Razboi in Orientul Mijlociu - 2-

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3649438,00.html

Btool, iti dau si eu un link... ca tot esti neobosita.

Pai daca nu se inteleg ei intre ei...cei din afara ce sa mai spuna?

Edit: eu te mai vizionez maine, ca acum ma djuc sa ma odihnesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Citat:
citat din mesajul lui saphir

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3649438,00.html

Btool, iti dau si eu un link... ca tot esti neobosita.

Pai daca nu se inteleg ei intre ei...cei din afara ce sa mai spuna?

Edit: eu te mai vizionez maine, ca acum ma djuc sa ma odihnesc.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre

Saphir , multumesc ptr link. Nimic nou. Nu ma mir ca nu li s/a permis. Noapte buna Saphir.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Fara sa cunosc viata ei, scriind in romaneste, pe un forum romanesc, mi se pare o agresivitate gratuita. Si nu ma pot abtine sa nu ma intreb de unde a ajuns in tine la o cota atit de ridicata aceasta aparare a cauzei palestiniene. Poate ca ai trait acolo multi ani, poate ca esti nascuta acolo din parinti care au mers la munca, poate ca acel colt de lume este tara ta si a copiilor tai prin casatorie... asta ar explica intr-o mica masura pasiunea cu care vorbesti despre drepturile lor. Tot nu inteleg cum de tu esti in Romania si trei fete atit de mici sint acolo, in mijlocul razboiului si nu linga tine. Iarta-mi indrazneala, dar incerc doar sa inteleg de ce esti atit de mult de partea lor, intelegindu-le si aparindu-le cauza, in timp ce esti ingrjorata pentru viata copiilor tai... undeva ceva nu se leaga in aceasta poveste.

chiar nu inteleg de ce daca scrii romaneste, pe un forum romanesc nu se leaga ca esti pro-palestinian.
si io is pro-palestinieni si scriu romaneste, n-am trait in Palestina, nu sunt casatorita cu palestinian, nu am prieteni palestinieni, ce nu s-o lega in cazu' meu? no, poate oi fi si io spalata pe creieri, cum s-a mai sugerat pe aici

Citat:
citat din mesajul lui nelia

[...] Si asa, intr-o discutie pasnica, pe care o transformi intr-un loc de aruncat cu noroi, nu aduci nici un servici cauzei palestiniene, in care crezi atit de mult, ci dimpotriva!

ca sunt useri care incearca sa duca o discutie pasnica, da! dar discutia nu e pasnica si nu numai datorita lu' batool.

[size=2]Nelia, daca scriu in lb araba ma intelegi? Si in plus nu e voie sa folosesc o alta limba decat lb romana pe acest forum.[/size=2]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui batool67

Citat:
citat din mesajul lui ham

itsme,
Parca-l aud pe prietenul Omar- palestinianul, caci aproximativ la fel vede si el situatia de la el de acasa.

Eu nu cred ca Omar amicul tau palestinian agreeaza ocupatia israeliana si ce se intampla acum in Gaza....
...dar nu agreeaza nici ce fac predicatorii 'Izz Ad-Din Al-Qassam din poporul lui; chiar daca nu-i place ocupatia israeliana, uraste terorismul in numele poporului palestinian, dar (in fapt) indreptat (chiar daca indirect) impotriva poporului pe care clameaza ca-l reprezinta!

batool67, peste tot in lumea asta ceva ce se bazeaza pe "crede si nu cerceta" se opune stiintei.
Si religia + nationalism = distrugere, in orice tara de pe pamant.
Crede-ma ca prostia, rautatea, imbecilitatea, etc se impart in mod egal tuturor natiilor, exact ca si intelepciunea, bunatatea si sanatatea mintala, pacat ca la ultimele Jehova/Dumnezeu/Alah sau cum vrei sa-i spui tu Unicului Creator este destul de zgarcit.
Cel mai trist este ca un grup de oameni, buni prin natura lor luati fiecare-n parte, se pot transforma in hoarde barbare, daca se unesc sub un crez gresit sau gresit interpretat...nu-ti trebuiesc decat ceva nebuni charismatici, vezi-l pe europeanul Hitler...

Mergi la inceput

Ham, ptr noi musulmanii dictonul crede si nu cerceta nu este valabil, este incurajata cercetarea . Adeseori lideri precum Hitler reusesc sa supravietuiasca in fruntea unei ierarhii tocmai ptr ca omul de rand ii da girul, il voteaza. Si ne reintoarcem la ce spuneam la celalalt capitol, ca responsabilitatea morala ne revine in cazul in care sustinem unele actiuni nu tocmai morale a unor grupuri de interese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Ham, ptr noi musulmanii dictonul crede si nu cerceta nu este valabil, este incurajata cercetarea . Adeseori lideri precum Hitler reusesc sa supravietuiasca in fruntea unei ierarhii tocmai ptr ca omul de rand ii da girul, il voteaza. Si ne reintoarcem la ce spuneam la celalalt capitol, ca responsabilitatea morala ne revine in cazul in care sustinem unele actiuni nu tocmai morale a unor grupuri de interese.

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

...si ajungem la intrebarea mea: Daca Al Fatah reusise sa elibereze teritoriile de colonisti evrei, de ce palestinienii au votat o grupare ce declara ca vrea sa continue calea terorii?
Alegi teroarea, ea se intoarce impotriva ta.
Sau cum scrie la Tora, din care s-a inspirat si Prorocul, cine ridica sabia, de sabie va pieri!

Oricum Shari'a nu prea te aproba in legatura cu stiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Avem prajituuuri!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:

...si ajungem la intrebarea mea: Daca Al Fatah reusise sa elibereze teritoriile de colonisti evrei, de ce palestinienii au votat o grupare ce declara ca vrea sa continue calea terorii?
Alegi teroarea, ea se intoarce impotriva ta.
Sau cum scrie la Tora, din care s-a inspirat si Prorocul, cine ridica sabia, de sabie va pieri!

Oricum Shari'a nu prea te aproba in legatura cu stiinta.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Cine e musulmanul? Eu sau tu Ham? Chestia cu sabia e valabil ptr oricine ridica sabia mai nou racheta.... Fantastic imi explici tu ce e Sharia si ce spune ea.... tu chiar nu ai limite? Imi dai lectii de religie islamica si istorie palestiniana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Batool, continua asa.Nu faci decat sa devii o procreatoare de viitori mici teroristi.
Nimeni nu vrea sa "aiba /Gaza".Esti in necunostinta de cauza.Chiar nimeni nu vrea sa aiba Gaza :).Nici Iorddanul si nici Egiptul, pentru ca singuri nu pot detine puterea.Noi, aici, vedem ce inseamna sa dai hatzurile unor fanatici.NU EXISTA INVAZIE SAU OCUPATIE ISRAELIANA.Noi vrem sa dam Gaza pe mainile unor oameni care stiu sa faca pace acolo. Hamas ca si Hezbollah sunt niste criminali notorii. Tactica lor principala este urmatoarea: Pentru asi putea camufla lansarea rakatelor sau depozitele de munitii, ei ocupa subsolul unei cladiri sau etajul superior(daca este vb de un lansator de rakete) iar celalalte etaje sunt po****te cu civili. Asa incat atunci cand armata israeliana vrea sa atace pozitiile sa nu se poata face asta fara victime civile.
Cat despre ocupatia israeliana, mai citeste, lectureaza. Le-am propus Egiptului si Iordanului sa vina sa tina controlul in Gaza iar ei au refuzat si nu numai ca au refuzat dar acum 2-3 saptamani cand un grup de palestinieni au vrut sa doboare gardul dintre ei si Egipt, acestia din urma au deschis focul asupra lor.Despre asta in Europa nu se vorbeste deloc.Daca se omoara unii pe altii.Numai daca Israel trage un vant, se cheama ca au vrut sa gazeze Gaza .
Nu stiu daca ai fost in Gaza vreodata, dar orasul Aza in sine a fost foarte frumos,aranjat si plin de oameni bogati.Palestinieni. Cei mai bogati stateau in Aza asta pana cand au intrat Hamas la putere.
Eu imi sustin inca o data afirmatia : Hamas, Hezbollah, Al Queida, Fratii Musulmani, etc TOTI trebuiesc EXTERMINATI pana la unul. TOTI. Popoarele arabe trebuiesc duse pe linia civilizatie, invataturii. Trebuie sa li se ofere sansa de a invata, studia si dezvolta.Pentru ca daca ai sansa sa devii cineva, sa-ti alegi o meserie, sa-ti cresti copiii in liniste, atunci si copii tai vor fi la fel.Nu mai poti gandi ca iti poti trimite pentru 5000 de dolari copilul sa se explodeze.EI NU STIU CE FAC.Cunosc arabi culti.Intelectuali.Chiar aici, in TEL-Aviv am un amic care a ajuns in Partidul Muncii (nu demult un partid numai de albi) acum este consilier la Primarie si a iesit pe locul doi pe listele partidului.Si multi altii.Acesti oameni nu vor sa auda nici de Fatah si nici de Hamas.Ei au un viitor.Au gustat din ce-i bun si stiu ca e bun.Dar daca noi nu le oferim sansa altora sa guste din ciocolata, nici o data nu vor sti ce gust are.
Gruparile teroriste trebuiesc EXTERMINATE.Bamii pe care ii fura de la oamenii inocenti trebuiesc investiti in partea sociala.
Uitati-va la Liban. Eu va spun ca nu a fost NICIODATA un oras mai frunos decat BEIRUT-ul.Pe timpul cand am locuit in nord,am avut amici din Liban care munceau la hoteluri din Israel.Mii de turisti, baruri, chefuri.Si asta in mijlocul orientului.Au venit fanaticii.Au creeat un razboi si au distrus tot.
Turcia.Am fost acolo in anii 1994-1996. Am ,ocuit un an juma'te acolo.Klasis.Cazino.Fete.Cumparatori de aur si haine.Bazarele pline.Bautura.Chefuri.Viata linistita.In 2000 au venit fanaticii la putere si tot ce a cladit Atatiurk in 5o de ani au ditrus in 8.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Adela, te rog eu, indiferent de cine urmeaza la tine dupa pro-, nu te baga singura in aceeasi oala cu Batool. Imi face placere sa discut cu tine, ne-am mai intilnit si pe la alte subiecte, ca si cu Hannen de altfel. si ai dreptate, nu e o discutie pasnica. Si eu respect cauza palestiniana, din fire iau partea intotdeauna celor mai slabi, cel putin aparent, dar oricit de nobila ar fi cauza nu justifica moartea civililor, si mai ales a copiilor si a femeilor. Punct!

Batool, nu cred ca am intins coarda prea mult exprimindu-mi o curiozitate, pe care, probabil, multi dintre cei care citesc acest subiect o au. Initial am crezut ca fetele tale sint mari si nu mi s-a parut iesit din comun ca se afla acolo fara tine, dar cind ai spus virsta lor, am avut aceasta curiozitate, pe care ti-am adus-o la cunostinta, neasteptind neaparat sa mi-o satisfaci. Ma intrebam si io... Imi cer scuze daca te-a deranjat ceea ce am scris, voiam sa inteleg doar cum ai ajuns sa sustii atit de vehement cauza palestiniana. Atit! Dar daca ar fi sa-ti raspund la fel de dur ca tine, as putea sa scriu ca, de fapt, aici se discuta conflictul palestiniano-israelian per ansamblu si ca, pe buna dreptate, presupunerile facute de mine in ceea ce te priveste sint off-topic si nu ar trebui sa ma intereseze, dar ca in lipsa unei clarificari in ceea ce te priveste, agresivitatea ta ramine sub semnul intrebarii, si ca, pina la coada, nici pe mine si poate nici pe altii nu ne intereseazea parerile tale strict personale legate de conflict, cu atit mai mult cu cit nu sint obiective, dar absolut deloc, ci inclina fff tare doar spre o singura parte. Dar cum prea multe nu am de spus, prefer sa citesc stirile din lume si chiar de pe http://english.aljazeera.net chiar daca acest lucru nu te va opri pe tine sa continui pe acelasi ton, cu toata lumea. Si uite, ca sa vezi ca dincolo de nivelul discutiei pe care o tot citesc de citeva zile, personal nu am nimic cu tine si nici cu ideile tale, desi nu sint de acord cu ele (asta nu ma situeaza automat in tabara adversa, sint atitea alte lucruri pe care le putem inca discuta), uite aici o , pe care ti-o ofer cu speranta ca te vei linisti sufleteste si iti vei putea vedea copiii sanatosi si cit de curind posibil.

Si, te rog eu, nu mai spune noi musulmanii... cunosc musulmani si cunosc religia islamica, chiar mai bine decit ti-ai putea tu imagina. Vorbeste in numele tau, nu in numele religiei, tu si cei ca tine nu sinteti noi musulmanii, ci noi extremistii musulmani! O mica mare diferenta care conteaza tare-tare mult! Fanatismul, indiferent de culoare sau domeniu, nu e pe gustul meu si nu-l agreez prea tare nici cind dau de el.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput