Grup de suport doar pt. mamici anti-vaccin
Raspunsuri - Pagina 19
ritah spune:
Scuze, am postat un raspuns care ulterior a disparut despre faptul ca paracetamolul e acetaminophen aici.
Dar nici-o reclama la televizor nu spune despre paracetamol ca e toxic.
Uite ce spune doar primul link despre paracetamol. Din pacate suntem inundati cu reclame la toate medicamentele, reactiile adverse nu le mai ia nimeni in seama.
While generally safe for human use at recommended doses, acute overdoses of paracetamol can cause potentially fatal liver damage and, in rare individuals, a normal dose can do the same. Paracetamol toxicity is the foremost cause of acute liver failure in the Western world, and accounts for most drug overdoses in the United States, the United Kingdom, Australia and New Zealand This risk is heightened by alcoholism. A 2008 study indicates that Paracetamol given to infants may also be linked to an increased risk of developing asthma in children.
Orice doctor va poate spune asta, pe mine ma doare ca te duci la farmacie si nimeni nu iti spune NU LUA paracetamol mai mult de 3 zile.
ba mai mult e privit ca inofensiv. Inca un motiv ca sa te informezi bine ce medicamente iei tu si ce medicamente dai copilului tau. As vrea sa vad mai multa diligenta din partea farmacistilor si a doctorilor cit si a companiilor producatoare in aceasta privinta. Eu stiu ca mama le spunea de 7 ori celor ce luau paracetamol ce anume sa nu mai ia( adica alte n medicamente care contin paracetamol) si cum sa il ia. Medicamentele sunt extrem de necesare, nu ma intelege gresit, dar lasate in mana publicului larg fara explicatii complete devin periculoase. Gandeste-te cati se informeaza despre un medicament inainte sa il ia, mai ales pe la tara, daca instructiunile nu SPUN explicit ceva.
ritah spune:
Scuze, n-am spus ca e toxic in cantitate obisnuita, am spus ca lumea il priveste ca fiind ceva extrem de inofensiv si nu e. N-o sa va vina sa credeti cit de multa lume ia paracetamol cu saptamanile, ba mai si combina cu alte diverse medicamente care contin si ele paracetamol. Ca doar au vazut la televizor ca medicamentul X e bun pentru raceala. Suntem inundati de reclame la televizor despre nenumarate medicamente, daca doctorul nu vrea sa ni le prescrie, atunci poate macar il presam noi sa ni le dea, sau si mai rau mergem la farmacie si le cumparam direct. Doctorii si farmacistii nu ar trebui sa fie influentati de firmele producatoare de medicamente, iar reclamele de la televizor( pe aici sunt la ORICE fel de medicamente) sunt dupa parerea mea complet imorale.
gazzella spune:
maria, eu nu-s o militanta antivaccin, dar am sa-ti raspund scurt
sarcina n-ar trebui sa fie un accident si io tare ma preocup sa cresc viitori adulti responsabili pentru ei
si daca as reusi m-as regasi fata in fata c-o tanara responsabila pentru ea, corpul ei, o viitoare sarcina
si ar avea si-o mama onesta (cel putin in aceasta privinta), care i-ar pune in evidenta ca n-a fost vaccinata de varicela, rubeola si toxoplasmoza
da! toxoplasmoza (si toxoplasmoza poate sa duca la diverse aspecte extrem de nbplacute daca este contactata in timpul unei sarcini, la fel ca si varicela, dar nu e ca se vaccineaza toate fetitele pentru toxoplasmoza)
orice tanara responsabila atunci cand considera ca a venit si timpul sa ramana insarcinata se preocupa de variile aspecte ale unei eventuale sarcini
si astfel ar constientiza (nu ca inainte n-ar sti) ca nu are anticorpi pentru aia, aia, aia, aia si ar decide in functie de circumstante sa se vaccineze sau mai putin
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
A_Iulia spune:
Rita, orice medicament, fie el cu prescriptie sau OTC, are reactii adverse. De aceea legislatia de domeniu prevede ca nici un produs de acest fel sa nu se comercializeze FARA PROSPECT. Mai mult, prospectul trebuie sa aiba varianta user-friendly, din care ORICE pacient sa inteleaga modul de administrare, durata, contraindicatii, efecte adverse etc.
Nu are ce sa spuna reclama la televizor despre paracetamol ca e toxic hepatic - nici nu este, in cantitatile prevazute in prospect. Pentru supradozaj evident ca lucrurile stau altfel.
ritah spune:
O sa incerc sa deschid un subiect nou in cateva zile, si sa pun mai multe informatii din cartea dr Sears despre concentratia de aluminiu din vaccine. In principiu, cred ca vaccinurile de aici au acelasi nume si in Romania, informatia e valabila cu siguranta in US. El spune ca diverse variante de vaccinuri de la firme diferite contin diferite gramaje de aluminiu, asa ca macar puteti sa cereti un anumit vaccin de la o firma in locul altuia. Toate informatiile sunt luate din insert-urile de la vaccinuri, nu e o problema ca ar promova un anumit vaccin sau nu.De exemplu, vaccinul Pentacel care m-a interesat pe mine are 330 micrograme cred de aluminiu iar Pc are 125 sau cam asa ceva. Daca le faceti defalcat, inseamna ca bebele primeste substantial mai putin aluminiu odata.
Pare foarte bine informat, o sa incerc sa pun si studiile pe care le-a gasit el.Din pacate o sa imi ia ceva timp, cartea are in jur de 200 pagini cred.
Orice intrebare despre vaccinuri o puteti pune pe forum la el, specificati pentru Dr. Bob.
natynic spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gazzella maria, eu nu-s o militanta antivaccin, dar am sa-ti raspund scurt sarcina n-ar trebui sa fie un accident si io tare ma preocup sa cresc viitori adulti responsabili pentru ei si daca as reusi m-as regasi fata in fata c-o tanara responsabila pentru ea, corpul ei, o viitoare sarcina si ar avea si-o mama onesta (cel putin in aceasta privinta), care i-ar pune in evidenta ca n-a fost vaccinata de varicela, rubeola si toxoplasmoza da! toxoplasmoza (si toxoplasmoza poate sa duca la diverse aspecte extrem de nbplacute daca este contactata in timpul unei sarcini, la fel ca si varicela, dar nu e ca se vaccineaza toate fetitele pentru toxoplasmoza) orice tanara responsabila atunci cand considera ca a venit si timpul sa ramana insarcinata se preocupa de variile aspecte ale unei eventuale sarcini si astfel ar constientiza (nu ca inainte n-ar sti) ca nu are anticorpi pentru aia, aia, aia, aia si ar decide in functie de circumstante sa se vaccineze sau mai putin |
Gazella, ne-am mai contrazis noi uneori...dar acum pur si simplu mi-ai luat din gura toate cuvintele pe care vroiam sa i le spun si eu Mariei

Mama mea a avut notat cand si ce boli am facut. Iar cand am avut rubeola mi-a spus si mi-a repetat ca e f bine, ca am imunitate acum si daca voi ramane insarcinata nu mai este nici un pericol pentru copilul meu. Eram un copil si eu si tin minte asta pana azi. Intotdeauna mi s-a parut INCREDIBIL ca atatea mame din jur habar sa nu aiba ce boli ale copilariei au avut puii lor; in secolul 20/21!!
Habar nu au sa le spuna, cand e vorba sa vina in contact cu o persoana bolnava, daca sunt imune sau nu. Asta mi se pare inacceptabil. Mult mai inacceptabil decat a alege, in cunostinta de cauza, ce vaccin faci sau nu faci.Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ralu_t spune:
maria, asa cum a punctat gazzela, nu cred ca e normal sa vaccinezi un bb la 1 an(mai ales daca e baiat
) pt o boala pe care o va contacta (potential) daca si cand va fi insarcinata...si iarasi e o maaare diferenta intre a vaccina un bb de 9kg si un adolescent/adult de 50kg. cantitatea de virus si de aluminiu e aceeasi
si la unul si la altul. cum ti se pare?
ritah
mare adevar ai grait: daca nu s-ar fi plans nimeni, ce ziceai maria daca azi ii dadeai un vaccin antipolio copilului tau si facea poliomielita? sau unul pt un banal rotavirus si dupa aia iti operai copilu de ocluzie intestinala la 2 luni?
fetelor, nu vrem raul nimanui, cu atat mai putin pe-al copiilor nostrii. insa trebuie sa avem si noi minte sa judecam si sa tragem de mana responsabilii. credeti ca noi avem ceva cu notiunea de vaccin? cred ca visam cu toatele la vaccinuri f bune, care sa ne fereasca de toate bolile si mai ales de efecte secundare. companiile farmaceutice sunt datoare cu studii mai multe, cu vaccinuri perfectionate ca banii tot de la noi ii au...insa nu le vor face daca noi tacem malc si ne rugam la dumnezeu sa nu fie al nostru cel cu efecte secundare. e ruleta ruseasca..un copil tot o pateste pana la urma. ce consolare are mama respectiva? las ca e bine, a lu popeasca d-alaturi e sanatos....sunt grobiana, stiu, dar nu ar trebui sa revolte pe nimeni ca cineva isi pune intrebari. de ce va temeti? ca e cineva altfel decat voi? ca poate totusi nu aveti chiar atata dreptate? incepe sa se mai clatine esafodul?
si inca o intrebare, ati sfatui pe cineva sa ia algocalmin in ciuda avertizarilor asupra toxicitatii? sau l-ati indemna sa caute alternative? eu una asta caut, alternative. nu sa traiasca copilul meu pe spatele vaccinatilor, dar nici sa fie nenorocit de asa zis-ul "bine al turmei" in defavoarea bietei oi...
si ca sa revin la subiectul vaccinari pt sarcina, eu am trait o adevarata drama cu CMV-ul cand eram gravida. am cautat info despre un vaccin si peste tot am gasit ca a existat candva insa cu urmari mult mai agresive decat boala in sine si drept urmare a fost retras si nici nu au mai produs altul pana in prezent. asa ca sper sa ma imunizez natural pana la urmatoarea sarcina...nu prea inteleg de ce n-am facut pana acum nici toxo si nici CMV cata vreme in copilarie am mancat si pamant si furnici, si toate fructele din lume nespalate, am pupat caini si pisici, si am impartit aceeasi guma de mestecat (deja mestecata) cu copiii de la bloc. si n-am facut nici varicela desi sora mea a facut, n-am facut nici pojar desi eu mi-am dus pe brate acasa de la scoala prietena cea mai buna in momentul de maxima contagiozitate (oare asa se zice? scuze, e tarziu si-s obosita
), nici oreion cand a fost epidemie in gradinita. dintre toate bolile copilariei am facut doar rubeola, de 2 ori, desi am fost expusa la boli. judecati si voi...si bolile astea ale copilariei sunt grave in principal pentru adulti, de ce ne grabim sa vaccinam bebelusi?
ralu-
de bebe albastru
tudor ![]()
![]()
15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra 
natynic spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adina Iulia Natynic, nu exista posibilitatea sa-ti faci analizele si sa vezi daca ai anticorpi? |
Ba da Adina, exista...in buricul Bucurestiului, la institutul Cantacuzino sau la Medlife, daca ai bani de dat pe analiza, exista. Dar posibilitatea de a tine minte ce boli a facut sau nu a facut copilul tau exista oriunde, orice educatie si situatie materiala ai avea si nu e deloc o chestie complicata. Zic eu

Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
XIO spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui MissParker
Ei, uite ca eu sunt documentata si de aceea nu mai am incredere. Nu vreau sa-ti jignesc medicii sau familia, Doamne fereste, sunt sigura ca nu sunt rau intentionati, dar ce-ar fi daca ati citi cu totii si literatura anti-vaccin, ca sa va documentati si mai bine? Ce rau poate face sa te documentezi mai mult? Repet doar ce am scris referitor la starea de lucruri din Germania: nu se mai preda despre vaccinare la facultatile de medicina inca din 1962 (!!), deci toate cunostintele medicilor despre vaccinare sunt asimilate la simpozioane si seminare organizate si platite de concernele farmaceutice. QED. Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008) ********************* |
MissParker , la medicina in Ro nu avem ceva special , o materie despre vaccinari. In schimb am facut imunologie , microbiologie , biochimie si chimie, e fac infectioase , samd.
Parerea mea este ca aici se discuta discutii pt. ca nimeni nu are destule studii incat sa aduca argumente bune.
Eu pot sa citesc 100 de carti despre vectori , ca tot nu stiu la fel de bine ca un fizician.
Nu sunt nici pentru si nici impotriva, stiu doar ca daca te vaccinezi trebuie sa o faci intr-o anumita perioada imunologica pt. a nu aparea efecte adverse.
Vroiam doar sa mai spun ca exemplele acestea cu copii afectati de un vaccin palesc in fata sutelor de mii de copii care nu au avut nici o problema.
Cred ca e vina medicului care a administrat vaccinul in acele cazuri cu un final trist .
Eu pana acum le-am facut pe toate , si in plus , iar acesta poate sa fie un contraexemplu la orice exemplu de vaccin care a daunat.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/