umbla mereu descult !
Raspunsuri - Pagina 2
gazzella spune:
si ale mele plesnesc de sanatate, inca
si vara umblu doar desculta prin casa si parcuri (ups!), mai putin in oras
iarna am o pereche de sosete ca simt frigul, dar nu la ovare
iar copiii stiu amandoi sa comunice cand le este frig
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
oanamada spune:
Dragele mele, dar voi nici de Craciun nu va puteti abtine sa despicati fiecare chestie in parte si sa nu fiti acide
? Macar in spiritul sarbatorilor....??? Zau asa, chiar la fiecare subiect postat trebuie sa se ajunga la polemici interminabile pe diverse subiecte???
Remarca mea a fost remarca mea...sincer nu ma asteptam sa trezesc comentarii...
Si da, ovarele au legatura cu racitul la picioare si cu recele la picioare (cel putin cartile si studiile unor oameni care se numesc MEDICI asa spun...)
Am o foarte buna prietena care a facut "pe viteaza" (si ea si mama ei!!!) ca voi si acum a ramas cu jumatate de ovar!!!! Ma rog...nu ma mai ostenesc..sincer, subiectul era altul, dar ca de obicei ne place sa despicam firul in patru doar de dragul de a scrie. Ma scuzati ca mi-am permis sa fac o remarca!
Pentru mine este Craciunul in adevaratul sens si nu vreau sa mai deviez sau sa creez discutii neplacute si polemici despre cat si cum are fiecare dreptate!
Subiectul era despre o mamica care ISI DORESTE CA FIUL EI SA POARTE PAPUCI! iar remarca mea a fost facuta legat de faptul ca pentru mine este important ca fetita mea (ceea ce am si specificat la final) sa poarte papuci.
Va urez Sarbatori Fericite si copii incaltati sau desculti dupa cum isi doreste fiecare dintre voi![]()
Oana si
Cati mica (1 an si 3 luni)
corinadana spune:
Oanamada mare dreptate ai! si eu am o fetita mai maricica decat a ta. De cand era micuta am rugat o in continuu sa poarte sosete, cipici orice nu mai talpite goale pe jos nu! E nenorocire cu picioarele goale si reci. Recele se trage la burtica (ovare, vezica) si ptr ce?! o amarata de pereche de sosete...
Cum de nu au legatura talpile reci cu restul corpului? cum de iarna, pe ploaie cand talpile sunt caldute te simti bine per total? oare de ce la raceala o baie fierbinte la talpi prinde atat de bine?!
Voi care acum nu aveti probleme nu ziceti HOP!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Tisina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanamada Dragele mele, dar voi nici de Craciun nu va puteti abtine sa despicati fiecare chestie in parte si sa nu fiti acide ? Macar in spiritul sarbatorilor....??? Zau asa, chiar la fiecare subiect postat trebuie sa se ajunga la polemici interminabile pe diverse subiecte???Remarca mea a fost remarca mea...sincer nu ma asteptam sa trezesc comentarii... Si da, ovarele au legatura cu racitul la picioare si cu recele la picioare (cel putin cartile si studiile unor oameni care se numesc MEDICI asa spun...) Am o foarte buna prietena care a facut "pe viteaza" (si ea si mama ei!!!) ca voi si acum a ramas cu jumatate de ovar!!!! Ma rog...nu ma mai ostenesc..sincer, subiectul era altul, dar ca de obicei ne place sa despicam firul in patru doar de dragul de a scrie. Ma scuzati ca mi-am permis sa fac o remarca! Pentru mine este Craciunul in adevaratul sens si nu vreau sa mai deviez sau sa creez discutii neplacute si polemici despre cat si cum are fiecare dreptate! Subiectul era despre o mamica care ISI DORESTE CA FIUL EI SA POARTE PAPUCI! iar remarca mea a fost facuta legat de faptul ca pentru mine este important ca fetita mea (ceea ce am si specificat la final) sa poarte papuci. Va urez Sarbatori Fericite si copii incaltati sau desculti dupa cum isi doreste fiecare dintre voi Oana si Cati mica (1 an si 3 luni) |
Oana, mi-ai luat-o inainte

Si eu vroiam sa fac remarca asta cu devierea subiectului. Diana a cerut idei despre cum sa il faca pe baiatul ei sa poarte ciorapi, si in loc de asta s-a trezit cu o multime de raspunsuri-intrebari gen "da' de ce sa poarte?".
Numai bine, tuturor!
vrajitoarea spune:
mersi de sfaturi,vad eu cum fac,papucei din cei cu animale cred ca i-ar placea.nu e cald la talpi mereu,de asta vreau sa se incalte.si e fff incapatanat.
birth_reborn spune:
Si fetele mele se revolta cand vine vorba de sosete...
Si au dreptate, sunt nedumerite de ce insista bunicile cu incaltarea. Sunt confuze.
Dar bunicile insista din aceeasi nevoie din care eu nu insist: cea de siguranta. Pt ele fetele sunt safe daca au ciorapi/ botosi in picioare, iar pt mine sunt bine atunci cand isi asculta chiar ele senzatiile si imi cer sosetele daca le e frig, sau le dau jos daca le e prea cald.
In felul in care am inteles eu lucrurile, fiecare mama isi doreste un copil sanatos, in siguranta. Cred ca la fel si fiecare bunica.
Eu atunci vad ca acest conflict dintre mine si mama+ soacra mea, nu are la baza decat o strategie diferita de implinire a nevoii de siguranta, a nevoii de contributie la starea de bine, de sanatate a copiilor mei.
Pentru mine este mult mai valoros sa imi las copilul sa-si caute tot timpul nevoile si sa lucreze pentru implinirea lor, avand suportul si increderea mea neconditionata.
Adica daca simte frig - se imbraca, foame - mananca cu pofta, somn - mami ai o poveste de nani? si tot restul de trebuinte pe care nici un copil nu cred ca si le-ar periclita daca ar fi lasat sa si le cerceteze si exprime doar.
gazzella spune:
azi cand ne-am intors din parc am vazut o adolescenta la moda (cred!), avea pantaloni cu talie joasa, geaca deasupra taliei si asa...vreo 3-4 cm talia descoperita (recunosc ca era frumos bronzata :-)))
si ma gandeam la discutia aceasta si la fatuca aceea, cum asculta ea de un curent al modei, de parerile altora, cum se anula pe sine, isi ignora propriile senzatii doar inspre a placea altora, cum se punea ea confortabil numai prin prisma altora
si asta e riscul mare, dupa mine, cu impunurea ciorapilor
acest aspect, cat, cum, cand te imbraci tine exclusiv de competentele copilului
fiecare copil sanatos, nascut la termen si care traieste intr-un climat familial nemani****bil va reusi sa identifice, evalueze corect senzatiile traite si sa lanseze semnale intru satisfacerea propriilor nevoi
in momentul in care parintele nu-i permite copilului aceasta intima capacitate de a-si identifica, satisface nevoile copilul va incepe sa se incredinteze mai intai parintilor, dupa educatorilor, prietenilor intru recunoasterea nevoilor sale
riscant as spune.... copilul acela nu va stii niciodata cu adevarat cine este
oanamada, nu m-ai convins, ma refer la acel pasaj cu medicii, cum ca ei ar spune ca picioarele goale duc la ovare slabite (chiar, baietilor ce le afecteaza?)
probabil unii medici o spun, nimic de contestat, intotdeauna mai exista cate unul convins ca diversificarea se face la 6 saptamani si daca-i posibil cu suc de morcovi
pe mine ce m-ar interesa e un link de pe vreun forum, site de specialitate din care sa desprind ca exista o legatura intre ovare si picioare goale, alta decat miturile urbane
varajitoareo, sper ca nu te-am suparat
nu spun sa nu-i pui ciorapi ci doar sa nu incerci sa-ti manipulezi feciorasul, dupa gasiti voi solutia
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
oanamada spune:
Gazella, ca de obicei tie iti trebuie deomnstratii! Sincer, nu cred ca trebuie sa te conving pe tine sau pe altcineva...de altfel mesajele celor care au scris dupa mine demonstreaza ca nu prea trebuie sa conving ci ca si altii cred si gandesc ca si mine....dar am sa-ti satisfac totusi dorinta
...da o cautare pe google cu urmatoarele cuvinte (anexita, cistita, raceala la ovare)...vei vedea in mod clar ca una din principalele recomandari ale medicilor de pe site-urile medicale este sa nu mergi descult, sa nu stai cu picioarele in apa rece, sa porti dresuri sau ciorapi grosi etc! Evident, cauzele bolilor enumerate de mine mai sus pot fi diferite si le cunosc, dar factori agravanti sunt statul cu picioarele pe rece, cu burta la vedere, cu picioarele in apa rece etc...nu mai detalize ca iar deviem...a si inca ceva...da si o cautare la boli ale pielii care se iau de la mersul cu picioarele goale...asta asa ca fapt divers!!!! si in extenso la discutia noastra!!!
Toate bune
Oana si
Cati mica (1 an si 3 luni)
nikole spune:
Kevin, mai nou cere el sosetele sa-l incalt
eu nu i-am pus sosete decat in momentul cand a inceput sa mearga, ptr ca e destul de rece la noi in bucatarie, baie, hol, aerul conditionat nu reuseste sa incalzeasca tot apartamentul, si e f rece pe jos.Banui ca ii este frig, ptr ca se da jos din pat, o ia la sanatoasa prin toata casa, si apoi se intoarce in dormitor si imi cere sosetele:)
plus ca al meu are mai mereu piciorutele si manutele reci.
Noaptea insa doarme descult si daca se poate fara paturica, nu o suporta de fel, asa ca m-am comformat, dar oricum in dormitor nu e nevoie decat de o pijamaluta lejera.
Referitor la discutiile"aprinse" eu imi amintesc un episod urat, eram in tara, si am ajuns la camera de urgenta , la spital(eram in Iasi), cu dureri crunte in zona ovarelor, nu reuseam sa ma ridic, sa stau dreapta.
Mi s-a facut echo, medicul de garda a zis ca nu e de la ovare si e colonul, si primul sfat a fost sa ma feresc de frig la picioare.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
birth_reborn spune:
Mi se pare absolut logic sa ne ferim de frig la picioare...
Ce nu inteleg este de ce nu putem avea incredere in capacitatea copiilor de a detecta acest frig.
Atata timp cat realizam ca orice imbolnavire se datoreaza actiunii unor microorganisme patogene, care pot fi activate (existand, "hibernand" in organism) prin expunere prelungita la frig, cald, foame, este de inteles de ce e necesar sa ne protejam atunci cand nu mai suntem in zona confortului.
Dar o persoana poate sta in picioarele goale pe gresie, fara a simti disconfort, iar o alta simte frig in aceeasi situatie.
Eu, de exemplu, am invatat sa nu mai ma pun pe mine ca referinta pt senzatiile copiilor mei. Eu am fost crescuta, obisnuita in stilul "dres+ sosete+ botosi" in orice conditii, iar odoarele mele umbla desculte in iarba de cand stiu umbla... Plus ca in momentul cand au invatat a se rasuci si a da din maini- nu s-au mai inteles cu pledu' de pe ele. Asa le e lor bine...
Si daca imi caut pareri in varfurile pediatriei si printre medici la care merg cu ele, ma bucur sa aflu ca mi-s destepte fetele. Dar, din nefericire, ei nu-s decat niste exceptii, iar restul, majoritatea , inca impart retete stufoase la orice viroza (eventual si cu un coktail de antibiotice in cap de lista), inca recomanda tratamente fara investigatii, inca se ghideaza dupa informatii de mult depasite.
Eu personal apreciez f tare un medic care are ca reper o medicina bazata pe dovezi. Dovezi care explica de ce aerul este benfic pt copii atunci cand are o temp de 18-20 de grade, dar asta era o discutie la un alt topic...
Ce cred eu deapre acest subiect este ca se discuta pe doua nivele diferite:
1. Nu e periculos sa stea un copil cu picioarele in frig?
2. Nu e periculos sa credem ca un copil nu stie cand i-e frig?