Meniu de Revelion 2009
Am sa va zic ce m-am gandit eu sa fac de revelion si poate imi dati si voi cate o idee...
Traditia la noi in familie e ca de Revelion sa gatim ce nu gatim toata ziua... de exemplu nu lipseste niciodata salata beuf si ouale umplute!
Deci meniul meu este:
Antreuri:
- salata Beuf;
- oua umplute;
- cascaval umplut;
- rulada din muschiulet de porc;
- drob de ficatei de pui cu mult morcov si marar.... - mai astept idei...
Friptura: ciulama de ciuperci cu smantana si pulpe de pui la cuptor; carnati cu acritura
Tort
Salata de fructe
Bomboane raffaelo si trufe cu cogniac
PS: in meniu mai aveam de obicei sarmalele cu vitza (cele cu varza le fac de Craciun) si racitura de pasare - curcan - insa anul asta le sar, pentru ca am mancat cam mult de Craciun si trecem la regim!
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.
Raspunsuri
Alecsia spune:
Delicios meniul tau.
Dar chiar asa , spune-ne cum faci cascavalul asta umplut , ca sunt curioasa.
"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."
bb_alinus spune:
Yummi ce bine suna meniul tau, Claudia!
Da si eu sunt curioasa cum e cascavalul umplut dar si drobul din ficatei de pui!
Noi anul asta facem asa:
in aperitiv: saleuri, masline - sincer nu stiu exact ca una din familiile invitate le aduce - se servesc cu sampanie
in aperitiv: ficat de gasca flambat la Grand Marnier cu piure de castane si dulceata de ceapa - se servesc cu un vin alb special Sauterne;
in plat principal: curcan umplut cu garnitura gratin dauphinois si cu asparagus - il servim cu un rose cred
apoi platou de branzeturi - neaparat cu un vin rosu
si la final desertul ( asta e in responsabilitatea mea anul asta ). Fac asa: prajitura Albinitza, o rulada cu nuca, chou cu crema de vanilie plus ( daca imi iese) un tort mousse au chocolat.
Revelion placut si An nou fericit!
XO, XO ( Gossip girl)
Alina si Amalia 17.11.2005
Amalia la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Claudia81 spune:
Buna fetelor /As vrea si eu sa gatesc rulouri din muschi de porc umplut cu legume ,rulouri din sunca cu hrean ( oare numai se pune pasta de hrean pe sunca?),ciuperci umplute ,oua umplute ardei cu branza si altele .Aaaaa,si ceva din iepure...va rog imi puteti da niste sfaturi .Sunt gata de treaba dar nu am retele exacte ... Aveti ceva idei?
valentinag spune:
Anul asta suntem in deplasare dar stiu cam ce meniu vom avea ca am colaborat la el!
chiftelute de pui,pui cu susan,oua umplute cu pate si castraveciori,choux-uri umplute cu icre,ardei cu branza,rosii si salata de vinete,sos de iaurt cu castraveti si lipie cu rozmarin,salata de beof la cererea publicului larg
por'ma pastrav la gratar si pui la ceaun+carnaciori imbracati in bacon(am vazut pe culi si m-am hotarat s-o fac)
tort diplomat si tarte cu fructe facute de mine si tort de ciocolata si prajitura cu nuca facute de prietenele mele
Claudia,vrei reteta doar pentru iepure sau si pentru restul?
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
gabriella1 spune:
la asa bunataturi io vin musafir la voi !gata,nu mai gatesc nimic! Da' pot veni cu huzbandu'? Promit ca nu -l las sa manance prea mult !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
valentinag spune:
Ok,eu iti spun cum fac eu din ceea ce ai zis t mai sus,daca iti plac faci,daca nu,nu
Muschi de porc umplut:
Bati biiine de tot felia de muschi,pana o faci subtirica de tot,sare piper,apoi pui peste ea,ciuperci calite in prealabil,cu o ceapa mica,verdeata,peste care adaugi si un ou batut!Rulezi bine carnita,ori infasori su sfoara,ori ii pui scobitori,ca sa nu iasa compozitia si in tava la cuptor cu ea!Poti sa pui cateva felii de bacon peste rulori,ca sa nu fie nevoie sa le stropesti mereu cu zeama din tava!
Ciupercile eu le umplu cu coditele lor tocate,usturoi,ulei si delikat,poti sa le umpli si cu sunca taiata marunt si cascaval!
Ouale,eu le umplu cu pasta de pate in care am amestecat castraveciori murati taiati marunt!
Branza pentru ardei o freci bine cu smantana daca este tare branza si cu marar tocat marunt!
Din iepure am facut o singura data tocanita,eu nu mananc,doar al meu sotz,dar le las pe fetele care mananca si stiu retete sa te ajute!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
louisea spune:
Alina zi si mie mai precis cum faci ficatu de gasca (foie gras) ca am si eu o bucata fratuzeasca si tre sa fac
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
Natasa spune:
Eu merg la sora mea si pregatesc asta:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4814/mustardstuffed-chicken si un tort cu nutella (nu se coace si e tare bun/hipercaloric, evident :)
Stratul 1: 200 g crema de ciocolata fina
12 felii de pâine prajita cumparata
Crema de ciocolata se fluidizeaza în baie de apa si se amesteca pâinea prajita farimitata in bucatele mici
Acest amestec se pune într-o forma de tort cu peretii detasabili pe care s-a pus in prealabil hartie de copt. Se modeleaza cu o lingura pentru a obtine un strat uniform
Stratul 2: 200 g crema de brinza (Philadelphia sau Almette), 1 ceasca zahar pudra si 3 linguri de lapte se amesteca si se ung peste stratul 1
Stratul 3: 120 g alune pisate se presara peste stratul 2
Stratul 4: 2 pahare (400 ml) frisca naturala in care se adauga un intaritor de frisca sau
Stratul 5: 2 pahare de visine fara simburi, un plic de gelatina rosie si 250 ml suc de visine
- se usuca visinele si se pun peste stratul 4
- se fierbe sucul de visine cu gelatina si se toarna peste stratul de visine
Se lasa la frigider cel putin 2 ore si se serveste imediat pentru ca nu-si pastreaza forma la caldura.