MAI EXISTA BALAMUC?VREAU CA SA-MI INTERNEZ BUNICA
Raspunsuri - Pagina 9
marcellinna spune:
Bird,parintii lui Clau au incercat si medicamentele dar se pare ca medicii n-au prescris o formula corecta pt bunica lui Clau.Cine stie ce apa de ploaie e pt ea daca n-au avut efect iar daca i-ar da mai mult sau medicamente din "auzite" sau fara prescriptie cine stie ce s-ar intampla.In cazuri din astea nu poti alege ce crezi ca ar fi bun,tre sa te conformezi la ce-ti scrie medicul mai ales ca medicamentele astea(banuiesc) nu-s vandute la liber.
Iar daca din nefericire ai dat si peste medici ce nu le pasa prea mult de sananatea mintala a celor ce ingrijesc bunica ...uite ca se poate si sa ajungi sa nu ai rezultate.
Liliana82 spune:
Si eu am avut o bunica , era sanatoasa la minte , judeca uneori mai bine decat toata familia , avea in schimb unele probleme de batranete cu inima si mai uita cateodata pe unde isi punea lucrurile , in special cartea de rugaciuni si portofelul cu acte. Indiferent de starea ei de sanatate un batran implica o responsabilitate in plus si multi nervi de otel.. Acum sufar ca a murit si ii duc lipsa.
nU VREAU SA ARUNC CU OUA DAR eu consider ca va cam bateti joc de bunica descrisa in cauza... Cum putea o batrana cu altheimer sa vanda locuinta ? Ce psihiatru i-a semnat certificatul pe baza careia ea era apta sa vanda in cunostinta de cauza? iar acum sa va plangeti ca nu aveti bani de o asistenta... Ea nu are nici o vina ca este bolnava , stiu ca e greu pentru cei de langa ea dar tosusi... atat timp cat munca ei ( respectiv banii pentru locuinta vanduta ) ii permitea o batranete cat de cat decenta nu vad de ce va plangeti acum... Bunica respectiva trebia sa ramana in grija surorii tale careia ia dat locuinta . Prin faptul a ati acceptat sa vina la voi iar sora sa se spele pe cap consider ca sunteti coplici . Personal consider ca bunica a fost inselata. I-ati luat casa iar acum nu stiti cum sa va spalati pe cap cu ea.... RUSINE ca exista astfel de persoane si personal va doresc sa aveti parte la batranete exact de aceeasi soarta pe care o are bunica respectiva !
anyella spune:
Citat: |
nU VREAU SA ARUNC CU OUA DAR eu consider ca va cam bateti joc de bunica descrisa in cauza... RUSINE ca exista astfel de persoane si personal va doresc sa aveti parte la batranete exact de aceeasi soarta pe care o are bunica respectiva ! |
Arunci cu vorbe,nu cu oua.Judeci din exterior.Ai cunoscut manifestarile acestei boli,netratate sau ma rog tratate necorespunzator?
Nu te obosi sa raspunzi,nu vreau polemici.Doar ti-am atras atentia ca esti destul de dura in afirmatii.
Tashi
Liliana82 spune:
personal recunosc nu am ingrijit batrani bolnavi de asa ceva dar am cunoscut persoane din generatia bunicii mele care erau mai putin norocoase decat ea cu sananatatea... Astfel cunosc genul de "vai bunico ce mult te iubesc dar lasa mi casa" bunici care ulterior au murit la azilul de batrani. (norocul ei ca avea o pensie cat sa si permita azilul altfel cine stie ce o astepta) . Deci indiferent cat de rau se manifesta o boala cei care iau luat casa au si datoria sa o ingrijeasca.
sileriki spune:
Liliana !
nu vreau sa ma cert cu tine , dar nu judeca
Se vede ca nu ai trecut prin asa ceva nu tin partea Claudiei dar o inteleg foarte bine ca si eu trec prin chestia aceasta sa nu zic altfel ca suntem prea multi implicati ,
Gandeste te bine inainte sa judeci greseti enorm
daca vrei sa vezi istoria mea o gasesti tot aici mai incolo pe alta pagina doar o diferenta e la mine e MAMA mea e in cauza .Eu ca om in 15 ani decand ea e bolnava cred ca am facut tot , sunt prea multe de zis si nu prea am timp sa ma repet , inclusiv copilul meu care acum e in clasa a II a suferea foarte mult din cauza mamei , m-am sacrificat cat am putut , eu nu propria mea viata , mi-am dedicat viata pentru persoanele iubite si tatal meu e grav bolnav si lui i s-a atrofiat creierul de prea multi nervi ,pe el il am acasa si e bine deocamdata dar gandeste te eu am deja 36 de ani , si nu prea m-am bucurat de parintii sanatosi de multa bucurie
Crede ma nu iti doresc sa treci prin asa ceva ..... e mult prea dureros , vrei sa fii bun in toate si nu prea te mai tin puteriile , daca ai stii cate nopti am stat langa mama sa nu strige sa nu faca minuni, a vrut sa ne ucida nu o data in diferite moduri si dimineata trebuia sa plec la servici , dupa zece ore de munca hai acasa fii mama , fii fiica , fii sotie daca mai poti 14 ani la rand , te intreb eu oare cum poti judeca pe cineva daca macar habar nu ai de suferinta ei ??
Claudia fii tare si da ne vesti ce mai e cu voi , eu am fost sambata la mama ,e foarte dureros nu mai misca nici mana stanga saraca
Te pup aveti grija de voi si unii de altii viata aceasta e prea scurta
blackgirl0 spune:
Off topic, nu o luati in serios pe Liliana!!!
Si-a facut deja obicei sa intre pe topicuri controversate, sa arunce bombe fumigene in stanga si in dreapta (adica judecatile ei de valoare din vasta ei experienta de viata ).
Deci, orice ar fi, treceti cu seninatate peste spusele ei!
naiuta spune:
In primul rand vreau sa-ti spun ca mi-e mila de parintii tai si de tine.
Am stat "din greaseala" in spital cu batrane intre 75-90 ani o saptamana.Cand am terminat toate analizele si s-a descoperit ca nu am nimic (din fericire) am realizat ca de fapt eram mai rau ca inainte.I-mi curgea lapte din sani, psihic eram distrusa.A fost groaznic.
Acele batrane nu aveau nici urme din boala de care vorbesti tu si totusi......ce grea e batranetea!Atunci mi-am dorit pt. prima data sa mor de tanara, rapid.
Aici de exemplu:oameni batrani sunt ingrijiti de straini sau chiar propii copii, in schimb primesc locuinta.
Cand semnezi acest act i-ti asumi raspunderea ca o ingrijesti si in caz de boala cu rabdare.
Sunt drepturi pt. batrani bolnavi.Acesti oameni care au asumat raspunderea ca-i ingrijesc, sunt verificati cum se ocupa de bolnavi, pot fi pedepsiti si cu inchisoare in caz de nu-i ingrijesc cum se cuvine.Apoi, i-a statul in primire,chiar si atunci cand nu au locuinte in schim.Sunt aziluri de batrani.
M-a inspaimantat ca spui ca nu a-ti primit medicamente corespunzatoare.Chiar asa de rea e situatia in Romania?
Ma mir cum poate dormi sora ta linistita in casa bunici tale si nu se ingrijeste de ea!!!
Imposibil sa nu gaseasca pe cineva sa se ocupe de ea.Sa-i plateasca un salar bun(sa vinda apartamentul ei si sa plateasca).Un om care cunoaste aceasta boala, sau s-a ingrijit de vr-un membru din familie lui, nu ar ingrijio pe bunica ta?!
Mai ales in criza asta financiara.
Sti..Dumnezeu nu bate cu parul!Poate ajunge si sora ta pe urmele bunicii tale.
Si,sunt deacord cu Liliana, urat din partea ei,sa-i ea locuinta si sa nu se ingrijeasca de ea!
Saraci parintii tai sa fie raspatiti pt. tot ce fac pt. bunica ta si sa aiba o batranete frumoasa.De astfel si tu.
Ma bucur ca sunt aici fete care te sprijina.
Va doresc sa infruntati toate greutatile si sa nu uitam ca si noi v-om fi batrani odata!
abbi spune:
salut!
o matusa a mea a fost diagnosticata cu aceeasi boala, desigur un grad mai mic,fara violente deocamdata. Mi se rupe inima cand o aud la tel.
va doresc putere multa si sanatate
cleo78 spune:
sunt mai multe anunturi pe net despre azile.
Nu iti recomand: http://www.caminbatrani.ro/index.php
de ce?
-pretul initial s-a marit
-apoi le-a plecat personalul
-apoi au anuntat brusc ca nu erau pregatiti si nu sutn capabili sa aiba grija
Conditiile bune, curat, mancare buna, curte, linishte.
din pacate aveti neaparat nevoie de tratament. Unul corect...
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
sileriki spune:
Buna , Clau ce mai face bunica ta?
stiu ca nu s-a mai scris demult pe aici , as vrea sa va dau cateva informatii despre mama mea si despre aceasta boala ,
ea saraca tot acolo in spital e , e foarte slabita din cauza bolii .
Tot mai greu e sa trec prin suferinta ei sa stau alaturi de ea , sa o vad asa , am facut o criza de nervi, incontinuu plangeam si fara rusine am cedat nervos ,
am avut curaj si m-am dus la un neurolog sa mi-am facut toate analizele, radiologie la cap, CT , tot tacamul , rezultatul toate imi sunt ok in afara de stress, sa am grija , i-am zis tot ce aveam pe suflet si sa nu credeti ca e usor sa vb cu un medic despre toate suferintele tale , si cum iti e viata alaturi de aceasta boala,
am luat tratament medicamentos , si mi-a rec, multa liniste .
nu stiu saraca cat mai poate duce aceasta suferinta , acolo e sedata , nici macar nu ma mai recunoaste e moarta vie ,
vreau sa pun doua poze , una cand era tanara sanatoasa
http://family.webshots.com/album/576848438guIZzc
acolo aia mica cu 2 codite eu sunt. si in cealalta eu aia mai blonda su sora mea cu Mamica noastra saraca