MAI EXISTA BALAMUC?VREAU CA SA-MI INTERNEZ BUNICA

MAI EXISTA BALAMUC?VREAU CA SA-MI INTERNEZ BUNICA | Autor: clau2toma

Link direct la acest mesaj

Da .E un calvar .Are Alhzaimer(nu stiu daca am scris bine)in ultimul stadiu si nu o mai suporta nimeni .Are 80 de ani si sta la parintii mei .Si-a vandut casa ca sa se mute cu sora mea si sora mea dupa ce i-a facut actele pe casa ,a dat-o afara si a trimis-o la ai mei .E la ei de 5 ani si e din ce in ce mai rau .I-au facut acum un an o camera separata in apartament ca nu se mai putea cu ea .A inundat casa inmediat dupa ce a terminat taica-miu de renovat apartamentul dupa vreo 3 zile dupa ce a pus parchet nou ,urieaza pe jos cu toate ca se afla in baie ,isi face excrementele pe unde apuca ,nu mai stie ca sa se spele ,nu mai stie cum o cheama ,nu mai stie cine e taica-miu adica ca e fi-su ,vrea la scoala intr-una ,urla de dimineata pana seara si le spune alor mei ca sa-i dea drumul afara ca o cheama maica-=sa si taica-su care sunt morti de zeci de ani ,nu doarme ,si nu ii lasa nici pe ei sa doarma pt ca da cu pumnii si cu picioarele un toate usile la 2 la 3 dimineata ,nu conteaza .da drumul la gaze ,bate in geam de era sa sparga geamul ,iese din camera in pielea goala si umbla asa prin fata lui taticu si face cc daca ii vine prin bucatarie la ei sau pe unde o apuca .Plange din orice .In vara am internat-o la CF2 ca se plangea ca o doare burta si au internat-o cu chiu cu vai si i-au facut operatie de colecist ca nu vroiau ca sa o intreneaze spuneau ca e din cauza varstei .Iau dat drumul mai devreme ca au spus ca nu o mai pot tine si sa se duca taica-miu sa o ia de acolo ca era de nu stiu cate ori sa fuga din spital .In toamna a fost internata la Municipal cu anemie nu stiu de care si la fel ,i-au dat drumul mai devreme ca au spus ca acolo e spital nu balamuc ca a bagat bolnavii in sperieti cu urletele si cu ce facea acolo ca facea pe ea sau prin salon sau pe unde apuca .In Decembrie a fost taica-miu cu ea la Obregia si cei de acolo i-au dat un tratament pt acasa care mai rau i-a facut ca e agitata mai tare .Oare chiar nu se poate intrena asa ceva?Va spun sincer ca nu se poate trai .Taica-miu e pe cale sa o ia la bataie ca nu mai poate de nervi .I-a crescut tensiunea si maica-mea la fel .Prevad ca o sa inebuneasaca si ei din cauza lui bunica-mea .Oare ce e de facut?Va rog sa-mi dati un sfat unde ar trebui ca sa ma duc ca sa o intreneze?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna imi pare rau sa aud asta, nu o face intentionat. E adevarat ca este foarte greu, dar ce a facut o colega de a mea care a fost in aceeasi situatie. A angajat inca 2 femei care sa stea cu ea. Bone care sa o supravegheze continuu, sa o ia binisorul, ca sa isi mai poata si ei trage sufletul.
Incearca sa cauti ajutor la fundatii/azile care se ocupa de batranii ce sufera de aceasta boala, doamne trebuie sa fie groaznic sa ajungi sa nu-ti poti recunoaste copilul, iar ei sa ajunga sa te urasca.

Va doresc multa putere sa treceti prin aceata incercare.

14 febr - 9 ani

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Parintii mei nu isi pot permite sa angajeze o singura femeie daramite 2 ,iar eu ii pot ajuta pt o luna sau 2 cu bani ca pe urma ....Nimeni nu vrea ca sa auda de asa ceva .Am o prietena care i-a angajat pe cineva bunicii sale care suferea de aceiasi boala si dupa cateva zile a dat-o bunica respectiva pe femeia angajata afara cu cutitu pt ca azis ca e o hoata si a venit ca sa o jefuiasca .Si bunica mea sufera tot cu furatu .Toata lumea o fura ,ii fura banii ,hainele ,asternuturile ,absolut totul .Cel mai deranjant lucru nu e ca uita ci ca urla foarte tare si ca isi face nevoile peste tot .Cel mai tare il doare pe tatal meu si pe mama mea ca nici eu si nici frate-miu nu le mai calcam casa din cauza bunicii .Eu nu ma pot duce pe la ei cu copilul pt ca e un focar de infectie oricata curatenie ar face maica-mea .Se duce la wc ,face cc si apoi isi baga degetele in f... si apoi pune mainile peste tot sau nici nu vreau ca sa imi mai amintesc .La mine nu ii mai pot chema pt ca nu o pot lasa singura in casa si la mine nu o pot primi din aceeasi cauza .Imi protejez copilul .Mi-e mila de ea dar mi-e si sila .Poate nu ma intelegeti pt ca nu ati trecut prin asa ceva si nici nu doresc cuiva sa treaca prin asa ceva dar pur si simplu asta e adevarul .Oare aceasta boala se mosteneste genetic?Ma ingrijoreaza treaba asta si mi-as face si eu un control barem ca sa iau din pripa si sa nu ajung asa .Bunica mea nici nu mai stie pe ce lume traieste .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Clau aveti dreptul la un asistent personal platit de stat
http://www.alz.ro/v_rom/legi/hotararea_427.html

Stiu ca niste prieteni au facut asa .... bine, ei ii mai dadeau 100 ron pe luna femeii respective ca sa stea o ora in plus sau ceva de genul .... oricum persoana respectiva primea salariu si avea carte de munca la stat ...

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Incearca sa vezi la
http://www.oxxygene.ro/

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu cunosc situatia azilelor pentru batrani din Romania dar pot sa-ti spun SIGUR ca bunica ta nu este medicata corespunzator. Exista medicamente care controleaza foarte bine manifestarile de care vorbesti. Normala nu va mai fi dar cu medicatie corespunzatoare poate fi linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Doamne fereste Clau. Dupa parerea mea e o cea mai grea boala pe care o poate duce un om. Din pacate am multe colege ai caror parinti sufera de asa ceva si stiu ca oricat s-au zbatut nu exista(pe atunci acum 1-2 ani) nici o forma de ajutor pt astfel de cazuri. Cea mai apropiata a fost o colega cu care faceam echipa si care a convocat toata familia, a expus problema si au cotizat toti la ingrijirea ei. O fi vreo chestie generala asta cu furatul?
Stiu ca se fac teste pt depistarea precoce a acestei boli, nu cred ca se mosteneste ca nu am vazut pe nimeni ingrijorat de asta. Ce ma uimeste pe mine este ca aceasta boala "cica" apare la persoane care nu-si solicita neuronul, dar pana si scriitoarul Terry Pratchett sufera de asa ceva.

Uite ce am gasit eu:
http://www.4women.ro/Complex_de_Servicii_Sociale_pentru_Adulti-n47666.html
http://2006.informatia.ro/index.php?name=News&file=article&sid=195383&theme=Printer

la alte centre in care s-a incercat internarea lor preturile erau foarte mari, mai mari decat costau cele 2 femei angajate sau nu pimeau persoane ccare sufera de asa ceva. Sper ca s-a schimbat ceva intre timp.
Poate ca ar trebui sa incepem NOI sa facem ceva pt a avea si noi azile, centre de plasament sau camine pt bolnavii de Alhzeimer.

14 febr - 9 ani

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Recunosc ca pe mine titlul subiectului m-a socat putin insa inteleg foarte bine prin ce treci.

Am intalnit si eu cazuri din astea chiar in combinatie cu dementa si se manifestau cam la fel insa sub tratament (corespunzator, da!) erau tinute sub control! Nu vrea ea sa faca asa ceva, e din cauza bolii, sarmana de ea :((
Cred ca solutia cea mai buna ar fi sa fie internata intr-un centru specializat. E clar ca aveti nevoie de ajutor de specialitate! Acasa n-o sa reziste nimeni pe termen lung la asa ceva, crede-ma, indiferent cate zeci de milioane ai sa dai iar voi o sa ajungeti niste ruine in ritmul asta! Ca sa o puteti ajuta mai departe trebuie sa ramaneti voi intregi la minte si sanatosi! Langa Timisoara exista cateva spitale (de stat) cu profil de ingrijire a persoanelor cu probleme psihice (demente, schizofrenie, Alhzaimer, paranoia, etc). Desi e foarte departe de voi, daca nu gasesti o solutie acolo, zi-mi si ma interesez cum se poate face o internare intr-unul din spitalele astea.
Putere multa si sanatate va doresc!

un copil creste in inima mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

La multi ani!

in al doilea rand, un sfat prietenesc, schimba titlul.
boala aceasta e cea mai cumplita, de neinchipuit! loveste fara mila si aduce numai suferinta familiei respective.
tu ai citit despre aceasta boala, te-ai informat macar putin? banuiesc ca ai facut acest lucru.
cum au spus si fetele mai sus, exista tratament si ajutor in Ro, dar cei mai multi medici refuza sa acorde acest ajutor, mai ales ca-i vb de o persoana foarte in varsta. trebuie insistat si cautat caci vei gasi un loc unde sa poata fi ingrijita.
cunosc cateva cazuri in Ro, familii care au avut si inca au bolnavi de halzheimer si care au apelat la ajutor de specialitate si au fost ajutati.
personal nu stiu sa-ti spun unde sa te adresezi, poate stiu alte fete.

nu te supara, schimba titlul, caci nu se potriveste deloc cu boala respectiva. vei primi mult mai mult ajutor si intelegere!

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

www.alz.ro/" target="_blank">Alzheimer Romania

un copil creste in inima mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Subscriu si eu : schimba titlul ca suna ingrozitor!

Sibylle

Nasterea ariciului junior *****POZE ***** Cum a intrat Anna in viata mea

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput