Viata in Germania (54)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi66

Fetele din Bayern?Ma puteti indruma, nici eu nu stiu spre "unde", cum poate o mama sa-si pästreze fetita langa ea, aici in Germania, mama fiind venita doar cu contract de munca.Eu stiu ca atata timp cat nu-i poate asigura fetitei un venit sigur, iar ea nu are dreptul de sedere, nu se poate!

Gabi,bun revenit!

Daca are contract de munca,are drept de sedere,eu cred ca as intreba la Rathausul de care apartine ea sau la Consulat,macar poate stiu ei unde sa o trimita,nu?.
Cunosc pers care sunt cu contract de munca ,chiar befristet si si-au putut aduce familia dar venitul e suficient de mare sa-i intretina.

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Da, are drept de sedere pana in iunie anul acesta.Multumesc, e o idee de unde sa incep ca fata e disperata, a lasat copila cu tatal ei, iar acesta a plecat la nunta nepoate, in Siria si a lasat fetita in grija unor rude (veri primari, parca).Vara-mea e disperata si vrea sa ajunga in Ro cat mai curand sa vada ce-i cu copilul.Fetita de 9 ani sa o lasi tu asa, la rude, acum cand se-ntampla atatea in Romania.Si daca ar fi fost un ......care nu stie sa scrie sau sa citeasca, mai ii acordam circumstante atenuante, dar e ditamai inginerul de aproape 40 de ani.Verisoara mea e in München.
Inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

Citat:
citat din mesajul lui nicoll

Buna fetelor!
Si-a facut cumva vreuna dintre voi pasaport cu domiciliul in strainatate de curand? Acea #8222;Freizügigkeitsbescheinigung#8221; a-ti tradus-o la traducator autorizat sau a-ti tradus-o voi si apoi a fost legalizata la consulat? Are cineva cumva un model?

Mersi
Nicoll

Vezi ca pe site-ul politiei de unde apartii exista si o pagina pt pasapoarte.
DOCUMENTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA UNUI PA#350;APORT DE CET#258;#354;EAN ROMÂN CU DOMICILIUL ÎN STR#258;INTATE

A. DEPUNEREA DOCUMENTELOR ÎN ROMÂNIA
DE CATRE TITULAR

1. Cerere tip (se distibuie gratuit la ghiseu) - se va completa cu litere mari de tipar si la toate rubricile, în doua exemplare;
O poti scoate la imprimanta de pe internet.

2. Pa#351;aportul simplu, precum si fotocopia filei informatizate si dupa caz a filelor în care sunt aplicate men#355;iuni cu privire la dobândirea dreptului de #351;edere pe teritoriul acelui stat;

3.Dovada achit#259;rii taxelor si tarifelor de emitere a pa#351;aportului (32 lei (RON) + 64,2 lei (RON) . ( Contravaloarea pasaportului electronic a fost stabilita de catre Compania Nationala Imprimeria Nationala #8211; S.A. la pretul de 234 lei inclusiv T.V.A, iar taxa consulara este de 32 lei.)
4. Tarif suplimentar de urgen#355;#259; de 100 lei (RON), dac#259; este cazul

5. Certificat de na#351;tere, în original #351;i fotocopie #8211; dou#259; exemplare;

6. Certificat de c#259;s#259;torie, în original #351;i fotocopie #8211; dou#259; exemplare sau, dup#259; caz hot#259;râre judec#259;toreasc#259; de divor#355;, în original #351;i fotocopie #8211; în dou#259; exemplare;

6. Documente eliberate de autorit#259;#355;ile statului de domiciliu, în original #351;i fotocopie #8211; în dou#259; exemplare, împreun#259; cu traducerea în limba român#259; din care s#259; rezulte una dintre urm#259;toarele situa#355;ii:
- a dobândit un drept de #351;edere pentru o perioada de cel pu#355;in un an sau, dup#259; caz i s-a prelungit succesiv dreptul de #351;edere în decurs de un an pe teritoriul statului respectiv;
- a dobândit un drept de #351;edere pe teritoriul statului respectiv, în scopul reunificarii familiale cu o persoan#259; care domiciliaz#259; pe teritoriul acelui stat;
- a dobândit un drept de lung#259; #351;edere sau, dup#259; caz un drept de #351;edere permanent pe teritoriul statului respectiv;
- a dobândit cet#259;#355;enia statului respectiv.
Normal ar fi sa fie tradusa si legalizata ( dar fiecare sectie de politie are regulile ei- cel mai bine suni si intrebi )

7. Dou#259; fotografii color, recente, identice, cu dimensiunile 35 x 45 mm. Fotografiile trebuie s#259; reprezinte fizionomia actual#259; a titularului #351;i s#259; fie realizate din fa#355;#259;, pe un fond clar, neutru #351;i de o singur#259; culoare, astfel încât s#259; permit#259; identificarea conturului capului;

8. Pa#351;aportul anterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Mersi fetelor!

Eu vreau sa-mi fac pasaport prin consulatul de la München, am primit raspuns de la ei ce hartii imi trebuie si au mai zis ca acea "Freizügigkeitbescheinigung" poate fii tradusa si de noi, dar sa fie corecta si completa, apoi se legalizeaza la ei.
Acum eu stau si ma gandesc cum sa traduc "Freizügigkeitgesetz" ca nu cred ca se traduce "Legea generozitatii" sau "Legea marinimiei" :)...fiindca asa apare in dictionarul meu...
Are cineva vreo idee ?
oare se potriveste....Legea privind libera circulatie?

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi66

Da, are drept de sedere pana in iunie anul acesta.Multumesc, e o idee de unde sa incep ca fata e disperata, a lasat copila cu tatal ei, iar acesta a plecat la nunta nepoate, in Siria si a lasat fetita in grija unor rude (veri primari, parca).Vara-mea e disperata si vrea sa ajunga in Ro cat mai curand sa vada ce-i cu copilul.Fetita de 9 ani sa o lasi tu asa, la rude, acum cand se-ntampla atatea in Romania.Si daca ar fi fost un ......care nu stie sa scrie sau sa citeasca, mai ii acordam circumstante atenuante, dar e ditamai inginerul de aproape 40 de ani.Verisoara mea e in München.
Inca o data

Gabi,daca locuieste chiar in München(si nu Landkreis)atunci sa mearga la Kreisverwaltungsreferat München,astia dau drept de sedere pe baza contr de munca.
O cred ca-i ingriojarata numai cred ca-i greu chiar acum,in toiul anului scolar,fiind eleva,sa o aduca aici.Poate trage o fuga acasa si gaseste pe cineva mai in siguranta pina rezolva aici sau poate,intre timp,vine tata de la nunta.
Succes,sa ne zici ce rezolva!

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui nicoll

Mersi fetelor!

Eu vreau sa-mi fac pasaport prin consulatul de la München, am primit raspuns de la ei ce hartii imi trebuie si au mai zis ca acea "Freizügigkeitbescheinigung" poate fii tradusa si de noi, dar sa fie corecta si completa, apoi se legalizeaza la ei.
Acum eu stau si ma gandesc cum sa traduc "Freizügigkeitgesetz" ca nu cred ca se traduce "Legea generozitatii" sau "Legea marinimiei" :)...fiindca asa apare in dictionarul meu...
Are cineva vreo idee ?

Nicoll

Buna Nicoll,

Freizügigkeitbescheinigung se traduce prin ''permis de libera circulatie''.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

[quote]citat din mesajul lui nicoll

Mersi fetelor!

Are cineva vreo idee ?

Nicoll, este Legea privind libera circulatie.

Uite si o alternativa : http://dict.leo.org/ende?lp=ende&lang=de&searchLoc=0&cmpType=relaxed§Hdr=on&spellToler=on&chinese=both&pinyin=diacritic&search=Freiz%FCgigkeit&relink=on
Uneori traducerea in engleza a unui cuvant ma lamureste mai mult.
E un dictionar excelent.

salutari tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

ah, am uitat.
Daca tot am reusit sa intru sa mai zic o vorba, v-as intreba daca vreuna din voi cunoaste o varianta de calatorie Bucuresti-Hamburg ieftina (chiar cu ocol, daca e cazul). Varianta autocar o exclud.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Panseluta

ah, am uitat.
Daca tot am reusit sa intru sa mai zic o vorba, v-as intreba daca vreuna din voi cunoaste o varianta de calatorie Bucuresti-Hamburg ieftina (chiar cu ocol, daca e cazul). Varianta autocar o exclud.

pupici

Buna Simina,

Socrii mei vin peste 2 saptamani cu German Wings. Biletele au costat 200€ /persoana dar sunt bilete deschise. Daca iei bilete cu data fixa si le iei din timp, poti gasi si cu 100 dus/intors.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Ar fi un inconvenient deoarece nu are fata anul terminat.Oricum aici repeta anul, asa ca nu pierde prea mult in aceasta privinta.Päi "rara bovis" ästa a zis ca sta 1 luna si jumatate, ca pana acum vara-mea muncea aici si trimitea bani acasa, iar lui mu-i ajungeau 300/luna.Fetita a facut al doilea semestru (clasa II-a) si primul din a III-a in Medias, Sibiu, iar individul nu a mai vrut sa stea, daca vara-mea nu l-a mai "alimentat" si a plecat acasa, in Motru.El a avut servici, dar pentru 5 mil. vechi si bonuri de masa el nu se deranjeaza sa mearga la lucru......nici nu vreau sa-mi mai amintesc.

Mergi la inceput