Fiv Austria(13)-Germania(12)-Spania-UE (5)
Raspunsuri - Pagina 14
angel33 spune:
Hepilica felicitari!!!
Mereu ai spus ca tu speri sa se intample natural si uite ca s-a implinit. Am si eu aceeasi speranta, desi am facut analizele pentru fiv, ma tot codesc sa aleg data, ca si tine, sper sa se intample natural.
M-ai facut sa trag un bocet de bucurie pentru tine. Nici nu stiu cum se poate sa ma bucur asa de mult... dar chiar ma bucur. Sa fiti sanatosi si sub ocrotirea lui Dumnezeu in fiecare zi. Se intampla si minuni.
Angel
fireyes spune:
Lilisor, poate ma bag si eu, dar cred ca va las pe voi intai sa testati... se pare ca ma confrunt cu aceeasi porcarie legata de calitatea slaba (f)a ovocitelor.
E ironic ca am ajuns sa aflu asta dupa ce am facut 2 fiv-uri din motive masculine. adica ce sanse sunt ca ambii sa fie atat de terminati??? am senzatia ca am fost furata...
deci, din cele 3 ovocite nu s-a fertilizat nici unul, asa ca fara ET de data asta si fara sa mai am 2 saptamani de sperante. in plus, incep sa intrezaresc abia acum cat de greu voi ajunge sa am un copil.
Kitta, am facut PICSI. din ce mi-au explicat mie dr (nu m-am mai documentat, i-am lasat pe ei), picsi e mai ok decat imsi, e mai mult decat o magnificare si sa te iei doar dupa aspectul exterior (cum arata). ziceau ca cel putin la ei in lab, au constatat o imbunatatire simtitoare la picsi comparativ cu imsi.
Asta le-a intarit inca o data convingerea ca nu gigei au fost pr ci ovocitele.
Momentan, sunt destul de debusolata, am tendinta sa ii invinovatesc pe ei, desi dr au fost super ok si ne-au bagat in "sedinte" zilele astea ca sa evaluam situatia, sa ne explice, planuri de viitor,etc.pe langa ca ne stiau toti ca pe cai breji pe acolo.
efectiv, mi se pare extrem de nedrept tot ce se intampla si nu gasesc nici o "justificare", macar asa, pt sufletul meu.
still counting...
pisix spune:
Fireyes – tu ai patit ca si mine …nu ai ajuns nici macar la ET, e super-frustrant desi intr-un fel e bine ca am scapat de cele 2 saptamani de chin.
Insa, la fel ca si tine, mi s-a intiparit sentimentul ca va fi si mai greu, ca am sanse mult mai slabe, etc
Insa sa stii ca am citit atatea cazuri in care la un fiv e dezastru si la altul e super-bine incat mi-am dat seama ca sunt atat de multi factori care influenteaza chestia asta incat as fi o fraiera sa disper asa prosteste. Iar daca vei citi mai mult despre clinica de la Bruxelles sunt convinsa ca iti va reveni speranta.
Dar vorba ta, oricum trebuie sa faci o pauza asa ca iti vom da noi feed-back despre cum merge treaba acolo.
A, si inca ceva … e foarte contradictorie comparatia intre PICSI si IMSI : eu am trimis mailuri la n clinici in care ii intrebam si de acest lucru, si unii mi-au raspuns ca e mai bine PICSI, unii ca e mai bine IMSI. Insa mai multi au optat pt IMSI, ba chiar doua clinici mi-au raspuns ca sperma foarte proasta poate fi afectata de PICSI, pt ca pune spermatozoizii intr-o solutie care cica nu prea le face bine.
In fine … acum eu zic ca tu trebuie sa ai grija de tine, sa faci sport sa-ti cureti hormonii din sange si sa stii ca poti si tu sa-ti imbunatatesti ovocitele cu Omega 3, vit E. Apoi vei vedea ce decizie vei lua. Dar nu dispera, solutii se gasesc intotdeauna
AzooGirl -a.obstructiva
2007 Biopsie pozitiva
ICSI 1 & 2- 2007/2008 - Gynera -nereusite
ICSI 3 - Kinderwunsch Wels - fara ET(embrioni de proasta caliate)
In pregatire ICSI 4, probabil la AZVUB Bruxelles
pisix spune:
Liliana – pai eu pe dr platou l-am gasit pe forumul Italian la un subiect ICSI + TESE deci era clar pe infertilitate masculina
Nu stiu ce sa zic …si ginecolog si urolog ?... Eu am incercat sa-I caut specializarea pe net dar nu am gasit. Stii cumva daca prenumele lui e Peter ?
Am gasit decat ca a lucrat vreo 10 ani, pana in 2006, la CRG.
Stii cumva cum se numeste cabinetul lui acum ?
alina_37 spune:
Buna ziua tuturor si un calduros LA MULTI ANI!
Asa cum am mai scris intr-un mesaj anterior, eu vin de la pagina "unguroaicelor", insa va citesc zilnic pataniile si ma bucur de orice reusita.
fireyes, am un raspuns partial pentru tine: in 2007 am inceput si eu primul FIV in Turcia, la Istambul si dupa punctie mi s-a spus acelasi lucru ca si tie: foliculi de proasta calitate, fara ovocite. Doctorita care mi-a prescris schema de tratament a vehiculat atunci ca posibil diagnostic "empty follicle syndrome"; am inceput sa caut pe net si am gasit prea putine despre asa ceva, singura concluzie valabila a fost ca acest sindrom poate avea ddrept cauza o eroare de mani****re a pregnyl-ului, care se bazeaza pe hormon uman; ca urmare daca un lot prezinta concentratii mici de hormon, atunci ti-ai ratat sansele sa se produca maturarea foliculilor din etapa finala a stimularii. Solutia vehiculata de medici a fost ca atunci cand cumperi pregnyl sa iei fiole din loturi diferite sau sa inlocuiesti pregnyl-ul cu alte preparate sintetice asa cum e ovitrelle.
In 2008 am ajuns la Budapesta la dr.Kovacs (un om minunat) la clinica Kaali si am mai identificat doua cauze pentru foliculii mei "prosti":
schema de tratament de stimulare este imperios sa contina doze variabile de fsh si lh (adica nu e suficient sa iei doar gonal f, ci mai trebuie si menopur/menogon) si o alta cauza este determinata de folosirea medicamentului de stimulare cetrotide, care cica poate sa duca la ovocite de proasta calitate (in partea a doua a tratamentului din Turcia mi-a fost recomandat cetrotide, din pacate).
Cu ajutorul dr. Kovacs am reusit sa obtin in 2008 un nr. de 10 foliculi maturi, din care 3 de foarte buna calitate s-au fertilizat. Din pacate, nu am reusit sa obtin o sarcina. Insa am fost bucuroasa ca pot sa am ovocite, depasind astfel o problema. In anul pauza dintre cele doua fiv-uri am luat elevit cate o capsula zilnic si cred ca a avut si asta o mare importanta.
pisix ma inttereseaza si pe mine cresterea calitatii ovocitelor folosind omega 3. Spune-mi, te rog, cum se ia si cum anume se numeste preparatul.
Multumesc si scuze ca m-am intins ca placinta!
lilianaFi spune:
Pisix
...da asa se numeste Peter Platteau,nu stiu cum se numeste cabinetul..stiu ca e specializat pe reproductie umana de cuplu...oricum pe mine m-a convins:am tot citit tot ce era de citit...ultimul fiv merg pe miina lui,apoi trec la strada a2a:ovo....m-am gindit bine:decit fara copil e bine si asa,si mai ales e bine ca exista fete mai educate in domeniu ca eu in tinerete nu as fii donat ovulele mele...mi s-ar fii parut monstruos sa am o parte din mine prin lume fara sa stiu ce si cum....
...nici macar nu stiam de posibilitatea crioconservarii fertilitatii:ovocitelor...acum ce bine mi-ar fii prins....off...daca...daca....in fine vom vedea:in becco alla cico.. belga!!! ![]()
Fireyes off iubita
...ce rau imi pare...dar decit beta - sau vreun avort mai bine asa fara ET....eu dupa experientele mele nefaste in domeniu prefer asa:si unde mai pui:fara alte 2 sapt.de hormoni...ce sa zic...nu imi amintesc cind ai facut tu laparoscopia?...pt ca mie mai multi dr.specializati in endometrioza si infertilitate mi-au zis ca calitatea slaba ovocitara poate fii data de endometrioza si ca inainte de un fiv ar trebui sa fac diphereline si apoi sa incerc repede un fiv...oricum macar tu ai mai mult timp,fiind mai tinerica...e bine ca macar stii cum stai...eu nu am stiut si am ajuns la fiv tirziu(ma pacalise faptul ca rmasesem gravi natural)...acum incerc sa ma educ si sa accept data viitoare va fii bine 
tuturor si asteptam vesti de carucioare colorate(elenada
)
Numai bine!

Moniland spune:
Fiereyes, 
hepilica, bravo fata draga!!! Super veste!!!! Sa ai o sarcina usoara si copilas sanatos!!!!
liliana, carucioarele peste o luna, daca vor sa ne arate ce sunt. ![]()
Liliana, Pisix, sa traiasaca dr. Platou ca va simt cu speranta si cu psiic bun. Oana ce zice ca ea e din Belgia, acolo ce feedback-uri are dr?
cu

pisix spune:
Liliana – eu nu prea inteleg tot ce scrie pe forumuri in italia dar asa mi s-a parut si mie ca e bine
Sunt foarte curioasa daca tie iti va da vreun tratament pt imbunatatirea ovo ... si acelasi lucru l-am intrebat si pt spermatozoizi
Tie cam in cat timp ti-a raspuns, ca eu imi verific inboxul din 5 in 5 min. Lasa ca il mai verific eu pe d-ul Platou, barbata-miu imi zice Madame Multemedia deci sigura ii dau eu de cap
Alina – si eu am facut cu cetrotide ultima stimulare si din 40 de foliculi am avut 6 ovocite si la fel nu am avut nici un embrion; e drept ca stam prost cu spermatozoizii dar chiar asa nu am patit niciodata
De omega 3 am citit si eu pe aici; produsul chiar asa se numeste si parca se ia una pe zi (depinde de care gasesti). La ce clinica ai facut tu in Turcia ? eu am auzit de Jinemed, care apare pe toate forumurile ca fiind super-performant
Moniland – in acest week-end am pus pe hartie toata istoria noastra de FIV-uri (ce tratamente, gramaje, cate ovocite, cati embrioni cu cate celule, etc)
Si pt asta a trebuit sa iau din urma tot forumul la puricat ca nu mai tineam minte exact. Si am gasit atatea ganduri ... temeri ... tristeti ... te-am gasit pe tine pe vremea cand erai lipsita de orice speranta si pe mine care eram convinsa ca voi ramane gravi la primul FIV ma gandeam ... cum e viata.
Morala a fost ca trebuie sa-mi vad de treaba si sa nu incetez sa sper si sa incerc. Ca pana la urma o sa ajung gravida ca tine.
Ieri am intrat si la odisee si asa am vazut pozele cu bebeii tai ... e totul asa frumos, abia astept sa vina o asemenea schimbare si in viata mea
Pfii, ca bine zici, oanademunk e belgiana dar ... a mai dat pe forum ?Ia hai ca ii cer o consultatie !
AzooGirl -a.obstructiva
2007 Biopsie pozitiva
ICSI 1 & 2- 2007/2008 - Gynera -nereusite
ICSI 3 - Kinderwunsch Wels - fara ET(embrioni de proasta caliate)
In pregatire ICSI 4, probabil la AZVUB Bruxelles
alina_37 spune:
pisix nu e Jinemed (desi am fost tentata initial sa merg acolo), este Istanbul Cerrahi Hastanesi (spitalul de chirurgie in traducere), care are o sectie de reproducere asistata foarte buna (dupa cum mi-au spus niste prieteni turci). Am ales a doua varianta pentru ca raportau procente de reusita de 70% dupa fiv. Din pacate, am ajuns la ei si pot sa spun ca ei stau mai prost la capitolul coruptie decat noi (doar de la ei am invatat noi balcanicii despre pesches). Se trec in acte doar cazurile de reusita, nu primesti facturi pentru nici o plata in afara de testele de laborator, ca urmare nu poti reclama nici o neregula, pentru ca legal, cazul tau nu exista, doctorul este sensibil la atentii, etc. Si altele dureroase, dar care au trecut. Deci de turci m-am lecuit.
lilianaFi spune:
Pisix
mie mi-a raspuns dupa 4 zile,apoi pt confirmare primei vizite in aceeasi zi...e o fata noua nicole40,a scirs la fiv in cap.trecut care sta in belgia si mi-a confirmat ca AZVUB e cea mai buna,si chiar ea fce acolo dar la medic intern(pt care a asteptat aproape 6 luni)de aceea e de preferat dr.extern si nu numai(si pt comoditate:eu am facut aici in italia un fiv privat cu un singur dr si am facut unul subventionat si de fiecare data era un alt dr....si nu mi-a placut deloc!!!)
tuturor!!!