*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(89)
Raspunsuri - Pagina 18
ella_74 spune:
madaiulia,
multumesc de intrebare, nu e bine nici acum; are muci la greu, motiv pentru care nu l-am scos afara, adica sa-l aducem acasa; asa ca e inca la soacra si noi doar am fost sa-l vedem; sper sa-l aducem marti dupa ce pleaca menajera, ca soacra-mea nu suporta menajera noastra si mereu imi spune ca ea nu mai vine sa aiba grija de martea cand vine femeia la curatenie.
ii dam sumetrolim , sper sa-i treaca mai repede raceala; cel mai greu e cand tre sa doarma ca nu poate sa respire si doarme cu gurita deschisa si buzitele i se cojesc si e cam palid, desi tot argint viu e.
Ieri m-a amuzat foarte tare ca am pus aspiratorul ca sa-l aspiram cu batista bebelusului iar el a luat furtunul de la aspirator si a format cu el toate literele pe care le-a putut face.
stie toate literele alfabetului sa le arate si multe le si pronunta; i-am cumparat niste cuburi cu litere si e atat de fericit sa le combine.
Ioana13 spune:
Carstea, te inteleg cu dorul, eu 5 zile am stat departe de P, eu acasa, el la bunici, si simteam ca lipseste ceva din mine. Azi, acum, cind e cu mine... ma gindesc pe cine sa chem sa stea 3 ore cu el sau la cine sa il duc pentru citeva zile Profita de timpul asta si fa ceva pt tine, el e pe miini bune, ca altfel nu l-ai fi lasat.
Cu auzitul, spune macar ceva? Ca animalele sau mama, tata? Ca multe nici P nu vb, dar raspunde prompt la ce il intreb si stie sa arate sau sa faca.
Madaiulia si al meu bea apa din vana. Poate ar fi o solutie sa ii dau sa bea multa apa inainte de baie, dar tot uit.
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
carstea spune:
Multumesc pt sfaturi.Vad si eu ce usor e sa nu am program si am fost la shoppimg si am iesit in oras dar nu-mi lipseste nici un moment din ganduri si sunt abatuta.Pe 18 februarie ma duc sa-l iau.
In legatura cu faptul ca nu vb eu sper sa fie doar un retard usor al limbajului.In afara de cah pe care il asociaza cu pampersul , mai zice mama dar nu are legatura cu mine neaparat si multe alte cuvinte bebelusesti.Deci ,Ioana , stam mai prost decat voi.
Cititi si voi despre Soniuta ca se pare ca nu e vb de stresul lui Kay ci chiar sunt probleme la urechiuse.Asta mi-a dat de gandit in legatura cu faptul ca e posibil sa nu fi remarcat eu vreo problema de auz desi ar putea sa existe.
Ma gandesc la voi doua mereu Oana si Sonia.De cate ori ascult melodia lui Chilian .Va imbratisez cu mult drag!
Doxinu, eu zic ca merita sa-l stresez acum un pic si sa stiu sigur ca e ok la urechiuse.
bettyR spune:
Ella, sanatate lui Bob!
Carstea, daca te intelegi cu el, adica face cate ceva din ce zici nu cred ca are ceva, dar mai bine il verifici pentru linistea ta. Mama zice ca nici eu nu am vorbit pana la 2 ani, doar scoteam niste sunete, dar ca intelegeam si executam comenzi.
madaiulia, ce avansat e David al tau! Si eu tot astept sa faca propozitii, dar foarte rar spune 2 cuvinte odata. Dar macar ma inteleg tot mai bine cu ea, pe zi ce trece si e asa bine si mult mai usor. Si eu cred ca ii enerveaza hainele, Andreea nu vrea geaca, fuge la usa sa iasa si sa nu i-o dau, ciorapii cred ca o strang.
Andreea e ragusita de vreo saptamana, nu stiu ce sa ii dau. Alte simptome nu are, mananca, e vesela, nu are muci, nu tuseste. Ma gandesc ca de la aerul de afara si sa o tin o zi in casa.
Betty 15+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Poze Craciun
Motannel spune:
Scuzzeeee .... m-am laudat degeaba ... am primit eroare ... asa ca povestile nu au mai ajuns la destinatie ! Imi pare tare rau ... mai incerc ... nu ma las eu !
Pupici
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
ella_74 spune:
Betty,
multumim.
azi m-am gandit la tine, nu stiu de ce , poate pentru ca amandoua am avut bebelusi dificili si plangaciosi , tu, curajoasa, esti gravi acum iar eu am crezut tot weekendul ca voi fi si eu mamica in septembrie cel tarziu; ba am facut si test barza azi.
Eu iau pilule de la primul ciclu venit dupa ce am intarcat, dar luna asta am sarit o pilula( nu mi s-a intamplat asta niciodata si iau pilule de 10 ani), in plus am luat augmentin care am inteles ca concureaza aceeasi proteina cu pilula asa ca am cam fost neprotejata; si mi-a intarziat ciclu 2 zile iar mie sub pilule imi venea ceas.
Cand am vazut ca nu-mi vine m-am speriat, dupa aia am inceput sa ma gandesc cum ar fi si deja eram impacata cu ideea cu vom avea bebe2; sotul era fericit, deja ma incuraja.
Recunosc ca nu sunt pregatita pentru bebe2, dar acum, ca tocmai mi-a venit, sunt deja trista.
Carstea,
eu iti tin pumnii sa iasa bine testul si sper ca nu are nimic la urechiuse; dar si eu daca as avea o suspiciune as face ceva ca sa stiu ca am facut tot ce trebuia pentru pui.
si mie imi lipseste care are deja o saptamana de cand nu doarme cu noi, asa ca te inteleg , stiu ce simti ca esti departe de baietelul tau.
dar mai bine spune-ne ce shopping ai facut ca sa ne mai inveselim, ca sor-mea m-a certat ca de ce m-am dus la Viena, ca in LO chiar sunt reduceri, ca aici criza se simte mai tare si comerciantii ar da si de pomana numa sa scape; io nu cred ca-i chiar asa desi eu de fiecare data am targuit bine la LO.
CarlaV spune:
Ella, asa a ramas si Saby dupa viroza, respira numai pe gurita si mai tuseste noaptea. Pe noi nu ne lasa sa ne apropiem de nasuc sa il curatam cu ser sau cu batista bebelusului. Am tinut-o odata cand era foarte rau si am stresat-o atat de tare incat a vomat, asa ca am renuntat pe viitor.
Felicitari pentru Bob! Ma bucur mult ca ai spus ca el stie toate literele, asa si Saby, le recunoaste si le spune pe nume aproape la toate, chiar si la cele "grele": k, q, w, y. Ma bucur ca ai scris si tu asta pentru ca eu am spus unor "amici" cu copii mai mici sau mai mari si toti au facut misto de mine, de parca eram de pe alta planeta, ca nu e posibil ca un copil la varsta asta sa stie litere, culori, forme geometrice, mic-mare, sus-jos, cantecele etc.
Nu stiu de ce li se pare altora atat de ciudat lucrul asta, mie mi se pare ca ai nostri copii invata foarte repede si de placere si acumuleaza intr-un timp foarte scurt foarte multe informatii. Am evitat alte misto-uri la adresa fetei mele nemaispunand ca intelege si romana si engleza, spune cuvinte in engleza (uneori le prefera pe acelea), dar va spun voua, fiindca aici am mai citit astfel de lucruri .
Cat despre bebe2, eu nici acum nu sunt pregatita, dar se va naste in iunie, desi l-am dorit mult, tot nu ma simt in stare sa fac fatza la doi. Pe tine astept sa te vad cat de curand cu burtica .
Carla, s.17 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
diana spune:
Buna fetelor,
Am incercat vineri sa scriu doua mesaje pe care le/am pierdut ...nu stiu de ce.... La multi ani ! pentru toata lumea!
Vineri eram foarte suparata...Toni are varicela. Acum este mai bine. Se complicase si cu o conjunctivita purulenta de nu mai putea sa deschida ochii. E greu cu scarpinatul...
De ieri nu mai face febra. In primavara vroiam sa/i fac vaccinul...acum nu mai e cazul. Plus ca tuseste, iar doctora de la Matei Bals mi/a spus sa/i fac si o radiografie, fiindca boala asta poate da si pneumonie.
Boala, cred ca a luat/o de la Alin...nu stiu sigur... Dar de sarbatori lui Alin i/au aparut vreo 5, 6 bubite pe spinare...si nu stiam ce sunt...dar i/au trecut a doua zi. Posibil sa fi facut o forma usoara de varicela *el este vaccinat*.
Eu am uitat userul si parola de la mailul nostru comun , va rog, daca poate cineva sa mi le transmita si mie.
In legatura cu reducerile...am cumparat si eu lucrusoare tare frumoase de la fox. Au reduceri si de 80%.
va pup
Diana mamica de Alin si Toni
bettyR spune:
Ella, e dificila decizia de a face bebe2 si daca se intampla asa din "greseala" e mai simplu. Recunosc ca eu m-am gandit mai mult logic, am 33 de ani si vroiam sa nasc sub 35, apoi ca inainte de 3 ani nu o dau pe Andreea nicaieri si ca ar fi timp pierdut din punct devedere profesional. Dar ne mai apuca panica si pe mine si pe sot cand are zile proaste, parca abia facem fata cu ea, cu inca unul zice el ca e imposibil, eu ca sa nu il panichez si mai tare ii zic ca sigur o sa ne descurcam cu o femeie pt curatenie si mancare. vrem sa ne facem si casa vara asta la cluj, asta inseamna ca va fi plecat mult timp de acasa, dar vad eu ce o sa fac, stiu ca o data ajunsa intr-o situatie dificila fac fata de obicei. Ma bazez ca o sa vina si mama in vara, soacra=mea iese in pensie si ea are intentii bune, dar nu pot sa ma gandesc sa o las pe mana ei pe Andreea nici macar 2 ceasuri. E mai aeriana, fumeaza si nu se poate abtine, stii tu foarte bine cum e, dar in general e finuta si nu se baga.
Zilele astea iar a urlat ca si atunci cand era mica la colici, plans isteric de un sfert de ceas, clar o durea ceva, ori burta, ori maselele. Dar pur si simplu nu ai ce sa ii faci, isi da palme si ei si tie, nu accepta sa o dau cu gel sau panadol si are un volum ... Mama fetitei care vine la noi prima data cand a auzit=o mi-a zis ca ea se sperie cand o aude si nu plangea la maxim.
Si a mea daca scrii litere le numeste, dar nu stie tot alfabetul, doar cateva, sotul ii arata ca eu nu am chef. In schimb deseneaza f frumos, face un cap 2 ochi si gurita. mama zice ca e dificil pentru ei sa inchida cercul la varsta asta. Dar ii place, toata ziua , 'chiu,chiu=scriu'. Ii place sa numeasca animalele, le lipeste de frigider. Ma distreaza cum se chinuie sa spuna cuvinte grele, 'hipotamul', crocodilul, clopotei, portocaliu, astea nu le pot scrie.
Clara, eu te cred, fetita care vine la noi vorbeste f bine, ma uimeste, in propozitii si e doar cu 2 luni mai mare ca Andreea. Si a mea spune unele cuvinte in engleza, e mai usor de pronuntat ca nu au atatea consoane si multi copii le prefera.
Betty 15+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Poze Craciun
poohy spune:
Multa sanatate capsunicilor si capsuneilor bolnavi!!!
Diana, Madaiulia Ce e ciudat e ca Manu nu a luat varicela cand am avut eu - desi numai calare pe mine a stat - se baga si langa mine in pat, ma calarea... Pana la urma s-a socat si pediatra si dupa o perioada lunga de asteptare i-a facut vaccin
Ella, ce citesc? In curand te aud si pe tine cu burtica!
Da... La plimbare vreau si eu. La Viena, la Londra, oriunde... Dar cu gogo. Dar intr-un fel in care sa ma pot plimba cu ea, fara program... Mai astept 4-5 ani :D
Stiu cum a fost 2 saptamani in vara in vacanta fara Manucu, nu mai plec fara bebei de acasa mai mult de 2-3 zile (si oricum o vreme nu plec deloc :D)
Soniuta are probleme cu auzul? Of :( Ma duc sa citesc. Bine ca a trecut cu bine operatia, restul se va rezolva!
Eu nu am zis decat immm imm, mama, tata si aratam cu degetul pana la 2 ani... Fratele meu mai mare a vorbit de la 3 ani dar direct corect (l-au dus la doctor si le-a zis ca nu are nimic), cel mai mic de la 1 an si 1/2 dar stalcea
Manucu nu prea vorbeste, in nici un caz ce ziceti voi. Dar intelege...
Oricum Manucu e mult in urma fata de ce ziceti voi ca fac capsuneii, dar nu ma ingrijorez...
Anca 26+ & Manu 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia