Viata in Germania (54)
Raspunsuri - Pagina 19
Alina spune:
Nelis,esti din Focsani?Bunicul meu dupa tata era din Panciu,tata are veri pe-acolo,stiu ca se duce toamna sa aduca vin:)Are de luat si o gramada de pamint de pe-acolo,vie si padure dar din pacate are tot probleme cu autoritatile...in fine.
Eu tot ce pot sa-ti spun e sa fii foarte atenta ce scrie in contract si sa negociezi la singe,cum se zice.
Eu iti doresc sa-ti implinesti visul si sa devii mamica,sunt sigura ca aici e mai usor sa-ti faci investigatii si tot ce trebuie,conditiile sunt altele.
Nu stiu cum e vremea la Rostock,noi stam departeeee.Oricum,nu trebuie sa impachetezi prea multe haine groase,dar totusi citeva e ok,anul trecut a nins si in aprilie...
Sincer,imi place ca esti optimista si vrei sa te integrezi,vrei sa inveti limba,asta o sa te ajute mult.Nu stiu citi ani ai dar si eu m-am apucat sa invat germana la 27 si sotul romana chiar mai tirziu,pe la 30.Si serios ca stie bine,azi e pe post de translator la un grup de romani care fac un schimb de experienta in firma lor .
_
Alina,mami de printesa si baby
nelis spune:
Alina sunt din Buzau dar momentan stau in Focsabni...iar Panciu este aproape.
Am intrat pe profilul tau si ai o fetita tare scumpa...sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea.
Eu am 25 ani si sotul 30...si multa vointa asa ca sper sa reusim cumva.Pe acolo se resimte criza asta mondiala? La noi cam da ..eu am ramas fara job...iar la sot se fac disponibilizari....chiar simtim...criza asta ..reala sau provocata pe noi ne afecteaza...mai ales ca nu sunt nici oferte de job-uri.
Pup si o zi buna
noiembrie spune:
Amonar, nu ai facut nici o confuzie , eu sint de vina , caci atunci cind am editat profilul , am scris , la locatie Romania, in loc de Germania, si asa apare acum.NU stiu cum se poate schimba asta , daca poate cineva sa ma ajute , sau administratorii , , va , sau le multumesc anticipat.
nelis spune:
noiembrie..pentru a aschimba date la profil urmezi pasii:
- in meniu alegi,,, profil personal, editeaza profilul , apoi se deschide o pagina cu nick name si parola si apoi ar trebui sa-ti permita sa faci modificarile.
ps; sper sa nu gresesc ..incearca asa.
Alina spune:
Fetele,
Sunt f stressata,colega de banca a fiica-mii are Ringelröteln.E f periculoasa in sarcina pina in sapt 20(eu am 19),eu nu am avut,nu am anticorpi.
Am sunat la doctora si zice sa nu ma panichez asa tare(parca pot...),e periculoasa pina in sapt 20,dar dupa sapt 17 doar la 3%din mame trece in placenta,etc.Poate ca fiica-mea sa fi avut deja,boala poate trece fara Hautauschlag(doar 20%din pacienti au)ca o raceala usoara.Eu oricum merg vineri sa-mi fac din nou anticorpii.
A mai patit cineva asa sau are cunostinte in situatia asta?
Acum citiva ani,ne scria o fata draguta,Cat(Catrinel,ne mai citesti?)care fusese in situatia asta,o sa incerc sa caut capitolele sa vad ce zicea ea.Pina la urma stiu ca nascuse o fetita f sanatoasa,asta e cel mai important...
Pina una alta,ce mama inconstienta....trimite luni copilul la scoala cu pielea rosie si cu mincarimi,in loc sa-l fi dus direct la doctor...Tocmai mi-a povestit Marie ca inv i-a zis ca are Ringelröteln de cum a vazut-o dimineata si mama ei ce o fi vazut...
_
helbi spune:
Alina, nu te panica si cel mai important, nu mai cauta sa citesti experientele altora. Nu-tzi vor face bine si te incarci negativ aiurea.
Daca e vb de Cat de la noi din Frankfurt, nu pot decat sa-tzi confirm ca are o dulceata de fetita care curind va face 3 ani, perfect sanatoasa. Stiu si la polul opus un caz,............insa, Tu esti Tu. Asteapta terminul de vineri si, desi suna aiurea, incearca sa te linistesti.
Cit despre mamica respectiva...........no comment.
Tin pumnii strinsi sa viii cu vesti bune vineri! TREBUIE sa fie bine!
Bun venit noilor membre ale grupului "Viata in Germania" si salutari si fetelor care au revenit dupa o mica/mare pauza!
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helbi Alina, nu te panica si cel mai important, nu mai cauta sa citesti experientele altora. Nu-tzi vor face bine si te incarci negativ aiurea. Daca e vb de Cat de la noi din Frankfurt, nu pot decat sa-tzi confirm ca are o dulceata de fetita care curind va face 3 ani, perfect sanatoasa. Stiu si la polul opus un caz,............insa, Tu esti Tu. Asteapta terminul de vineri si, desi suna aiurea, incearca sa te linistesti. Cit despre mamica respectiva...........no comment. Tin pumnii strinsi sa viii cu vesti bune vineri! TREBUIE sa fie bine! Bun venit noilor membre ale grupului "Viata in Germania" si salutari si fetelor care au revenit dupa o mica/mare pauza! Andreia |
Andreia,multumesc!
Da,am gasit mesajul ei de la Viata in Germania,capitolul 24,ea se pare ca a avut boala in sapt mica,fetita ei trebuie sa aiba aproape 3 ani.Ea ea!Inseamna ca s-a mutat,atunci locuia ceva mai la sud de noi,in Bayern.Hai ca iti scriu dupa aceea un mail.
Deocamdata sunt in soc,trebuie sa-mi revin rpd.
Ce sa zic,in Ro nici nu prea au auzit de boala asta,doctora mea romanca zicea ca nici nu au invatat la infectioase de ea.Ce sa spun,eu nu am invatat de ea la infectioase nici prin 95...
In fine,fiica-mea are si scrisoare de la scoala,e trimisa de Gesundheitministeriumul de care apartinem,sa beobeachten cum ne trimitem copiii la scoala iar mamicile gravide sa mearga imediat la medic.
_
helbi spune:
Alina, s-ar putea sa nu fie vb de aceeasi fata, sa incurc eu persoana totusi. Insa, asta e mai putin important. Eu zic sa incerci pe cit posibil sa te calmezi, pt ca nu-tzi faci bine nici tie si nici lui bb. Daca chiar esti f nelinistita si nu mai potzi rezista presiunii inca o zi, mergi maine la Notdienst.
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui helbi Alina, s-ar putea sa nu fie vb de aceeasi fata, sa incurc eu persoana totusi. Insa, asta e mai putin important. Eu zic sa incerci pe cit posibil sa te calmezi, pt ca nu-tzi faci bine nici tie si nici lui bb. Daca chiar esti f nelinistita si nu mai potzi rezista presiunii inca o zi, mergi maine la Notdienst. Andreia |
Andreia,
M-am mai linistit,am rascolit netul in lung si in lat.Si ma mai asteapta citeva articole scoase.
Acum tocmai am linistit-o si pe soacra-mea,sunase sa ne intrebe de altceva si i-am zis de asta,bineinteles ca facea confuzie cu Röteln si mama mea la fel .
Ati vazut ce s-a intimplat linga Stuttgart?.
_
genia spune:
buna fetelor,
va rog frumos imi puteti spune de unde se poate trimite un fax in italia? nu stie nimeni, am fost la posta, unde se fac fotocopii, am gasit azi in fine si in sfirsit dar cind a auzit ca nu e in germania, nu a putut sa mi-l trimita pt ca nu stia pretul... am vrut sa-i dau 5-10 euro, dar nu a vrut...
va multumesc mult de tot.