Locuinte proprietate personala?
Am si eu o intrebare ,cati la suta din cetatenii Romaniei au locuinte(sau case) proprietate personala.
Citeam candva, undeva ca in jur de 95-98%,e posibil?
In Germania de exemplu doar 40% au proprietate personala.
Ce pärere aveti voi?
Un Craciun fericit si o zii frumoasa va doresc:-)
Raspunsuri
Androix spune:
Nu stiu sa-ti spun cat la suta dar sigur n-ai citit bine.
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
A_Iulia spune:
In orice caz, procentul este mai mare in Romania - poate si datorita faptului ca majoritatea au avut posibilitatea sa le cumpere dupa revolutie si au avut si resursele financiare necesare (nu au costat foarte mult).
Exista insa o mare problema pentru generatia tanara. O parte din ei si-au cumparat case prin credit (dar asta a inceput sa fie posibil abia de vreo 5-6 ani incoace). O alta parte nu au acces la locuinte fie pentru ca nu-si pot permite sa ia un credit, fie sa plateasca o chirie (in orasele mari chiria la un apartament de 2-3 camere depaseste venitul lor).
Diferenta intre RO si DE este ca in DE daca esti salariat iti permiti sa stai in chirie (chiria nu depaseste un procent rezonabil din venitul unei persoane) - ei bine, in RO efortul este mult mai mare (vorbind de cazuri medii).
MihaelaV spune:
Eu citisem mai demult ca undeva de 60-70% in Romania, 16-20% in tarile nordice si in Grecia undeva spre 100%
Rufus spune:
Este o diferenta uriasa de mentalitate.
Si este o si mai mare (daca poate exista) diferenta de protectie sociala.
In Germania (ca si alte tari) poti sta, in chirie, fara probleme. Castigi suficient cat sa-ti platesti chiria si celelalte cheltuieli de intretinere. In Romania nu-ti permiti asa usor, tinta oricui este o locuinta proprie, pe care o platesti toata viata si apoi o lasi mostenire. Cred ca lipsa proprietatii adevarate in comunism ne face sa dorim acum sa acaparam cat mai mult. Orice roman "adevarat" trebuie sa aiba casa, masina si sa fie patron. Indiferent ce face pentru asta. Orice neamt adevarat munceste ca s-o duca bine, are masina pentru ca-si permite, iar casa n-o lasa mostenire la copii, pentru ca aia au casa lor.
Ma irita ideea ca, dupa ce ca ma agit toata viata ca sa am ce-mi trebuie, pentru toata familia, trebuie sa fac cumva sa le fac si copiilor rost de case, ca sa nu inceapa viata cu o mare frana.
Nu stiu daca procentele sunt exacte, dar diferenta o cred.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
ElaGW spune:
Si eu auzisem de aceleasi procente ca Gabriela.
Problema nu e doar de mentalitate, e si de conditiile in care se sta la noi cu chirie. Am rude in Elvetia care au stat toata viata cu chirie, dar blocul era inchiriat si intretinut de o firma, nu avea de-a face cu cu tot felul de batrani care-si inchiriaza garsonierele prafuite si sinistre si din care poti fi oricand dat afara daca vreun nepot se casatoreste si vrea sa se mute in garsoniera bunicii.
Geea http://geea.wordpress.com
Work http://www.rezidential.net