Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (148)
Raspunsuri - Pagina 5
Amalia spune:
Julia iti tin pumnii pentru maine sa decurga totul usor si sa nasti cat mai repede!!!
Citat: |
citat din mesajul lui julia16 Am fost ieri la spital mi-a facut o procedura cu calciu dar, nimic. Am zis sa nu intervenim de la inceput cu o inducere "in forta" (rupere membrane, oxitocina). Asa ca dimineata am plecat, nu mi-am facut externarea, si maine merg inapoi. Maine imi va face inducere. Sper sa nu ajung la cezariana. julia 40+ + Maria(26.12.2002) http://community.webshots.com/user/julia_16 |
Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Amalia spune:
Z_Iulia abia astept povestea nasterii! Ma bucur din suflet ca ti-a fost mai usor ca la prima!
Pup dulce!
Amalia spune:
BraveGirl e cel mai frumos cadou pe care il poate primi cineva! Sa-ti traiasca minunea mica si sa te bucuri de ea! Taaare frumoasa e intre cadouri!
citat din mesajul lui BraveGirl Ia uitati ce mi-a adus mie Mosu': http://www.bogdangheorghe.ro/2008/12/25/cel-mai-frumos-cadou/ ========== Corina Mamica de Arianna Maria Albumul meu |
Otiliav spune:
Hello!
Mai intru si eu printre colici si schimbat scutece.
Azi-noapte nu a vrut ceai cu biberonul, azi a baut de nevoie. S-a si calmat dupa el. In afara de o ora la plimbare si facut cateva poze fetelor in rest numai am schimbat scutece (am trecut si la cele de panza si e dezastru cate trebuiesc schimbate), diverse ceaiuri pentru burtica, sterilizat, plimbat copil colicos si cacacios. I-am dat cu Panderm, unguent cu galbenele, crema cu zinc si cam degeaba , n-are bubite dar e rosie si parca se face o crusta la fundulet.
Va intrebam ieri dar poate nu ati citit, pot sa-i dau Smecta?
Iulia, ma bucur ca a fost mai usor. Bine ati ajuns acasa, acomodare usoara in patru!
Hai Julia!
Asteptam vesti si sper sa iti cunosti maine capricornul ambitios si incapatanat.
Brave, cadou!
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
julia16 spune:
Amalia, Otilia, Criss703 multumesc mult de incurajari.
Am un morcov...
julia
40+ + Maria(26.12.2002)
http://community.webshots.com/user/julia_16
Amalia spune:
Otilia eu nu i-as da Smecta. Luca pana acum vreo saptamana si ceva (adica pana la 1 luna si jumatate) a avut in medie cam 14 scaune pe zi. Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa-i dau ceai de colici in care puneam si putina menta...si o data la cateva zile cateva linguri de ceai de menta mai concentrat. Acum face cam 8-9 pe zi.
Sincer, prefer asa, decat constipatia pe care a avut-o David la varsta lui si chinurile cu supozioare si termometrul in poponet.
Multa sanatate!
criss703 spune:
Mirtha ..multe bucurii si impliniri in prag de Sfinte Sarbatori !
Am pus si noi pozite de Craciun
http://good-times.webshots.com/photo/2489396610103625916yjVcAh
Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
http://good-times.webshots.com/album/568767579tGShwK
povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129826&whichpage=9
monicabo spune:
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
Vreau si eu sa intreb ceva: la 6 saptamani (1 luna jumate) este puseu de crestere? Ana Maria atata are acum, si cam de ieri mi se pare ca se cere mai des la san. SI normal, cerandu-se des, sanii nu mai sunt asa tari, plini, ai senzatia de sani moi si fara cine stie ce lapte.
Eu i-am dat la cerere...doar intreb, banuiesc ca asta e...totusi lapte am. Si nu mai vreau sa fac anumite greseli (nu chiar grave si fara urmari majore...totusi am alaptat-o exclusiv 5 luni juma, si in total 9 luni juma) pe care le-am facut cu Andreea...greseli facute datorita pediatrilor: alaptati la program, doar la 3 ore,nu mai repede ca se pune "lapte peste lapte" si nue bine face copilul colici, dati completare daca isi miscoreaza intervalele dintre supturi, adica daca cere mai devreme de 3 ore; daca cere la o ora de ex, oricum nu e lapte in san, si atunci ce lapte sa-i dati daca nu praf?; dati-i ceai intre mese, daca totusi plange; sani mai moi=nu (mai) ai lapte; nu a luat bine in greutate, inseamna ca laptele dvs nu e bun, dati-i lapte praf etc... Pana am citit de alaptarea la cerere, ma tot chinuiam cu program de 3 ore musai si cu toate ideile lor...Oricum nu am facut chiat toate tampeniile scrise mai sus.
Dar normal, urmaresc evolutia copilului, la o adica dau si lapte praf, dar doar daca e cazul, in mod real...
Deci: puseu de crestere la 6 saptamani?
Daca da, inteleg ca se regleaza si lactatia in functie de cerere lui bebe , nu?
Cand bebe are pusee, si cere mai des papa, si ii dai la cerere, in luna respectiva in general ia in greutate?
La ultima intrebare mi-a "frica" de pediatra, ca daca nu ia bine in greutate, ma ia cu texte gen 'trebuia/trebuie sa-i dati lapte praf', nu stie ea de pusee de crestere si alte cele...
Dintre toti pediatrii de care am auzit (in mod direct si indirect - adica de la alte mamici, de pe forum etc) doar de Culcer am auzit ca sustine alaptarea si nu se alarmeaza de cresteri mai lente in greutate, evident daca copilul e bine in rest. Cica ar fi zis (cifrele sunt de la mine, dar spun doar ideea fara cifre exacte) ca 5-600 de gr. luate doar cu lapte de mama sunt mai valoroase decat 1 kg luat cu lapte praf....Adica nu trebuie sa ne luam strict dupa carti si nu trebuie sa dam lapte praf doar de dragul de a da lapte praf, ci doar in cazuri in care chiar e necesar...Important e ca copilul sa nu scada in greutate, daca mai are stagnari nu-i nimic...(de chestia asta m-am lovit eu la Andreea)
Ana Maria este bine, creste, este destul de vioaie, sta mai mult treaza decat pana acum, adica are perioade in care si sta linistita cu ochii deschisi, urmareste cu privirea un obiect, ceva, a inceput sa si zambeasca (nu stiu daca in mod voit sau nu) S-a rotunjit la fata, cand am adus-o acasa era asa subtire si ascutita...parca era un soricel
Pupici si sarbatori fericite si petrceri frumoase in continuare
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
alra spune:
citat din mesajul lui Otiliav Hello! Mai intru si eu printre colici si schimbat scutece. Azi-noapte nu a vrut ceai cu biberonul, azi a baut de nevoie. S-a si calmat dupa el. In afara de o ora la plimbare si facut cateva poze fetelor in rest numai am schimbat scutece (am trecut si la cele de panza si e dezastru cate trebuiesc schimbate), diverse ceaiuri pentru burtica, sterilizat, plimbat copil colicos si cacacios. I-am dat cu Panderm, unguent cu galbenele, crema cu zinc si cam degeaba , n-are bubite dar e rosie si parca se face o crusta la fundulet. Va intrebam ieri dar poate nu ati citit, pot sa-i dau Smecta? Iulia, ma bucur ca a fost mai usor. Bine ati ajuns acasa, acomodare usoara in patru! Hai Julia! Asteptam vesti si sper sa iti cunosti maine capricornul ambitios si incapatanat. Brave, cadou! Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Pozele noastre |
da-i cu eosine la fundulet, scapi de roseata. cere la farmacie, e si in belgia si in italia, o fi si la voi.
pentru crampe eu ii dau ceai de fenicul (milupa sau olvarit) insa are foarte rar. dupa ceai face un caca sau un part, parca ii impinge ce are blocat in intestine.
si nicole are zile cand face caca des, dar nu m-am gandit ca ar fi diaree. stiu ca scaunele celor alaptati sunt neregulate si moi pe la inceput - gresesc?
de ce ai trecut la scutece de panza? eu stiu ca irita mai rau ca pampersu.
Craciun fericit tuturor cu miros de sarmale si multe cadouri sub brad!
ALRA 9kg+
Vacanta cu Laura in Romania
alra spune:
citat din mesajul lui monicabo Craciun fericit alaturi de cei dragi! Vreau si eu sa intreb ceva: la 6 saptamani (1 luna jumate) este puseu de crestere? Ana Maria atata are acum, si cam de ieri mi se pare ca se cere mai des la san. SI normal, cerandu-se des, sanii nu mai sunt asa tari, plini, ai senzatia de sani moi si fara cine stie ce lapte. |
6 saptamani puseu de crestere, da! aici am cedat eu cu laura ca imi statea non stop la san, cum o puneam jos tipa. o tii la san, stimuleaza, se regleaza productia. bafta
5-600g pe luna pentru copiii alaptati la san, da - asta e media. curbele de crestere nu sunt facute pe copii la san ci pe copii hraniti cu lapte praf. ziceau astia pe aici ca urmeaza sa faca curbe si pentru cei cu lapte de mama.
maine sau cand am un pic de timp caut niste curbe de crestere ca sa vezi ca totusi kilul pe luna te duce in afara graficului. prb e ca trebuie corelata greutatea cu lungimea caci altfel nu zice nimic. si e greu sa ii masori.
Craciun fericit tuturor cu miros de sarmale si multe cadouri sub brad!
ALRA 9kg+
Vacanta cu Laura in Romania