Uter hipercontractil (3)
Raspunsuri - Pagina 7

eumada spune:
GIANINA LA MINE NU
MIE MI-A DAT DOCTORITZA TREI PE ZI NO SPA SI TREI SCOBUTIL, si fac si injectabil iau si duphaston
fac si progesteron injectabil si tot am dureri ca de ciclu odata pe saptamana,macar
sper sa fie bine bebe mic atat imi doresc
mada 14+

boldi spune:
Buna ,
Este prima data cand intru aici...v-am gasit intamplator si ma bucur ca am cu cine sa vorbesc pt ca am aceeasi problema ca si voi...sambata la eco aveam colul scurtat dar cu orificiu intern inchis dar ieri cand am fost la gine mi-a zis ca este moale si nu tare cum ar fi normal...am avut contractii zilele astea care imi treceau cu nospa...de ieri nu mai trec cu nospa si vad ca nici cu gynipral nu prea imi da pace ...dr mi-a zis sa folosesc la nevoie uscosin supozitoare, sunt un fel de scobutil si sper sa am succes cu ele...sunt tare suparata pt ca daca s-ar intampla o nenorocire nu stiu cum as putea sa merg mai departe si sa va spun de ce....eu am trombofilie si din aceasta cauza mi-am pierdut fetita la 2 sapt dupa nastere in dec 2006....a fost o nastere la termen si nu am avut deloc problemele de acum...a fost 50% boala si 50% o proate cde doctora care nu se uita cu atentie niciodata pe analizele mele sa vada ca am o problema cu sangele...de abia in sapt 23 de sarcina la eco la dr Pop(un medic genial si cu suflet) a banuit ca as avea problema asta cu sangele deoarece placenta mea avea deja necroze si era calcifiata...in fine am ajuns la Fundeni unde mi-au facut analize detaliate de sange si mi-au pus diagnosticul de trombifilie prin deficit de factor V Leiden si am inceput un tratament injectabil zilnic in burta...dar fiind inceput prea tarziu placenta mea era deja prea imbatranita si Mariuca mea nu s-a dezvoltat cum trebuie...daca incompetenta de doctorita s-ar fi uitat pa primele analize de sange pe care le-am facut in primele sapt ar fi vazut ca am probleme de coagulare...si acum imi pare rau ca m-am lasat influentata de prietena mea care este medic stomatolog si care a nascut cu ea ,mi-am zis ca recomandare mai buna nu as gasi in alta parte....in fine povestea mea este mai lunga si dureroasa dar am scurtat-o cat am putut ca sa nu va plictisesc pt ca le aveti si voi pe ale voaste...acum am un medic recomandat de dr Pop cu care am ramas in relatii ft bune si care are grija sa-mi monitorizeze sarcina ft des ca sa vada in ce stare este placenta...pana acum sunt bine din ce se vede la eco si am ajuns cu bine in sapt 28...trtamentul pt trombofile il fac de la inceputul sarcinii,imi fac in fiecare seara injectia in burtica ...acum e mai greu pt ca am burta mare si mi-e cam frica si nici loc nu mai am pt ca m-am invinetit....iar acum pe langa problema cu trombofilia mai am si contractii si risc de nastere prematura...spuneti-mi daca pot sa mai fiu optimista si sa mai gasesc curaj in mine...aseara am plans si eu si sotul meu asa cum s-a intamplat cand am pierdut-o pe Mariuca noastra....la un moment dat am crezut ca si ghinionul are un sfarsit dar pare ca nu mai scap de el.
Eseea, ma bucur ca te-am gasit aici...va pup pe toate si sa ne ajute Dumnezeu.
gravida saptamana 28

Eseea spune:
Boldi, trebuie sa fii optimista!! Bine ca ai gasit cauza, fa tratam pt trombofilie in continuare!! Pt contractii continua cu gynipral, tb sa-si faca efectul. Cate iei pe zi? Sarcina trecuta am stat cu contractii la pat toata sarcina, am luat gynipral si am facut peste 200 de injectii Nospa si am ajuns la termen, am nascut o fetita sanatoasa la 38 de saptamani si 5 zile. Asa ca se poate, stiu ca pare usor de spus si greu de facut, dar eu am trecut prin asta. La ce dr esti??? Va fi bine, ai sa vezi. daca are cine sa-ti faca nospa injectii, iti pot da eu. sa stii ca au efect mult mai bun decat pastilele, care pt mine erau apa de ploaie.
Mami de fetita
si de baietel
37 +

boldi spune:
Eseea , iau gynipral 1/2 dimineata si 1/2 seara pt ca deja aveam palpitatii, nospa 3-4 pe zi si uscosin supozitoare la nevoie.Sunt la dr Anca de la municipal , mi-a fost recomandat de dr Pop pt ca la sarcina trecuta a fost mirat de comportamentul doctoritei.Sper sa ajung pana la 34 de sapt cand am citit ca riscurile sunt minime,oricum la trombofilie exista riscul ca copilul sa intre in suferinta si atunci se intervine inainte de termem.
Pupici!
boldi saptamana 28

Eseea spune:
parerea mea este ca iei prea putin gynipral, practic iei o pastiluta pe zi. Eu as face in felul urmator ( dar intreaba si medicul !) macar pana trece "criza" : as renunta la nospa care si el da palpitatii desi e slab si nu prea are efect asupra contractiilor si as mai lua inca un gynipral pe zi , tot asa impartit in 2, deci as lua de 4 ori cate jumatate. De cate zile iei? Ai sa vezi ca organismul se va obisnui si vei ajunge sa iei si o pastila intreaga odata, fara probleme. Tinem pumnii!
Mami de fetita
si de baietel
37 +

eumada spune:
BOLDI inteleg prin ce treci.
dar daca esti sub tratament continua-l.si eu am noduli pe ambele fese,dureri de nu ma pot intoarce in pat noaptea,de la injectii no-spa si scobutil,dar,lupt asa
fac si progesteron injectabil,iau si duphaston,si dureri de burta am in continuare,non stop.cand ca de ciclu cand de parca m-ar trage cineva de burta.
sper doar ca bebe sa fie bine in continuare...
va doresc si voua bebei sanatosi asa cum imi doresc mie.
mada 14+

boldi spune:
Buna,
Si eu cred ca iau cam putin,am inceput sa iau de miercuri dupa amiaza.Sa stii ca m-am oprit din scris si am luat si cealalta jumatate de pastiluta pe care trebuia sa o iau diseara.La urama urmei ce mi se pote intampla?Important este sa scap de dureri si contractii.
Am luat acum o pastila intreaga pt ca doare cam tar,cred ca e o idee buna sa iau asa cum zici tu.Pup!
boldi saptamana 28

Gianina34 spune:
Buna fetelor,
Voi cat de mult gynipral luati, adica la cate pastile pe zi va este bine? Eu, dupa cum am mai spus , am crescut progresiv pana am ajuns , cam de 4 zile, sa iau 3/zi, cate 1 la 8 ore. Abia acum a inceput sa-mi fie un pic mai bine.
Despre no-spa am citit pe aici pe forum si doctorul mi-a spus la fel, ca , mai ales in tratamentul de durata cum facem noi, nu este bine sa depasim 2 pastile pe zi pentru ca altfel poate duce la deschiderea colului. La mine, de altfel, nici nu mai avea efect, desi ajunsesem sa iau doza maxima/zi. Acum iau 1/12 ore doar pentru ca in principiu face bine si ajuta la relaxarea uterului, insa nu mai mult.
Acum, cand mai prind cate o ora in care am contractii din 10 in 10 minute nu mai cresc doza de gynipral ci iau scobutil supozitoare si pana acum a fost rezonabil.
Sper sa fi fost coerenta. Este tare greu sa stai in pat in principiu doar pe partea stanga si sa scriu la calculator insa fara nu se poate. Nu stiu ce ma-as fi facut pana acum fara voi.
Va pup si va doresc multa sanatate,
gianina31+

Eseea spune:
fetelor, doar in primele zile va veti simti rau de la gynipral, pana se obisnuieste organismul. dar ca sa aiba efect, trebuie sa mariti un pic doza, in timp. Depinde cum va simtiti, cam ce contractii aveti. Eu aveam zile in care nu luam deloc, zile in care luam 1-2 /zi dar si zile in care luam 3-4. O sa stiti singure cam cate sa luati, o sa vedeti. Odihna multa, optimism, tb sa reusiti. Eu am avut contractii si dureri de burta toata sarcina trecuta ( deja daca nu aveam intr-o zi ma speriam ca s-a intamplat ceva cu bb!!) si totusi am ajuns la final fara col deschis, fara alte probleme.
vedeti ca gynipral se gaseste f greu...daca nu gasiti si aveti nevoie, mai am eu vreo cutie si jumatate, le-am cumparat pt mine acum vreo luna ( cand am cautat cred in vreo 8 farmacii), dar eu acum nu mai iau, ca ma apropii de final.
Mami de fetita
si de baietel
37 +

eumada spune:
Fetelor maya a nascut?
Ce mai face?Ce mai faceti voi?
CEVA NOUATI?
o primavara frumoasa va doresc si sarcini la termen
Mada 16+
Eva-Maria