Americancele gatesc - 6
Raspunsuri - Pagina 18
crisspoliss spune:
Nu am nascut inca, mai am teoretic o saptamana..doar ca m-am lenevit, ca venit mama si am pus-o pe ea la bucatarie am si prins o raceala mare de tot, si m-am tratat cu supa de pui buna-buna...maine vreau sa o pun sa-mi faca sarmale, sa mananc cat inca mai pot, ca dupa parca nu am voie varza... Singura chestie pe care o mai fac acum e painea de casa, dar si aia la masina..imi place sa amestec fel de fel de faini si graunte, seminte.
Crisss 38+
LucasMom spune:
Mirela, scuze ca n-am mai fost pe aici si n-am observat cererea.
Uite reteta de foccacia, e postata de maya pe culinar.ro
500 g faina
350 +50 ml apa calduta
200 g mozzarella uscata/razuita
300 g rosii cherry
25 g drojdie proaspata (eu am pus 7 gr uscata -un pic)
busuioc
rozmarin
sare marina
mult ulei de masline
Se freaca drojdia cu 50 ml apa calduta si se toarna īn adīncitura facuta īn faina. Dupa 10 minute se adauga sare dupa gust,
si cīte putina apa calduta,īn timp ce KA framanta aluatul.
E un aluat moale, care ramīne lipicios. Nu se desprinde de pe vas.
Lasam aluatul la crescut ,pīna īsi dubleaza volumul.
Intr-o tava/forma se pune ceva ulei de masline si se intinde cu mana jumate din aluat, se presara branza rasa, sunca, masline, ceapa, frunze de busuioc, ce va place apoi se aseaza a doua jumatate si se intinde tot cu mana, se preseaza pe margini ca sa se lipeasca cu jumatatea de jos (chiar daca nu e perfect) apoi se lasa putin sa mai creasca, pana incalziti cuptorul (la 175°C); inainte de a da la cuptor se pune deasupra ulei de masline si se apasa cu degetele se presara rozmarin, sare marina, thyme, rosii cherry, ce va place. Se coace aprox 45 de minute.
Alina
Hilde spune:
pizza cu pui, ciuperci si spanac
blat:
150 ml apa
250 g faina
3 lg ulei masline
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita drojdie.
Puse toate ingredientele la masina de paine, pe prg dough. O lasati sa creasca ~ 1h.
Pregatesti topping-ul:
1. Combini intr-o tigaie: 2 lg ulei masline +2-3 catei usturoi + 1/4 ceapa + o cana de spanac fiert, pana ceapa este putina moale.
2. 1 piept de pui, taiat in bucati mici, prajit/copt/fiert
3.2 ciuperci
4. 1/2 cana branza blue cheese sau feta
5. 1 cana cascaval
6. italian seasoning
Intinzi blatul de pizza pe o tava, o "prafuiesti" cu italian seasoning, adaugi puiul + ciuperci + combinatia de spanac + blue cheese si o dai la cuptor pentru 20 minute.
Adaugi o cana de cascaval si o mai lasi maxim 10 minute.
E pizza noastra preferata.
Cel mai important ingredient este italian seasoning.(dried basil, oregano, rosemary, thyme, sage, marjoram and savory).
Hilde spune:
Chinezesc - sweet and sour chicken:
a)1 cana orez fiert + 1/2 cana mazare + o omleta facuta dintr-un ou
b)1 piept pui taiat in fasii, prajit putin. Adaugi ardei gras + morcov + broccoli + snow pea, pui capacul si le lasi pana legumele sunt foarte putin moi.( sa nu se faca pasta)
c) Easy sweet and sour sauce
Ingredients
* 1/3 cup of rice vinegar
* 4 tbsp of brown sugar
* 1 tbsp of tomato ketchup
* 2 tsp of cornstarch mixed with 4 tsp of water
* 1 tsp of soy sauce
Method
1. Combine the cornstarch with the water, making sure that the cornstarch fully dissolves into the water and set aside.
2. Place the rice vinegar, brown sugar, tomato ketchup and soy sauce into a small saucepan, mix together and bring to the boil.
3. Add the cornstarch and water mixture and stir all of the ingredients together until the sauce has thickened to the desired consistency.
Pui sosul peste legume si pui, mai lasi 2 minute.
philip spune:
hilde, saru-mana, ca taman asta pofteam, sweet and sour si ma pregateam sa caut o reteta. a ta e si gluten free si am toate ingredientele acasa. basca aveam niste ardei grasi cu care nu stiam ce sa fac.
azi am rugat soacra sa faca parjolute (chiftele), trantesc un piure si muraturi diseara. yummy. am mai luat niste carne de porc sa fac cu varza, asa ca acasa si vita pt ciorba. astea poate in weekend.
philip
21weeksbabyboy
mommyandreea
alintaroma spune:
Hilde pentru reteta de sweet & sour ca ne place la toti . Si ma distram cum ai scris reteta si in romaneste si in engleza doar eu mai am asa trecute in caiet si apoi ma uit strimb
Eu azi am facut o varza calita. Ieri am avut cartofi la cuptor cu pui tot la cuptor si salata de lettuce creata
corinadana spune:
Ma ajuta si pe mine cineva cu o ciorba de burta? am ingredintele nu am reteta...
Multumesc!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
CRISMIR spune:
ALINA,...faina reteta si usoara,mersi mult!
HILDE,suna bine si reteta de pui...am notat-o si pe aia...sa vedem cand le fac
VIO,mai da ce de papa bun ai facut...mie pofta si mie de pui la cuptor
Eu am facut ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat,a iesit tare buna.
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
corinadana spune:
Criss la un magazin armenesc (Jon's) si este atat de curata! si nu miroase.
Ai disparut o vreme, am crezut ca nasti!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca