Gravidute si mamici de Constanta (39)
Raspunsuri - Pagina 7
AndreB spune:
Am ajuns acasa!! adica in Constanta. Dupa o luna si mai bine de pribegie (dar si concediu pe alocuri) dai hei rup: fa bradul care ma astepta pe balcon, mancare, mai calca ceva, noroc ca am gasit curatenie..
Matei este bine, nici acum nu-mi vine sa cred cum de s-a putut intampla asta, azi dimineata inainte de plecare l-a mai vazut neuroloaga de la spital si mi-a dat si scrisoarea medicala pentru medic de familie. Ce ma pserie este ca ne-a pus in vedere sa nu se mai repete ca nu-i a buna deloc: adica daca ar mai face odata convulsie din febra mare ar trebui sa-i dea tratament cu diazepam si fenobarbital timp de 3 ani de zile zilnic si numai leguma nu vreau sa-mi vad copilul (Doamne fereste!)
Asa ca m-am inarmat cu termometre peste termometre, de funduletz, de ureche, de frunte si cum simt ceva suspect, pac la razboi, mai ales in timpul noptii.. plus daca se ridica la 38 rectal tre sa-i bag repede desitinul sa nu mai faca..
Nenorocita aceea de angina, care de altfel nici nu stiu de unde si cum a luat-o (in mod sigur i-a tusit vreun copil in parc in fata, dar de unde sa mai stiu, ca a mai iesit si cu bunicii afara) era de natura virala dar care s-a transformat repede in bacteriana, ca vezi, substratul lui astmatic.. si de aici fenomenala febra de 40 care ne-a distrus pe toti..
Plus ca mi s-a recomandat sa ne tinem mai feriti de lume toata iarna sa nu mai contracteze ceva, ca nu se stie cum reactioneaza si chiar si asa, la cate medicamente a inghitit incepand din vara, nu mai e cazul sa insist in explicatii..
De Revelion, mai ales pentru ca facem acasa, imi propusesem marea cu sarea (in bucatarie) dar dupa pataniile recente mi s-a taiat tot avantul si vlaga.. Probabil un muschi impanat la cuptor, sarmale de imprumut, salata beuf, icre si vinete, eventual un tort pentru Claudiu care s-a sarbatorit la inceputul lunii fara lumanarici.. adica slabutz.
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1
Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf
lulu77 spune:
Buna dimineatza1
AndreB ,bine ai revenit !
Isidora, gingia e ffff umflata ,a fost rosie acum deja e alba si se vede clar ,dar f clar dintele format ( la cei de sus).De azi ii dau Kreosotum , la indicatiile Mokikai si am mai citit despre asta si pe net aseara.
Banuisc dintii ,ptr ca stiu cum reactioneaza el la fiecare viroza,si apoi e o febra care scade f rapid si urca fff greu.Aseara a avut iar ,si dupa doza de Nurofen ,pana azi dimineatza era ok si sper sa fie in continuare.Muci NU ,tuse Nu ,diaree NU, doar nervi si ifose ,etc.
Voi incerca din nou sa iau azi legatura cu Fasie ( Sima este in concediu ,banuiesc).
Slanina "marinata" ...slanina alba ,bucata f subtire cu sorici moale ( nu neaparat, ca oricum se inmoaie cat sta la marinat) ,se taie in bucati cat palma ,se pun in borcan /castron astfel : soric peste soric ,crane peste carne ,foarte indesate ,foarte inghesuite cu catei de usturoi printre, cat mai multusturoi .Se adauga o saramura RECE ( apa cu sare mare grunjoasa, de muraturi), se tine la rece si se umbla la ea dupa cel putin 5-6 zile .Noua ne place f mult iarna ,alaturi de toate cele traditionale ,cu ceapa de apa,branza de burduf,si eventual o tuica fiarta.
Lamuriti-ma ,ca am cautat pe net si am intrebat si chestia asta 3 medici ( 2 zic intr-un fel ,unul altfel) : cand se masoara temp rectal la copil ..se scade ceva sau nu ? Eu niciodata nu am scazut nimik ,cat a aratat termotrul ,aia am luat in considerare.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Mokika spune:
Lulu - ieri, dr Sima era la cabinet, am vb eu cu dansa ... si cred ca si azi este.... 0241/631464. Sper sa vezi mesajul in timp util .... ca azi e de dimineata.
lulu77 spune:
Mokika , multumesc mult.Am sunat la cabinet ,deja pleca pe teren( urente cu sugari) ,i-am explicat situatia ,vedem cum evolueaza azi ,si ma duc maine sa il vada ,este maine de dimineatza la HOMEOMED .Ea l-a vazut saptamana trecuta, stie de eruptia lui dentara. Eu sunt la birou si azi ...din pacate.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
ina78 spune:
Lulu pe noi Dr Sima si Dr Blacioti ne-a invatat ca la temp luata rectal se scad una spunea 4` (adica .4) cealalta 5`.
Chryssy - graviduta ce faci? Mai e bb in burtica? MA scuzi ca n-am apucat sa te trec pe listuta dar n-am mai intrat, iar acum a deschis capitolul Andicu si e plecata in vacanta. Cind vine ea sa-i amintim.
O zi buna.
Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008
Mokika spune:
Lulu - a doua si a treia zi poti sa ii dai cate 3 granule de 4 ori si pe urma cate 3 granule, cateva zile, in functie si de evolutia dintisorilor, important este ca in momentul in care consideri ca nu mai este nevoie, sa nu renunti brusc la administrare, ci sa continui cu 3 gr de 2/zi vreo doua trei zile si apoi 3 gr o data/zi .... ai inteles? .... ca eu nu prea ma pricep la explicatii
Isidora - ce idee mi-ai dat cu salata berlineza .... o sa fac si eu, dar cu carne de pui ca nu mai am timp acum sa caut carne de vita iar tati e la munca si nu am ajutoare. Tu cum o faci?
Tania - ce fete frumoase ai! Ce mandrii trebuie sa fiti de ele! Felicitari pentru al treilea rand de fini! Ce frumos!
jojo - multam fain
Si acum, fug la bucatarie ca nu am facut nimic pana acum .... trebuie sa fac doua torturi .... unul mai mare pe care sa-l luam cu noi (facem Revelionul la niste prieteni) si unul mic pentru acasa.
Dar, din cand in cand, o sa imi arunc si cate un ochi pe aici .... Doamne, ce disperata sunt! va dati seama cat mi-ati lipsit, de nu imi vine sa ma dezlipesc de la tastatura si de monitor ....
madaluta spune:
andreb: bun venit acasa si sper dint tot sufletul k anul care vina sa va aduca in primul rand sanatate si liniste, sa nu mai teceti niciodata pe la vreun medic sape la vreun spital, caci v-ati luat portia pe multi ani de-acum inainte...
Ina: si eu era sa o patesc cu banii de mos craciun, numai k mama mi-a spus dinaite despre intentia lor astfel incat am avut timp sa protestez si sa le tin o mica morala, drept pentru care in seara de craciun am gasit pe langa bani si un cadou...Deci se poate cand e vointa....
Lulu: ce face luca? supozitoare ati incercat? si eu cred k nu e de la dinti dc e peste 38 si ar trebui sa bagi 1-2 supozitoare sa nu aveti surprize k andreb(doamne fereste).
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
madaluta spune:
mai ce gospodine pe aici....bravoo...spor la gatit...
eu inca nu m-am apucat de nimic...am o leneeeeeeeeee..aoleu..
dar trebuie sa ma mobilizez caci de mult n-am mai stat in bucatarie sa gatesc asa in liniste si chestii deosebite si nu stiu cand alta data voi mai avea ocazia...
chiar cum e cu salata berlineza? dar cu cea de pui? stiu k pot da cautare pe google, dar cred k e mult mai bine cand am recomandari serioase si garantate...
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
madaluta spune:
nu stiu ce se intampla cu "profilul pesonal" k nu imi mai pot modifica semnatura..stiti cumva cum sa fac?
voiam sa pun niste poze acolo, dar le pun aici sa vedeti si voi mosul nostru cel cu barba pe dos...
Mokika spune:
Mai.... dar ce Mos darnic! .... Copiii tai seamana foarte bine intre ei .... niste frumosi!
Eu salata de pui o fac cu piept de pui (bineinteles!), morcov si ceapa, amestecate cu maioneza .... dar m-am gandit s-o transform in berlineza si sa adaug niste ciuperci, cartof, ardei, si maioneza combinata cu putin ketchup sau vad eu ce mai gasesc prin casa .... hmmmm deja
Ma duc ..... ca trece timpul .... dar, am mai tras cu ochiul pe aici, ca l-am adus pe Theo din bucatarie, i-am dat sa pape si i l-am pasat Crinei sa il culce .... ce-o iesi .... oi vedea eu, probabil ca o sa adoarma Theo peste vreo ora la cat se zbenguie ea cu el. Si mai am pretentii ca e domnisoara! Tot copil e.... mai mult ca niciodata!