Razboi in Orientul Mijlociu - 2-
Continuarea de aici
Discutia a deviat la o discutie in contradictoriu despre cine face cele mai mari crime in zona.
Cind a luat Yasser Arafat premiul Nobel pentru pace pentru efortul de a aduce pace in zona - dupa negocierile cu Bill Clinton de la Camp David, Hamas si alte grupari radicale din Iran/Siria si din Israel probabil au facut procesul de pace imposibil. E adevarat?
Adica nu oamenii aia care se urasc intre ei - palestinieni contra israelieni - sint de vina pentru conflictul de acum. Ci cei care le sint lideri (religiosi sau politici), care NU VOR sa fie pace in zona.
De ce palestinienii sa nu vrea sa fie pace?
Eu credeam ca inteleg de ce SUA nu ar vrea pace, ca sa tina in sah Iranul si Siria - sa le opreasca influenta. Dar in partea celalta de ce s-ar opune procesului de pace? De ce Mahmud Abbas nu are mai multa influenta pentru pace, el fiind un negociator in sensul asta cu SUA. Asta as vrea eu sa inteleg.
Edit: Nu inteleg de ce discutia inainte a degenerat cu atacuri la persoana. Dialog civilizat inseamna ca tii cont ca celalalt poate avea alta parere decit tine dar asta nu te face pe tine sa fii mai bun decit el. Eu as vrea sa inteleg ce se intimpla acolo, faptul ca exista pareri ireconciliabile stiam deja.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
Raspunsuri
crinuta spune:
Lady J, mai poti?
http://justifythis.blogspot.com/2005/09/brainwashing-children-for-allah.html
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
www.dozule.org/UK/UK_extra/UK_VSG.html" target="_blank">important
www.muntelesfinteitreimi.ro/Octombrie%202008.htm" target="_blank">Nusfalau
traieste sanatos
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ hai sa-ti reamintesc cine pe cine a atacat si cine pe cine omoara ca vad ca te-ai blocat No problem, te deblochez eu 1. Hamas trimite rachete catre Israel, lovind in civili. Gradinite, case, unde se nimereste, ca obiectuvele militare nu sunt in stare sa le atace. Asta nu se intamla de ieri de alaltaieri... 2. Israel acuza in nenumarate randuri ca vor incepe bombardamentele, daca Hamas nu inceteaza sa lovesca in civili.(actiune perfect legitima).E ca si cum, Harghita sau Covasna ar incepe sa trimita rachete spre...Cluj. Ce ar face romanii? Ghici.. 3. Tratatul de pace a expirat pe 19 decembrie. hamas a refuzat reinnoirea lui si au inceput lupta de gherila. 4. Israel a inceput sa bombardeze, vizand tintele ´´militare´´ hamas. Hamas lansa rachete din curtile oamenilor CIVILI palestinieni. A venit bomba israeliana si i-a trimis pe cealalata lume. 5.A inceput nebunia. Hamas aduna trupurile sfartecate de bombe si le expun la TV, jelind.In acelasi timp, continua raidul de rachete spre Bat-Sheba(mai departe deocamdata nu pot ajunge).Presedintele Abbas, care NU este in gruparea hamas, acuza Hamasul de terorism. Egiptenii inchid granitele si nu permit ca hamas sa se refugieze in Egipt.Hamas ucide un granicer egiptean. 6.Israelienii il ucid pe (XXX) cum dracu il cheama, unul dintre capii hamas. Isi pregatesc aramata pentru un atac terestru. 7. UE propune un tratat in zona, spunand ca Israel trebuie sa-.si inceteze atacurile. Tratatul este respins de catre SUA si Anglia, motivul fiind ´´ nu se precizeaza nicio actiune de incetare a atacurilor Hamas, decizia NU este echidistanta´´ 8 Hamas declara ca vor fi de acord cu un tratat DOAR daca comunitatea internationala ii ASIGURA ca Israel nu ii va mai bombarda. NU spun un cuvant despre bombardamentele lor. De-alungul timpului, Hamas a ucis sute de palestinieni care faceau parte din Fetah(parca asa se scrie).Gruparea Fetah(palestiniana) doreste PACE. Israelul doreste PACE. Hamas se opune prin atacuri spre Israel si spre palestinieni care nu le impartasesc ideologia(islamo-fascista) Hamas cere ajutor gruparii Hezbolah citez´´ sa facem totul pentru a-i impiedica pe israeliti sa doarma´´ Acum cordonul se strange, hamas nu mai vede sperante, atacurile israelului se intensifica. Hamas(sustinuti de creierele spalate) incepe o propaganda de victimizare.MINT cu nerusinare si spun ca niciun ajutor nu ajunge in palestina din cauza Israelului. Numarul mortilor este undeva in jur de 300-400. Ei ii numesc ´´morti civili´´. Procentul civililor este de circa 25%(sursa media..nu mai stiu care) Nu mi se pare o situatie in premiera..Istoria se repeta in Gaza. Cat timp vor exista extremisti, cat timp iranul va alimenta teroristii, nu va fi pace in zona.Asta este parerea mea. Nu mai conteaza CUM s-a format statul Israel. Aici nu vor cadea niciodata de acord arabii cu israelitii.Conteaza ca, inca de acum 60 de ani, tarile arabe din zona au fost ferme in a anunta ca, vor nimici sionistii.Imediat dupa fondarea Israelului de azi au inceput atacurile tarilor arabe din zona.In aceste razboaie, Israelul si-a anexat teritorii, pe care LE-A CEDAT mai apoi pentru PACE. Si Gaza a fost cedata pentru pace. Asta pana a venit hamas in zona si se joaca de-a militarii. Cu ceilalti vecini, exista tratate. Vezi Egiptul care, nu doar ca nu ataca Israelul ba mai si acuza miscarea palestiniana hamas si isi inchid granitele. |
iti pierzi timplul... pe bune... mai rar asa ura si venin cum s-a "aruncat" la topicul asta...
la unele pers ma asteptam (aka batool) pt ca asa au fost de cand au parut pe Dc si le urmaresc si pe ale forumuri, dar sunt neplacut surprinsa de cat de extremist au inceput sa gandeasca altele... pacat...
dodo spune:
citat din mesajul lui sirimie Continuarea de aici Discutia a deviat la o discutie in contradictoriu despre cine face cele mai mari crime in zona. Cind a luat Yasser Arafat premiul Nobel pentru pace pentru efortul de a aduce pace in zona - dupa negocierile cu Bill Clinton de la Camp David, Hamas si alte grupari radicale din Iran/Siria si din Israel probabil au facut procesul de pace imposibil. E adevarat? Atunci a fost un fel de mascarada, nu stiu daca-ti amintesti, Arafat si Rabin si-au zimbit printre dinti si la scurt timp a si fost executat(am citit odata ca l-au condamnat la moarte un sobor de rabini care se ocupa si de trebi mai putin avuabile-gen chestii cabalistice, nu mai retin exact, e ceva timp de cind am citit asta, la fel au facut sobor si inainte sa cada in coma si Sharon, cica tot ai lui l-au pedepsit pt retrocedarea Teritoriilor Ocupate, chestie ce poate fi adevarata, nu stiu).Hamas a zis ca ea nu sta la discutii pina nu se retrage Israelul pina la granitele din 1947, asa cum au fost ele stabilite initial, lucru refuzat de Sharon. Iar pe Fatah nu i-au mai vrut palestinienii ca era un guvern de corupti(suna cunoscut?), au zis sa-i incerce pe astia care macar promiteau sa nu se lase corupti-si intr-adevar, nu sint corupti, insa sint cam prea radicali..O a 3-a optiune de alegeri nu era, ca poate ar fi fost preferata de majoritatea palestinienilor Adica nu oamenii aia care se urasc intre ei - palestinieni contra israelieni - sint de vina pentru conflictul de acum. Ci cei care le sint lideri (religiosi sau politici), care NU VOR sa fie pace in zona. De ce palestinienii sa nu vrea sa fie pace? Eu credeam ca inteleg de ce SUA nu ar vrea pace, ca sa tina in sah Iranul si Siria - sa le opreasca influenta. Dar in partea celalta de ce s-ar opune procesului de pace? De ce Mahmud Abbas nu are mai multa influenta pentru pace, el fiind un negociator in sensul asta cu SUA. Asta as vrea eu sa inteleg. Abbas sta bine-mersi in Cisiordania si face declaratii, il cam doare-n brishca de ce se intimpla zi de zi in Gaza, senzatia tuturor e ca o ia usurel pe urmele lui Arafat cu conturi in banci alimentate de..XYZ, cind nu le va mai fi de folos, o sa le urmeze si el lui Arafat sau Saddam... Edit: Nu inteleg de ce discutia inainte a degenerat cu atacuri la persoana. Dialog civilizat inseamna ca tii cont ca celalalt poate avea alta parere decit tine dar asta nu te face pe tine sa fii mai bun decit el. Eu as vrea sa inteleg ce se intimpla acolo, faptul ca exista pareri ireconciliabile stiam deja. Discutia a degenerat pt. ca s-a minimalizat realitatea de mai bine de 2 ani in coace, realitate ce nu s-a prezentat in media decit trunchiat, si nu vorbesc de cea din RO, care e slaba, vorbesc de cea mondiala, unde nu s-au strecurat decit rachetele Hamas care a incalcat "intelegerea", nu si rachetele armatei israeliene, care a ucis civili la greu. Voi nu aveti de unde sti, insa noi, care avem familii acolo stim ce se intimpla si nu ne aburesc comentariile unora ca xyz de pe DC, nu vreau sa dau nume, care vorbesc din carti, habar n-au cu adevarat sa auzi racheta suierind si sa te gindesti unde va cadea...singura care poate spune si ea este saphir, insa ea e de partea cealalta, nu o sa-i cer acum sa fie obiectiva, cum nici eu nu pot fi, insa ma abtin sa insult si o inteleg foarte bine ca e cu frica-n sin si ea, din motive lesne de-nteles.. E complicat sa gasesti solutii, de aceea cel mai bine e sa te abtii de la comentarii lipsite de omenie cu atit mai mult pe un forum ce se vrea pt. copii...Iar zarurile sint aruncate in zone de alti participanti, nu de noi... Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13 |
ladyJ spune:
Crinuta, uita-te la ochii copilasilor din link-ul pus de tine
Saracii, nici nu stiu ce sa faca, sunt speriati sunt ca la circ,expusi pentru propaganda si ura...sa ne fereasca Dumnezeu de asa brute!
Eu ma intreb, ce face un soldat israelian(ca sa fim on topic) cand vede un copil de 5 ani cu arma indreptata spre el? ce as face eu oare?Foarte grea decizie, extrem de grea. Si ma revolta faptul ca sunt implicati copiii intr-o ideologie cu kalasnikovul la gat...
Porumbita, ai dreptate mi-am pierdut mult timp raspunzand provocarilor.Pentru ca ma revolta propaganda si minciuna..(sunt tare blanda in exprimare)Nici nu mai stiu daca sa-mi fie mila de victimele creierelor spalate sau sa...nu stiu.
Da Sirimie, cred ca gruparile radicale fac ORICE proces de pace imposibil.De oriunde si oricum.Tot ce e extremist este un flagel.
sirimie spune:
citat din mesajul lui dodo Atunci a fost un fel de mascarada, nu stiu daca-ti amintesti, Arafat si Rabin si-au zimbit printre dinti si la scurt timp a si fost executat(am citit odata ca l-au condamnat la moarte un sobor de rabini care se ocupa si de trebi mai putin avuabile-gen chestii cabalistice, nu mai retin exact, e ceva timp de cind am citit asta, la fel au facut sobor si inainte sa cada in coma si Sharon, cica tot ai lui l-au pedepsit pt retrocedarea Teritoriilor Ocupate, chestie ce poate fi adevarata, nu stiu).Hamas a zis ca ea nu sta la discutii pina nu se retrage Israelul pina la granitele din 1947, asa cum au fost ele stabilite initial, lucru refuzat de Sharon. Iar pe Fatah nu i-au mai vrut palestinienii ca era un guvern de corupti(suna cunoscut?), au zis sa-i incerce pe astia care macar promiteau sa nu se lase corupti-si intr-adevar, nu sint corupti, insa sint cam prea radicali..O a 3-a optiune de alegeri nu era, ca poate ar fi fost preferata de majoritatea palestinienilor |
Stiam ca Hamas a cistigat alegerile in zona, si faptul ca sint radicali impiedica acum Israel si occidentalii sa se reconcilieze. Nu mai exista negocieri de pace, exista numai embargo si atacuri la granita.
Dar palestinienii de ce au ales Hamas? Cred ca stiau ca sint radicali si ca se opun pacii in zona. Inseamna ca si palestinienii de rind vor sa fie razboi? Sau pur si simplu nu isi dau seama ca alegind Hamas nu au sanse sa scape de razboi?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
fdoina spune:
citat din mesajul lui lorelaim Pt curiozitatea voastra - sunt catolica practicanta, cred in Dumnezeu si in dragostea lui Isus pt OAMENI! Asa cum m-am cutremurat citind si afland despre suferintzele evreilor in cel de-al doilea razboi mondial asa ma doare cand citesc despre Palestina, Irak, Afganistan, Somalia, etc. Poprul evreu NU este mai presus decat poporul palestinian si nici vice-versa. Sunt OAMNEI si merita sa fie tratatzi ca oameni... nu ca si "carne de tun" pt a stafisface ambitziile politice si dif interese financiare ale "mai marilor" din Israel, din US, etc. |
Lorelai
am observat ca Holocaustul a reusit sa se impuna memoriei colective, in schimb putini isi amintesc de Hiroshima, de Vietnam, de Iugoslavia samd
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
Lorelai am observat ca Holocaustul a reusit sa se impuna memoriei colective, in schimb putini isi amintesc de Hiroshima, de Vietnam, de Iugoslavia samd |
Nu cred ca a uitat nimeni de atrocitatile din ultimii ani...si nici sa nu uite, sa fie ca o aducere aminte de ´´ASA NU´´.
Stii de ce se vorbeste mai des de holocaust decat de razboiul din Iugolslavia? Pentru ca se tot bate apa-n piua cu evreii. Unde te invarti, ceva sau cineva trebuie sa faca referire la ei.E ca o obsesie.
Sirimie, asta vroiam si eu sa intreb. De ce s-a ales hamas in Palestina(asta in cazul in care alegerile au fost intr-adevar libere).
Si de ce militantii hamas au ucis membri Fatah?
Last edit:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-5297248-ziua-saptea-conflict-cetatenii-straini-primit-permisiunea-plece-din-fasia-gaza.htm
Se pare ca sunt circa 1000 de romani in Gaza.S-au dus acolo la munca sau sa-si intemeieze o familie? Stie cineva?
crinuta spune:
Declaratiile fiului unui leader Hamas:
http://www.youtube.com/watch?v=wLjwe2b40YA&feature=related
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
www.dozule.org/UK/UK_extra/UK_VSG.html" target="_blank">important
www.muntelesfinteitreimi.ro/Octombrie%202008.htm" target="_blank">Nusfalau
traieste sanatos
batool67 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Porumbita
iti pierzi timplul... pe bune... mai rar asa ura si venin cum s-a "aruncat" la topicul asta... la unele pers ma asteptam (aka batool) pt ca asa au fost de cand au parut pe Dc si le urmaresc si pe ale forumuri, dar sunt neplacut surprinsa de cat de extremist au inceput sa gandeasca altele... pacat... |
[size=2]Ce ar fi sa nu mai cataloghezi oamenii in fctie de perceptiile tale mai mult sau mai putin personale? Nu ai decat sa ma urmaresti si pe alte forumuri, eu nu stiu cine esti si e ultimul lucru care ma preocupa acum. Daca e mai veridica informatia uneia ca LadyJ decat ceea ce spun cei care vin direct din miezul conflictului, atunci nu pot decat sa spun ca undeva in stilul tau de gandire este o fisura. Nu vreau sa ma aliniez spiritului de turma si sa arunc cu piatra in nevinovati. Tu vorbesti de ura, extremism si venin? Ma intreb daca la mine a fost ura si venin in postari la alti usseri ce a fost? Cu ochi de sticla nu poti vedea, e foarte adevarat, arata frumos acesti ochi, dar nu sunt functionali. Ne/ati pus la zid religia, valorile, gandirea. Tot va place sa aduceti in discutie creierul nostru spalat.... mai bine spalat decat imbacsit cu idei preconcepute, inmuiate in ura. Si da sustin si acum ca pamantul palestinian a fost furat de evrei care de 60 de ani se dau de ceasul mortii sa-i faca pe palestinieni sa isi plece capul in fatza ocupantilor. Din nefericire ptr Israel acest lucru nu se va intampla, ptr ca palestinienii nu vor repeta greseala de a se refugia. Eu nu am pretentia ca toata lumea sa fie in asentimentul meu, dar nici nu pot tolera nesimtirea unora care arunca cu gunoi in poporul palestinian. Stiu ca acesta e un forum public care are niste reguli. Din pacate aceste norme nu sunt decat ptr unii si nu ptr toata lumea, dar nu/i nimic.
In 1948 nu era Hamasul la putere, nici in 67, nici in 2000, nici in 1980. Dar ma rog, cei care tot o trag cu argumente precum ,, De ce s-a ales hamas in Palestina(asta in cazul in care alegerile au fost intr-adevar libere),,
Normal ca au fost alegeri libere si la acel moment po****tia a ales gruparea care a stiut sa se faca cel mai bine remarcata. Daca nu erau alegeri libere acest lucru nu s/ar fi intamplat. Eu nu sustin niciun partid politic din Palestina. Oamenii au ales Hamas ptr ca o buna perioada de timp doar el a ajutat po****tia palestiniana, a construit scoli, spitale, a avut proiecte umanitare. Fatah nu a fost multumit de rezultat si a vrut sa ia puterea pierduta prin forta, mani****nd po****tia. Ce nu stiti voi e ca Fatah-ul nu e nici el ceea ce vrea sa para.... multi lideri sunt corupti si avizi de putere. Peste toate acestea au mai pus gaz pe foc si unii din afara si iata rezultatul- lupte interne, de parca nu era de ajuns lupta cu un agresor extern. Ei mor si noi stam si ne certam, suntem partinitori. Evreii au ales sa traiasca asa cum traiesc astazi, cine ii opreste ca in loc sa bombardeze sa se aseze la masa negocierilor? Sau e greu sa faci tu primul pas? De ce nici macar ptr cateva ore nu declara armistitiu ptr sarmanele victime colaterale- asa cum ii numesc ei pe palestinienii pe care ii ucid fara ca macar constiinta lor sa/i traga de maneca...[/size=2]