Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (109)
Raspunsuri - Pagina 16
bebelusi spune:
Bee eu nu stiu cum am reusit sa sar peste ea, ca de obicei copiez toate retetele pe care le dati.
34 Vlad Mihai
AMR 6 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
flowerbee spune:
Bebelusi, era reteta de savarine a Lisei. Am confundat eu.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131300&whichpage=12
Am gasit o reteta de eclere pe culinar.ro. Cred ca o sa o incerc.
Acum vreo 2 ani am cumparat praf pt facut coji de eclere dar nu au iesit. Mai bine le fac eu.
Bee36+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!
Naty spune:
Eu raportez un bebe cuminte de tot ieri. Somn, papa, somn, papa si cam atat. Azi o cam doare burtica.
Apropos, ii place la nebunie Sab Simplex-ul, cand i-l dau casca o gura maaare si niste ochi la fel, pare asa de multumita.
Cu baita ne descurcam bine, ii place.
Eu ma simt ceva mai bine, de ieri am reusit sa ma aplec, merg bine de tot, cu datul jos din pat e mai greu, dar reusesc singura (tot de ieri). Mai am dureri la operatie dar cedeaza la algocalmin. Insa cu lohiile tot asa stau, curg cam o data, de 2 ori pe zi si stop. Dau raportul doctorului in fiecare seara la telefon. Aseara mi-a zis ca durerea pe osul pelvian e de la ele (cum am banuit si eu, mama ce desteapta sunt ). Cica sa stau cat mai mult in picioare.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
Naty spune:
Ciufik imi pare rau ca te simti asa. Dar de ce?
Pentru regurgitat pui pe bebe sus de tot, cu capul pe umarul tau, asa incat toracele sa se sprijine pe partea ta osoasa si il bati pe spate apasand usor, undeva deasupra mijlocelului. Asa m-au invatat acum la spital si vad ca merge bine.
Si Nadia scoate des lapte pentru ca e micuta si lapte vine mult. Nu te speria, e normal.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
flowerbee spune:
Naty, felcitari pentru bebe cumintica!
Care e faza cu lohiile astea? Ca de aseara numai la asta ma gandesc. Ce aiureala si cu cezarienele....dar daca nu ai ce face?
Bee36+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!
RalucaAlexa spune:
Hello mamici si burtici!
De cand nu ne-am mai vazut au aparut multi licurici! Sa va traiasca puii, sa fie sanatosi si papaciosi. Nu-mi vine sa cred ca deja va tineti minunile in brate!
Dupa cum se observa din semnatura noi suntem tot 2 in 1. Matei da semne de iesire (la ultimul control, lunea trecuta aveam colul deschis, tot de atunci avem si catevaa contractii) dar cam atat. Ma simt uriasa! (de altfel sunt :)) ) Nu pot dormi noaptea - de ex azi noapte am adormit la 6 dimineata si m-am trezit la 12. 6 ore de somn sunt ok, dar mi-e greu ca nu pot adormi!
se pare ca Matei nu va fi atat de mare pe cat se preconiza la inceput, daca mai apucam ziua de luni cand ar trebui sa ma duc din nou la control o sa vad si cat are in greutate... nu vreau sa-mi dau ca parerea...
A nascut prietena mea cu care mergeam mereu la controale :) pe 29 o minune de fetita! A avut o nastere foarte usoara si rapida (fiind si a doua) ceea ce mi-a dat curaj!
Bun venit noilor fete!
Dati-mi va rog si mie contul comun si parola (le-am uitat la servici!)
Alina - te-am vazut la TV, aratai exact ca-n poze!
Imi pare atat de rau ca n-am citit despre cum ati nascut si n-am fost la curent cu pulsul lucrurilor!! Sper sa am mai mult timp de acum! cel putin pt o scurta perioada de timp...
pupam mamici si burtici!!
39+ cu Matei Teodor
miscaretu lu' mama :)
AMR 6 saptamani!!!!!!
BillyBilly spune:
Salutare gasca!
Alina ia o imbratisare de la mine, ca stiu cum e cu lipsa de timp si depresia...o patii cu varf si indesat, cu tot echilibrul meu psihic de ma lauda toata lumea. In prima saptamana plangeam degeaba, ma rugam de tati sa NU MAI PLECE DE ACASA si sa ma lase singura (adica doar cu mama ). Hormonii scad dramatic dupa nastere si cica starea este normala, dar impruna cu un bebe colicos care plinge de-ti rupe sufletul si cu toate necunoscutele aparute, eu una am tras o frumusete de depresie! Tot ce pot sa-ti spun este ca TRECE. Acum sunt obisnuita deja cu progamul, dar sunt obosita.
Bebelina mea are zile si zile: ieri a fost o scumpete, a mancat si dormit mai toata ziua, ne-am si jucat un pic, imi venea sa o mananc de drag. Astazi este plangacioasa: stau cu ea, ii dau sa pape, adoarme si o las jos...in max 3 min se trezeste si incepe sa planga...o lum de la capat si uite asa am stat nemancata pana la 13,00 de ma durea stomacul de foame, nespalata, insetata, etc, etc. Orice fac, fac pe fuga si sunt mai tot timpul obosita, in conditiile in care barbatul este acasa si ma ajuta cat poate, mama este prin preajma si se ocupa de curatenie si bucatarit, etc.
SabSimplexul la noi nu a avut mare efect, motiv pt care am si renuntat la el. Bem Bonisan si ceai de musetel. Si noua ne plac siropelele de colici, plescaim de placere dupa fiecare lingurita!
Selene pt iritatia de la fundulet incearca crema de galbenele. Eu am renuntat la bepantene, ii dau doar cu crema de galbenele. Ana-Maria nu s-a iritat inca. Este normal ca stratul exterior de piele sa se descuameze, am citit undeva ca la toti copii se intapla asta, este stratul care i-a protejat in uter si care acum se da jos. Cred ca si daca o hidratezi tot asta se va intampla. Eu am lasat-o pe Anuska in pace..noi acum ne cojim pe nas . Faza cu pusul pe burtica, la noi a tinut un pic la inceput, dar acum nu mai merge. Cel mai bine merge plimbatul prin casa in diverse pozitii: ba ridicata pe umar, ba in poz avion pe burtica. Pt petele albe din gurita, pediatra mi-a spus sa fac o solutie de spalat limbuta cu bicarbonat de sodiu si apa iar apoi sa-i dau cu glicerina. N-am facut nimic din astea pt ca noi n-avem pete de vreun fel in gurita, dar ne-a invatat preventiv.
Ciufik spasmul de care spui se numeste reflexul Moro si toti bb-ii il au. Este normal, era anormal a nu-l aiba (isi arunca manutele si piciorusele toate odata in lateral, nu?). Este ceva legat de sperietura, dar nu stiu sa-ti explic mai exact. Ana-Maria il face si fara motiv in somn dar si cand se sperie de un zgomot puternic.
Naty lohiile la mine au venit in reprize, adica mai putine in prima faza, apoi in sapt a doua au devenit abndente si l-am cautat pe dr. Mi-a spus ca-i normal si ca se vor termina in curand. Si asa a fost, acum mai am doar o scurgere apoasa maronie, cateva picaturi. In curand se vor termina, de-abia astept!
Daiopri eu am luat in sarcina max 11 kg, pe care acum nu le mai am! Hai ca te ajutam si pe tine sa le dai pe nedorite jos nu te lasam asa!
Astazi este sambata, deci am implinit 3 saptamani de viataaaa!!!
Tuchi hai mama!! Nastere usoara sa ai!
Carmen_Marieta spune:
Salutare burticutze,
Fetele mie dr mi-a zis sa scot inelele si verigheta de pe mana, deoarece chiar daca eu gatesc nesarat, sarea mai apare si in alte produse, si o sa ma umflu. Eu verigheta nu am scos-o niciodata, dar acum m-am conformat, asta e.
Flo si eu am citit pareri negative despre dr. meu, dar nu le-am luat in seama, incearca sa ai incredere in continuare in el, pana acum din cate ai scris am obs ca ti-a fost alaturi. Sa ne dai si noua articolul cu depresia post-natala, ca trebuie sa-l dau si eu la cativa, soacrei mai ales..
Alina1976 pai tocmai tu mama?? stai linistita ca vei trece peste, Sabina are nevoie de tine acum, Ana este bine cu bunica, bona si taticul, si oricum o poti tine pe langa tine cand o alaptezi pe Sabina,ma gandesc si eu...
Raluca chiar ma gandeam la tine, nu stiam ce mai faci? ne spusese Roxana ca esti binme dar esti ocupata cu mutatul, ati terminat? se pare ca bb Matei se pregateste de venire... sa ne anunti sa scoatem agitatele.
Naty ce bine ca Nadia e cumintica, si ca tu te simti bine, Ioana ce face?
Tuchi se pare ca ai ajuns la termen mamico!! Felicitari pentru rabdarea pe care ai avut-o!!!
NASTERE USOARA!!!
Pentru fetele care au nascut: Va rog sa-mi spuneti cam cu cat onorati voi pediatra cand vine acasa, daca este cazul. eu am 2 optiuni, sa fac un contract pt bb la o clinica privata si sa avem asistenta medicala 24/24, sau sa merg la o pliclinica de stat, unde pediatra va veni acasa, si ar trebui sa o onorez cu ceva , si daca se intampla sa am nevoie in wk sa ajung tot la particular Voi cum ati proceda????
Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png
32+ Matei
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
BillyBilly spune:
aaa, am uitat sa mai raspund la doua subiecte:
noi folosim servetele umede de la Pampers, cele sensitive si in afara de faptul ca sunt reci, nu ne-a deranjat nimic la ele (acum le tinem pe calorifer sa fie caldute) si nu ne-am iritat. Se pare ca nu avem pielea chiar atat de sensibila. Baita incercam sa facem zilnic, exceptie facand zilele cand bebelusa doarme si nu ne induram sa o trezim pt baita.
Eu ceaiul de colici si orice altceva ii dau cu lingurita. Avem o lingurita mica pt bb, din plastic cu care ii punem in gurita. Nu s-a innecat si este ok. Mi se pare o complicatie sa-i dau cu seringa.
Am cumparat de la Carrefour o cadita cu suport pt baita, de la firma okbaby.it. Astazi ii facem proba. A fost 70 Ron dar este super smekera , cu dop de scurgere a apei, cu 2 pozitii de sprijin pt bebe pt 0-6 luni si 6-12 luni, cu senzor de temp a apei si cu delimitare de nivel.
yashy spune:
La Multi Ani tuturor!!
Felicitari Dark!! O surpriza frumoasa! Sa fi-ti amandoi sanatosi si mancaciosi; refacere cat mai rapida!!
Scot si eu zbenguitele ]majoreta] pt. Tuchi si Szmonic mult curaj fetelor, nastere usoara!!
Abia am terminat si eu de citit... acum sunt in pas cu voi.
Am citit despre aranjatul in ziua nasterii - mie mi-au interzis categoric. Nu am voie cu farduri pe fata sau cu lac de unghii. daca esti machiata, cica te spala asistentele si iti dau oja jos de pe unghii... nu am inteles foarte bine de ce, dar sunt tare categorici. Dupa ce nasti e ok, daca te mai simti in stare sa te fardezi...
Noi suntem bine, miscatori. Bebica e tare jucaus ziua, dar noaptea doarme si e baietel cuminte. Am un burtoi acum la 33+sapt... cu 5 cm mai mare decat la Luka la 39sapt. data trecuta cand am fost la control, mi-au gasit picioarele umflate si m-au cam speriat... ca am luat prea mult in greutate, ca daca o continui asa... nu-s care-i treaba cu toxinele din organism, ca nu se elimina ca lumea... mi-au dat niste prafuri rele rau de tot... imi vine mereu sa vomit cand le iau.
Pup toate burticile si toti bebeii care sunt deja la sanul mamei!
Adina & Luka& bobita din burtica33+
obraznicatura lu' mami