Mamici antistress de ianuarie-februarie 2009 (108)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Fete dragi, acuma pe bune, bebelusul sta numai acolo unde il punem cel putin pana la 5 luni. Nu zice nimeni ca trebuie sa-l punem pe fata noastra cand suntem date cu fdt si fard.
Ce sa mai zicem cand venim de afara, din aerul asta poluat si spalam praful de pe fetisoara lui... se vad efectiv particule de praf adunate numai pe drumul de la si catre parc (cel putin la noi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

LA MULTI ANI!

Sa aveti un an minunat, cu santate si bucurii!

Le felicit si eu pe Alina si Cristi, sa creasca mari Sabina si Carol, sa fie sanatosi!

Noi am iesit ieri din spital si incercam sa ne acomodam.

Pentru listuta - Nadia s-a nascut la 10,45 si a avut APGAR 9.
Din fericire e santoasa, singura problema e ca e asa micuta (am iesit din spital cu 2,260 gr). Din cauza asta doarme mult si trebuie sa o trezim ca sa pape, altfel se poate deshidrata. Ieri ne-am luptat cu ea la un moment dat 45 minute sa o trezim si nu am reusit, pana la urma am muls lapticul si i l-am dat aproape in som cu lingurita. Azi noapte au debutat si colicile, a plans muuuult, aproape toata noaptea si nici nu vroia sa pape de durere.
Din fericire am lapte, mi-a venit colostrul aproape imediat si laptele ieri dimineata.
Ioana a primit-o extraodinar de bine, saracuta se trezise ieri devreme si nu mai avea rabdare sa venim, noi am ajuns pe la 13,30. A insistat sa mearga ea sa ia flori pentru Nadia, le-a ales ea. Cand am intrat nici nu m-a bagat in seama direct la Nadia s-a infipt, sarea in sus de bucurie, zicea ca e tare frumoasa. Dupa aia a stat lipita de patut, nu am putut sa o culcam pana la 2 noaptea asa de emotionata si surescitata era. Si foarte fericita.
Deocamdata ne-am instalat la ai mei asa ca avem ajutor.
Ma enerveaza barbatu-miu, ieri am tras multe certuri fiindca o tot repezea pe Ioana si o gonea de langa Nadia si saracuta statea cu botic, mai - mai sa planga.
O sa mai intru sa va scriu si despre mine.
Am uitat sa va zic - e frumoasa tare fata mea. Si nu seamana de loc cu sora-sa.

Raluca, mamica printesei Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 37 + cu Nadia - Ana
MAINE NASC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

La Multi Ani pe 2009!
Sa ne traiasca shupetele, sa fim sanatosi si fericiti!

Mama Dark ce te-am ghicit eu cnd te intrebam cat mai stai!
Felicitari mamico!

Irina stai calma. Si eu ma gandeam azi-noapte ca aveam contractii, peste cine dau eu la spital, si daca gasesc personalul nebaut.

Am admirat 2 burtici frumoase

De dimineata am tras o sperietura ca printesa mea nu s-a trezit ca de obicei cnd m-am intors eu de pe stanga pe dreapta in pat, si nici cu ciupituri si cu muzica nu dadea nici un semn! Pana la urma a binevoit sa imi arate ca e ok. Cred ca era obosita mititica.

Oricum - aseara am fst la niste amici, la 5 min de noi, si la 3 dimineata eram in patutz la nani. Am luat si 2 pastilute de contractii ca nu se mai putea...

Va pup!

Ah - am luat o pijamaluta si 2 body-uri ptr printesa, sa am ceva acolo in bagaj la spital. Restul zic sa luam dupa sapt 37.

lui David Andrei 4.5 ani si 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Am uitat - vroiam sa va sfatuiesc pe toate sa mergeti la toate consultatiile, ecografiile si analizele care vi se dau si sa luati medicatia. Noi am fost la un pas sa murim amandoua si numai Dumnezeu si doctorul caruia o sa-i multumesc toata viata ne-au ajutat sa scapam ca prin urechile acului. Daca mai stateam cateva zile si nu nasteam faceam ruptura uterina, era uterul intins la maxim si ar fi crapat taietura veche. Va povestes mai multe mai incolo.

Raluca, mamica printesei Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 37 + cu Nadia - Ana
MAINE NASC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Doamne fereste Naty!
Pe mine m-a programat medicul la un scn de uter si bazin. Pe 17 ianuarie ar trebui sa am 35 saptamani.
Si lui ii e teama de ruptura uterina, chiar daca am nascut in 2004 ca tine.

Pupici Nadiei si Ioanei.
Ai sa vezi ca va fi bine cu Nadia. David a avut la nastere 2.4kg. E drept ca ne-au tinut in spital 10 zile, ca avea 2.6kg la externare.

Eu ii dadeam lapticul cu seringa lui Dav. Chiar si cnd am iesit, ii mai dadeam cu seringa cnd vedeam ca oboseste la biberon. (el mi-a refuzat sanul).

Curaj! Si sunt pe aici daca vrei sa ma intrebi ceva.

lui David Andrei 4.5 ani si 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

la multi ani, girls!

Sa ne traiasca sanatos si voios licuriciul de Dark - Marius!
Am vazut poze frumoase de Rein si baietel de Rein.
Miere ce burtica frumoasa! Off, deja mi-e dor de a mea. Si am vazut si in fundal o camera frumoasa tare.
Naty bine ai venit acasa. Ma bucur tare ca Ioana s-a schimbat si sunt convinsa ca cea mica e superba ca doar are cu cine semana. Fete am vazut-o pe Naty in spital si e si mai frumoasa decat in poze si asta era dupa operatie.
Porumbita mai bine asigura-te ca va fi anestezist in municipal cand vei naste, in sensul ca vei putea apela la cineva. In municipal se incurajeaza nasterea naturala fara epi, precum alaptatul. Epi am cumparat-o eu, m-am dus cu ea. In orice caz am numai cuvinte de lauda la adresa personalului de la municipal, pe care nu l-am spaguit, decat cand am simtit nevoia, ca si multumire, insa stiu sa te pregateasca sa ai grija singura de bebe.

Andreea si Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

aoleu ciufick ... am cam inceput sa ma ingrijorez... cum nu au anestezisti disponibili in Municipal de tr sa fie chemati de acasa? in plus la ultimul control nu au verificat si ei dimensiunile tale si ale lui bb ca sa vada dc poti naste natural? inteleg ca epidurala au cumparat-o tu?

La ultima eco, de la 36s+3 (am nascut la 37s+6) bebe avea la eco 2.6 kg, insa pb a fost ca pelvisul meu are o conformatie care face ca nasterea naturala sa fie f dificila (lucru care s-a obs in mom nasterii), motiv pt care mi s-a rupt un pic vaginul si, de asemenea, cordonul lui bebe era inaintea capului la expulzie si asta a necesitat o atentie in plus. Astea toate mi-au fost spuse dupa, pt a nu-mi afecta psihicul in mom nasterii.

Insa nu te speria, ai incredere in personalul spitalului. Moasele din municipal sunt cotate printre cele mai bune. Pe mine m-au urmarit 2 si m-am simtit tot timpul safe, si eu si bebe.

si o sa fie bine!

Andreea si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

LA MULTI ANI fetele!!! Sa aveti un an nou minunat alaturi de copilutii vostri, de familie, de toti cei care va inconjoara! Pentru cele deja mamici, sa aveti parte numai de bucurii alaturi de cei mici, iar pentru burtici, nastere usoara si fericire maxima!!

Dark, sa-ti traiasca flacaul! Surpriza mare! Numai ca ai avut tu asa, o tresarire la un moment dat ca ar putea fi baietel . Sa fiti sanatosi mai!

Naty, ma bucur ca te-ai linistit si ca intrati incet in normal.

Miere, esti foarte frumoasa!

Am vazut-o si pe Alina, vedeta noastra . Super tare, frate! Cine ar fi zis ca tocmai nascuse?

Luni abia astept sa-mi vad si eu baiatul la eco, iar marti mergem la gineco ptr control. Am emotii sa vad cat si cum a crescut si daca s-a intors bebica ptr ca la 28 de saptamani inca nu o facuse.
Sper sa nu nasc macar pana de ziua Ioanei, pe 10 ian, ca avem musafiri si nu vreau sa stric ziua fetei .
Pe mine ma obsedeaza sa nu nasc iar mai devreme, ma tot uit dupa dop sa vad daca l-am piedut, imi analizez orice senzatie, in fine, sper ca Filip sa nu fie grabit ca Ioana si sa ajungem la termen.

Va pupic si ma gandesc mereu la voi, chiar daca nu intru asa des sa va scriu.

Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (33s)

Mergi la inceput

Porumbita ai PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Buna dimineata, ziuafetelor!Trezit de pe 12 si noi, cam ametiti de la no-spa, am dormit ceea ce inseamna ca au mai incetat durerile.Multumesc pt incurajari, am mare nevoie.Nu va zic ca am tras si niste reprize de plans...ca eu speriata mai ales de faptul ca dr meu zis sa nu sun pe 3-4 , ca pe 7 ian abia ..intelegeti voi, nu vreau sa nasc cu garda sau mai stiu io ce.Prietena mea m-a certat ca am dansat si am baut si cola aseara si ...mi-a zis ca sa stau locului, nici sa nu ma mangai pe burtica k stimulez uterul, sa iau no-spa si atat.Ea saraca a fost aseara si e acum de garda cu o multime de gravidutze pe cap , fiind rezi de an2.

Vbesc cu mama sa-i zic de contractii dureroase cu scopul final de a intelege ca desi o cheama Vasilica si e traditional sa mergem la ea nu as mai merge...Si ea ma intreaba"da ce ai mancat?".Nu mama, zic au fost contractii , nu crampe...si ea continua: si de mancat ati mancat? cum v-ati distrat? Mama nu e nici surda nici tampa...dar e in NEGARE.Parca nu accepta ca eu voi naste, parca pune sub pres toata treaba asta si eu asa as avea nevoie uneori de o vorba de incurajare , Radu nu mai face si el fatza ..eu recunosc ca nu stiu exact dar am tras o spaima, parca as vrea sa nasc fara sa stiu cand si cum.Dar ea a trecut prin asta si stiu ca fara pb, mi-ar prinde bine mai multa incurajare, dar deh ...mama asa a fost mereu..mi-a dat carti sa citesc nu a stat cu explicatiile nici in adolescenta.

Alina ai nascut machiata!Esti extraordinara ...io nici nu ma imaginez altfel decat "distrusa" si uite ce exemplu ne dai despre un eveniment care este ceva natural pn la urma , dar care pe mine ma sperie ingrozitor, inca.Pozele sunt extraordinare!

Va mai tin la curent

bb mic

POZE
37+

Mergi la inceput