umbla mereu descult !
nu stiu ce sa mai fac ca baiatul meu de doi ani sa poarte ciorapi in casa.nu vrea deloc .poate stiti vreo metoda.
Raspunsuri
Tisina spune:
Tare cunoscut imi pare ceea ce spui tu. Am patit-o si noi cu baiatul, cam tot pe la varsta asta. Nu mai stiu ce metoda a functionat pana la urma, ca am incercat o multime. Am incercat prin puterea exemplului (si eu si sotul ne puneam sosete in casa), i-am cumparat sosete haioase, i-am povestit treaba cu imbolnavitul si mersul la doctor, am pus pe cineva pe care el il placea tare mult sa ii recomande si sa ii arate ca si el poarta sosete, i-am dat cate un "M&M" de cate ori accepta sa stea cu sosete... si multe altele (nu imi vin acum in minte). Si am insistat atat de mult cu sosetele, ca a cazut in extrema cealalta, adica nu mai vroia sa stea fara sosete decat cand intra in cada. Am patit-o frumos la mare, cand a facut un scandal monstru pe plaja ca el nu sta fara sosete
. Cu greu l-am convins sa si le scoata. Si da-i iarasi cu contra-argumente, cu exemple....
Sper sa gasesti solutia!
Sarbatori fericite, si sa iti traiasca nazdravanul!
Donia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui vrajitoarea nu stiu ce sa mai fac ca baiatul meu de doi ani sa poarte ciorapi in casa.nu vrea deloc .poate stiti vreo metoda. diana mami de andrei(19.10.2006)si 26+ |
Stiu eu! Stiu eu! Tu sa te relaxezi si pe el sa-l lasi in pace
Fetita mea si-a scos sosetele din picioare cat de des a putut, iar baietelul ii calca pe urme. Crezi ca daca ar fi avut vreun disconfort gen frig la picioare ar fi stat si ar fi indurat cu barbatie? Nu stiu cum sunt alti copii, dar ai mei si-au facut cunoscute nemultumirile mereu... deci daca le-ar ingheta picioarele sigur ar da vreun semn. Asa ca daca baiatul tau pare a se simti confortabil in picioarele goale, e mai bine sa inveti sa ai incredere in el si sa il lasi asa cum isi doreste.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
adriana spune:
Asa e si fiica-mea mijlocie.. Sta fara sosete pe gresie, si picioarele-i sunt calde..
Pur si simplu sunt copii care au energie prea multa si nu suporta sa se simta incorsetati.. Eu asa cred, ca energia lor le da bufeuri de caldura, si nu suporta sosete in picioare, sau plapuma peste ei, sau fular la gura, sau vestuta in casa, sau manusile in mana, etc..
Eu tin minte de cand eram mica ce ma enerva maica-mea cand incerca sa ma inveleasca..
Se simt bine fara si nu cred ca trebuie sa-i fortam.
clarrice spune:
Exact asa a facut si fetita mea dupa ce o vara intreaga a stat desculta. Am rezolvat problema punandu-i dres. A incercat sa traga de el de vreo cateva ori, s-a enervat ca nu a reusit si pana la urma a renuntat.
cristi_2003 spune:
si eu am detestat intordeauna papucii de casa si sosetele - si au incercat ai mei orice. nimic nu a functionat. si acuma tot desculta umblu prin casa. dar niciodata nu m-am imbolnavit sau ceva din cauza asta.
38+ cu
Stefan Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 4 ZILE

Mindy spune:
A mea imi calca pe urme, nu suporta sosete deloc. In masina isi da si papuceii si sosetele jos cind sta in car seat, in casa e mereu pe gresie. Degeaba ma chinui sa o incalt sau sa ii pun sosete.
In curte vrea mereu desculta nu o deranjeaza iarba tzepoasa sau pietrele.
Si eu mereu desculta, singurul discomfort ce il simt e pielea calcaielor care se usuca mai repede. In tara mereu eram cu sosete si papuci grosi de casa si vesnic faceam infectii urinare si raceli.
O metoda ar fi sa ii cumperi papucei de casa cu personajul lui preferat, poate merge.
monalac spune:
crisul meu are 4 ani si cam de la 1 an jumatate,cred,de cand a putut sa si traga sosetele din picioare,n a purtat niciodata sosete in casa,fie iarna,fie vara.
ba mai mult,at cand mergem in vizita,primul lucru pe care l face e sa se descalte atat de incaltari cat si de sosete.
pana acum ceva timp isi dadea jos si pantalonii,dar acum a inteles ca nu se cade
.si eu i am luat papuci haiosi,sosete colorate,dar degeaba.nu ma mai stresez de mult,il las sa umble descult,daca asa i place.si nu a racit niciodata din aceasta cauza.
oanamada spune:
Nu stiu ce vor "spune" ovarele fetitelor care stau desculte mai tarziu cand vor fi mature, dar eu sunt de principiul ca TREBUIE purtati ciorapi sau papucei...cat despre baietelul tau...sincer, singurele metode care au functionat la prietena mea care are o fetita de 5 ani care face la fel sunt:
- mos craciun suna mereu la telefon si vb cu ea si ii spune ca daca nu poarta papuci o sa-i trimita cadou doar o pereche de papuci
- desenele animate - ii arata cum toata lumea este incaltata si ii explica ca toti copiii fac asa....
suna banal...poate ai incercat deja toate metodele astea...dar am zis sa ti le spun totusi!
Eu pe Catinca, fetita mea (un an si 4 luni) am invatat-o si nu se da jos din pat pana nu punem papucei. Daca nu ii pun eu imediat se da jos, ii ia in mana si ii aduce ea sa-i pun...e un reflex...nu ne dam jos pana nu punem papuci!
Oana si
Cati mica (1 an si 3 luni)
gazzella spune:
ai mei umbla mai tot timpul desculti in casa pentru ca asa vor ei si pentru ca eu oricum nu consider ca-i important sa poarte ciorapi sau/si papuci
adevarul e ca eu ador copiii desculti, ii incalt afara doar din motive ce tin de siguranta lor(adica mizerii ce tin de marile aglomerari urbane); in natura cand suntem sunt doar desculti
cam www.flickr.com/photos/robynmichele/2944549670/" target="_blank">asa, fetita asta m-a cucerit
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
miereamara spune:
Ce legatura au ovarele cu mersul descult prin casa?
Cred ca aceeasi "legatura" pe care o are curentul cu racelile
.
Eu nu am suferit niciodata sosetele, am mers intotdeauna desculta prin casa, fara ciorapi (dresuri)pe sub pantaloni iarna si ovarele mele sunt bine mersi, nu am avut niciodata probleme cu ele.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan

andrei(19.10.2006)si