Nasterea in apa - o alternativa, un miracol (5)
Raspunsuri - Pagina 5
sunshine_szb spune:
Ieri am fost si eu la echo, ca sa-l vad pe micutul meu, trebuie sa marturisesc ca acuma arata mult mai bine decat la prima consultatie, cand vedeam numai niste punctulete.......continuare in urm. mesaj
sunshine_szb spune:
Acum bebe al meu incepe sa capete forme,(12 sapt) si tare bine se distreaza..
Fetelor se poate determina sexul copilulul deja de la sapt 16.???
Eu sunt tare curioasa, dar medicul mi-a zis ca abia la 5 luni...
Si inca un lucru ce-i ala "triplu test" ca eu n-am auzit despre, si atunci banuiesc ca nici nu l-am facut...
vias spune:
IN SPERANTA CA NU VOI DERANJA PE NIMENI!!
Cred ca unele dintre voi ma stiti...poate de la durere, poate de la sufletul credintei...nu stiu, important este ca am intrat aici sa vorbesc despre CLINICA EVA din Brasov...
Multe fete vin si din alte judete ca sa nasca aici...este intr-adevar foarte frumos, dar in cazul in care copilul are vreo problema, aceasta clinica...si directorul acesteia, IONEL AUREL, incearca cat se poate de bine sa ascunda aceste lucruri...
Maine baietelul meu Darius Andrei ar fi facut 6 luni, dar acum este sus la Doamne Doamne...
Darius s-a nascut la aceasta clinica...
Toti stiau inca din ziua in care s-a nascut ca are Transpoaitie de vase mari ( o malformatie congenitala a inimii...cu sanse minime de supravietuire)..cu toate acestea eu am aflat abia dupa 2 zile, timp in care copilasul a stat cu mine in salon, fara oxigen (acest lucru i-a agravat starea, asta am aflat ulterior)
Desi intrebam constant de ce nu mananca, de ce nu plange, de ce este vanat, mereu se gaseau raspunsuri...
Va rog...feriti-va cat puteti in general de clinicile particulare, pentru ca desi este curatenie...nu este aparatura pentru copilasi!
Dupa ce am trait...mi-am dat seama cat de daunatoare pot fi aceste clinici!
Sper ca mesajul meu sa nu supere pe nimeni...vreau doar sa atentionez poate viitoarele mamici...
Sanatate multa va doresc!!!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
vias spune:
Va rog din suflet sa nu va suparati ca spun aceste lucruri..
..cred ca puteti intreba si alte mamici care au mai nascut la clinici particulare..
...eu am apartinut (inca mai apartin pt ca fetele sunt de nota 200) odiseei iulie-august 2008, acolo inca o mamica a patit-o cu fetita la o clinica particulara...si ea spuna ca daca va mai face inca un copilas..nu ar mai opta pt o clinica particulara!
Ganditi-va ca in momentul nasterii poate interveni ORICE...doar ca ei nu sunt pregatiti pentru astfel de situatii, nu au aparatura necesara!
Va rog sa nu va suparati pe mine!
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
ana_micu83 spune:
Draga mea Camy, imi pare nespus de rau ca ti-a fost dat sa treci prin ceea ce ai trecut...este o durere pe care nici nu vreau sa mi-o imaginez...dar vreau sa fii obiectiva, sa fii tare si sa nu cauti vinovati.Te rog sa te gandesti la urmatoarele lucruri:
-copilul s-a nascut cu malformatia respectiva...ca s-a intamplat, ca asa a vrut D-ne, D-ne, sau din alte considerente...ca tu ai vrut sa se nasca la Clinica Eva..a fost alegerea ta. Consider ca daca erai intr-o maternitate obisnuita lucrurile s-ar fi intamplat la fel sau chiar mai grav...Eu vorbesc in numele maternitatii de la Sibiu, unde nu iti pot asigura un amarat de algocalmin dupa nastere si unde o perfuzie ti se face musai dupa ce ti-a spart vena si ti s-a invinetit jumatate din mana, unde medicii nu te asista la nastere etc...despre aparatura, nici nu trebuie sa mai pomenim. Am 3 prietene care si-au pierdut sarcinile la termen pt ca odata ajunse in maternitate nu le-a facut nimeni un eco si au fost tratate cu indiferenta.La doua din ele, stiu ca bebeii s-au spanzurat cu cordoanele ombilicale, iar cea de a treia prietena si-a pierdut sarcina la 8 luni si o sapt tot din neglijenta medicilor.Eu sunt de profesie jurist si am in sangea urmatoarea chestie : cand cineva face o afirmatie, sa o pobeze! Tu de unde stii ca medicii stiau de malformatia de care suferea micultul tau? Daca tu consideri ca moartea micutului tau s-a produs pe fondul neglijentei medicale, de ce nu i-ai actionat in instanta?(eu una asa as fi facut si pana nu-i vedeam cu portile inchise, jur ca nu ma lasam!!!)
Sunt convinsa ca oriunde in lume in clinici particulare sau de stat...se produc nasteri cu probleme, la Eva...sa-i spunem ca ghinionul a fost de partea ta...
Si inca ceva, cine te-a urmarit pe perioada sarcinii? Ai facut ecografiile si testele corespunzatoare (eco doppler, eco morfofetala, Triplultest etc)? Asa ceva ar fi trebuit sa se vada din faza incipienta...nu cred ca o asa malformatie nu s-ar fi vazut la un control la Eva.
Chiar daca tu ai avut o experienta negativa la Eva, eu imi continui planul de a naste acolo. Din toate relele din lume..aleg raul cel mai bun: EVA!
Acum eu nu vreau sa fiu inteleasa gresit si nu vreau sa crezi ca nu-mi pasa de suferinta ta, imi pasa si chiar mi-e greu sa ma pun in pielea ta...dar,vreau sa-ti dau acel impuls care sa te faca sa treci mai repede peste ceea ce traiesti acum, si sa te indrep de la ideea de a gasi responsabili pentru faptul ca bebe al tau este acum ingeras!
Asa ca, te rog sa-ti ridici capul sus, sa-ti indrepti gandul catre D-zeu si sa-l rogi sa-ti ofere puterea de a merge mai departe!
Multa bafta!
Te pup,
ANA-MARIA ,VALENTIN & DE 17+
ana_micu83 spune:
....si inca ceva...daca te uiti cu atentie la lista facuta la deschiderea capitolului 5, ai sa vezi doua categorii de "mamici"...unele care au nascut la Eva si altele care urmeaza sa nasca(printre care ma aflu si eu)! Noi , aici am dialogat cu multe mamici care au nascut la Eva si au bebei sanatosi si frumosi, si ne bazam in special pe experientele lor pozitive...
Inca o data, imi pare rau pentru ceea ce ti-a fost dat sa traiesti, fii puternica ca ingerasul tau de sus sa fie mandru de mamica sa!
ANA-MARIA ,VALENTIN & DE 17+
blackgirl0 spune:
Cami, condoleante! Te-am mai citit pe ici pe colo, insa in mod constient nu am vrut sa-mi umplu mintea cu lucruri negative! Nu te supara!
Imi pare foarte rau de pierderea suferita, habar nu am care medic ti-a urmarit sarcina (poate poti pe PM sa-mi transmiti), nu stiu daca ai apucat sa faci vreo ecografie morfo-fetala (la 22 sau 32 saptamani). Mi-e greu sa cred ca nu se putea vedea o asa malformatie cardio-vasculara... Dar cine stie? Nu pot judeca pe nimeni! Stiu ce vrei sa transmiti, la maternitate exista totusi sectie de terapie-intensiva pt nou-nascuti, pe cand la Eva nici acum nu sunt dumirita daca au asa ceva. Colega mea (medic rezident pe neo-nat care a mai lucrat si la Eva mi-a spus ca nu ). Desi sunt si eu medic, prefer totusi la Eva, chit ca majoritatea colegelor mele au nascut la maternitate. Fiecare insa decide pentru el. Sunt eu mai inconstienta, insa ma gandesc ca trebuie sa fie totul bine! Pana acum, nu am nici un motiv de indoiala.
Iti doresc multa putere, mult succes in a obtine bebele mult dorit si sa faci tot ce depinde de tine pentru o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Leeloo, pana la urma, citind tot de pe aici, m-am mai documentat cu bagajul de spital. Pentru tine: ceva camasi de noapte, chiloti, tampoane, papuci, halat, vata si cosmeticale (mancare de la ei), iar pentru bebe doar hainele de iesit din spital. Tocmai ce am discutat cu cineva ce a nascut aici: in primele zile a primit cate-o camasa de noapte curata pe zi. Ma gandesc insa ca daca este nevoie de mai multe, n-o fi bai! Tatal poate sta peste zi. Persoana respectiva insa a stat cu mama ei tot timpul in salon.
Motana, da, reducere ai numai daca tu esti in cauza!
Martie, esti o persoana pe care o admir tare mult (si de la alte subiecte).
O zi frumoasa tuturor mamicilor si burticilor de aici!
Motana spune:
Camy, poate mai intri pe aici, mi se pare ca esti din nou insarcinata, asa e? Daca e adevarat, felicitari si o sarcina perfecta, cu un copil sanatos!
Aici la noi, cum ai vazut, sunt multe care au nascut deja la Eva si a decurs totul bine, mai ales ca vrem in apa, deci nu e usor sa gasesti asa ceva. Si eu cred ca a fost doar un ghinion ce s-a intamplat bebelului tau si imi pare rau, totusi mi-e greu sa cred ca cineva din spital stia ce si cum si refuzau sa il trimita la spitalul mare. De ce oare sa fi facut asa ceva?
Ai dreptate despre clinicile particulare, dar cred ca asta o stie toata lumea. La Bacau de exemplu (unde am crescut si unde e mama) sunt 2 clinici super luxoase si bune dar se stie ca daca e vreo complicatie majora trimit pe bebe la spitalul mare, e si normal. Deci riscul e al tau oarecum, mai ales daca stii ca ai avut o sarcina cu probleme.
Noi oricum facem un efort extra sa mergem pana la Brasov (eu de fapt nici nu stiu unde voi sta, la Bucuresti sau la Bacau, deci o distanta si mai mare). Adevarul e ca daca e sa banuiesti sau sa acuzi de neglijenta pe cineva mai degraba e la maternitatea de stat decat la una privata. Ca se pot intampla de toate peste tot, asta e adevarat, dar statistic vorbind e clar ca la stat e mai mare riscul.
Sa auzim numai de bine!
14+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
vias spune:
Medicul care mi-a urmarit sarcina este nici mai mult nici mai putin decat AUREL IONEL, directorul acestei maternitati!
Mi-am facut 2D, 4D, morfofetala, triplu test...NIMENI NU A VAZUT NIMIC!!!...iar toata sarcina mea a fost urmarita la EVA!!!
Ionel nu mai merge la maternitate!
Nu exista terapie intensiva pentru bebelusi la EVA!
Si stiu despre faptul ca ei au stiut ca Darius are transpozitie, deoarece o doamna medic neonatolog...din maternitate mi-a spus ca l-a vazut pe Darius inca din ziua in care s-a nascut...a fost chemata la Eva...nu-i venea sa creada ca mi-au lasat copilul fara oxigen 2 zile...si cu mine in salon!
Nu mi-as permite sa mint cu asa ceva, Doamne Fereste!
Asa este, a fost alegerea mea sa merg acolo, doar ca nu am facut alegerea potrivita!
Azi in loc sa sarbatorim faptul ca ar fi facut 6 luni...il plangem!
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune
vias spune:
NU, NU SUNT INSARCINATA...pe 15 iulie am nascut...si la 30 iule am intrat din nou in sala de operatie la Targu mures...pt ca prima operatie (cea de la Eva nu a fost inchisa bine)...pe masa de operatie am facut 2 stopuri cardiace...
...oi fi eu mai ghinionista, dar chiar asa????
Eu nu am scris aici pentru ca v-as dori raul, Doamne Fereste...asa gandeam si eu..la fel ca voi pana sa patesc ce am patit...
...imi doresc ca toate sa va duceti sarcina la termen, sa aveti nasteri usoare, copilasi sanatosi....Doamne Ajuta!
...daca v-am suparat, va rog sa ma iertati! nu a fost cu intentie... numai ca nu mai doresc nimanui sa mai sufere atat cat sufar eu..
ingerasul Darius-Andrei
acum sper la o minune