Mamici antistress de ianuarie-februarie (105)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ma intorc la aspiratorul meu, m-a apucat iar aspiratul si curatenia:)))poate, poate nasc...mai am de spalat faianta si gresia...si gata...

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tec spune:

Hello, ma insciu si eu in lista de ianuarie.
cica ar fi 34 saptamani. dpn28 ian 2008.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

oau naty - nastem in aceeasi zi.

37+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 1 SAPTAMANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

LEDI,draga mea,iti scrisesem un raspuns despre cezariana inainte sa nasti...trebuie sa ai rabdare ca trec durerile si sa te misti...nu te lasa coplesita cand te doare ca e mult mai bine sa te misti...crede-ma ca eu chiar stiu cum e,am facut 2,la prima am zis ca mor,de s-a speriat si mama mea si angelo...eu nu povestesc despre nasteril.e mele pt ca nu vreau sa retraiesc m omentele alea...oricum,cu cat ma apropii mai mult de termen,imi vine sa fug dar stiu ca n-am unde si ca nu e alt mod de a-l scoate pe bebe decat asta...
da-i tzatzica lui bebe,bea multe lichide,mananca supica de pui si,mai ales,odihneste-te,e lucrul cel mai important...lasa orice si dormi cand doarme micu'...o sa vezi ca o sa treaca ,trebuie rabdare si putere multa...te pup
BEBELUSI si mie imi sangereaza gingiile rau,folosesc pasta de dinti sensodyne,aia rosie pt gingii sensibile,apa de gura la fel si periuta de dinti mai moale...
PORUMBITA
NATY tin pumnii!

Amedeo 11 ani,Annamaria 7ani, 32+Mihai Adrian

AMR 6 SAPTAMANI

Mergi la inceput

ari - cum arata burta dupa cezariana? la marime ma refer, nu la operatie. ca am vrut sa imi iau centura chicco pt dupa nastere da marimea m era tare mare zic eu, daca ma gandesc cum aratam inainte. mult mai mare. daca o puneam mai larg cred ca si acuma mi-ar fi venit

37+ cu Stefan Carol

AMR 1 SAPTAMANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Cris30 si Danotino FELICITARI!!! SA FITI FERICITE MAMICILOR!

Ledi acum am citit pov ta... la mine lapticul a venit in cantitate importanta de-abia in ziua a cincea, pana atunci a fost putin. in spital, in prima zi nu cred ca i s-a dat puiului nimic, pt ca are inca niste rezerve din burtica, asa ni s-a exxplicat si noua. Dupa 24 de ore, cand am ajuns si eu sa-l vad, am si fost chemata la alaptat, chiar daca eu nu prea vedeam de unde...in fine, am intrat in programul spitalului de alaptat si dupa cele cateva picaturi de la mine i s-a dat completare cu NAN. Cele 2 zile de practica de alaptat in spital m-au ajutat sa deprind care-i treaba si acasa cel putin stiam cum se face, chiar daca laptele era inca putin. In prima zi acasa i-am dat si eu lapte praf in completare, dar nu m-am lasat pana nu i l-am scos de tot. Acum mi-a venit si laptele si totul este ok. Eu am alta problema: bebe doarme f mult si adoarme repede la san, nu apuca sa manance mare lucru. Imediat ce-l pun jos se trezeste si incepe sa scanceasca ca-i este foame...si ia-l si lasa-l si m-a chiaunit de cap. Referitor la durerea de cap, nu stiu, eu n-am avut deloc, cu toate ca mi s-au facut 2 feluri de anestezii: initial epidurala si ulterior prin epidurala, mi-au bagat ceva puternic de am dormit toata operatia. Dupa operatie nu m-au durut decat burtica si zona cusaturilor, atat.

Hai sa va povestesc cum am nascut eu:
Pe 13 decembrie dimineata am plecat ca o floare la controlul de mult programat. Ma urc pe masa si dr ma gaseste cu dilatatie 3! Nu am avut nici o durere, nimic. Cand isi scoate degetele, sangeram. Ok, nu ma mai lasa sa plec acasa, decat sa ma intorc in cateva ore cu apa rupta si speriata, mai bine sa raman si sa-mi induca travaliul. BUNNN! Buimaca dar si happy, imi fac formele de internare, trimit barbatul sa-mi aduca bagajul de acasa si ajung in no time pe masa de travaliu. Monitorizam pe bebe: un pic agitat. Mai stau un pic, ajungem la dilatatie 5. Vine dr, rupe membranele, curge apa MULTAAAA si asteptam. In scurt timp ajungem si la dilatatie 7 si eu incep sa ma rog sa mi se faca epidurala. Moasa zice ca poate nu-i nevoie ca am un psihic f bun si suport bine durerea, si poate nastem fara. Creste dilatatia, CER in mod expres epidurala, ca simteam ca o iau pe aratura cu suportatul durerilor...dupa epidurala, durerea devine chiar simpatica si mergem mai departe. Dar, iata ca efectul tine doar 30 de min la mine si se duce repejor...ma impacientez iara, cer alta doza...se face si a doua, iara 30 de min nu se intampla nimic, iar incep durerile crunte. Deja dilatatia era maxima dar bebe nu vroia sa se angajeze spre iesire. Ma pun sa imping, sa ma screm, sa fac dansul ploii, NIMIC! Dr decide sa facem cezariana, DAR tocmai nu era in spital, era la masa. Pana vine eu dau din plans in plans de durere, imi venea sa musc si pietre. Intr-un final vine si dr si mergem in sala de operatii unde mi s-au injectat prin epidurala mai multe doze de diverse de in scurt timp vedeam stelute verzi-albastre in fata ochilor, pana mi s-a taiat imaginea cu totul si am adormit. M-am mai trezit cand ma coseau. Mi-era o sete de muream, mi-au udat doar buzele, am simtit ca crap de sete.Am intrebat daca fetita este bine, mi s-a spus ca-i perfecta, ca s-au si jucat cu ea, imi era asa oftica ca eu am ratat momentul. Pe bebe l-au scos si i l-au aratat lui tati care era innebunit de fericire. Dupa ceza, pe mine m-au deplasat la reanimare pt o noapte unde mi-au pus perfuzii cu diverse si au venit din cand in cand sa se joace cu burtica mea (cica masaj) ca sa-si revina. A doua zi, mi-au spus ca treb sa ma mobilizez si ca ma pot muta in salon. Zis si facut, cam greu cu facutul dar mi-a iesit pana la urma, mi-am vazut si eu copilasul, care dormea ingereste in patutul ei. Si chiar daca eram incovoiata de spate din cauza durerii de burta, am fost invitata la urmatoarea runda de alaptat. Am inceput alaptatul in cateva ore si am fost cea mai fericita mamica cand iubirea mea a venit cu o gurita maaare in viteza mare spre sanul meu, de-ai fi zis ca ma mamanca cu totul! Si de atunci am ramas intr-o prietenie stransa rau de tot noi doua, mai ales ca eu sunt purtatoarea a doua bidonase cu laptic, de care ghemotoaca este foarte atasata . Nu va spun ce dragalasa este cand isi ia sanisorul cu ambele manite si se baga cu nas, gurita, toata fetisoara se inghesuie in el si fomista, il acapareaza cu totul.

Trebuie sa va marturisesc ca nu am culcat-o in patutul ei, ca nu m-a lasat inima, intai ca era f frig acasa cand am ajuns de la spital si am culcat-o cu noi in pat, unde s-a ghemuit toata la pieptul meu. Apoi, din cauza cezarienei am preferat sa o am langa mine noaptea cand se trezeste, sa-mi fie mai usor cu alaptatul. Din pat sa o ridic de n-spe ori mi s-a parut greu, asa ca am tinut-o cu noi in pat. Oricum, nevoile ei de acum sunt: hrana, schimbat, caldura si dragoste, asa ca am lasat regulile pe mai incolo, prefer sa o fac sa se simta iubita si cu mami, peste cateva luni, vom mai vedea. Patutul este asa mare pt un pui asa mic!

Ce sa va mai spun, este un vis sa te uiti la ea cand doarme, face asa niste fetisoare de mori de drag: zambeste, se stramba, isi pune manutele la cap, la falca, face tot ceea ce am vazut ca facea si-n burtica. Iar cand suge, se uita la mamica ei cu asa niste ochisori curiosi de te topesti de drag. Mie imi vine sa o sarut non-stop, suntem topiti iremediabil si eu si tati.

Pt lapte, mie mi s-a recomandat sa beau ceai de fenicul si anason (fara chimen) 1-2 litri pe zi, 3 linguri de GALACTOCIL cu lapte sau ceai, sa-mi fac masaj la sani si sa ma mulg, sa ma dau cu GARMASTAN si sa tin sanii la cald in sutien, apa cat mai multa.

Am fugit ca s-a trezit ghindoaca!

Pupici la toate burticile si mamicile!

Catalina

mamica fericita de Ana-Maria ingeras de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Gata, m-am intors de la manechiura. Acum pot sa nasc linistita ...
desi vad ca nu am chiar nici un semn, nici macar o contractie din aia falsa. Probabil ce am vazut eu aseara era doar o mica parte din dop. Oricum miercuri am control la DR din nou. Sa vedem starea colului..

Naty, da, acum sunt. Am vazut ca luni nasti!! Chiar ca ce emotii...parca sunt si mai mari cand stii ziua exacta. Tinem pumnii si o sa fie bine, o sa vezi. Sa o pregatesti pe Ioana pentru ziua de luni...

Miere, tu chiar vrei sa nasti??!! Sau te-a prins sentimentul de "cuib"...ceea ce inseamna ca chiar o sa nasti.
Ai ceva simptome?! Cum esti?

38+ cuSABINA-MARIA
AMR 11 ZILE!!!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput

billy - pozeeeee sa vedem si noi pui mic

37+ cu Stefan Carol

AMR 1 SAPTAMANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor, suntem acasa! Va salutam pe toate!

Cine poate face niste corecturi pe prima pagina? Daria mea a avut 3.500 de grame, nu 3.700, si s-a nascut la 39 de saptamani si 6 zile. Nastere naturala, fara niciun fel de anestezie. O sa scriu pe larg cum a fost, cand pot, sper sa nu va speriati, n-am crezut ca pe lumea asta exista asemenea dureri... Mi s-a facut epiziotomie si am facut eu fisura de uretra, de la impins, asa ca sunt cusuta toata...

Felicitari tuturor mamicilor de pana acum si le tinem pumnii celor care vor urma! Mai citesc si revin...

cu Daria Nandini

http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Alina, da, vreau sa nasc, am o burta imensa, de abia o mai car dupa mine,mi-e si teama sa nu se faca copilul prea mare, toata lumea mai intreaba dc am gemeni...
Am avut ceva dureri, ca un fel de crampe menstruale azi noapte, destul de consistente, azi nimic...si am carat aspiratorul ala prin toata casa degeaba, acum m-am hotarat sa ma duc la cumparaturi.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput