Americancele gatesc - 6

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CORINA

ANDREEA,buna ideea...am gogalit si am gasit


Am facut azi gogoselele...au iesit faine,le-am facut mai mcii de data asta...abia astept sa se raceasca sa bag crema si inghetata...no,asta este cura mea de slabire...sa nu va luati dupa mine





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Fetelor, nu dati in mine, da profiterolul asta nu e un fel de ecler mai rotund?
Ramona, la mancarea indiana ai nevoie neaparat de toate mirodeniile lor, altfel nu iese cum trebe. Puiul asta se face cam asa: pui ghee( adica unt purificat- sau ulei daca n-ai ghee) in cratita, il lasi sa se incinga, api pui o lingurita de chimen si 2 frunze de dafin, le lasi in ulei sau unt 2 minute, si imediat adaugi 2-3 cuisoare, un baton de scortisoara( sau un varf de cutit de praf de scortisoara) si vreo 3 boabe de cardamon;apoi pui vreo 2 cepe taiate marunt si le prajesti cu mirodeniile pana devin aurii. Apoi adaugi nuca de cocos maruntita( cam 2-3 linguri), haldi( e pasta aceea galbena de turmeric) si praf de chilli( cat suporti de mult). Apoi adaugi 2-3 catei de usturoi, o bucatica cat unghia de ginger( ghimbir)-ambele taiate marunt, si le lasi sa se prajeasca vreo 3 minute. Apoi se adauga putin praf de coriandru, piper, garam masala( un amestec ce se gaseste la toate magazinele indien, putin iute), paprika. Apoi se adauga puiul, poti sa pui picioare d epui cu tot cu os. Adaugi sare, si apoi iaurt( o cana) amestecat cu apa( cam 2 cani)cat sa acopere puiul...si le lasi sa se fiarba pana puiul e moale. Si gata

Crisss 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CRISS,eu am reteta diferita pt chox-urile astea care le folosesc la profiterol si eclere...dar cred ca nu conteaza,oricare e buna....doar ca mie m-i se pare mult mai usoara asta pt chox-uri decat cea pt eclere.






Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Criss. Intr-adevar, trebuie sa mai cumpar ceva ingrediente.

Mirela, am facut si eu ieri pastele cu varza. Mie tare-mi plac! Azi am facut din nou dovlecei la cuptor cu brinza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

RAMONA,te rog zi-mi si mie cum faci dovlavei la cuptor,si chiar sunt dovlacei sau zuchini(sau cum s-o scrie)si la varza chiar nu pui ceapa calita,nu trebuie?...ca eu asa am gasit o reteta...mersi








Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Mirela, cum ai facut gogosii? ai facut aluatul la masina d epaine?

Crisss 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mirela, am facut cu summer squash (cei galbeni). Data viitoare ma gindesc sa iau din cei mexicani, parca aia-s ca la noi.
Taiati feliute, am pus putina sare si i-am lasat sa se stoarca. Inainte sa-i pun in vas i-am si sters cu un Bounty. Ungi o tava, pui niste breadcrumbs (in caz ca se mai scurge lichid) si apoi pui straturi de dovlecei si cheddar cheese (sau mozzarella, dar cheddar mi se pare mai gustoasa). Eu am batut un ou, pe stratul de dovlecel am intins niste ou cu peria. Intre straturi poti sa pui patrunjel sau ce frunze iti plac tie. Ultimul strat a fost cu brinza (se face gooey - ii place asta lui Llaura). Dai la cuptor la 350 si testezi sa treaca o furculita prin straturile de dovlecel. Poate sa dureze si o ora, depinde de cantitate, cite straturi etc.
Noua ne place.

La varza am pus ceapa, asa era in reteta lui Adrianaloy. Mama face varza calita fara ceapa si iese foarte buna.
Eu am calit varza fara capac, fara sa pun sare - ca sa nu lase apa. Daca varza vine cumva in contact cu apa eu n-o mai maninc. Asa ca am grija ca nici ea sa nu lase apa, ca mi se pare yucky rau. Pentru mine varza calita-i o chestie si aia fiarta e cu totul altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:
citat din mesajul lui philip

mey, oana, fiind moldoveanca de-a mea, cu siguranta va prefera varza calita cu varza murata :)
mirela, eu cand nu gasesc ceva pe forum dau pe google si adaug desprecopii, de regula am succes sa ma duca la pagina cu pricina.


Andreea, hehe, ai dreptate. Muraturile sa traiasca! ... si ardeii iuti

Criss, multu pentru reteteta de mincare indiana O sa incerc si eu, sa vad ce mi-o iesi.

In seara asta am facut www.foodnetwork.com/recipes/ellie-krieger/chicken-cacciatore-recipe2/index.html" target="_blank">Chicken Cacciatore cu mamaliga. A mincat Eva de m-a uimit. In ultimele zile nu a mincat prea bine (din cauza racelii), dar a bagat in ea in seara asta cit pentru o saptamina. Reteta de acolo este cu piept de pui intreg, dar eu l-am taiat in jumatate, apoi in fisii de citiva cm, si fara red pepper, ca fiica-mea nu maninca daca e iute. Am folosit 3 bucati de piept de pui (boneless, skinless), de-ala organic, deci nu f mari. In reteta scrie 4 bucati, dar cred ca 2 sau 3 sint destule. In plus, acolo scrie 1 cutie de whole tomatoes in juice, eu am folosit 1 cutie de diced tomatoes in juice (ca sa nu mai pierd timpul cu taiatul).
A iesit super, barbate-meu a sters si ultimele bucatele din cratita, cu mamaliga ramasa Se face fff usor si iese o bunatate!

Oana si Eva (29 iunie 2005)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Hihi cu retetele de aici am facut meniul partial pe saptamana viitoare: dovlecei a la Ramona si pui cacciatore a la OanaC - acum numai sa ajung la cumparaturi.
La reteta de curry nu ma bag ca sunt prea multe spice-uri si sigur gresesc si cine stie ce iese.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Mirela iti raspund eu pana intra Ramona. La varza calita e doar varza si ulei. O pui pe foc incet si se face yummy yummy, apoi niste sare, piper, paprika. That's it! Hai ca m am zapacit ca defapt iti raspunsese...sorry

Criss - pe foc pui o cana (mai putin doua degete pe lat) ulei si o cana apa si un vf. de sare. Cand fierbe pui o cana plus doua degete faina si amesteci. Nu te speria ca NU se face cocoloase. Apoi iei de pe foc si cand s a racorit pui pe rand 5 oua. Faci gogoloasele, le pui in cuptor intai la un foc mai tare (vreo 15 min) si apoi mai lasi focul mai jos. Ai grija sa le urmaresti prin geam, sa nu deschizi pana nu s gata ca ti se lasa.
Apoi le lasi la racorit si le tai, le umpli cu ce vrei tu. Daca ai din ala prin care poti baga crema atunci nu le tai ci le faci injectie.
Eu de ziua Ralucai le am umplut cu cr. de branza, icre, pateu, salata vinete. Le au papat rapid.

Eu asa fac dovleceii
http://good-times.webshots.com/photo/2713081660098531596MGPyFI

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput