Grup de suport doar pt. mamici anti-vaccin
Raspunsuri - Pagina 18
StMihaela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mariamunteanu Nu-mi dau seama cum te-au operat pe viu, e groaznic ! Pe mine, inainte sa ma taie (dupa rahianestezie), m-au intrebat daca simt - am spus ca da. Peste alte 5 min. nu mai simteam si au inceput operatia. Tratamentele naturiste or fi bune, dar la mine n-au dat rezultate - am urmat si homeopatie si ceaiuri, toate felurile, dar fibromul a constinuat sa creasca si numai cu operatie am scapat de el. Deci nu se poate generaliza ... Maria |
Cand au taiat pielea si muschii se simtea doar cum taie, fara durere. Am crezut ca e normal. Apoi cand au inceput sa rascoleasca prin mate senzatia era ca aceea cand iei pumni in plexul solar.
Eu, sotul si copii mei am reactionat foarte bine la tratament homeopat. Am avut norocul sa dam peste 2 doctori foarte buni. Am reusit sa scot copii din febra 39.x si sa-i fac bine doar cu "bilute" homeopate, dar asta a insemnat trei nopti nedormite pentru mine, cu remediile date la doua sau trei ore, apoi trecut pe programmai lejer. A fost o ambitie si, recunosc, e epuizant pentru parinte.
Dar vaccinul antigripal injectabil se poate inlocui cu succes cu cel homeopat pentru anul respectiv (apare prin octombrie, sunt niste bilute dulci care se dau o data pe saptamana), cu oscilococcinum, stimulente ale imunitatii (la Alin Calcarea fosforica si la Iulia Calcarea carbonica, de exemplu), cu echinaceea, Imunogrip, Imunorezistan etc
mariamunteanu spune:
| citat din mesajul lui StMihaela Eu, sotul si copii mei am reactionat foarte bine la tratament homeopat. Am avut norocul sa dam peste 2 doctori foarte buni. Am reusit sa scot copii din febra 39.x si sa-i fac bine doar cu "bilute" homeopate, dar asta a insemnat trei nopti nedormite pentru mine, cu remediile date la doua sau trei ore, apoi trecut pe programmai lejer. A fost o ambitie si, recunosc, e epuizant pentru parinte. Dar vaccinul antigripal injectabil se poate inlocui cu succes cu cel homeopat pentru anul respectiv (apare prin octombrie, sunt niste bilute dulci care se dau o data pe saptamana), cu oscilococcinum, stimulente ale imunitatii (la Alin Calcarea fosforica si la Iulia Calcarea carbonica, de exemplu), cu echinaceea, Imunogrip, Imunorezistan etc |
N-as avea curajul sa nu le dau copiilor antitermice la 39°C. S-ar putea ca febra sa scada oricum de la sine, depinde de cauza. Am avut o asemenea experienta cand am asteptat cu antitermicul la 38,6°, iar febra a scazut uimitor.
Pe mine as face experimente, dar pe copii - nu.
Cu vaccinul homeopat as incerca.
Maria
roxanaz spune:
| citat din mesajul lui ritah Interesanta replica cu paracetamolul. Din pacate ce nu stie publicul larg in Romania e ca paracetamolul e extrem de toxic. Nu trebuie luat mai mult de 3 zile la rand. In America de Nord nici macar nu exista. Nici farmacistii nu cred ca stiu toti, darmite cetatenii de rand. Dar sunt de acord cu ideea ca trebuie gandit bine inainte de a refuza un vaccin. Din pacate doctorii care sunt dispusi sa stea de vorba cu tine despre asta sunt extrem de putini. Rita |
probabil ca te referi totusi la algocalmin. nu de alta dar sa zici ca in america de nord nu exista tylenol.... e gresit.
Roxana
natynic spune:
| citat din mesajul lui ritah Mita e o problema internationala din pacate nu numai in Romania. Culmea e ca stand in Romania ai impresia ca numai romanii sunt corupti, din pacate adevarul te izbeste in fata cand stai in strainatate. Asta e, te obisnuiesti. Diferenta e ca aici poti sa te lupti cu sistemul si chiar sa castigi. Cu cat mai multi parinti nervosi care intreaba medicii despre vaccinuri, cu atat mai bine, o sa trebuiasca pana la urma sa ne ia in seama, si sa investeasca niste bani din nenumaratele profituri ca sa faca ceva mai bun. De ce crezi ca au schimbat si vaccinurile astea pana acum, daca nu s-ar fi plans lumea si acum eram fericiti cu ele. |

Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
StMihaela spune:
| citat din mesajul lui mariamunteanu N-as avea curajul sa nu le dau copiilor antitermice la 39°C. S-ar putea ca febra sa scada oricum de la sine, depinde de cauza. Am avut o asemenea experienta cand am asteptat cu antitermicul la 38,6°, iar febra a scazut uimitor. Pe mine as face experimente, dar pe copii - nu. |
Nu sunt experimente. E medicina, chiar daca multi medici alopati conservatori nu vor sa o accepte.

Roxanaz, asa am inteles si eu, ca algocalminul nu e bun. Dar nici despre paracetamol nu am auzit de bine. Din cate am inteles este contraindicat la copii cu bronsita asmatiforma. Noi ca antitermic si antiinflamtor folosim Nurofen (ibuprofen), neaparat dupa masa.
mariamunteanu spune:
Revenind la vaccinuri - iata un exemplu de cat de periculoasa poate fi imbolnavirea cu aceasta "boala a copilariei" in timpul sarcinii.
Cat de periculoasa este varicela in sarcina ?
Femeile care nu au avut varicela si nu s-au vaccinat impotriva virusului varicelo-zosterian, pot contacta boala in timpul sarcinii, acest lucru putand avea efecte nedorite asupra dezvolatrii fatului.
Contractarea virusului in primul trimestru al sarcinii are efectele cele mai grave asupra embrionului. Exista o posibilitate destul de mare ca acesta sa dezvolte varicela congenitala, un sindom plurimalformativ (care determina malformatii congenitale la nivelul mai multor organe).
Dintre malformatiile cele mai grave si cel mai des intalnite, amintim:
leziuni cicatriciale cutanate
hipoplazie limbica (dezvoltarea anormala, insuficienta a membrelor- membre scurte, deformate)
microcefalie (cutie craniana de dimensiuni mici, care implica de altfel si o dezvoltare anormala a creierului)
deficit staturo-ponderal (copil mic la nastere)
tulburari de vedere (scaderea acuitatii vizuale, orbire, cataracta, glaucom, etc)
tulburari auditive (hipoacuzie, surditate)
tulburari comportamentale, dizabilitati neuropsihice, retard mental
Maria
A_Iulia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui roxanaz
probabil ca te referi totusi la algocalmin. nu de alta dar sa zici ca in america de nord nu exista tylenol.... e gresit. Roxana |
Da, sigur Rita face o confuzie. Paracetamolul exista oriunde in lume, Algocalminul (metamizolul sodic) a fost interzis in majoritatea tarilor (nu si in Romania dar si alte tari).
De aceea si dadusem paracetamolul de exemplu in postarea mea.
Porumbita spune:
| citat din mesajul lui ritah Interesanta replica cu paracetamolul. Din pacate ce nu stie publicul larg in Romania e ca paracetamolul e extrem de toxic. Nu trebuie luat mai mult de 3 zile la rand. In America de Nord nici macar nu exista. Nici farmacistii nu cred ca stiu toti, darmite cetatenii de rand. Dar sunt de acord cu ideea ca trebuie gandit bine inainte de a refuza un vaccin. Din pacate doctorii care sunt dispusi sa stea de vorba cu tine despre asta sunt extrem de putini. Rita |
tu vb serios?
pai e unul din putinele medicamene care se pot lua in sarcina ...
mariamunteanu spune:
Militantele anti-vaccin, astept comentarii la acest mesaj.
Rubeola in sarcina
Rubeola este o boala infecto-contagioasa relativ banala in majoritatea cazurilor, mai ales daca apare in copilarie, insa poate fi extrem de grava daca apare la femeia gravida. Virusul rubeolei traverseaza placenta si poate determina malformatii grave ale embrionului.
Cele mai multe gravide infectate cu rubeola in primul trimestru de sarcina au un risc major de avort spontan, restul nascand copii cu malformatii congenitale grave, uneori incompatibile cu viata.
Din fericire, in tara noastra, majoritatea persoanelor sunt imunizate impotriva rubeolei, fie pentru ca au facut boala sau au fost vaccinate in adolescenta (se recomanda vaccinarea tuturor fetelor de peste 14 ani).
Epidemiile de rubeola din trecut (anii 1960-1970), lipsa vaccinului si necunoasterea implicatiilor bolii la fat, au facut ca in tara noastra sa se nasca sute de copii cu malformatii grave.
Dupa introducerea vaccinului, numarul cazurilor de rubeola congenitala a scazut considerabil, azi fiind din ce in ce mai rar intalnita (predomina insa in mediul rural, unde nivelul educational si profilaxia sunt deficitare).
Femeile care nu au un titru corespunzator de anticorpi protectori sau care nu au facut boala trebuie sa se vaccineze cu cel putin o luna inaintea conceptiei.
Maria
lisa79 spune:
am gasit pe net :
With all of the talk of vaccines causing autism and whatnot I thought I'd post this alternative vaccine schedule by Dr. Sears for other parents. He spaces the vaccine's out throughout their youth so that they aren't getting too much medicine at one time. The MMR shot is probably one of the most dangerous and criticized culprits of autism, but this schedule divides them up at 1, 2, and 3 years old.
The months with an * are shots-only visits b/c most doctors don't do well-baby appts those months. I'm leaving the Flu shot out of this schedule b/c there are footnotes that basically say to start it with 2 doses between 6-12 months during flu season, then get one each year through age 5.
Please use this list as a tool to discuss vaccinating with your pediatrician.
Dr. Sear's Alternative Vaccine Schedule
2 months: DTaP, Rotavirus
3 months*: Pc, HIB
4 months: DTaP, Rotavirus
5 months*: Pc, HIB
6 months: DTaP, Rotavirus
7 months*: Pc, HIB
9 months: Polio (IPV)
12 months: Mumps, Polio (IPV)
15 months: Pc, HIB
18 months: DTaP, Chickenpox
2 years: Rubella, Polio (IPV)
2 1/2 years*: Hep B, Hep A (start Hep B at birth if any close relatives or caregivers have Hep B)
3 years: Hep B, Measles
3 1/2 years*: Hep B, Hep A
4 years: DTaP, Polio (IPV)
5 years: MMR
6 years: Chickenpox
12 years: Tdap, HPV
12 years, 2 months*: HPV
13 years: HPV, Meningococcal (once Meningococcal vaccine is approved for age 2, Dr. Sears will move it there and delay Hep B by 6 months)
asta e programul de care vorbea Ritah!
37S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 3 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora