Mamici antistress de ianuarie-februarie (105)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Cristi mersi, deci stiu sa calculez....

33+ Vlad Mihai

AMR 7 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

pupici

dau si eu semne de viata

Suntem pe linia de plutire, cu ultimele cumparaturi, braduti, ornamente etc

Aseara la dus mi-s scapat ceva gelationos... o parte cred din dopuletz
Ma cam doare intr-o parte in zona lombara si durerea se duce spre picior (PS: Irina asta trece dupa ce nasc??????)La Teo nu am avut asa ceva, dar nici nu am ajuns la varsta asta a sarcinii cu el.

In fine...

alta e problema mea..'tui mama ei de politichie
asta cu 85% din venituri pt indemnizatie

E careva pe aici avocata sau are apropiati??
Ma gandesc realmente sa chemam in instanta o institutie a statului care nu respecta reglementarile legii.

Am facut niste demersuri pana acum. In baza unei legi a dreptului la informatiile publice le-am transmis niste intrebari la care mi-au raspuns in octombrie (legea nu era inca promulgata de presedinte)

iata rasp lor:

NR. 4348 /D.C./ 23.10.2008

Doamnei Alina PREDESCU
Bucuresti, e-mail am2000ro@yahoo.com

La scrisoarea dumneavostra prin care ne adresati cāteva īntrebari referitoare la noile reglementari privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, va comunicam urmatoarele:
Propunerea legislativa de modificare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei īn vederea cresterii copilului, cu modificarile si completsrile ulterioare se afla īn acest moment la presedintele Romāniei pentru a fi promulgata, urmānd sa fie publicata īn Monitorul Oficial al Romāniei. Imediat dupa publicare, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse va modifica corespunzator Normele de aplicare a prevederilor OUG nr.148/2005.
Noile reglementari īn ceea ce priveste acordarea indemnizatei pentru cresterea copilului se vor aplica īncepānd cu data de 1 ianuarie 2009. Avānd īn vedere ca dumneavoastraurmeaza sa nasteti īn luna decembrie 2008, veti putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, potrivit noilor reglementari.
Potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare aveti dreptul la 126 de zile calendaristice de concediu pentru sarcina si lauzie, perioada īn care beneficiati de indemnizatie de maternitate. Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile īnainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa īntre ele, īn functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, īn asa fel īncāt durata minima obligatorie a concediului de lauzie (dupa nastere) sa fie de 42 de zile calendaristice, data de la care puteti solicita concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului.
Modalitatea de calcul a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, reprezentānd 85% din media veniturilor nete realizate īn ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului va fi reglementata de noile Norme metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005 asa cum a fost modificata.

DIRECTOR
Carmen MANU

Acum vreau sa le mai scriu una, dar ma gandeam sa va cer si voua parerea. Iata cum am formulat noua solicitare:

Catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse

Domnule Ministru,

(ref: OUG 148, in atasament este rasp MMFES nr. 4348 /D.C./ 23.10.2008 semnat de doamna director Carmen MANU)

In urma cu aprx doua luni formulam cateva intrebari cu privire la "legea pt indemnizatia mamelor" asa cum este ea cunoscuta in memoria colectiva. Pe aceasta cale va multumesc pentru rapsunsul de la acea data si in conformitate cu prevederile L 544/2001 a dreptului la informatiile publice revin cu urmatoarele aspecte:

1. Avand in vedere ca propunerea legislativa de modificare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei a fost promulgata la data de 30 oct 2008 de catre presedintele Romāniei si publicata īn Monitorul Oficial, au fost modificate corespunzator Normele de aplicare a prevederilor OUG nr.148/2005 de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse? . In raspunsul anterior mentionati ca "imediat dupa publicare, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse va modifica corespunzator Normele de aplicare a prevederilor OUG nr.148/2005."
2. Din raspunsul anterior citez: "Noile reglementari īn ceea ce priveste acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului se vor aplica īncepānd cu data de 1 ianuarie 2009. Avānd īn vedere ca dumneavoastra urmeaza; sa nasteti īn luna decembrie 2008, veti putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, potrivit noilor reglementari." Intrebarea de acum fiind urmatoarea: Prevederile legale ale OUG 148/2005 vor fi respectate? La momentul aprobarii de catre parlamentul Romaniei si promulgarii acestei legi au fost luate in calcul niste bugete in sensul punerii in aplicare a acestor prevederi (85% din veniturile din ultimul an, in conditiile in care doar 20% dintre femeile salariate ar avea venituri de peste 1100ron - potrivit declaratiilor ministrului). Acum - avand in vedere ca la conducerea ministerului se afla altcineva - acest buget este identificat?

Pe scurt, am rugamintea de a-mi detalia care este perspecitva aplicarii sau neaplicarii acestei legi si in ce orizont de asteptare se poate incadra ea.

Mentionez ca, demersul meu se afla la baza unor neintelegeri si nelamuriri a multor mamici (cateva sute) care se afla in situatia mea (au nascut sau nasc in perioada aceasta), informari/dezinformari din mass-media - si ca in conditiile in care acestea se vor dovedi adevarate (prevederile legale nu vor fi respectate) ne rezervam dreptul de a actiona in judecata, de a cere pagube materiale si morale si de a solicita in instanta respectarea de catre institutiile statului a unei legi formulate, aprobate, promulgate de conducatorii acestei tari.

Va multumesc pt promptitudine si raspuns si va doresc
Sarbatori Fericite!

ce parere aveti? Va bagati la protest??
..e 22 decembrie, sunt revolutionara

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Alinuk asa se zice, ca e iritatie de nerv sciatic prin compresia uterului gravid etc.Dar orice iritatie de nerv nu trece asa usor, uneori dureaza luni sa nu mai simti nici o durere.Dar in principiu se amelioreaza pn la trecere definitiva in cateva luni. Pup si...ce ziceai de dop?

bb mic

POZE
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Alinuk eu te sustin

33+ Vlad Mihai

AMR 7 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fil_lily spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Bebelusi, imi place tare mult camera lui bebe... si culorile, si mobila... iar papusile sunt ff. haioase. Iar tu si prietena ta... pai voi sunteti subtirele bine, fetelor... cum zice moasa mea "you're just a bump"

Eu vad aici meniuri de craciun cxare-mi lasa gura apa. Al meu sotior a decis ca anu' asta papam curcan (deci vom cumpara ce trebuie de la ASDA si facem la cuptor - adica se face singur, noi avem grija doar sa nu-l uitam acolo)...in ultimii ani am tot facut sarmale da' in intelepciunea sa domnu' a hotarat ca oricum vine mama pe 4 ianuarie si ... o punem la facut sarmale iar eu sunt scutita
Deci... la noi meniul de craciun va fi:

Aperitive
Salata de boeuf
Curcan "with all trimmings" adica cartofi si pastarnac copt, sos etc
Carnat prajit cu piure si muraturi
Panetone si prajituri (traditionalele Xmas pudding si mince pies - astea luate de la pravalie ca... cine le stie face?)

O sa fim doar noi doi, bebe in burtica (in caz ca nu se grabeste Huckie cumva) si madamele...din pacate zapada nu va fi... dar asta e Glasgow.

Fetelor, o sa radeti de zapacita de mine... da' stiti ce ma obsedeaza zilele astea? Gandul ca "Huckie" e de fapt baietel . Acum imi pare rau ca nu m-am dus la inca macar un scan sa-mi confirme sexul la bebe "inca cineva"(stiti ca aici nu se fac scan-uri la "stat" decat in trimestrul 1 daca nu sunt probleme medicale, noi ne-am dus la o clinica particulara in sapt 23 pentru morfo-fetala si ei ne-au zis ca e fetita) Ce imi mai trece si mie prin cap...oricum, sanatos/sanatoasa sa fie, asta e tot ce conteaza...

He-he am actualizat AMR-ul...cu DPN-ul real, 03/01/09... daca vreuna din fete are parola pentru "prima pagina" sa actualizeze si acolo

Dark Bendis

38+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 13 ZILE!!!!!

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Dark, de cateva zile si eu tot la asta ma gandesc.M-am intalnit acu 2 zile cu o prietena,care a nascut de curand, pe perioada sarcinii a facut mai multe ultrasound, din cauza ca a avut o prima sarcina cu probleme,si de fiecare data la eco i s-a spus ca e sigur fetitza. Surpriza, surpriza, la nastere s-a dovedit a fi baietel.A fost surpriza si pt. doctor, care a zis ca niciodata nu s-a inselat, nu ii venea sa creada ca a facut o asa greseala.Asa ca totul este posibil

Liliana34+ Briana-Iasmina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Lily...asa a zis si radiografa care mi-a facut mie scanul, 95% fetita da' totul e posibil... 100% stii doar la nastere... ca in nu's'cati ani au fost doar 3 sau 4 cazuri la clinica si toate la "varste" mai mici cand s-au inselat da' ma rog... ei nu pot garanta 100%. Sotu' cica a vazut el clar ca e fetita da' cand intra idei fixe in cap la subsemnata (putine da' fixe)... Sanatosi sa fie micutii ... ca or fi fetite sau baietei ... si noi si familia in jur... in rest... ce mai conteaza?

Dark Bendis

AMR 13 ZILE!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

irina sentimentul e reciproc.
Mi-a placut mult albumul tau.

ledi ce scump e bb David!

Am si eu vesti. De la clinica am plecat direct la spital cu indicatia de a face 2 perfuzii cu dexametazona si 2 injectii cu vit. K (pana la urma am facut doar o injectie continand toate dozele necesare) pentru ca ... luni nastem! Rog deci fetele cu listuta sa ma treaca si pe mine cu programare la cezariana pentru 29 decembrie.

Doamne, m-au luat niste emotii ...
Sper sa fie OK bebelina mea.
Voi face deci Revelionul in spital ...

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 36+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Eu am avut UM pe 16mai. Daca calculez cu calculatorul de aici, iese altceva decat ce mi-a zis medicul.
Oricum - prima eco m-a avansat cu 9 zile.

Eu am 32 sapt si o zi. Iar dpdv al lunilor, schimb prefixul pe fiecare 25 ale lunii.

Apropo de sex, la noi au analizat-o bine, in detaliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Wow Naty! Tinem pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Naty, atat de putin mai ai.. inca o saptamana si... vine bebe "de-adevaratelea" (cum zice nepotica mea)

Dark Bendis

AMR 13 ZILE!!!!!

Mergi la inceput