Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Craciun fericit alaturi de cei dragi!
Vreau si eu sa intreb ceva: la 6 saptamani (1 luna jumate) este puseu de crestere? Ana Maria atata are acum, si cam de ieri mi se pare ca se cere mai des la san. SI normal, cerandu-se des, sanii nu mai sunt asa tari, plini, ai senzatia de sani moi si fara cine stie ce lapte.
Eu i-am dat la cerere...doar intreb, banuiesc ca asta e...totusi lapte am. Si nu mai vreau sa fac anumite greseli (nu chiar grave si fara urmari majore...totusi am alaptat-o exclusiv 5 luni juma, si in total 9 luni juma) pe care le-am facut cu Andreea...greseli facute datorita pediatrilor: alaptati la program, doar la 3 ore,nu mai repede ca se pune "lapte peste lapte" si nue bine face copilul colici, dati completare daca isi miscoreaza intervalele dintre supturi, adica daca cere mai devreme de 3 ore; daca cere la o ora de ex, oricum nu e lapte in san, si atunci ce lapte sa-i dati daca nu praf?; dati-i ceai intre mese, daca totusi plange; sani mai moi=nu (mai) ai lapte; nu a luat bine in greutate, inseamna ca laptele dvs nu e bun, dati-i lapte praf etc... Pana am citit de alaptarea la cerere, ma tot chinuiam cu program de 3 ore musai si cu toate ideile lor...Oricum nu am facut chiat toate tampeniile scrise mai sus.
Dar normal, urmaresc evolutia copilului, la o adica dau si lapte praf, dar doar daca e cazul, in mod real...

Deci: puseu de crestere la 6 saptamani?
Daca da, inteleg ca se regleaza si lactatia in functie de cerere lui bebe , nu?
Cand bebe are pusee, si cere mai des papa, si ii dai la cerere, in luna respectiva in general ia in greutate?
La ultima intrebare mi-a "frica" de pediatra, ca daca nu ia bine in greutate, ma ia cu texte gen 'trebuia/trebuie sa-i dati lapte praf', nu stie ea de pusee de crestere si alte cele...

Dintre toti pediatrii de care am auzit (in mod direct si indirect - adica de la alte mamici, de pe forum etc) doar de Culcer am auzit ca sustine alaptarea si nu se alarmeaza de cresteri mai lente in greutate, evident daca copilul e bine in rest. Cica ar fi zis (cifrele sunt de la mine, dar spun doar ideea fara cifre exacte) ca 5-600 de gr. luate doar cu lapte de mama sunt mai valoroase decat 1 kg luat cu lapte praf....Adica nu trebuie sa ne luam strict dupa carti si nu trebuie sa dam lapte praf doar de dragul de a da lapte praf, ci doar in cazuri in care chiar e necesar...Important e ca copilul sa nu scada in greutate, daca mai are stagnari nu-i nimic...(de chestia asta m-am lovit eu la Andreea)

Ana Maria este bine, creste, este destul de vioaie, sta mai mult treaza decat pana acum, adica are perioade in care si sta linistita cu ochii deschisi, urmareste cu privirea un obiect, ceva, a inceput sa si zambeasca (nu stiu daca in mod voit sau nu) S-a rotunjit la fata, cand am adus-o acasa era asa subtire si ascutita...parca era un soricel
Pupici si sarbatori fericite si petrceri frumoase in continuare

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Stefanut de la 1 luna la 2 luni a luat 1,5 kg in greutate, deci cred ca a fost vorba de un puseu de crestere.

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut

www.slide.com/r/kIY0JuzD9r-62C9Rc1ra8_4wriino4?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">Minunea noastra

www.slide.com/r/N9NP9mGY5z9yaBqE578NfMp4FAzTOspS?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">Botez

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Mesaj de la Julia 16:

Tudor s-a nascut normal, fara epidurala, la 40 sapt. si 6 zile, astazi la 17:00. Are 4100 g si 54 cm, scor Apgar 9. Suntem bine si foarte fericiti. Pup toate mamicile!

FELICITARI! SA-TI TRAIASCA BEBELUL!

Stefanut

www.slide.com/r/kIY0JuzD9r-62C9Rc1ra8_4wriino4?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">Minunea noastra

www.slide.com/r/N9NP9mGY5z9yaBqE578NfMp4FAzTOspS?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">Botez

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monicus

Ginye sa-ti traiasca micul bebe crestin. Sa va bucurati de el!
Foarte, foarte multa sanatate!

Vrem pozici

Printesa noastra dulce Ana
http://good-times.webshots.com/album/569277944nsfnVy

Multumim frumos!

Stefanut

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

Fetelor se pare ca intradevar am ramas singura nenascuta inca...

Am fost deja de 2 ori la spital (azi si pe 24 noaptea ) de fiecare data m-au trimis inapoi: col inchis.

De pe 24 dupa-amiaza am inceput sa am contractii neregulate si durere surda in continuu de burta si spate.
..nu mai am chef sa fac nimic, as zace doar in pat. Dr meu e plecat si cei din spital cu care am vorbit nici nu se gandesc sa-mi provoace nasterea.

Sper sa nu ajung in 2009 nenascuta !

Mada 40 + Cristian

http://bd.lilypie.com/PN62p3.png

Nu mai e mult si o sa-ti tii minunea in brate!

Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

HAIDE MADUTZA_BRAAAA

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
http://good-times.webshots.com/album/568767579tGShwK
povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129826&whichpage=9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Julia, felicitari pentru bebe Tudor!!Sa creasca mare si sa fie sanatos!!
Madutza_bra[majoreta] Curaj, ca mai e putin pana la marea intalnire
Otilia, eu am mai rezolvat problema cu ceaiul de fenicul, ca si Alra. Si Caty a mea facea kk tot la 10 minute, tragea cate un partza cu totul, au fost cateva zile cand am schimbat-o cred de vreo 15 ori, poate si mai mult. Iritatia am rezolvat-o cu crema cu zinc preparat in farmacie si crema de galbenele. Dar cel mai important factor in vindecarea poponetzului e ca nu mai face la fel de des, deci nu mai sta kk la funduletz.

A trecut deja Craciunul Imi pare atat de rau, a trecut prea repede....ca de fiecare data de altfel. A fost frumos, Rebecaa primit o gramada de cadouri, a fost fericirea de pe lume, a venit Mosul cu sacii plini pentru ea, si la bunici, si la nasi, nu mai spun acasa ....Caterina a fost cumintica, am tot plimbat-o si pe ea cu noi la colindat la bunici si nasi, a papat si dormit binisor.....cu alte cuvinte, ne-am petrecut frumos!!

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Neata!
Julia felicitari mamico pt bebe Tudor!!!Ce cadou frumos de craciun.. Multa sanatate!
Monicus bine ai revenit! frumoase poze!
Andy bine ai revenit si tu!! si epiziotomia mea e f mare si m-a deranjat pana nu demult, ma bucur ca la tine nu e la fel...ranile de la san mie mi-au trecut destul de usor dar cateva zile am crezut ca musc din pereti cand se apuca bebe de supt..remedii ..cele pe care le-ai scris plus modul in care se mufeaza bebele, nu trebuie sa prinda doar sfarcul ci toata aureola , mai important, partea de jos a aureolei.
madutza_bra tin pumnii!!!!nu dispera, vine bebele acusi!

we placut tuturor!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

LA MULTI ANI de Sf. STEFAN tututor celor care poarta acest nume!
In mod special, vreau sa le urez LA MULTI ANI, multa sanatate, noroc in viata si sa-si bucure parintii, puiutilor de Ginye, Diana 21, Gabitza1977 si Kita
Sper ca nu am uitat pe cineva...

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Andy nu trebuie decat sa o pui la san si sa nu te decurajezi daca cere des. Lactatia asa se stimuleaza. Nici mie nu imi curg sanii si sunt moi si am momente cand ma gandesc ca poate n-am lapte suficient, dar ii dau bataie inainte. BB creste bine si nu sunt probleme. Uite ce grasunel am!
Deci, nu-i mai baga formula, stai cu bebele la san si ai sa vezi ca laptele va fi suficient! Acum BB este mic si nu suge cu foarte mare putere, de aceea vrea mai des. Al meu adormea dupa 5-10 min inainte si ma stresaaaam ca nu mananca suficient. Se pare ca nu-i asa, mai ales daca iese lapte din tzitzi! bafta!

LA MULTI ANI PT STEFANUTII NOSTRI!

http://community.webshots.com/user/anes74

Mami de minune Remus (10.10.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

LA MULTI ANI de Sf. STEFAN tututor celor care poarta acest nume!
In mod special, vreau sa le urez LA MULTI ANI, multa sanatate, noroc in viata si sa-si bucure parintii, puiutilor de Ginye, Diana 21, Gabitza1977 si Kita
Sper ca nu am uitat pe cineva...

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Sa ne traiasca puiutii!

Stefanut

Mergi la inceput