Uter hipercontractil (3)
Raspunsuri - Pagina 2
Maya25 spune:
Aici in Ungaria are o denumire ciudata dar in Romania se administreaza dexametazona de obicei. Se mai poate da betametazona. Vezi ca nu se da numai o injectie, se repeta la un anumit interval de timp ca sa aiba efect. Daca dai cautare pe google sigur gasesti mai multe detalii despre modul de administrare. Neaparat sa ceri detalii medicului tau despre acest medicament. E foarte important in cazul nostru daca stam cu risc de nastere prematura.
Maya
30+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
Maya25 spune:
Am intrat un pic pe subiectul mamicilor de ian-feb 2009 si am vazut ca a nascut Catisto. La 37 de sapt si ceva! Felicitari mamico! Ai ajuns cu bine la termen. Super. Parca ne mai da si noua o umbra de speranta reusita ta!
Maya
31+ 
Maya25 spune:
Despre mine ce sa zic, nu sunt prea bine, s-au inmultit contractiile, au devenit mai dureroase, placenta e tot praevia, acum e marginala nu mai e totala dar tot praevia se cheama si tot riscuri f mari implica. Luptam sa rezistam inca si inca o zi, cat mai mult. Medicii spun ca fiecare zi e un castig pt bebe. Saptamana viitoare ar trebui sa primesc a treia tura de injectii pt maturizarea plamanilor lui bebe. Si bineinteles ca sunt tot in spital, am intrat in a noua saptamana de spitalizare. Incep sa uit deja cum arata casa mea, ma mai uit la poze. Tot ce vad e 4 pereti ai rezervei, patul, baia si incaperile de monitorizare din spital. In astea sunt experta. In rest, habar n-am ce se intampla in jurul meu.
Voi cum sunteti? Am ramas singurica la acest subiect?
Maya
31+ 
floric_ea spune:
Buna,
Incerc sa scriu la subiect, poate va incurajeaza "experientele" mele. Acest subiect nu era pe vremea cand am fost eu insarcinata si stiu ca mi-ar fi prins bine sa citesc experiente pozitive.
Am avut doua sarcini cu contractii din al doilea trimestru, col scurtat si tot tacamul. Am luat si eu Gynipral, Diazepam la prima, la a doua am stat vreo luna jumatate in total in spital, si ambele sarcini sunt cu happy-end.
Pe scurt, cateva concluzii:
- incercati sa inlocuiti Diazepamul cu altceva (eu la a doua sarcina l-am refuzat, preferam No-spa sau Scobutil);
- pentru cele care nu tolereaza Gynipral, la a doua sarcina m-am inteles mai bine cu Partusisten -fara atatea efecte secundare - , pe care mi-l aducea cineva din Germania;
- stiu ca exista tot in Germania/Austria o solutie injectabila f eficienta pt oprirea contractiilor, ceva cu A....; nu stiu exact, eu n-am reusit sa fac rost;
- dexametazona am facut de la 24 de saptamani - cred ca in total vreo 6 saptamani, una pe saptamana din cate imi amintesc;
- stiu ca m-am interesat din timp daca ar fi prematur bblusul unde ar fi mai indicat sa nasc, si variantele au fost asa Polizu, cu promisiunea unui transfer la Marie Curie in caz ca bblusul are probleme - n-a fost cazul, dar m-am simtit in siguranta acolo;
Si acum, avantajul, ca nah tb sa vedem si partea plina a paharului - avand problemele astea toata sarcina, nasterea a fost parfum, in ambele cazuri, fara epidurala, fara dureri mari...la cate contractii am avut cele de nastere le-am simtit asa ca o gadilatura
. Glumesc, nah, o jumatate de ora de dureri la fiecare nastere si cam atat, ca eram tabacita. Copiii au fost amandoi la termen, una la 39 saptamani si cealalta la 38.
Un lucru iarasi important, la a doua sarcina dupa 32 de saptamani, am inceput incet incet sa-mi reiau "viata obisnuita"
orice ar putea sa insemne asta. Adica m-am ridicat din pat, am fost singura pe unde aveam treaba. iar de la 37 chiar m-am intins, am fost prin supermarketuri sa luam lucruri pt bb. Chiar in ziua in care am nascut am fost la cumparaturi - dr mea imi spunea ca aveam toate sansele sa nasc pe acolo
. Vroiam sa va spun ca e f imprtant si felulin care te raportezi la sarcina - ok, am stat in spital, in pat pana la 32 saptamani, insa stiam ca bb e maricel, facusem injectii pt plamani si eram sigura, simteam ca va fi totul bine. Comparativ, la prima sarcina am fost muuuult mai stresata.
pup si sarcini usoare cu cat mai putine contractii!
andreeeea spune:
Maya, stai linistita, ca nu esti singura. Mamicile de ghiocei sunt alaturi in continuare
. Doar ca mie imi face rau timpul petrecut in fata laptopului (desi stau culcata) si intru mai rar. Si eu sunt convinsa ca vom ajunge destul de aproape de termen, chiar daca e greu.
Eu tot cu tratament (nos-pa, utrogestan, elevit si genypral in zilele mai putin bune) si repaos total la pat (doar cu drumurile la toaleta) ma mentin pe pozitie.
Am zile cu contractii si lovituri dureroase de picioruse in col, dar apoi revin la zile mai bune. Si eu imi fac ganduri negre cand simt ca lucrurile o iau razna (ca am pierdut o sarcina prin deschidea relativ rapida a colului, fara dureri sau probleme), dar apoi imi regasesc optimismul si imi spun ca de data asta sigur va fi bine.
Asa ca, sus moralul, ca asta conteaza mult!
Andreea,
30+ cu
si mami de MARIA (5 oct 2005)
BraveGirl spune:
Buna, noi am facut ieri 2 lunite. Am zis sa intru sa va incurajez putin. Aveti incredere ca totul va fi bine.
Eu mai am 3 fiole de Celestone Chronodose pt maturarea plamanilor. nu se gaseste la noi. Daca cunoasteti pe cineva care are nevoie, eu le donez cu cea mai mare placere.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu
Maya25 spune:
In sfarsit mai scrie cineva la acest subiect ca ma simteam atat de singura.
Floric_ea, de ce zici sa inlocuim diazepamul? La mine no spa si scobutil cred ca as putea lua o cutie odata, din sapt 17 nu mai au efect asupra contractiilor, nici macar placebo. Medicii din Ungaria mi-au dat un tip de magneziu ce nu se gaseste in Ro (ca si magne b6 luam dar si ala era apa de ploaie pt contractiile mele) si asa am intins-o cu contractiile,cu tratamentul din Ungaria. Oricum, de atunci sarcina a avansat si contractiile si ele pe masura asa ca s-au adaugat alte medicamente ce le primesc aici in spital in Ungaria. Din Ro am plecat in ziua cand am implinit 24 de sapt pt ca eram cu contractii foarte dureroase, iminenta de avort si ei au zis ca nu au ce sa-mi mai dea. Am ajuns la miezul noptii in Szeged si in nici o ora mi-au oprit contractiile si durerile. Mi-au dat nu stiu ce medicamente, perfuzii, ei stiu ce si cred ca stiu ce fac, nu dau medicamente la intamplare gravidelor. Sunt in sapt 32, din pacate pastilele nu prea mai au efect asa ca de azi am inceput perfuziile cu MgSO4 deocamdata. Cand nici asta numai tine, trecem pe gynipral. Sper sa o mai pot "intinde" 5 sapt pana catre 36-37 si de atunci nu-mi mai fac griji in privinta contractiilor.
Felicitari pt cei 2 copilasi pe care ai reusit sa-i duci la termen!
Maya
31+ 
Maya25 spune:
Andreeeea, imi pare rau ca ai pierdut un ingeras
. Si eu am pierdut unul
si stiu ce inseamna. Nu vei mai fi niciodata ce ai fost inainte...
Eu stau culcata pe o parte si asa scriu la laptop, de aceea nu ma deranjeaza. Plus ca sunt internata de aproape 2 luni, as face cu nervii sa fiu chiar total rupta de lume, si asa sunt inchisa intr-o rezerva intre 4 pereti si legata de pat. Si mancarea vine la pat. Singurele mele iesiri din camera sunt cand merg la control sau monitorizare, si atunci intr-un carucior pt ca daca as face 20 de pasi m-as impacheta de dureri si contractii. Televizorul prinde numai posturi unguresti, desi cred ca-s vreo 50 pe putin, toate sunt titrate in maghiara asa ca nu ma tenteaza, prefer sa nu-l deschid, desi ma descurc cat de cat in aceasta limba. Asta e! Si normal, singurele plimbari sunt la baie si inapoi. Atat!
Si mai avem de rabdat, macar pana la 36-37 de sapt, eu asa mi-as dori. Sper sa reusim!
Maya
31+ 
Maya25 spune:
BraveGirl, sa-ti traiasca fetita. Ma bucur ca ai mai intrat pe la noi sa ne incurajezi. Tu esti un exempu pozitiv pt noi si sper sa reusim si noi sa ajugem cu bine la termen ca si tine!
Maya
31+ 
andreeeea spune:
Maya, cum eu, in micul oras in care locuiesc, n-am sanse de tratamente prea complexe sau de monitorizari performante, nici situatia nu pare a fi asa grava (in comparatie cu a ta, care te solicita asa de mult, si cu atata durere..). Adica la mine inca isi face efectul no-spa si, in situatiile mai grave, gynipralul. Fiind constienta ca nu trebuie sa se agraveze deloc situatia, stau linistita in pat, gasindu-mi diverse indeletniciri (tricotez, crosetez, citesc, acum ma documentez pt examenele pe care ar trebui sa le dau la master, si un timp petrec cu fetita mea de 3 ani, cand nu e la gradinita).
Si eu stau pe o parte la lap-top, dar tot ma oboseste si am facut eu o legatura intre zilele in care stau mai mult pe net si numarul contractiilor sau durerile resimtite - poate e doar o impresie...![]()
Iti doresc din suflet sa-ti para ca timpul alearga, sa gasesti in tine resursele necesare pt a rezista pana cat mai aproape de termen si sa fii convinsa ca totul se va termina cu bine, intr-un nou inceput frumos-frumos! 
Andreea,
30+ cu
si mami de MARIA (5 oct 2005)