Hidrosalpinx 3
Raspunsuri - Pagina 17
tamaryllis spune:
Ei da, acum inteleg de ce se recomanda cumpararea medicamentelor din Ungaria, Franta, Austria. Multumim de informatie!
2009 este anul in care voi reusi!
Cocolyso spune:
Gata am scapat.
Joi a fost laparoscopia, a durat cam o ora, m-am trezit singura la ATI, conditiile si personalul sunt super.
Dr Albu este intr-adevar un om caruia ii pasa de ceea ce face.
Surpriza: nu am hidrosalpinx!!!!!!!!!!Inca nu imi vine sa cred.Trompa dreapta (cea suspecta de hidro) era infundata distal, adica intre ovar si ea unde sunt franjurile acelea, aveam niste aderene f subtiri care blocau drumul dintre ovar si trompa si se formase lichid dar nu hidro.A introdus la sfarsit albastru de metil si trompa dreapta este functionala!A verificat si mucoasa si cilii.
Trompa stanga insa (cea care ''dr'' Vladareanu a spus ca e buna, la prima laparo din 2007) e prinsa in aderente cu colonul, deci este ca si zero, adica am facut 2 inseminari oarbe pe stanga......acum nu mai conteaza.
La ATI am stat cam vreo 2 ore, apoi m-au dus in salon, unde toata lumea e amabila.Vineri am venit acasa si stau pana marti.Am 3 gaurele, una sub gaurica de la buric si doua in dreptul ovarelor.Doare cand ma misc insa suportabil.Joi merg sa imi scot firele.
Poate ca am scris repede insa mie nu imi vine sa cred.
Totul a costat 1965 RON incluzand tot, la asistente nu am dat nimic iar Dr.Albu ii voi cumpara ceva pt ca asa simt, omul asta chiar isi da silinta si sunt sigura ca oricine ajunge pe mana lui, va avea grija sa i se indeplineasca visul de a deveni mamica.
Eu luna urmatoare ma apuc de fiv, pt ca nu mai am timp si rabdare sa incerc natural.
Daca vreti sa mai stiti ceva, intrebati-ma si va raspund cu mare drag.
http://tt.lilypie.com/syX1p2.png
simona2 spune:
Coco...super mega veste!!! Ma bucur nespus pentru tine. Imi pare rau ca nu am reusit sa mai vb pe mess sapt trecuta, dar ma bucur ca esti cum nu se poate mai bine....sper din tot sufletul sa repet si eu experienta ta pentru ca, asa cum am tot repetat, nu cred sa am hidro.. Oricum, iau la mine si hsg maine dimineata, cand Albu vrea sa imi vada tot dosarul iar, inainte de laparo. cand a vazut hidro la ecografie..nu prea m-a bagat in seama cand ii spuneam ca hsg arata trompe perfect permeabile (e drept, acu un an jumate...dar de atunci si pana acum am avut foarte mare grija de mine si toate analizele de secretie mi-au tot iesit ok). Laparo voi face oricum, dar da Doamne sa fie asa cum simt si cum imi doresc din toata inima. Cred ca ne intalnim la fiv pt ca nici eu nu mai am rabdare...dar parca te simti altfel cand stii ca, la un moment dat, exista sansa sa ramai natural, nu??? Pe mine ma apuca niste atacuri de panica la gandul ca imi scoate trompa, de nu pot sa-ti explic...tre sa scot capul pe geam si sa trag aer vreo 10 min ca sa imi revin...
Hai ca m-am tot intins...inca o data...ma bucur nespus pentru tine
tamaryllis spune:
Cocolyso, ma bucur pt tine. Asa cum zice si Simona, acum chiar daca faci Fiv, te simti altfel cand stii ca poti ramane si natural. 
Acum citesc pe net si am gasit ceva interesant: s-a evaluat endometrul unor paciente cu hidrosalpinx inainte si dupa salpingectomie si s-a constatat ca sunt activate niste limfocite care impiedica implantarea embrionului. Dupa salpingectomie numarul cluster lesions (aici nu stiu exact cum se traduce) s-a diminuat semnificativ. Va dau link-ul aici: http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=15954979
Totodata, am citit pe un forum strain marturiile unor tipe si ele spuneau ca dupa salpingectomie au reusit cam la al treilea FIV. Va dau si aici link-ul: http://www3.fertilethoughts.com/forums/showthread.php?t=380275
Sa inteleg ca e necesar sa treaca un timp dupa salpingectomie pt ca endometrul sa-si revina?
Cine are ocazia sa intrebe un medic? Iana, cand mergi la fire ai putea tu sa intrebi medicul?
Eventual daca stie ceva analize pe care am putea sa le facem pt a depista daca avem activate limfocitele astea!
Imi pare rau ca nu am gasit mai devreme sa-l fi intrebat eu pe dr. Tutunaru. Eventual sa fi printat rezultatele acelei cercetari si sa fi mers cu ele. Asta pt ca el e de aceeasi parere cu dr tau, Iana: FIV-ul poate fi facut chiar si in tmpul aceluiasi ciclu cu laparo.
Cristal, as avea si eu o intrebare pt tine si sper sa nu te superi. Daca te deranjeaza, poti sa ma ignori linistita!
Tu ai facut toate fiv-urile cu trompele scoase?
Iana, tu ce ai facut la lapro?
Va pup pe toate!
iana_mari spune:
Tamaryllis tu esti cea mai nerabdatoare.
Operatia a decurs bine,a fost ceva mai lunga datorita aderentelor.
AM SCAPAT DE HIDROSALPINX si sunt foarte fericita, incat parca nu mai simt nici durere.
Ovarele sunt ok,uterul la fel(am facut si histero) si am deja si start la fiv.Incep inhibarea acum pe 22 aprilie,protocolul lung.
Atele nu merg sa le scot pt. ca sunt din cele care se topesc.
D-na dr Codreanu a fost ireprosabila la fel si personalul de la ATI.
Coco super veste ,ai scapat de un mare stres
Cristal,Simona
tamaryllis spune:
Iana, ma bucur ca esti OK!Bravo!O sa ne dai cea mai frumoasa veste in luna mai!
iana_mari spune:
Tamaryllis si eu sper din tot sufletul sa reusesc acum.Si cu psihicul stau mai bine
.
Blanche25 spune:
Tamary gand la gand
. Pagina asta am vazut.o eu in weekend, si ma ma pregateam sa o vb cu voi. Asta confirma teoria mea fara ''date tehnice''. Era unica posibilitatea pe care o vedeam eu, ca acel lichid deterioreaza endometrul. Cum si cu ce nu stiam dar era unica posibilitate. Dar am mai citit ca in timpul infectiei cu hidro se activeaza Nk cells si din acest motiv embrionii sunt anihilati. Nu am gasit ce se intampla dupa inlaturarea hidrosalpinxului.
Iana bravo, ai scapat de o grija in plus. Bafta! De data asta sa fie cu un beta superb!
Cocolyoso felicitari! E o mare usurare sa stii ca nu ai hidro. Mult succes.
tamaryllis spune:
Blanche, din link-ul de mai sus rezulta ca numarul acelor celule scade semnificativ dupa salpingectomie. Ideea e peste cat timp? Trebuie vorbit cu unul, doi sau cati mai multi dr despre problema asta. Eu o sa il intreb pe Zadori cand o sa-i scriu sa ma programeze pt fiv si va tin la curent. Poate aveti si voi ocazia sa intrebati, sa comparam raspunsurile, poate tragem o concluzie.
Pe Iana o scutim, caci nu are nevoie de d'astea acum!
Ea o sa ne confirme ca endometrul isi revine rapid dupa salpingectomie.