MAI EXISTA BALAMUC?VREAU CA SA-MI INTERNEZ BUNICA
Raspunsuri - Pagina 10
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babette Clau2toma, Am trecut exact prin aceleasi situatii! Chiar daca lumea nu vorbeste despre acest lucru, sunt extraordinar de multi cei care au astfel de situatii. Este firesc sa reactionezi asa, dar indiferent de ceeace simti acum, cind se va sfarsi totul ai sa suferi enorm si ai sa-ti faci procese de constiinta pt momentele acestea! Sunteti toti disperati, asa este, nu mai sti cum sa faci, e fff greu! Trebuie sa sti insa ca daca o duceti la stat, nimeni nu se va ocupa cum credeti si cum vreti voi s-o faca. Va este greu voua ca rude, dar unui strain? Cereti ajutorul medicului psihiatru mai intai si hotarati pe urma, dar un strop cat de mic ganditi-va si la ea! |
Asa este, am avut si eu bunicul in situatia asta, bunica intr-un final a cedat si l-a internat, a zis ca pentru o perioada sa se mai odihneasca si ea , sa-si mai revina , insa dupa cateva zile la sanatoriu a decedat...au fost prinsi toti cu inmormantarea, pomeni....apoi cand s-au linistit au inceput mustrarile de constiinta, sunt ani buni de atunci si toata lumea se invinovateste. Acum toti isi aduc aminte doar lucrurile bune - a si fost un om extraordinar, un barbat care si-a tinut casa si familia cu tot ce si-au dorit, bunica-mea nu a muncit o zi, si nu a dus lipsa de nimic o viata, doar ca l-a lovit boala asta la care toti au cedat!
Manifestarile erau aceleasi, boala a evoluat extrem de repede, numai ca el a lucrat in armata si a prins si al doilea razboi mondial ( la primul era copil), se credea pe front si zicea ca bunica-mea e infirmiera...insa, pe mine si pe fiica mea ne recunostea de cate ori ne vedea! (eu insa nu l-am vazut in ultima faza, ca sa zic asa)!
Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!
roxy spune:
inbox scuza-ma ca sunt cam pe langa subiect, dar te rog nu mai spune "bunica-mea nu a muncit o zi" , poti spune nu a avut servici dar ...de muncit fii sigura ca a muncit inzecit , tocmai din considerent ca nu merge la servici.Spun asta pentru ca asa e considerat de majoritatea barbatilor si de ce nu vad ca si femeile tot asa considera, o parte dintre ele, ca daca nu mergi la servici , nu muncesti...si e pacat sa se ramana in continuare cu aceasta perceptie.De multe ori e mai bine sa mergi la servic, decat sa trebuiasca sa tii o casa cu tot ce inseamna aceasta...
inbox spune:
citat din mesajul lui roxy inbox scuza-ma ca sunt cam pe langa subiect, dar te rog nu mai spune "bunica-mea nu a muncit o zi" , poti spune nu a avut servici dar ...de muncit fii sigura ca a muncit inzecit , tocmai din considerent ca nu merge la servici.Spun asta pentru ca asa e considerat de majoritatea barbatilor si de ce nu vad ca si femeile tot asa considera, o parte dintre ele, ca daca nu mergi la servici , nu muncesti...si e pacat sa se ramana in continuare cu aceasta perceptie.De multe ori e mai bine sa mergi la servic, decat sa trebuiasca sa tii o casa cu tot ce inseamna aceasta... roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
Intr-adevar ai dreptate, m-am referit ca nu a muncit o zi la un loc de munca, nu-mi editez mesajul initial- am vrut doar sa subliniez capacitatea lui de a-si intretine familia material, doar fac precizarea ca asta am vrut sa spun (in viteza in care am scris), a fost o mama/bunica si o sotie deosebita! Au fost o familie exemplu timp de peste 60 de ani, au trecut prin multe dureri impreuna, doar finalul a fost altfel de cum si l-au dorit, tot timpul spuneau ca "vor muri doar impreuna"!
Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!
roxy spune:
inbox felicitari ca ai avut parte de asa bunici , chiar daca din nefericire finalul a fost asa cum a fost.Oricum nimic nu poate sterge din amintirea voastra omul extraordinar care a fost toata viata lui.Domnul sa aiba grija de el acolo unde este , si de voi sa puteti sa va aduceti mereu aminte cu drag de el...ca doar asta e ceea ce conteaza , ce ramane dupa noi, cum isi aduc aminte cei care raman in urma noastra.
sileriki spune:
inbox e bine ca ai tai nu au suferit in timp asa de mult, nici eu nu stiu cum era mai bine
atunci cand s-a inbolnavit mama mea in 1994 , aveam 21 de ani m-a lovit boala ei , nici nu stiam ce e de facut in asemenea cazuri , avand in vedere pana atunci nu cunoscusem pe nimeni cu asa ceva .
am facut toate analizele ei , dementa mixta , atrofie cerebrala .
am crezut ca se poate trata , ca totusi este ceva remediu , ca va fii din nou mamica noastra draga .au trecut asa de multi ani si tot aceeasi transa si suferinta ,
am studiat , am cautat De CE chiar ea , unde s-a gresit , ce s-a intamplat , si nimeni nu imi poate da un raspuns ....
clau mai citesti pe aici? raspunde mi te rog
clau2toma spune:
Nu am mai intrat demult ca nu am crezut de cuviinta ca ar mai fi cazul .Intre timp bunica mea a murit .Urat si greu si cu suferinte si plansete .Ar fi bine sa nu treaca nimeni prin experientre de genul asta si ar fi bine sa nu judecam pe nimeni ca nu stie lumea din afara ce si cum se ajunge in situatii extreme .Iar daca putem da un sfat ar fi bine sa-l dam fara sa judecam daca chiar vrem sa ajutam .
Sileriky ,am vazut pozele tale de familie cu mama ta si cu tine .Cat de trista este viata si ce surprize neplacute poate avea aceasta viata !
Acum parintii mei isi vad de viata lor in sfarsit fara prea multe batai de cap ,asa cum ar trebui sa se intample pentru toata lumea .
Eu sunt linistita pentru ca nu ii mai vad stresati si nervosi si neputinciosi in fata sortii mamei tatalui meu .
Alizee spune:
citat din mesajul lui clau2toma Nu am mai intrat demult ca nu am crezut de cuviinta ca ar mai fi cazul .Intre timp bunica mea a murit .Urat si greu si cu suferinte si plansete .Ar fi bine sa nu treaca nimeni prin experientre de genul asta si ar fi bine sa nu judecam pe nimeni ca nu stie lumea din afara ce si cum se ajunge in situatii extreme .Iar daca putem da un sfat ar fi bine sa-l dam fara sa judecam daca chiar vrem sa ajutam . Sileriky ,am vazut pozele tale de familie cu mama ta si cu tine .Cat de trista este viata si ce surprize neplacute poate avea aceasta viata ! Acum parintii mei isi vad de viata lor in sfarsit fara prea multe batai de cap ,asa cum ar trebui sa se intample pentru toata lumea . Eu sunt linistita pentru ca nu ii mai vad stresati si nervosi si neputinciosi in fata sortii mamei tatalui meu . |
Dumnezeu s-o odihneasca.
Chinul s-a sfarsit.
Ati reusit, totusi, sa o internati sau sa gasiti un medic care sa-i prescrie tratamentul corespunzator ? Inainte de moarte, bineinteles.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
alsa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Dumnezeu s-o odihneasca. Chinul s-a sfarsit. Ati reusit, totusi, sa o internati sau sa gasiti un medic care sa-i prescrie tratamentul corespunzator ? Inainte de moarte, bineinteles. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Allinta, mai are vreo importanta acum!?