Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (44)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

maya un pupic maaaaaaaaaare pentru tine si bebelina su multe, multe ganduri de incurajare
hai, curaj, e un an nou, si totul o sa fie bine. noi suntem pe baricade sa te sustinem.

diana 25+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarAl spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maya25

DarAl, bine ai venit printre noi! Pai lor 10 kg luate in total li se pare mult? Mai exact, cate saptamani ai acum?
Eu pana in saptamana 28 am pus 6 kg, as fi pus mai mult dar nu prea pot manca din cauza stresului. Nimeni nu comenteaza nimic de greutatea mea, nici ca-i mult, nici ca-i putin.
Mai da-i incolo cu fitele lor si pe doctorii astia! Ce-ar vrea, sa tii acum cura de slabire?!

Maya 28+ cu
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Maya, am 30 sapt .... multumesc de incurajari ...pe mine chiar m-a stresat :(

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

multumesc fetele pentru raspunsuri !
da, sint si un pic depresiva (de la progesteron??)... ce sa zic, intii m-am speria cu contractiile, acum cu asta cu colul inmuiat...oricum miine ma duc sa mai cer niste lamuriri, nu cred ca e bine sa stau asa cu griji pina lunea viitoare...

Florinela, eu am luat Utrogestan vreo 3 saptamini, incepind cu saptamina 9-10 de sarcina, ca am avut o singerare dupa contact. Apoi am intrerupt, si mi-a spus sa iau iar cu o saptamina inainte de craciun, cind cu contractiile; de la inceput mi-a dat 3/zi.
Azi dr a zis inainte de orice consult ca o sa continuam cu Utrogestan macar pina dupa sarbatori, ca sa nu riscam nimic, abia apoi m-a consultat si a vazut si chestia cu colul; initial nici nu mi-a spus nimic de asta, dar am intrebat eu daca e inchis bine si mi-a zis ca da, dar e usor inmuiat....si a inceput harmalaia cu asistenta, si eu m-am speriat si m-am fisticit si ...acuma caut sa citesc pe net

Oricum, din ce am citit pina acum (mai mult pe site-uri straine), am desprins citeva concluzii - scriu si aici poate ajuta si pe altele:
1. in SUA mai ales se pare ca nu se practica uzual consultul...vaginal (tuseu, valve etc) in timpul sarcinii; este indicat doar in caz de infectii vaginale sau in cazul in care gravida suspecteaza pierdere de lichid amniotic, caz in care se recolteaza lichid din zona cervixului si se determina pH-ul, care da indicatii privind originea acestuia;
2. moasele din SUA se pare ca ar considera aceasta inia o pauzare a colului ...normala mai ales in trimestrul 3; ele vorbesc despre alte modificari care ar indica apropierea declansarii travaliului: scurtarea colului, stergerea acestuia si dilatarea lui...inia o pauzarea precede aceste modificari (sau survine concomitent cu ele) pt ca fara inia o pauzare nu se poate produce nici una dintre ele; totusi, ele spun ca un col se poate inmuia in sapt 26 si sarcina va fi dusa la termen fara probleme...
3. asta nu e de pe net: inclusiv mama mi-a spus ca nu se faceau controale intravaginale; a zis ca pe mine m-a nascut fara nici un control pe masa (cezariana), iar la sora-mea au urcat-o pe masa inainte de a o duce in sala de operatii, si atit. Asta asa, in replica (iar !!) la chestia cu colul meu cel...moale. Asa ca, din nou, stau si ma intreb daca nu exageram noi cu atitea vizite la medici si atitea analize...

Si literatura despe sarcina pe care am gasit-o prin magazine e toata tradusa (tot SUA de cele mai multe ori) si gasesti acolo chestii din care deduci cum e cu asistenta medicala la ei...adica ei vorbesc de echo de confirmare a sarcinii si apoi, DACA ESTE NECESARA, echo de JUMATATEA SARCINII.......si noi abia daca ne multumim cu o echo/luna...

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Pisi, eu merg la o clinica privata, dupa ce am incercat si la stat ...aici unde merg la dr Poiana nu m-a controlat o singura data pe masa de gineco. ...si sunt f fericita asa :) la orice alt dr am fost, repede, pe masa .... la unul m-am ridicat si am plecat, ce aveam nevoie era sa stabilesc un raport uman, sa capat incredere, sa comunice cu mine, sa ma conving ca e dr potrivit pt mine...nu control. Am tot felul de frici si cred ca e normal, insa vorba unei mamici, mamele noastre au nascut bine mersi fara atata paranoia ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

La multi ani! 2009 sa aduca copii sanatosi si frumosi,nastere usoara, fericire si bucurii! Nu ami avem mult pana la intalnirea cu comorile din burtica.
Eu sunt cam "demolata" dupa noaptea de revelion, dupa pregatirea mesei,am mers in Piata Constitutiei la artificii (s-a speriat bebe de la bum bum), am venit acasa inghetata (foarte frig)....asa ca nu am mai rezistat decat pana la 3 dimineta.
Obosesc cumplit...asa ca astazi patul a fost relaxarea mea cea mare (eu care eram fara astampar).
28+

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

La multi ani!!!

Fetelor anul asta o sa ne intalnim cu bebeii

24+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Ooo, oscilococcinumul ala, chiar ca-i apa de ploaie si o gramada de bani, niciun efect n-am vazut de la el cand am folosit...mai bine naturisme mai putin pompoase ("oscilococcinum", ce nume i-au tras, ti se fractureaza limba pana-l ceri la farmacie).
Si eu credeam ca ceaiul asta de ceapa e ceva sofisticat dar e f. simplu: pui o juma de litru de apa la fiert, cand fierbe arunci acolo o ceapa (poate chiar 2 daca-s mici) curatata de coaja la fiert, de preferinta taiata in 2 si lasi acolo sa fiarba cateva minute. Cica ar fi bun cu miere, dar eu terminand mierea in primele 2 zile, l-am baut asa, sec, cu zeama de la o lamaie doar. Toata lumea zicea ca e gretos/ciudat etc, aiurea, n-am simtit nici gust nici miros (bine, nu mai simteam eu nimic ce infundat mi-era nasul, nici ceapa, nici sarmale, 0 acuitate olfactiva) dar mi-a dat o stare de bine. Si azi am baut unul

24+
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Ilinca, la mine Oscilo m-a salvat si sper sa ma salveze in continuare ...cand demareaza raceala intr-adevar, nimic nu merge ...dar eu iau preventiv oscilo de 3 luni, de cand a inceput anotimpul rece si asta de FRICA. Eu invariabil si negravida raceam de cel putin 2 ori zdravan pe toamna/iarna. Dr meu nu a vrut sa ma vaccineze antigripal in sarcina, asa ca am urmat sfatul unei colege care asa are grija de imunitatea ei si a bebelusului ei de 1 an si. Preventiv e AUR, curativ probabil zero...incearca dupa ce iti trece, sa iei un tubulet macar, la 2 saptamani, daca nu chiar 1 / sapt. E homeopat, nu are ce sa-ti dauneze. Sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

LA MULTI ANI ! si un an nou cu multa sanatate si fericire

Fetelor la mine au miscat bebeii destul de tare de revelion si in ziua de 1 ian pana pe la ora 13 si de ieri pana azi nu i-am mai simtit deloc. Au trecut aproape 24 ore. O fi vreo problema? S-au speriat de la artificii? Ce credeti? Sa ma duc la dr ? sau la 23 sapt e posibil sa mai ia pauza?

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_30 spune:

DACA stai linistita in pat o sa vezi ca o sa miste.EU am observat ca daca ma obosesc prin casa,nu misca.De ieri stau numai in pat si a inceput gimnastica.Daca esti tu obosita cred ca nu misca nici ei.

iulia 24 + Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

la multi ani!
anul acesta o sa devin mama

ilinca - bine ca ai scapat...e groaznic sa raceshti gravida fiind si sa ai sufletul plin de griji pentru cel mic, stiu pe pielea mea:(. oricum stai linishtita cu febra, nu e periculoasa pt copil absolut deloc dupa primul trimestru de sarcina.

28+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Buna burticilor!

Va doresc un 2009 FANTASTIC, sa vi se implinasca toate dorintele (stiu eu care e cea mai arzatoare), sa aveti parte de bebei sanatosi si sa aveti o familie fericita si unita

Azi schimbam si noi semnatura si raportam 10 kg adunate pana acum.

Ilinca, ma bucur ca te-ai facut bine, ai grija
Iuca, eu zic ca nu e problema daca nu misca 1-2 zile bebeii, la varsta asta de sarcina. La mine si acum are chiar si de dimineata pana seara cand nu prea misca. Incearca sa stai un pic in pat, sa schimbi pozitia, etc., dar eu zic ca nu e motiv de speriat.

Fetelor, desi burta mea nu e imensa, am inceput sa ma misc f greu, sa ma doara oasele perineului cred (e o durere dubioasa, chiar jos, in zona X, pe laterale, ma doare de mor la orice miscare), sa obosesc, etc. Dar ma impulsionez ca mai e putin si vine bb

Pupici pe burtici

29+ Ana Bianca

Mergi la inceput