Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (149)
Raspunsuri - Pagina 7
babyzapi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elilov3 izabela sa nu faci ceea ce iti trecu prin gand laptele e f gras si ficatul lui bb nu poate suporta....vezi cum reusiti sa faceti rost tot de laptic de care i-ai dat pana acuma...e imp sa nu il prea schimbati pt sist digestiv..cat priveste cantitate bb mananca cate 170-190 ml la o masa din 5 in 5 ore calculati si vedeti cat da.... eliza mamica de inger Ionut Pavel si de bb Dimitrie Gabriel 12.11.2008 |
Da Eli hai ca am trecut si la calcule si papa bebe 960 ml impartit la 24 ore, rezulta 40 ml pe ora, deci la 5 ore papa 200 ml...suntem apropiati de cat ai zis tu...deci e bine.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008)
Poze RAPHAEL
Poze ISABELA
Povestea nasterii
babyzapi spune:
Otilia eu nu am inspiratia de a scrie mesajul predarii stafetei. Dar Spiridudul zicea de un filmulet facutdin pozele noastre si cred ca asta face parte din stafeta. Deci Spiridusule te ocupi tu si de mesaj?
BraveGirl si eu am observat de cateva ori fontanele lui bebe cum se afunda in functie de respiratia lui, dar e ceva normal si nu m-am panicat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Poze RAPHAEL
Poze ISABELA
Povestea nasterii
futuremother spune:
multumesc mult fetelor! sunteti tare dragute, sa aveti parte si voi de asa urari
otilia LA MULTI ANI !!!
mama de Raisa Maria si Rares Florin
babyzapi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andy08 Dragelor, nici eu nu mai apuc sa citesc....s-au dus vremurile de gravidenie cu bantuiri pe forum... Multumesc fetelor care mi-au raspuns cu privire la ranile de pe sfarcuri. Vroiam sa va intreb daca bebeii vostri fac ca puiul meu: suge cu lacomie, cateodata si o ora si apoi regurgiteaza. Uneori cam mult si de 2 ori a fost in jet si i-a tasnit si pe nasuc. Nu stiu ce poate fi: ori papa ca haplea, repede si cu lacomie, ori....? Si sta la san si o ora, doarme apoi o ora si cere iar. Il pun sa ragaie, ragaie 1-2 ori, dar mai ragaie si la o ora dupa masa (si uneori regurgiteaza). Noaptea doarme cu mine, ca mi-e frica sa nu regurgiteze si sa se inece. E normal cu atata regurgitat? A nascut Madutza_bra? Andy 40+ |
Iubita e mai greu cu timpul la inceput pana te adaptezi cu programul lui bebe, a nascut si Madutza_bra un bebe frumos de 3,200 kg.
Cu regurgitatul lui bebe nu te ingrijora este normal, chiar si asa cu jet, alege lapticul. Toti bebeii fac asa. Al meu inainte facea asa cam dupa fiecare masa, acum mai rar. Poti sa-i pui o carte sub salteluta ca sa fie un picut mai ridicata si sa se faca digestia lui bebe mai bine, tot va mai regurgita dar nu asa des.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Poze RAPHAEL
Poze ISABELA
Povestea nasterii
Otiliav spune:
Neata!
Ce surpriza sa gasesc atatea urari, multumesc mult si multi .
Futuremother, sa fii sanatoasa si iubita! La ce ora esti nascuta ca eu sunt la 4 dimineata, cred ca-s mai batrana . Ce ne-am gasit .
Intru mai tarziu, ma grabesc sa meg la posta ca am primit scrisorica cu ce nume ii dam copilului si vreau sa trimit repede raspunsul.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
alra spune:
La multi ani madam Otilia, la multi ani Futuremother!!!
intru ca sa ma laud (fi-mea o tine dintr-o extrema in alta): a supt aseara intre 9 si 11 continuu si apoi soamne pana la 3 (!!!!) si unde? il landou la ea mai dragelor! la 3 a supt din ambii sani si am umblat apoi cu ea prin camera vreo 15 min ca sa o ragai bine si apoi am pus-o la nani iara ... in landou!!!! e prima noapte ever in care reusesc sa o culc exclusiv in landou. si eu tot cu mine in pat o tineam ca o puneam la san si apoi uitam de ea acolo si atipeam insa dormeam stresata sa nu o sufoc cu plapuma. singura problema cu pusul in landou e ca stau mai mult timp treaza noaptea insa stiu ca pe termen lung merita investitia.
in alta ordine de idei, anca, si eu am aceeasi problema si am avut si dupa nasterea laurei. avantaj - mai am inca crema de atunci, preparata special dupa reteta de la dr. asa ca nu ma mai duc sa ii dau bani lu nenea dr sa se uite stii tu unde eu am senzatia ca dupa nastere s-au pus intestinele in alta pozitie, probabil au fost impinse de la locul lor de bb cand a iesit. si eu ma intrebam daca am voie sa iau laxative ca nu as avea chef sa o fac pe madametje sa iasa prea des sau prea apos sau sa ii fac crampe.
pt moment insa e ok fara.
eu le urez fetelor din odiseea de ianuarie-februarie sa nasca usor ca mine insa sa nu astepte atata ca la noi la odisee spre sfarsit asteptarea peste termen a fost oful tuturor. bine, in cazul meu - vorba ginecoloagei - fi-mea a fost 3 saptamani peste termen, caci eu asteptam de prin saptamana 37 sa nasc, ca deh, asa stiam eu ca se naste de data trecuta
ALRA 9kg+
Vacanta cu Laura in Romania
alra spune:
otilia, cred ca e a nu stiu cata oara cand scriu un mesaj in acelasi timp cu tine! cum dumnezeu de ne sincronizam asa??
ALRA 9kg+
Vacanta cu Laura in Romania
babyzapi spune:
Otilia LA MULTI ANI FERICITI ! Sa fiti mereu o familie unita si fericita ca acum si sa te bucuri de printesele tale Ana si Elisa. Petrecere frumoasa
Manumanu iubita pt tine chair tre sa fie greu cu gemenasi, dar e atat de frumos...ma bucur ca si-au mai revenit bebelusii cu colicile. Astept pozele promise . Sa aveti si voi un 2009 plin de realizari, fericire, iubire si satisfactii din partea copilasilor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Poze RAPHAEL
Poze ISABELA
Povestea nasterii
babyzapi spune:
Vad ca s-au mai adaugat poze cu bebelusii nostri in contul creat special pt ei
Futuremother La Multi Ani cu sanatate si bucurii!
Eseea ce mai faceti?
Oceanborn pupici pt tine si bebe Thomas cel papacios si frumos. Si bebe meu a inceput sa stea ziua mai mult treaz si vrea numai tinut in brate si noaptea ne trezim de 3-4 ori dar ne descurcam.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Poze RAPHAEL
Poze ISABELA
Povestea nasterii
malinas spune:
Buna, nu am mai intrat de o saptamana fiindca nu am mai avut timp. Sambata l-am botezat pe bebe (http://good-times.webshots.com/album/569416014PjTHSQ) dar nebunia a inceput de marti cand au inceput sa soseasca rubedeniile. Astfel marti si miercuri am avut 2 musafiri, joi 3, vineri 7 si sambata 12. Asta a presupus cazare si masa. A fost aici ca in gara de nord. Ca sa nu zic ca sambata, cand a fost botezul, s-au perindat prin casa 20 de persoane, si toate astea in conditiile in care am facut petrecerea la un restaurant. Prin urmare m-am ales cu: un bebe stresat si obosit, o raceala si...scaderea ingrijoratoare a lactatiei.
Partea buna ar fi ca luni seara a plecat si ultimul mohican venit in vizita, partea proasta este ca sunt in continuare racita si ca partea cu lactatia nu s-a remediat.
Pentru raceala am inceput sa iau oscilococcinum, vitamina C si sirop de tuse Stodal. Ma doare gatul, tusesc si am o stare usor febrila. Stau cu masca pe fata de cate ori ma apropii de bebe si este tare frustant dar...important este ca el sa fie sanatos. Ce altceva as putea sa iau pt raceala? Am voie paracetamol?Dar Cetebe (VITAMINA C cu eliberare treptata)?
Pentru stimularea lactatiei beau ceai si am inceput sa iau Galafor (am luat si Galactogil dar fara succes). De 2 zile, insa, am inceput sa-i dau lui bebe completare de lapte praf, fiindca plangea rau de foame. La inceput i-am dat doar masa de seara si a mancat 40 de ml, ieri i-am dat si la pranz si seara si a mancat de fiecare data cate 80 de ml. Ii dau Humana 1, ca asta ne-a recomandat de la maternitate. Voi ce lapte praf folositi? Ca mie Humana mi se pare cam transparent. Vad ca bebe e multumit si dupa ce papa doarme de poti sa tai lemne pe el, dar...vreau sa ma asigur ca-i dau ce-i mai bun. Stiu ca sanul este cel mai bun, dar, din pacate, acum nu am de ales.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872