Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (109)
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
Anuc spune:
HENA, mama, dar ce de vesti proaste intr-o singura sarcina! Ma gandesc ca esti o fire foarte puternica! Sa dea Dzeu sa fie totul bine cu bebe si toti super medicii aia la c are ai fost, sa se fi inselat...oricum cam usor date toate diagnosticele alea...
Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (34+)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
veronica75 spune:
Pup toti licuricii, fetele si burticutele ;
Ira_Liza -
Felicitari!!! sa fie intr-un ceas bun, sa iti aduca Lizuca numai bucurii si sa iti lumineze viata
, sa fiti sanatoase;;
Scot si eu agitatele - curaj si felicitari Tuchi
- curaj Delia;
- hai Szmonic;
- si in special pt nerabdatoarea Miere;
Bun Venit! noilor mamici.
Multumesc noilor mamici pt ca isi gasesc timp sa ne tina si pe noi la curent cu " ce se intampla dupa" ;
Veronica
cu Alice
micuta mea
A.M.R. 5 SAPTAMANI
BB e pe drum
rein spune:
Pentru mamicile cu 2 copii nascuti la diferenta mica de timp, puteti citi aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129878
o multime de idei si solutii la situatiile aproape 'imposibile' in care putem fi puse la inceput.
lisa79 spune:
crema fiarta pt eclere: 0.5 l lapte,150 gr zahar,50 gr faina,4 galb. galb cu zaharul se freaca bine-bine,se adauga laptele si faina,se pune la BM pana se ingroasa.
eeee,delicioasa!
mai fetelor,nu imi mai ziceti si voi ca burta tuguita-baiat...ca si morrrr,greu mai trec zilele pana luni,o sa cer poza cu zona X de la eco, sa fiu sigura sigura
mai fetelor,intrebare...da sa imi ziceti dac sunt sau nu nebuna,da?
vi se pare normal,ca socrii mei sa nu trimita nimic fetei??? intreb asta,ca rudele mele imi trimit o garamda,tata a facut cerceii si un medalion micut,mama i-a tricotat...nu e vorba de bani ca doar nu avem nevoie de asta,dsar gestul.ceva din partea lor,ca e prima nepoata.sunt eu absurda cred!
bafta multa tuturora!
36S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 4 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
crisspoliss spune:
Auzi Liso, probabil ca ateapta sa le trimiteti voi ceva de nasterea primului nepot....au renuntat pana la urma la faza cu cumpararea casei?
Io ma duc rapid sa-mi fac o salata cu mozzarela si rosii si busuioc si usturoi si ulei de masline, ma mor aici de pofta Si mai intru.
FELICITARI IRA!!!!!!!!! BRAVO MAMICA
tocmai vorbeam cu maica-mea la telefon, si m-a innebunit sa nu spal hainele copilului in masina, sa le pun numai in lighean sa nu le stric..auzi poveste, nici nu-i aici inca si deja ma calca pe nervi. Tot ce vrea muschii mei fac...
Fetelor care nasteti maine, tinem pumnii sa fie bine!
Crisss 36+
hena spune:
Multumesc pentru incurajari si sustinere.
Eu nu sper, eu cred si stiu ca totul va fi bine. Si daca va fi sa fie altfel, DD imi va da putere si credinta spre a le rezolva pe toate.
Ceea ce doream sa subliniez este usurinta cu care se transmit diagnostice prematur formulate (suflu sistolic la 26 de saptamani de sarcina, etc ...??!!), si transmise intr-un mod usor superficial si distant catre o viitoare mamica a carei stare de spirit, se stie, e oricum labila in aceasta perioada. Sa nu ma-ntelegeti gresit, prefer sa stiu adevarul in locul unei minciuni cosmetizate, dar mi-as fi dorit sa stiu ca acest adevar este profund studiat, aprofundat si sustinut si nu spus ceva de genul : ..."hmmm, parca e ceva, dar nu-i asa o problema, mai bine mergeti sa va vada si dr. cutarescu, ...". Si-as mai fi vrut si o hartie in sensul acesta, parafata si semnata. Adica sa-si asume responsabilitatea in momentul in care emite ipoteze si teorii.
Cred ca actul medical (nu generalizez) a capatat o componenta majora materiala care-l degradeaza (subliniez acest factor pt. ca la fiecare vizita, in medie la 2-3 sapt., lasam 100 - 150 ron consultatia; si, nu , nu mi se pare mult atata timp cat stiu exact cum stau si ce am de facut, altfel, revin la aprecierea anterioara, actul medical devine un act comercial de o calitate indoielnica).
Nu blamez si nu acuz tagma medicala (dorm in pat in fiecare noapte cu unul de-al lor), doar ca am avut de data aceasta mai putin noroc in relationarea cu ei.
Va pup,
szmonic spune:
Lisa, asta depinde foarte mult de o gramada de lucruri... Uite, socri mei nu au trimis nimic bebelinei dar se intereseaza de bebe, intreaba tot mereu daca suntem ok si ne ajuta cu lucruri care ne mai trebuie in casa(mancare in general gen cartofi, untura, cascaval, ceapa) Stiind ca ei sunt oameni mai stramtorati la care fiecare ban conteaza, dupa ce am primit o gramada de hainute de la rudele mele si prietenii mei, de la familia mea chiar i-am rugat pe socrii sa nu cheltuiasca aiurea...
Cum spuneam, depinde ce simti tu, cum interpretezi Tu gestul lor de a nu da nimic... Oricum gandeste-te ca bebele e la inceput de drum in viata si ca vor fi foarte multe ocazii cand socrii se pot revansa, poate asa cum nu te-ai asteptat Iar daca nu, poti decide si peste un an-doi cum sa ii apreciezi tu pe ei pentru lipsa de interes...
Inca ceva: parintii mei au renuntat sa dea cadouri gen hainute, accesorii pt bebe dupa ce cele doua nurori au omis ani de zile sa isi imbrace copii, macar asa o data, in hainutele primite de la ei. De o vreme incoace la noi in familie nepotilor li se dau doar cadouri in bani; parintii mei incearca astfel sa nu arunce banii pe lucruri care nu vor fi purtate niciodata
40+6
lisa79 spune:
bai de casa nu am mai zis nimic,nici lui cristi. sora-sa mi-a zis ca tare si-ar dori sa cumpere casa sa poata sta si ea singura ,ca nu are nevoie de acte(auzi ma) pe apartament,dar macar sa stea singura. eu astept...calma
!
de intrebat ,intreaba tot timpul,daca suntem bine,cum e bb,cum sunt eu,noi...dar atat.
o sa vedem ce va fi! poate cand voi merge la vara acasa ,nu ma vor chema la ei(nici anul trecut in sept nu au facut-0), ca eu asa pe neinvitate nu merg in casa omului.
oricum,ei au o problema si cu faptul ca eu sunt 50% maghiara,dupa mama....eee poveste lunga,ce mai!
36S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 4 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
szmonic spune:
Hena, da-i incolo pe doctori, sunt destui idioti si in breasla lor. Si eu sunt patita, mi s-au dat tot felul de diagnosticuri la inceput pana am dat de un doctor costient ca nu e bine sa stresezi o femeie insarcinata cu povesti aiurea fara a avea dovezi clare. Poate ca ai nimerit la acei doctori care pentru banii tai vroiau sa ofere si ei ceva ... oricum urat si ne-etic din partea lor...
Tutu85 spune:
LISA, multumesc pentru reteta de crema. In legatura cu socrii tai, nu-mi pare normal sa nu-i cumpere absolut nimic, dar eu sunt genul de persoana care pune valoare pe nimicuri, pastez amintiri de toate felurile. Nici socrii mei nu au cumparat nimic in mod personal pana acum, dar ne-au dat bani ca sa cumparam noi ce credem necesar si chiar ne-au prins bine. Eu totusi sper sa vina si ei cu un mic "ceva" pentru ca vreau sa-i spun lui bebe cand va fi mare ca "acesta" este primul tau cadou de la bunici.
Daca ma supara vreodata socrii cu ceva, ma gandesc ca baiatul lor ( al meu sotior ) este altfel si eu nu m-am casatorit cu ei. Oricum, eu sunt mai multumita de ei care pastreaza distanta, adica nu deranjeaza fara motiv, decat de maica-mea si bunica-mea care de fiecare data cand ne vedem incem sa-mi umple capul cu ce trebuie sa fac si ce nu trebuie sa fac! Le vad ca pe doua gaste care nu mai tac!
Le-am spus ca daca am nevoie de un sfat le intreb eu, nu trebuie sa mi se spuna tot timpul cate ceva.
Ce legatura are faptul ca ai radacini unguresti cu personalitatea ta? Fiecare individ este diferit indiferent de origini. Eu chiar apreciez ungurii. Sunt mult mai curati si educati decat majoritatea romanilor!