Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (44)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Eu care o incurajam pe Maya, sint acum pleostita...

Am fost la medic, mi-a facut tuseu si mi-a zis ca am colul inchis, dar usor inmuiat....sa evit efort, frig si agitatie...asta fac de dinainte de Craciun, de cind cu contractiile alea...si uite ca tot s-a inmuiat...

Plus ca a venit asistenta in timpul consultatiei (intirziase) si am uitat sa il intreb de ce iau eu Utrogestan daca scrie ca e recomandat doar in primul trimestru de sarcina...mai ia cineva asa ceva ACUMA?

Ati mai auzit chestia asta cu colul inmuiat? Se poate....intari la loc? Si daca nu....cit rezista el asa, inmuiat..? Adica poate sa ramina asa pina in sapt 36, sau situatia evolueaza musai intr-o directie sau alta?

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Eu iau Duphaston si acuma, asta e similarul Utrogestanului,dar cel mai bine ar fi sa vb cu medicu, nu ai nr lui de tel.
stai cumintica, nu face efort, cat mai mult in pat si nu te stresa, nu stiu cum e cu colul inmuiat, eu l-am avut semi deschis si cumintica stand si rugandu-ma s-a inchis la loc.
DOAMNE AJUTA!

28 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Timi07

Am uitat sa va intreb daca de la coloana poate sa doara fesa? Nu ma doare spatele dar la efort sau daca stau cu picioarele sub mine ori turceste ma doare fesa stanga (mai ales stanga) de imi vine sa urlu si banui ca-i de la coloana..

Foarte probabil ceea ce te doare este articulatia sacroiliaca. Cel putin in ceea ce ma priveste cam asta cred ca se intampla. Eu am durerile astea mai demult, dar s-au accentuat acum, probabil prin largirea pelvisului si presiune pe articulatie. Asta daca durerea e profund situata, daca e vorba de o durere mai superficiala, am putea sa ne gandim la o durere de coloana iradiata aici.

Denisa-Madalina 23+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui joanna27

Eu iau Duphaston si acuma, asta e similarul Utrogestanului,dar cel mai bine ar fi sa vb cu medicu, nu ai nr lui de tel.
stai cumintica, nu face efort, cat mai mult in pat si nu te stresa, nu stiu cum e cu colul inmuiat, eu l-am avut semi deschis si cumintica stand si rugandu-ma s-a inchis la loc.
DOAMNE AJUTA!

28 +

JOANNA draguta ma bucur ca esti mai bine

Am pus poze "calde" de la munte!!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Buna seara fetele!! Am revenit si eu dupa o mini vacanta la munte, cu zapada multa , saniute, ciolofane , lopeti. , gratare , remy pana tarziu in noapte....etc...ce mai viata!!!!!!!
MAYA..iti doresc sa duci sarcina pana la termen cu bine. Mult curaj si optimism.O sa fie bine , ai sa vezi. Aceleasi ganduri si pt JOANNA..

Poze

multumim iubita.ce distractie pe cinste....da cu cum stam?
poate vedem curand poze cu 2 liniute?/

28 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Nu, nu sint nici un fel de simptome ale colului inmuiat...cred.
Sincer, miine dimineata cred ca ma duc iar la dr sa vorbim, azi m-am zapacit si am omis sa spun lucruri carora eu nu le-am dat importanta, dar care privite din alt punct de vedere (ala panicat...) poate conteaza...
De ex, de la inceputul sarcinii am tot fost constipata, si mersul la baie era precedat de un fel de intepaturi scurte jos, imediat deasupra osului pubian; empiric, am zis ca poate kk preseaza cumva pe col, in portiunea unde traseele sint...paralele si apropiate; acum, daca ma gindesc, parca in ultimele zile intepaturile au fost mai frecvente, dar eu le-am pus pe seama supraincarcarii tubului digestiv cu bunatati de Craciun...

De asemeni de citeva zile ma doare spatele mai rau; e adevarat, durerea de spate cu care m-am procopsit dupa ce am stat ieri in picioare toata dimineata m-a lasat dupa repaosul de peste noapte, dar de asemeni azi-noapte m-am dus de mai multe ori la pipi decit de obicei, si stau sa ma intreb daca asta poate insemna ca (,) capul copilului a coborit in pelvis sau nu; isi dadea dr seama de asta la un tuseu vaginal si la palparea externa a abdomenului, fara sa faca echo?

Stiu ca sint un pic paranoica si ipohondra, dar...vine revelionul, nimeni nu are chef de pacienti in perioada asta...si mi-e teama sa nu fiu pasata dintr-o parte in alta daca Doamne fereste e sa se intimple ceva. Incerc sa fiu optimista si sa am incredere in Dumnezeu, ca pina la urma tot cum vrea El o sa fie...

Intrebare: duphastone e tot progesteron? E mai concentrat, sau de ce spui ca ai trecut pe duphastone?

Pisigri, esti depresiva de la hormoni , sunt in saptamana 28, iau utrogestan - intravaginal 2/zi(nu ai vazut ca dupa ce se topeste pastila in vagin, se elimina o parte - in afara albicioasa si un lichid lipicios - tocmai deasta eu imi pun tampone zilnice). Utrogestan ca si duphaston este un progesteron mai puternic, despre colul imuiat...cred ca musculatura - colului, nu este foarte stransa; dar pentru asta...nu face efort nu ridica greutati...se poate sa-ti mareasca doza de utrogestan sau sa-ti mai dea si alte pastile.
Pana atunci nu mai face efort (am patit-o in ajun de Craciun am stat in picioare mult...de apoi am crezut ca nu mai pot sa merg, imi crescuse si pulsul si toata noaptea ma durut spatele, fundul, genunchii). Cum spui si tu se poate ca bebe sa fie cu capul in jos..daca faci pipilica mai des...vezi ca simti burta mai grea in jos daca a pus capsorul in jos.
28

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Petra Tudor, nu am vb cu Dna. doctor de rezerva, despre cum o sa nasc...am fost asa euforica..de fatul ca bebe a scos limbuta la noi la ecografie...ca pluteam. Si apoi a urmat consultul si teoria ..cu nu manca mult sa nu iei mai mult de 3 kg....
Pe 14 ianuarie, la 30 sapt. o sa vb de anexa (de curand a nascut in Polizu finuta unei prietene..a spus excelente conditii la rezerva - baie,tv, bebe cu ea si o canapea in care a putut ramane mama ei, toate 3 noptile dupa cezariana, s-a refcut usor desi a ajuns la 94kg la nastere).
Tu vad ca ai sarcina mai avansta cu dnp pe 16.03.2009, trebuie sa discuti cu medicul de rezerva pt nustere...
28

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Am dat buzna peste voi

Asteptam si noi o fetita la sfirsitul lui aprilie. Nu stiu exact in ce saptamina sint, cred ca am intrat in saptamina 23. Eu mai am un baietel care face 4 ani peste 2 luni.

Felicitari pentru burtici si sa fie sarcini usoare de acum incolo! Si sa fie BB sanatosi.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Simona .
Alina pup, ma bucur ca nu m-ai uitat.
Pisigri si eu iau Utrogestan intravaginal pt ca orice imi recomandase anterior progesteron nu este de gasit, si a zis dr ca e ok ca tot progesteron este.

Monica 26+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Elilov pupam bebelul, sa nu aveti colici si sa papati bine.
Maya, curaj si multa credinta, sa te ajute Bunul Dumnezeu sa fie bine acum.

Monica 26+ , www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

multumesc fetele pentru raspunsuri !
da, sint si un pic depresiva (de la progesteron??)... ce sa zic, intii m-am speria cu contractiile, acum cu asta cu colul inmuiat...oricum miine ma duc sa mai cer niste lamuriri, nu cred ca e bine sa stau asa cu griji pina lunea viitoare...

Florinela, eu am luat Utrogestan vreo 3 saptamini, incepind cu saptamina 9-10 de sarcina, ca am avut o singerare dupa contact. Apoi am intrerupt, si mi-a spus sa iau iar cu o saptamina inainte de craciun, cind cu contractiile; de la inceput mi-a dat 3/zi.
Azi dr a zis inainte de orice consult ca o sa continuam cu Utrogestan macar pina dupa sarbatori, ca sa nu riscam nimic, abia apoi m-a consultat si a vazut si chestia cu colul; initial nici nu mi-a spus nimic de asta, dar am intrebat eu daca e inchis bine si mi-a zis ca da, dar e usor inmuiat....si a inceput harmalaia cu asistenta, si eu m-am speriat si m-am fisticit si ...acuma caut sa citesc pe net

Oricum, din ce am citit pina acum (mai mult pe site-uri straine), am desprins citeva concluzii - scriu si aici poate ajuta si pe altele:
1. in SUA mai ales se pare ca nu se practica uzual consultul...vaginal (tuseu, valve etc) in timpul sarcinii; este indicat doar in caz de infectii vaginale sau in cazul in care gravida suspecteaza pierdere de lichid amniotic, caz in care se recolteaza lichid din zona cervixului si se determina pH-ul, care da indicatii privind originea acestuia;
2. moasele din SUA se pare ca ar considera aceasta inia o pauzare a colului ...normala mai ales in trimestrul 3; ele vorbesc despre alte modificari care ar indica apropierea declansarii travaliului: scurtarea colului, stergerea acestuia si dilatarea lui...inia o pauzarea precede aceste modificari (sau survine concomitent cu ele) pt ca fara inia o pauzare nu se poate produce nici una dintre ele; totusi, ele spun ca un col se poate inmuia in sapt 26 si sarcina va fi dusa la termen fara probleme...
3. asta nu e de pe net: inclusiv mama mi-a spus ca nu se faceau controale intravaginale; a zis ca pe mine m-a nascut fara nici un control pe masa (cezariana), iar la sora-mea au urcat-o pe masa inainte de a o duce in sala de operatii, si atit. Asta asa, in replica (iar !!) la chestia cu colul meu cel...moale. Asa ca, din nou, stau si ma intreb daca nu exageram noi cu atitea vizite la medici si atitea analize...

Si literatura despe sarcina pe care am gasit-o prin magazine e toata tradusa (tot SUA de cele mai multe ori) si gasesti acolo chestii din care deduci cum e cu asistenta medicala la ei...adica ei vorbesc de echo de confirmare a sarcinii si apoi, DACA ESTE NECESARA, echo de JUMATATEA SARCINII.......si noi abia daca ne multumim cu o echo/luna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pisigri iti confirm si eu cele legate de ecografiile de aici: am avut trei ecografii in toata sarcina: una la 9 saptamani cand am avut o mica sangerare, una la 12 saptamani pt translucenta nucala si eco morfologica la 19 saptamani. Acum sunt in 39 de saptamani aproape si probabil o sa mai fie o eco dc voi depasi termenul.
Controale ginecologice am avut vreo 3, unul cand am avut sangerarea ca sa estimeze starea colului, unul cand mi-a fost estimata sarcina la prima intalnire cu doctorul si inca unul in sapt 36-37 ca sa vada starea colului si pozitia copilului (head first or feet first). In rest doar dc este vreo problema cu sarcina se fac ecografii si controale suplimentare.
Doctorii aici sunt foarte relaxati (si pacientele la fel), nu se da nici un fel de tratament de sustinere preventiv (se lasa natura sa isi urmeze cursul), doar dc se descopera o problema care necesita tratament atunci se intervine. In rest fara progesteron, no-spa, etc...contractiile mai ales in trimestrul trei sunt normale, ele pregatesc uterul pt nastere. Doar dc sunt mai multe de 5 pe ora se considera ca sunt periculoase si se intervine cu medicatie.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput