fiert , revelionul in stilul lor adica mai linistit dar ok si cam asta a fost !! De maine la lucru cu drag !
Prima zi am fost cam stresata la bai, imi era teama sa nu patesc ceva (adica ma gandeam ca ma apuca nascutul in apa ) dar am vazut ca totul e bine si nu m-am mai stresat deloc !
La kg treceti-ma si pe mine cu vreo 17 !!
Cat despre eu sincer doar am redus frecventa, in rest... daca mie nu mi-e rau cred ca e ok ,nu?? nici doctorul nu mi-a zis nimic de interdictie in acest sens, drept ca nici eu nu am intrebat dar atata timp cat te simti bine cred ca nu e contraindicat !!
Va pup !!
31+ cu Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3