Copilasi de Iulie - August 2004 (8)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kro spune:

Neata!

In primul rand felicitari Eli pt. fetita! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea

Olivia ... cum e? Ati primit rezultatele de la test? ... Tinem pumnii in continuare

Referitor la scoala, sa va spun si eu parerea mea, ca am deja experienta
Cu Feli m-am framantat mult daca sa o dau la scoala la 6+ sau 7+ ... Initial eram si eu hotarata sa o dau la 6+ , dar auzind si alta pareri, ale unora care trecusera prin asta, nu am mai fost asa convinsa si, incet, incet am inceput sa am indoieli ... In final am dat-o la 7+ , iar hotarator a fost faptul ca vroiam sa o inscriu la o invatatoare anume, recomandata de cineva, iar acea invatatoare lua cls. I dupa ce Feli facea 7 ani (bine, ca - in final - nu am ajuns la acea invatatoare - e parta a doua , dar suntem f.f.f. multumiti de cea la care suntem)
Nu regret ca am dat-o la 7+ ... nu ca nu ar fi facut fata, dar ar fi fost mult mai greu - si pentru ea, si pentru noi ...
Oricum e grea trecerea de la gradinita la scoala... E adevarat ca si la grupa pregatitoare se lucreaza, DAR la scoala intervin responsabilitatile - 4 ore de stat cuminte in banca si atent in acelasi timp / 5 zile pe saptamana, temele pentru acasa, pretentiile parintilor referitor la scris frumos / invatat bine (ca sunt convinsa ca toti avem anumite asteptari de la copilul nostru)...
In afara de asta, intr-un an copilul se schimba mult ... se mai maturizeaza ...Tot ii e mintea la joaca, dar intelege ca are anumite responsabilitati ... E mai stapan pe musculatura mainilor si prin urmare semnele grafice cerute in clasa I ii ies mai bine, are capacitatea de a se concentra mai mult timp asupra unor activitati migaloase (gen liniute, bastonase ...)
Ce v-am spun mai sus sunt lucruri observate prin propria noastra experienta ...
La Feli in clasa sunt si copii care au inceput clasa I la 6+ ani si ce am observat eu referitor la ei: e un baietel istet foc, se descurca bine la lectii, dar nu are stare in banca, nu e atent intotdeauna, vorbeste neintrebat si ii arde de joaca si in timpul orelor ... si are de pierdut din aceasta cauza; mai e si o fetita, inaltuta, bine facuta (chiar mai inalta decat Feli, chiar daca e cu un an mai mica), linistita ... dar nici ea nu se concentreaza bine la ore, e imprastiata, greseste mult, uita sa isi faca temele (si nu e un copil lasat de capul lui, se ocupa parintii de ea) ...
Bine, asta nu inseamna ca toti vor fi la fel, fiecare copil e diferit, iar conjuncturile sunt diferite ... Eu nu va sfatuiesc nici sa ii dati la 6+, nici la 7+ ... fiecare face cum crede. Doar v-am spus cate ceva din experienta mea, ca sa va faceti o idee despre cum va fi cu copilul in clasa I ...

Si, in final va spun ca eu pe Alessia o dau la 7 ani si 2 luni, desi stie deja sa citeasca, a inceput sa scrie litere de tipar si face si socoteli simple (din proprie initiativa, nu ca ma pus-o noi) ... din doua motive:
1. din cauza celor expuse mai sus
2. din cauza ca intre ea si Feli sunt 4 ani diferenta si asa prindem la clasa I tot pe invatatoarea Feliciei

AndreeaP ... stiu ca e greu sa nu-ti faci griji, dar vei vedea ca timpul la va rezolva pe toate ... Si eu mi-am facut multe probleme cu dusul / luatul copiiilor de la gradi / scoala , si la momentul respectiv nu prea vedeam o rezolvare, dar uite ca s-au asezat cu toate si acum ne descurcam ... Hai, sus moralul, vei vedea ca va fi bine ...
Dar nu am inteles eu bine ? Pe Pupi inteleg ca il duci la scoala, stiu ca acolo sistemul e altfel, dar pe bb mic il duci la gradi asa repede? Dupa 12 spatamani ?

Scuze pentru mesajul kilometric, am vrut doar sa va fiu de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kro spune:

A, si inca ceva ...ca am auzit multe pareri referitor la ce ar trebui sa stie copilul cand incepe scoala si parerile sunt impartite.

Tot din experienta mea:
- trebuie sa stie sa desparta cuvintele in silabe (oral) - ajuta f. mult la invatarea cititului
- daca stie deja sa citeasca e bine, ii va fi mai usor la inceput, dar daca nu stie nu e nici o problema - oricum la scoala o iau de la zero cu cititul ...
- trebuie sa stie sa raspunda la intrebari in forma corecta si completa, adica nu cu un singur cuvant (de ex. "Cum te numesti?" - NU - Alessia, CI - "Ma numesc Alessia.")
- trebuie sa stie sa povesteasca, cu propriile cuvinte, un text scurt care i-a fost citit, sau sa povesteasca privind anumite imagini
- sa stie sa numere si sa recunoasca cifrele ...
- sa aiba notiuni despre multimi (mui mult, mai putin, tot atat, mai mare, mai mic ...)
- cu scrisul literelor de mana va sfatuiesc sa nu insistati, sau daca o faceti sa luati un abecedar si sa ii invatati sa faca literele exact ca acolo ... si nu ma refer la rezultatul final, adica sa fie litera ca in carte, ci sa o scrie asa cum sa arata in carte, urmand exact acele etape, pentru ca, mai tarziu, se pune accent pe scrisul cursiv, fara sa ridici stiloul de pe caiet ... Noi am avut unele probleme cu cateva litere pe care Feli le facea inca inainte sa inceapa scoala si i-a fost f. greu sa le faca dupa metoda corecta, ii ieseau mai urate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Kro, nici nu sti tu ce bine e sa citesti despre cum va fi de la cineva care a trecut prin asta
Orice sfat e ffffff bine venit, multumim !

Io am deschis cap. 9 aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131921

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Neata fetelor (ca e inca inainte de 12…). Eu am intrat dis-de-dimineata in sedinta si abia acum am iesit, dar am scapat pentru ziua de azi.

Vad ca deja vorbiti de scoala...la noi oricum e totul foarte complicat si depinde foarte mult de cum va evolua Stefan in urmatorii doi ani, oricum este exclus sa-l dau la scoala la virsta de 6 ani, la noi s-ar putea sa se puna chiar problema de aminat inca un an scoala, sau poate chiar de mers la o scoala speciala, varianta la care nici macar nu vreau sa ma gindesc in momentul asta, asta pentru a-mi “pastra mintile acasa”...

Sunt amarita si cu Tudor care vad ca nu si-a revenit dupa boala, nici macar nu stiu exact ce are – nu mai maninca, laptele asta HN nu ii place, aseara i-am dat laptele lui normal insa amestecat cu cereale cu orez si morcov – l-a mincat pe tot, dar a avut o noapte grea, ceva il tot supara pentru ca s-a sculat aproape din ora in ora... Azi i-am facut mincare normala si acum i-am zis mamei sa ii dea si piure de fructe daca vrea; ma gindesc oricum sa ii dau laptele lui dar facut cu mucilagiu de orez, desi nu a mai avut scaune diareice de simbata (insa are doua scaune, unul normal dar foarte abundent si unul foarte moale...) si una peste alta nu prea pare in firea lui...si imi e tare mila de el ca eu sunt aici si el e acasa...
Pe Stefan l-am dus azi la gradi, sunt curioasa cum o fi pentru ca si in Austria il duceam ziua la hotel la Day Care si nu prea i-a placut – dar ma gindesc ca nici nu intelegea ce vorbeau educatoarele si copiii, plus ca stia ca sunt si eu in hotel, undeva...

In fine...trebuie sa ma intorc la treaba, mai revin daca mai pot...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

multumim mult Kro ..sunt foarte interesante informatiile tale ..
o zi buna fetele
iesim afara

Mergi la inceput