Viata in Germania (54)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noiembrie spune:

Buna seara tuturor, sint relativ , noua pe acest forum , dar doar astazi am indraznit sa va scriu si sa "intru " in comunitate cum se spune.Imi doresc , sa intru in contact cu cit mai multe persoane , care locuiesc in Germania.Eu locuiesc de aproape 7 ani in apropiere de Stuttgart, daca cine este aproape nu ezitati sa dati cite un semn.Va doresc tuturor o primavara frumoasa , lumina ,liniste , si sanatate , Sa fiti iubite si fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele care ati nascut de la 2004 incoace ,

Ati recoltat celulele din cordonul ombilical?
Am inceput sa citesc mult despre asta in ultima saptamina,am citit si niste studii,unele m-au convins,altele mai putin dar oricum eu vreau sa fac asta.Ce am citit ca exista 3 banci de cel stem in Germania care recolteaza de la peste 500 de clinici.Noi cred ca suntem mai aproape de cea din Erlangen,www.eticur.de.
Cum ati procedat cu recoltatul,cu chitul de recoltat,cu tot?

Multumesc!

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Grüß Gott din Schwabenland

long time no seen,nici nu stiu cu cine sa incep

Cristina, incredibil,deja merge si patrick la scoala?? Si numai cand era Andra miculutza si o admiram in poza aia cu palarioara albastra?! Si la Bodensee erau amandoi bebelani..pfff..Succes micului scolar si voua nervi tari!

Alina, cum merge cu sarcina? Ai aflat ce vine? pune si tu o semnatura cu DPN-ul ca eu sunt in urma rau cu info. Zice computedorul ca nu am mai intrat pe DC din 20 decembrie

Noiembrie,eu salasluiesc tot de 7 ani pe langa Stuttgart,intre Bietigheim si Ludwigsburg, welcome in forum!

Doamnelor, nu stiu daca si cat de departe s-a dus vorba asa ca va povestesc eu cate ceva. Suntem bine-sanatoase toate trei, fetele mele au crescut si ele mari si cuminti () Lara are aproape 5 ani si Louisa aproape doi ani. la noi in familie s-au facut reorganizari de trupe si acum va salutam din formatia 1+2, din care 1 ala sunt eu .

Va pupa Lauraa,cea mai veche membrana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noiembrie spune:

Lauraa, multumesc pentru urarile de bun venit.
Eu stau in Schorndorf -cam 30 km.de Stuttgart.Nici nu stiam de acest forum ; o prietena care este plecata in Canada mi-a povestit despre el , si a spus , ca exista in cadrul lui , si o comunitate a fetelor din Germania , deci iata-ma si pe mine membru . Imi pare bine , ca macar virtual , mi-am gasit niste prietene.Va doresc tuturor toate bune si un gind bun pentru o viitoare primavara!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Bun venit, noiembrie!
Si eu sant relativ noua in Germania, de 1,5 ani. Eu stau mai la vest in NRW.

Edit: acum am vazut ca esti noua pe forum, nu in Germania Scuza-mi confuzia

Mergi la inceput

Noiembrie ,bine ai venit!
E frumoasa zona ta,am fost in vara in Stuttgart,Schorndorf si Winterbach.
Sotul meu are un var in Winterbach si l-am vizitat,zona e de vis,mi se pare ca seamana mult cu Ardealul nostru.

Lauraa,bine ai revenit!
Eu mai am ceva pina nasc,adica azi am 18 sapt implinite,intru in 19.DPN-ul e la inceput de august,probabil ca o sa nasc mai devreme,fac cezariana.Inca nu stiu ce e si mooor de curioasa dar cred ca pina in 6 aprilie slabe sanse sa aflu.Doctora mea zice ca nu-mi zice pt ca nu e 99%sigura,mai merg vineri,poate-poate .
Ma bucur ca sunteti bine.Auz,dar unde a disparut sotul?Mama-mia,cite se mai intimpla...
Intra si tu mai des.

Vikinga ,unde esti?De Pastele catolic voi fi in Hamburg asa ca o sa-ti arunc floricele pe Sylt,sa stai sa le prinzi,da?
La subiectul ala cu pestele am tot vrut sa te intreb dar am uitat:tu ce peste mai cumperi si de unde?M-am si saturat cit tot citesc,ala e din ape poluate,ala e hranit cu viermi si boabe hormonale ,ametesc cind tre'sa cumpar.In ultima vreme am tot luat din asta crescut bio da'parca nu-i asa gustos...Simbata am luat un somon cu ökö test sehr gut sa vedem cum e.

Nelis,daca o sa lucrati amindoi cite 10 ore/zi,va veti integra mai rpd,cind semnati contractele?Succes!

Mamicilor care ati nascut mai recent,de la 2004 se face in De,ati recoltat celule din cordonul ombilical?

Zi faina!

_

Mergi la inceput

Noiembrie ,bine ai venit!
E frumoasa zona ta,am fost in vara in Stuttgart,Schorndorf si Winterbach.
Sotul meu are un var in Winterbach si l-am vizitat,zona e de vis,mi se pare ca seamana mult cu Ardealul nostru.

Lauraa,bine ai revenit!
Eu mai am ceva pina nasc,adica azi am 18 sapt implinite,intru in 19.DPN-ul e la inceput de august,probabil ca o sa nasc mai devreme,fac cezariana.Inca nu stiu ce e si mooor de curioasa dar cred ca pina in 6 aprilie slabe sanse sa aflu.Doctora mea zice ca nu-mi zice pt ca nu e 99%sigura,mai merg vineri,poate-poate .
Ma bucur ca sunteti bine.Auz,dar unde a disparut sotul?Mama-mia,cite se mai intimpla...
Intra si tu mai des.

Vikinga ,unde esti?De Pastele catolic voi fi in Hamburg asa ca o sa-ti arunc floricele pe Sylt,sa stai sa le prinzi,da?
La subiectul ala cu pestele am tot vrut sa te intreb dar am uitat:tu ce peste mai cumperi si de unde?M-am si saturat cit tot citesc,ala e din ape poluate,ala e hranit cu viermi si boabe hormonale ,ametesc cind tre'sa cumpar.In ultima vreme am tot luat din asta crescut bio da'parca nu-i asa gustos...Simbata am luat un somon cu ökö test sehr gut sa vedem cum e.

Nelis,daca o sa lucrati amindoi cite 10 ore/zi,va veti integra mai rpd,cind semnati contractele?Succes!

Mamicilor care ati nascut mai recent,de la 2004 se face in De,ati recoltat celule din cordonul ombilical?

Zi faina!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Alina, eu pot sa-ti spun din experienta mea din Olanda in legatura cu celulele stem. Eu am nascut in 2006. Am discutat problema cu ginecologul meu de la spitalul universitar unde am nascut, el era profesor acolo. El mi-a spus ca Colegiul doctorilor din Olanda considera acest fenomen este pur si simplu o "afacere".El ne-a spus ca celule stem se pot recolta si la varste mai inaintate si nu trebuie neaparat sa fie cele din cordonul ombilical. Mi-a mai spus ca pt unele boli nici macar nu sunt potrivite. Si eu am fost foarte interesata si eram foarte hotarata sa fac acest lucru dar el m-a convins ca acest lucur nu este chiar asa de alb-negru cum se mediatizeaza si ca mai mult are iz de comert. Poate ca tu ai alte informatii si poate ca doctorii de aici gandesc altfel, nu stiu.....Daca tu crezi ca vrei sa faci acest lucru pt linistea ta, fa-o. In Olanda se face daca parintii chiar isi doresc acest lucru.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Alina, eu pot sa-ti spun din experienta mea din Olanda in legatura cu celulele stem. Eu am nascut in 2006. Am discutat problema cu ginecologul meu de la spitalul universitar unde am nascut, el era profesor acolo. El mi-a spus ca Colegiul doctorilor din Olanda considera acest fenomen este pur si simplu o "afacere".El ne-a spus ca celule stem se pot recolta si la varste mai inaintate si nu trebuie neaparat sa fie cele din cordonul ombilical. Mi-a mai spus ca pt unele boli nici macar nu sunt potrivite. Si eu am fost foarte interesata si eram foarte hotarata sa fac acest lucru dar el m-a convins ca acest lucur nu este chiar asa de alb-negru cum se mediatizeaza si ca mai mult are iz de comert. Poate ca tu ai alte informatii si poate ca doctorii de aici gandesc altfel, nu stiu.....Daca tu crezi ca vrei sa faci acest lucru pt linistea ta, fa-o. In Olanda se face daca parintii chiar isi doresc acest lucru.

Ramona,recunosc ca eu curind am inceput sa ma informez.Inca nu am citit mult dar unele articole imi suna a afacere.Totusi costa 2400 euro ca sa ti le pastreze 21 de ani,apoi se face un nou contract.Pe mine ma convinge ceva de genul:"pacientul x,cu boala asta,a primit celulele stem si s-a vindecat,ma rog,in proportie de...".Am citit niste studii medicale unele sunt abstracte,putin aplicabile si asta nu justifica banii in sensul ca daca copilul ar avea o boala,celule recoltate nu l-ar ajuta.Nu sunt panaceu universal asa cum incerca Mihaela Radulescu sa convinga audienta,duminica,la emisiunea ei .
Din fericire,in lume cercetarea se dezvolta cu pasi siguri si poate intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat se vor stii mai multe,utilitatea lor va fi certa.Efectiv ipoteza asta ma incurajeaza.
Sigur,celulele din cordonul ombilical pot fi recoltate si donate in scop de cercetare.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelis spune:

Alina sarcina usoara si bebe sanatos.Eu care fac atatea sacrificii pentru a avea copilul mult visat...sunt sensibila si atenta la voi cele care o sa aveti bebici si va doresc tot binele din lume.

Noi asteptam sa semnam ctr saptamana asta si poate pana sf de luna sa fim in Rostock. O sa lucram la un abator de pasari..10 ore /zi/....si noi speram sa invatam limba cat mai repede....cu cat ne integram mai repede cu atat mai bine.

Pe langa temerile noastre..astept din partea voastra orice parere ..atentionare....cred ca si voi ati trecut prin asta - straini intr-o tara straina-

Va multumesc si va pup.

Apropo la noi este frig 2-5 grade..pe acolo cum este..sincer nu avem loc in bagaj de prea multe haine...eu tot sper sa vina primavara.---pentru voi toate

Mergi la inceput