Mamici antistress de ianuarie-februarie (105)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Revin - ciufik, andreea nu am aflat garzile, fiindca varu-miu de abia a treminat stagiul de endo de la Parhon si a intrat in concediu. Poate siti voi ceva? Deci pe 25 e dr. vostru "de schimb" linia 1?

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 36+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Povestea nasterii scumpetei mele, Daria Nandini

Sa incep cu inceputul.

Am ajuns la spital in data de 18 decembrie, la ora 9 dimineata. Doctorita mea ma astepta, ca sa ma interneze. De la 9 dimineata si pana la 1 la amiaza, am asteptat sa se intample ceva, sa apara vreo durere, vreo contractie, sa se rupa apa, insa... nimic. Motiv pentru care, la ora 1, doctorita mi-a rupt apa. In cateva minute, am intrat in contractii. Dese si dureroase. Eu zic ca erau la vreo 5 minute, dar poate erau la intervale mai mari, stiti ca, pentru noi, timpul trece altfel. Pana sa-mi apara contractiile, doctorita m-a controlat pe masa de cateva ori. Dilatatia era de 2 cm. De la 1 si pana la 3 si ceva, ajunsesem la dilatatie 4 cm, cu dureri de plangeam in salonul de asteptare. M-a auzit moasa si m-a dus pe masa de nastere. Mi s-au facut un Scobutil si o No-Spa, dar fara niciun efect. Durerile se intensificau, recunosc ca am urlat destul pe acolo, simteam efectiv ca nu mai pot, n-am cerut nicio anestezie, pentru ca asistenta cu care sunt prietena mi-a spus ca tonusul copilului poate fi afectat. Asa ca am rezistat eroic. Credeti-ma, fetelor, n-am stiut ca pot exista si astfel de dureri. Rau, teribil, simteam ca ma rup toata pe dinauntru, am simtit capsorul copilului facandu-si loc... La ora 4 si-un pic, asa, ca era ceasul in fata mea si ma uitam mereu la el, eram deja la dilatatie 7 cm, a mai trecut o jumatate de ora si am ajuns la dilatatie maxima, inca doctorita s-a si mirat si mi-a zis o data, "stai, nu mai impinge, ca e capsorul la iesire", nici ea nu era pregatita sa mearga totul asa de repede, a chemat-o urgent pe moasa si apoi si pe o asistenta, si hop, la 16.44, iubita mea a iesit la lumina... In momentul acela, toata fata mi-a fost un zambet, n-am mai simtit nicio durere, am intrebat, "de ce e asa de vanata si nu zice nimic???" Doctorita a ras si a zis ca o sa aud eu imediat, asistentele curatau fata, si pe urma... sunetul divin oaaa-oaaa... Mi-au pus-o pe piept, am salutat-o, de atunci mi s-a parut frumoasa... Am auzit cum se faceau masuratorile, 3.500 de grame, 57 de cm... O infirmiera m-a curatat si doctorita m-a cusut, aveam epiziotomie si fisura de uretra, de la impins, mi-a facut anestezie, n-am simtit nimic din cusut, doar ultimul fir, eram in culmea fericirii, vorbeam cu doctorita, radeam...

Am fost dusa in salonul post-operator, unde am stat 2 ore cu perfuzie de glucoza si masandu-mi burta, sa se destinda. Apoi m-au dus in salonul propriu-zis, nu am avut voie sa ma ridic din pat singura, pentru inceput, mai tarziu, pe la 7.30, o asistenta amabila mi-a adus fata si mi-a lasat-o vreo ora, m-am bucurat de ea ca de o minune...

De a doua zi, de la 5 dimineata, copiii au fost lasati cu noi in salon, sa ne obisnuim si sa vedem cum ne descurcam cu alaptatul... Greu la inceput, n-aveam lapte si nu stiam nici cum sa o pozitionez, mi-a aratat asistenta prietena, pana la urma, am reusit...

Fata mea a fost f. cuminte in spital, acum, de cand am venit acasa, e un pic mai greu, schimbare de mediu, azi-noapte n-am dormit, de colici, dar ne descurcam...

Stiu ca vreti poze, fetelor, cum reusesc sa descarc cateva, cum le pun pe contul comun...

O sa va mai povestesc si cum a fost in spital, daca vreti, oricum toata lumea s-a comportat f. frumos, n-am nimic de obiectat... Am facut schimb de numere de telefon cu colegele de salon si cu colega din salonul pre-operator... Enorm de multe nasteri la Cluj, fetelor, eu am numarat 15 in data de 18 decembrie... Infirmierele ne-au spus ca, pana sa ne externam noi, cele din 18, ieri, erau 50 de copii la termen si cu greutate normala si 11 prematuri, deci plin de lauze, nastea una, intra alta, ca pe banda rulanta...

cu Daria Nandini

http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Selene, Dariuta,
Sa fiti sanatoase, fericite si numai bucurii sa aveti impreuna!

Dark Bendis

38+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 12 ZILE!!!!!

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

ce frumoasa e ana maria - si noi avem salopeta ca cea galbena, dar albastra. si eu credeam ca e mica

sa va traiasca bebelusii mamicilor

greu e cu bucataritul asta

37+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 6 ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor dau si eu raportul repede ca avem treaba azi:

Azi noapte nici mie nu mi-a fost prea bine fetelor, dar pentru ca am visat toata noaptea ca mi s-a rupt apa la varsta asta a sarcinii si ca a trebuit sa nsc la Sibiu, ceea ce pentru mine este HOROR. (v-am zis ca tre sa trec de 37 de sapt ca sa pot naste la Brasov) Eram disperata....toata noaptea m-am chinuit cu visul asta.

Referitor la hormoni sa stiti ca si eu sunt la fel, am niste nervi si plang des si din nimic. Nu ma pot gandi ca e Craciunul si sa am numai ganduri bune...... Ma doare spatele de nu mai pot ca in fiecare zi de altfel....

Acum sunt la faza de facut salata beof si sunt asa de necajita ca am nimerit cartofi din aia naspa care mi s-au "inflorit" la fiert, de-aia de sunt buni de piure...... Dupa asta vreau sa ma spal cate ceva si sa fac fursecutele.

Billy am vazut si eu pozele superbe.

Aaaaa si uitasem , ma bucur ca va place bradutul meu si aranjamentele, pentru mine e o adevarata pasiune sa imbrac casa de sarbatori.

Ciufik ai grija de tine, Naty la fel

33+ Vlad Mihai

AMR 7 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

selene multi pupici tie si Dariei. Esti o mamica foarte curajoasa

cristi si eu sunt la bucatarie, cu mici pauze de stat/mancat
Deja miroase in casa a sarmale, acum ma pregatesc de oua umplute si salata boeuf. Dupa ce le termin pe astea am in plan mai multe, si azi si maine Dar incet si cu treaba buna

Asa frumos a nins mai-nainte ... cu fulgi mari si desi. Vad ca iar s-a oprit ..

Jasmi 32+ cu
way to go, BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

bebelusi - ai grija de tine si o sa fie totul ok. am si eu prietene din sibiu si te inteleg perfect de ce iti e groaza

daca cumva se intampla o nefacuta, mai bine te sui in masina si fugi la noi la sebes - pe bune, nu glumesc. desi e un oras mic cu un spital mic, sunt doctori super buni si personalul e chiar dragut si prietenos. se face epidurala, se face orice se face si la bv, mai putin nasterea in apa. daca nu e aglomerat de la sibiu faci 30-40 de minute cu masina. la sensul giratoriu din oras faci dreapta si pe acolo e spitalul.

37+ cu Stefan Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 6 ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Mai fetelor, nu stiu ce e cu mine, dar de dimineata plang in continuu...Vad ca nu sunt singura cu probleme legate de hormoni.

Selene, am plans in hohote la povestea voastra. Sa fiti sanatoase amandoua fetele si fericite si iubite!

Ziceati de buze mai carnoase...si la mine s-a marit buza de jos, e mai plina.

Bebelusi, ia-o mai incetisor, mai ales daca zici ca te doare spatele.

Ma duc sa fac nani ca dupa noaptea trecuta...

Bee34+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

Buna fatuci

Haideti sa va povestesc si eu repede nasterea fetitei noastre Narcisa. Aaa..sa completati acolo va rog ca a luat 10 la scorul apgar chiar daca a fost prin cezariana; aa si s-a nascut la 16:50.
Deci..joi am fost la control la medic si pe ultima suta de metri mi-a zis ca facem cezariana pentru ca e fata mare si eu sunt mica in bazin. Buun..deja ma luasera toate emotiile stiind ca vineri urmeaza sa nasc. Practic, pe 19 decembrie era termenul de nastere dat de ultimul ecograf, deci pica taman la fix si cezariana. Vineri la 13 trebuia sa ma vada iarasi medicul insa de pe la 10 incepusera contractiile destul de dese. Cam nasoale, plus ca simteam efectiv cum fata apasa cu capsorul la iesire.I-am zis medicului, a zis, auleu, hai sa ne grabim, am facut internarea, la 16:45 m-a pus pe masa de operatie, mi-a facut epidurala si eu eram toata numai un zambet si o emotie ca stiam ca urmeaza sa fac cunostinta cu scumpa noastra. Eii bine, in 5 minutele mi-a scos-o, a urlat cat toti rarunchii iar pe mine a inceput sa ma buseasca plansul de emotie si fericire. Am vazut=o cred ca vreo 2 secunde, au luat-o apoi sa o spele si sa o masoare si pe urma, in timp ce ma cuseau la loc si eu plangeam nevenindu-mi sa cred ce plamani are Narcisa, mi-au adus-o din nou sa o pup (era infasata). A fost un moment magic. Mi-e greu sa descriu in cuvinte ce am simtit atunci. Pe urma m-au dus la terapie intensiva si am stat acolo pe anestezice pana sambata cand m=-au dat la salon si am putut sa stau alaturi de fata. La terapie intensiva, mi=o aduceau din 4 in 4 ore sa o alaptez. Laptele a venit instant, pentru ca la jumatate de ora dupa nastere mi-au si pus=o la piept. A fost un pic greut pana m-am dat prima data jos din pat, dar incet incet am inceput sa merg si sa imi tin si fata in brate, sa o alaptez singurica, sa o schimb si toate cele. E cumintica foc, mananca de sparge si doarme intruna. Cam la 4 ore asa se trezeste si cere iar d emancare. Noaptea se trezeste doar la 3 si pe urma iarasi pe la vreo 7. Sotul ma ajuta mult si mi=e mai usor sa ma descurc dat fiind faptul ca am totusi o operatie. O sa faca sotul poze si o sa le puna pe site, dar deocamdata am vrut neaparat sa va spun cum suntem.
Va pupam si va multumesc ca sunteti alaturi de noi

Justme 37+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

Just, sa-ti traiasca scumpetea cuminte si papacioasa!

Jasmi 32+ cu
way to go, BB

Mergi la inceput