Razboi in Orientul Mijlociu?

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Citat:
citat din mesajul lui rhoneea

LadyJ si Saphir va imbratisez

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

Si eu pe tine cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Testamentul copilului palestinian

http://nz.youtube.com/watch?v=fPNta2WrEuk&feature=channel_page

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Israel was last night accused of downplaying the humanitarian suffering in Gaza in order to justify continuing its military assault.

By Tim Butcher in Jerusalem
Last Updated: 5:51PM GMT 01 Jan 2009

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/4060914/Israel-accused-of-downplaying-food-crisis.html

The director of the World Food Programme operation said she was "furious'' when she learned Israel was claiming warehouses were full of supplies.

Christine van Nieuwenhuyse said WPF stocks in Gaza showed a 30 per cent shortfall of dry goods such as flour and a much greater shortfall of 'ready-to-eat' goods which are in dire need in Gaza because of the acute shortage of power and gas for cooking.

Tzipi Livni, the Israeli foreign minister, speaking during a visit to Paris denied the 1.5 million-strong po****tion of Gaza was suffering a humanitarian crisis.

She was responding to calls led by France but supported by the European Union for a ceasefire in Gaza to allow a surge in humanitarian supplies.

"There is no humanitarian crisis in the Strip and therefore there is no need for a humanitarian truce,'' she said.

"Israel has been supplying comprehensive humanitarian aid to the Strip ... and has even been stepping this up by the day.''

Her analysis was at odds with Gordon Brown who categorised the current situation in Gaza as a "humanitarian crisis'' and called for a ceasefire.

Chris Gunness, spokesman for the United Nations agency responsible for Gaza's one million refugees – Palestinians who used to live in what is now Israel and their children – accused Israel of downplaying the humanitarian situation.

"When you look at the Israeli assertions about the humanitarian situation it is very hard to square this with the extraordinarily dire situation on the ground in Gaza,'' he said. "Any claims about human need at this stage need to be grounded in reality.''

The humanitarian situation has worsened rapidly inside Gaza with families living in unheated, unlit buildings through fear of being hit by flying shrapnel while others venture out to pick through rubbish tips for scraps.

Almost all food shops in Gaza have closed through lack of supplies and the few functioning bakeries are surrounded by long queues of customers on the rare occasions when they open.

Power has been out in central Gaza City since Israel launched operation Cast Lead and other towns in the strip have suffered numerous lengthy power cuts.

Mains water is not available to hundreds of thousands of people and there is a very real threat of a health crisis caused by the total collapse of Gaza's elderly and overwhelmed sewage system.

Gazans have been seen picking through rubbish dumps looking for anything to burn such is the dire need for fuel for cooking and heating.

Winter rains have meant temperatures in Gaza have plummeted, something that has been made worse by families leaving windows open for fear of shattered glass being blown into their houses.

Cooking gas, which used to come in through the smuggler tunnels from Egypt, is in short supply now most of the tunnels have been destroyed by Israeli air force bombs.

Another impact of the tunnel closures is that regular diesel in short supply. This is needed to run backup generators at hospitals, water pumps and, very importantly, sewage pumps.

Without new supplies of regular diesel all those functions will near collapse.

Israel has allowed in a small amount of industrial diesel to run Gaza's sole power station but the amount let in is much lower than that required by an Israeli court order won in an action brought by human rights groups.

Mergi la inceput

Imnul Statului Palestina

http://www.youtube.com/watch?v=gct4ZW7UGVE

Merita sa vedeti videoclipurile ptr peisajele frumoase de acolo

Mergi la inceput

Palestina mea frumoasa....

http://www.youtube.com/watch?v=srJqA6IA37E

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda27 spune:

buna tututor,
nu vreau sa intru in polemica , ci numai vreau sa trimit un link, doua celor ce vor sa afle mai mult despre acest conflict:

http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-why-bombing-ashkelon-is-the-most-tragic-irony-1216228.html

sau

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/dec/30/israel-and-the-palestinians-middle-east?commentpage=12

hannen si batoul va admir ca aveti taria sa va expuneti punctul de vedere clar si la obiect .cine are ochi sa vada va vedea mai devreme sau mai tarziu adevarul. eu daca as fii direct implicata nu stiu cum as reactiona la avalansa de criticism de mai devreme la adresa voastra .astazi am vazut la tv o transmisiune live intr-un spital din gaza un copil care isi tragea ultima suflare ,doctorul i-a inchis ochii.cum sa nu ti para rau ??????ce vina au copilasii aia??

pana la urma lumea trebuie sa inteleaga ca acesta nu este un conflict religios per se ,este pur si simplu concluzia celor 60 de ani de ocupatie israeliana si implicit consecinta suportului neconditionat al sua(si nu numai) pe care il primeste israel, si nu face decat sa radicalizeze si mai mult pe cei care mai aveau o speranta de reconciliere.

daca tot se repeta la infinit ca israelul are dreptul sa si apere suveranitatea , pana unde este suveranitatea asta, care sunt frontierele statul israel? exista ele clar definite si recunoscute de forurile internationale?

Mergi la inceput

Der Yassin.... sau memorialul durerii made in Palestina

http://www.youtube.com/watch?v=prLPvqttW9c&feature=related

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Batool, sintem de-o seama, accepta un sfat de la mine: lasa-i in pace pe forumisti! Crezi ca daca ai aduna o opinie unanim favorabila opririi macelului(foarte putin probabil, oricum, stim cam ce fel de personaje defileaza constant pe la toate topicurile si au o solutie pt. tot ce se intimpla la altii, mai putin pt ce se intimpla in gradina proprie, vezi topicul cu maidanezii), ar ajuta realmente napastuitilor de acolo? Ma indoiesc, nu poti sa-i faci sa inteleaga, perceptia pe care o au e din carti si nu "live". Singura care simte tensiunea e Saphir dar la intelegerea ei nu poti apela, stii si tu si stim si altii parerile ei despre musulmani in general si cei din Teritoriile Ocupate in special, asa ca nu insist. Daca vrei sa propui ceva gen manifestatie de protest in Bucuresti, in fata ambasadei Israel, te aprob 100% de aici, de unde sint, aici a fost o manifestatie de genul asta sapt asta si duminica va fi un raliu de protest in Melbourne pt. oprirea masacrelor din Gaza(ma indoiesc sa apara ceva in media, despre protest nu s-a suflat o vorbulitza, stie Murdoch de ce)...Tu le ceri prea mult, crede-ma, chiar daca-ti plimg pe umar virtual, nu imbunatateste cu nimic situatia, si-atunci la ce bun?? Cum poti sa ceri unor oameni care nu pot percepe metal gravitatea unui macel, sa empatizeze cu tine, care-l traiesti la propriu? Nu te supara pe mine, cam asa vad eu treaba, de aceea nici nu ma mai prinde nimeni pe topicuri de , imi canalizez fortele sa fac ceva real sa ajut, fara sa bat toba, nu-mi trebuie floricelele nimanui, o fac pt. ca asa trebuie, sa ajut cit si cum pot, fa asa si fapta buna nu va ramine "nescrisa", la urma-urmei toti avem carticica si nu ramine nimic nescris...
Edit: chiar il vezi pe vreunul de pe-aici sa urce-n camionul cu ajutoare pt. Gaza si sa plece la drum?? Eu nu, ii vad stind comod cu laptop-ul pe genunchi, paharul de bere alaturi, dind din taste din lipsa de altceva mai bun, eventual mai presarind un pic de ironie, asa de amuzament...si-atunci ce vrei de la ei? Ia-i asa cum sint sau mai bine lasa-i in pace, sa mearga pe drumul lor...satulul nu va crede niciodata la cel flamind decit atunci cind isi va numara bucaturile, cu teama ca miine nu va mai avea ce pune-n gura, el si familia lui, cu teama ca unul din ei va pica bolnav si nu sint medicamente...nu-i condamna ca nu pot intelege, poti doar spera ca intr-o zi sa poata intelege drama unor semeni aflati azi la grea incercare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham Un om intelept STIE ca viitorul unei natii sta in mame si copii, NU in barbati!"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
Treaba asta e tare intelept zisa. De ce intotdeauna se spune ca e nevoie de generatii noi sa se schimbe ceva, de generatii noi cu alta mentalitate. Generatii noi de copii nascuti si educati de mame, mame care au alta viziune a vietii si au si libertatea sa o aplice si sa o insufle copiilor. Suntem pe un forum dedicat copiilor si macar din perspectiva asta putem vorbi despre ce se intimpla acolo.Asa e, nu stiu cum e sa fii intr-o zona de razboi dar chiar nu pot intelege asa ceva: http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-03-24&id=218065Europa are o istorie singeroasa, dar parca pe aici nu a existat asa o anomalie in rindul mamelor. Vreau sa inteleg si de asta intreb. Ceva in firul logicii imi scapa. Hamasul este ales in alegeri libere, astfel de clipuri sunt ok la tv, asta e propaganda in masa, po****tia daca a ales acest partid/grupare inseamna ca e pe aceeasi lungima de unda? Cum e de fapt Hamas-ul perceput acolo de oameni, mame de rind? Ca fiind extremisti, teroristi? Ori e ok asa? Cum isi educa mamele copiii? Am vazut si imaginile puse de Batool, testamentul unui copil din gaza poate fi povestea a multor copii de acolo, e tragic...dar cu toate ca atitea cuvinte sunt adevarate de acolo, la urma vine aroma de iarasi clip publicitar la ..ura. Un produs f comercializat din pacate. Ura pe care copiii sunt invatati ca trebuie sa o aiba.Cum isi educa mamele din Israel copiii?Poate ca pt moment vor exista solutii, dar problema de fond ramine acolo atita timp cit copiii de azi sunt invatati doar sa urasca.Ce mai.. lumea ateilor e una mai pasnica, mai buna. Religia ne incurca vietile inutil. Uitati-va numai pe forumul asta.Asta asa in loc de concluzie.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

adda27,am zis ca nu mai scriu,m-ai provocat
Vreau sa-ti multumesc si tie si tuturor userilor echidistanti!

Nu am sa mai raspund pe rind la toate aberatiile si exagerarile care s-au scris,nu mai am energie!

vikinga,stiu ca tie nu ti-ar placea sa te intilnesti never-ever cu mine (I remember) dar am sa-ti raspund pt. ca in ciuda faptului ca tu ma consideri o extremista,asa ca lady J ...eu nu m-am suparat
Si eu as vrea sa inteleg ,crede-ma!!!Incerc sa privesc din fiecare unghi si sa analizez problema pe toate fetzele .La inceput am fost foarte ,foarte revoltata.Am plins,am protestat,am dat cu pumnu` in masa,m-am certat cu toata lumea care nu "intelegea" ca mine.
Acum am inceput sa nu mai inteleg nici eu .NIMIC.
Nu stiu de ce o mama ar face asa ceva,s-au de ce o familie si-ar educa copiii asa,sau de ce copiii sunt invatati ceva rau,ura,violenta...sunt total impotriva acestor lucruri.E dureros,nu-i inteleg ,nu-i aprob dar ma gindesc ca poate altii invata chiar fara ajutorul familiilor!Uitati-va unde traiesc!!Cum sunt tratati?
De unde sa aiba ei notiunea de respect pt. viata cind vietile lor nu sunt respectate?Si de catre cine,de toti adultii din jur,adulti care ar trebui sa-i protejeze!

Este un subiect foarte dureros!Nimeni nu m-a intrebat ce cred despre asta ,in schimb mi-au aruncat in fata link-uri si acuze (nici pe astea n-am sa le uit niciodata,mai ale ca au venit de la doua persoane de la care in veci n-as fi asteptat asa ceva)

Asadar,nici eu nu inteleg nimic mai ales dpdvd religios!Faptele si actiunile lor nu au nici o scuza ,nici o "acoperire" ,nici o baza,nici un "spate".Mai ales din acest punct as vrea sa-i inteleg si nu iese la socoteala.Daca "lumeste" le-as gasi niste scuze gindindu-ma la mizeria in care traiesc,atunci sare din mine partea religioasa care zice "nu,nu,DD ne cere rabdare!"Si apoi iar ma gindesc "ce usor judec eu de la caldurica si bine,ce usor imi este sa zic rabdare,sau ce usor imi este sa zic "gresit"!

copiii mei nu stiu care este diferenta intre ei(straini) si japonezi!!!si sunt luati in ris si aratati cu degetul!iar copila mea de 7 ani si acum zice "eu sunt japoneza!"Pt. ca ea nu stie ce e aia nationalitate!!Noi ne-am invatat copiii ca "noi toti suntem creatia lui Dumnezeu,toti ne numim OAMENI,toti avem doua maini,doua picioare,doi ochi...in cazul fericit in care DD ni le-a daruit,toti simtim si functionam la fel."
Copii mei inca n-au intrebat pe nimeni niciodata "Da` tu vezi cu ochii aia albastri/negri/verzi?"

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput