Viata in Germania (54)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihaela1171 spune:

Buna dimineata fetelor, imi cer scuze ca ...dau buzna peste voi.

Am o rugaminte si v-as fi foarte recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu ceva impresii: noi locuim aproape de Brussel si as vrea sa mergem anul asta la carnaval in Koln, respectiv week-end-ul viitor; a vazut deja programul, dar as vrea si ceva pareri despre cum este in realitate: este si parada pe strada sau sunt doar baluri? M-ar interesa mai mult festivitatile in aer liber, sa fiu sincera, dar sunt deschisa oricarui sfat. Apropo, vom merge si cu fetita noastra de 9 ani, nu stiu daca asta necesita o alta selectie a evenimentelor ;

Multumesc mult si scuze pentru devierea de de la subiect.

Duminica placuta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Mihaela,

Karnavalul din Köln e un mare eveniment dar uneori e prea mare nebunia. Imi aduc aminte ca intr-un an, in toata zona centrala magazinele isi facusera gratii de lemn, placi de lemn, ca sa iti da-i seama cum e. Toti se feresc de turbulenti. dar parada e frumoasa
. Se merita sa mergi odata.

Liziuca, am uitat complet de tine . io am nascut in ro (2004) si aici (2007). E mult mai simplu aici, nu de nascut (nasterea tot nastere e ;)), ci urmarirea sarcinii, ai un carnetzel, dr iti face toate analizele, ecografiile, Aveam asigurare la vremea respectiva 3 intr-una si am platit vreo 75 E pt a-mi inregistra eco pe DVD, moasa am ales-o pe cea de la cabinetul dr.

Mi-am ales spitalul in functie de sectia de copii, cea mai buna din targul meu, si pe alte recomandari de mamici, am avut epidurala la cerere dar m-au intepat de 3 ori, de am ramas cu dureri de coloana, si dupa 90 minute mi-au scos-o..particularitati cu care tu, probabil nu te vei intalni.
Mai scrie intrebari concrete ca asa nu stiu despre ce sa iti scriu

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Buna seara fetelor, vin sie eu cu o intrebare.
Poate stie cineva dintre voi....in Germania are toata lumea Impfpass, si eu vreau sa-mi fac, doctorul meu m-a intrebat daca am ceva asemanator din Romania..parintii mei stiu numai atat ca am fost vaccinata cu vaccinuri care se dau la toti copii la 2 luni, 4 luni si asa mai departe. Ce pot eu sa zic la doctorul meu? sau exista in Romania Impfpass? se poate obtine de undeva? voi cum ati procedat?

Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Eu am Infpass dar obtinut de aici. Am trecute toate vaccinurile pe care le-am facut de cind am venit in DE, dar nu si cele facute in RO, ca nu aveam nici o evidenta clara a lor. L_am primit de la Hausarzt la primul vaccin facut in DE si arata exact la fel ca si al copiilor, adica galben.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui helbi

Eu am Infpass dar obtinut de aici. Am trecute toate vaccinurile pe care le-am facut de cind am venit in DE, dar nu si cele facute in RO, ca nu aveam nici o evidenta clara a lor. L_am primit de la Hausarzt la primul vaccin facut in DE si arata exact la fel ca si al copiilor, adica galben.

Andreia

Si eu exact la fel,am primit carnetelul galben cu mai multi ani in urma cind mi-am facut aici vaccinul impotriva hepatitei B.

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Multumesc pt raspunsuri. O sa procedez probabil si eu la fel...cu un nou carnet de vaccin.
Gruß

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cklaudia21

Multumesc pt raspunsuri. O sa procedez probabil si eu la fel...cu un nou carnet de vaccin.
Gruß

Claudia,
Sincer,pe vremea noastra ,nici nu cred ca in Ro exista vreun carnet de vaccinare,cel putin eu nu am auzit la nimeni,doar scria asistenta in fisa de la circa(ase se numea?)a copilului.

Fetele,si la voi is troienele cit casa?Aici ninge iarasi si iarasi ....

Tumpi,cum te-ai acomodat acolo?
Cica in Köln tine 5 zile carnavalul,in a cita zi de petrecere ai ajuns? .

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Eu stiu ca era o fisa de vaccinari de care aveai nevoie neaparat cand te inscriai la scoala, in clasa I. Se depunea la secretariatul scolii dar ce sa intampla cu ea mai departe nu stiu....probabil se treceau mai departe vaccinurile ce se faceau la scoala si apoi se casau ca orice document medical dupa un numar de ani...

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Buna fetelor!
Si-a facut cumva vreuna dintre voi pasaport cu domiciliul in strainatate de curand? Acea #8222;Freizügigkeitsbescheinigung#8221; a-ti tradus-o la traducator autorizat sau a-ti tradus-o voi si apoi a fost legalizata la consulat? Are cineva cumva un model?

Mersi
Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

Nicoll, pe pasaport nu se trece domiciliul.Eu l-am schimbat in Ro anul trecut, repede si ieftin.Nu ai intrebat la consulat?089-553307

Fetele din Bayern?Ma puteti indruma, nici eu nu stiu spre "unde", cum poate o mama sa-si pästreze fetita langa ea, aici in Germania, mama fiind venita doar cu contract de munca.Eu stiu ca atata timp cat nu-i poate asigura fetitei un venit sigur, iar ea nu are dreptul de sedere, nu se poate!

Mergi la inceput